HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 315
  • 316
  • 317
  • 318
  • 319
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#6321 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 29. 11:20

Win7-en volt fertőzés. Leirtottam kézzel, tünetek megszűntek. A legfrissebb Spybot utána nem talált semmit. A friss Norman Malware Cleaner talált még némi maradványt (1 file és 3 sehová nem mutató registybejegyzés), tehát már le van sikálva a gépről. A Kaspersky friss boot CD-je sem talált semmit. Valószínű, hogy már semmi nincs a gépen, de a Biztonsági központot továbbra sem lehet elindítani, kódot nem ír, ami viszont a neten írtak szerint fertőzés jele. Lehet, hogy a fertőzés már nincs jelen, de szétvágta a központot? Helyreállítható valahogy?

A naplókban megnéztem, de nincs vonatkozó bejegyzés, nemcsak az nincs benne, hogy nem tudja indítani, de az sem, hogy egyáltalán megpróbálná.

Szerkesztette: Raynes 2011. 05. 29. 11:37 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6322 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 05. 29. 12:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumtaz - Dátum: 2011. 05. 28. 11:52

Az a probléma, hogy ha rácsatlakozok a routerre, akkor csak egy darabig van internet, aztán egyszerűen megáll. A routerről nem csatlakozik le és webes felületen el is érem a router konfigját rendesen, ahol látszik, hogy a router fent van a neten, csak az én gépemig nem jut el.

Akkor ott nem hinném, hogy a kliensnek van baja. Elvégre routerig működik. Ping nem megy kifelé, vagy mi a hiba? Nem lehet, hogy csak dns, tűzfal, akármi?
Make love not Wor.

#6323 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 29. 12:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 05. 29. 12:20

Win7-en volt fertőzés. Leirtottam kézzel, tünetek megszűntek. A legfrissebb Spybot utána nem talált semmit. A friss Norman Malware Cleaner talált még némi maradványt (1 file és 3 sehová nem mutató registybejegyzés), tehát már le van sikálva a gépről. A Kaspersky friss boot CD-je sem talált semmit. Valószínű, hogy már semmi nincs a gépen, de a Biztonsági központot továbbra sem lehet elindítani, kódot nem ír, ami viszont a neten írtak szerint fertőzés jele. Lehet, hogy a fertőzés már nincs jelen, de szétvágta a központot? Helyreállítható valahogy?

A naplókban megnéztem, de nincs vonatkozó bejegyzés, nemcsak az nincs benne, hogy nem tudja indítani, de az sem, hogy egyáltalán megpróbálná.

Ezekkel próbáld meg kitakarítani a gépet:

http://www.combofix.org/

http://siri.geekstog...mitfraudFix.php (Bár ez nem biztos, hogy megy win7 alatt...)
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#6324 Felhasználó inaktív   Nándor1990 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 29. 15:54

Sziasztok!

Egy nagy problémám van jelenleg, de hogy világos legyen minden, leírom.
Augusztus végén - az iskola kezdésre - vettünk laptopot, amihez Windows 7 járt ( + Microsoft Office 2010). No most az a helyzet, hogy én nem kaptam semmilyen CD-t vagy DVD-t. A Windows 7 egyfajta rejtett partríción lehet. No most így pár hónap híjján, 1 év elteltével újra szeretném rakni, mert borzasztóan belassult, meg érthetetlen dolgokat is művel - amiért többek között nem szeretem a windows 7-et. A probléma az, hogy hogy tudom előhívni a windows 7 telepítőjét? Már régóta keresem a megoldást, de nyomára nem akadok. Kerestem a google-ban, de merevlemezről telepítést nem ír (mindegyik CD/DVD/USB-ről írja a telepítést), kérdztem fórumokon, kérdeztem a gyakorikerdesek.hu-n, kerdeztem 2 számítógéphez értő ismerőstől.

A gyakorikerdesek.hu-n nem adtak ''kézzelfogható'' választ. Az ismerős annyit választol, hogy F2, majd válasszam a ''Javítás'' opciót. De ez nem újratelepítés tudtommal, illetve az sem, hogy ''Gyári állapot visszaállítása''.

Nem értem miért nem lehet CD-n/DVD-n odaadni azt az istenverte windows-t.

Kérlek titeket, segítsetek! Már csak ilyen fórumokban lelek még reményt, ahol ténylegesen hozzáértő emberek vannak. Kérlek!
Jelenlegi konfigurációm (2003 augusztusában vásárolt):
Intel Pentium 4 HT 2,4 GHz
Abit IS-7 alaplap
512 MB memória (bővítve 1 GB-ra)
400W tápegység (bővítve Cooler Master 550W-ra)
Nvidia Geforce FX 5200 (bővítve Nvidia Geforce 7600GT-re)

#6325 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 29. 16:20

Gyári állapot visszaállítása - ha van - pontosan az újratelepítés

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#6326 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 29. 17:55

Helyreállítás használata.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#6327 Felhasználó inaktív   Nándor1990 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 05. 29. 20:57

Hajjaj :-) A kettő nem különböző dolog?
Abit IS-7 alaplap

#6328 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 30. 15:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Nándor1990 - Dátum: 2011. 05. 29. 16:54

Az ismerős annyit választol, hogy F2, majd válasszam a ''Javítás'' opciót. De ez nem újratelepítés tudtommal, illetve az sem, hogy ''Gyári állapot visszaállítása''.

Ismerősöd jól mondta, az előtelepített oprendszernél visszaállításra van lehetőség, mint pl a gyári állapot. De szokott még működni, hogy törölsz a gépről minden partíciót az előtelepítést tartalmazót is, majd egy sima Windows 7 telepítővel a géphez adott kóddal újratelepíted. De találkoztam már olyan lehetőséggel is, hogy a gyártótól rendelhető telepítő/helyreállító lemez.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#6329 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 30. 15:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Munkásököl - Dátum: 2011. 05. 29. 22:33

...
Ezért az általános megoldóképlet erre a szituációra az az, hogy Rendszergarázdaként feltelepíted keyloggert ...

:nevet: Na erről beszéltem. Ha okosan, adminként feltelepíted, akkor már nem mindegy? Nem tűnik fel? :omg:

Bazeg, az admin jogaival végzett tevékenység ellen nincs az az isten, ami megvédene. :omg:

Bocsika, tehát akkor a vendég fiók mégiscsak megállja a helyét, maradjunk annyiban. Vagy kiemeljem 193-as betűmérettel? :pokeas:

ps.: tehát rendszergazdaként, ha felraksz valamit, akkor kb. bármit megtehetsz, utána nincs jelentősége, mit tud, vagy mit nem a vendég, mert nem kell tiltani az EXE futtatását sem, ha előtte a rendszergazda belőtt valamit, hát nem áll össze? :omg: :nevet:

Szerkesztette: Warrior 2011. 05. 30. 16:00 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#6330 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 30. 16:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Nándor1990 - Dátum: 2011. 05. 29. 21:57

Hajjaj :-) A kettő nem különböző dolog?

Jól írták fentebb. Vagy telepítő lemezt kell keresni, vagy partíciót, ahonnan valami gombnyomással kicsalható az installer. Meglehet, hogy utóbbi lesz, azaz nincs semilyen DVD, az installer "mg van brandelve", azaz ha valamilyen gombnyomással tudod indítani arról a speckó partícióról (amit aztán őrizz mint az aranyat, mert lehet, hogy a kód is be van drótozva), akkor sima ügy.

#6331 Felhasználó inaktív   NoP 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 30. 18:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 05. 30. 16:56

:nevet: Na erről beszéltem. Ha okosan, adminként feltelepíted, akkor már nem mindegy? Nem tűnik fel? :omg:

Bazeg, az admin jogaival végzett tevékenység ellen nincs az az isten, ami megvédene. :omg:
...
ps.: tehát rendszergazdaként, ha felraksz valamit, akkor kb. bármit megtehetsz, utána nincs jelentősége, mit tud, vagy mit nem a vendég, mert nem kell tiltani az EXE futtatását sem, ha előtte a rendszergazda belőtt valamit, hát nem áll össze? :omg: :nevet:

Féééééélreérted! :]

Ő arra gondolt, hogy egyik gépen setup-pal "kicsomagolja", és a másikra átmásolva üzembe helyezi a super-keylogger-t. Attól gálánsan eltekint, hogy az a telepítő nem csak egy sima unpack-ból áll. :] :]
i5 750 - 8GB - GTX 560Ti 2GB/GDDR5 OC - Vertex3 120GB - ST 1TB, 250GB - PX880SA - SB Zx - Cordless Desktop LX710 - 7 x64 Pro - 47" LCD

#6332 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 30. 19:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 05. 30. 17:03

Jól írták fentebb. Vagy telepítő lemezt kell keresni, vagy partíciót, ahonnan valami gombnyomással kicsalható az installer. Meglehet, hogy utóbbi lesz, azaz nincs semilyen DVD, az installer "mg van brandelve", azaz ha valamilyen gombnyomással tudod indítani arról a speckó partícióról (amit aztán őrizz mint az aranyat, mert lehet, hogy a kód is be van drótozva), akkor sima ügy.

Sokadszor újra:

A legelső rejtett partíciót aktívvá téve, a „gyárilag" mellékelt - és a géphez „optimalizált" - telepítő elindul és egy „gyári új" telepítést készít. Aztán az fel szokta ajánlani a 2-3-4 DVD-t elfoglaló helyreállító lemez elkészítését is.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#6333 Felhasználó inaktív   Nándor1990 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 05. 30. 21:11

Rákerestem a google-ba, és a windows.microsoft segítségnél írta az újratelepítést az alábbi művelet szerint:
Vezérlőpult --> Helyreállítás --> Speciális helyreállítási módok --> A második opciót választva (A számítógép gyári állapotának visszaállítása). Gondolom ez jó (ha már ajánlja is)?
Abit IS-7 alaplap

#6334 Felhasználó inaktív   NoP 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 31. 15:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Munkásököl - Dátum: 2011. 05. 31. 13:48

Van a piacon több mint 1000 keylogger program, amelyek TÚLNYOMÓ része egy sima unpackból áll. AZT kell használni, egy másik gépen kicsomagolni, telepíteni regisztrálni, aztán egy pendrive-ra átvéve Vendégként lefuttatni és beállítani egy olyan gépen, amit a Rendszergazda nem konfigurált be úgy ahogy én néháhy hozzászólással előbb megtettem.. Majd szólj Warrior ha megértetted :]

"Rendszergarázdaként feltelepíted" EGY MÁSIK GÉPEN , KORÁBBAN :banghead:

Egy: tudod, hogy mire való a "Válasz" gomb, és hogy hogyan, mire kell azt használni? :banghead:

Kettő: Win7-en sem lehet "csak úgy" privilégiumot emelni. Ha egy keylogger NEM kér telepítést, akkor azt - akár XP-n, akár pedig az általad gyűlölt Win7 rendszer esetében - csakis biztonsági rés kihasználásával teheti. Amiből tetszik, nem tetszik: mindkét oprendszerben akad. A nagy különbség az az, hogy a Nagy Szent OperáXiós Pendszer támogatása lassan lejár... úgyhogy sajnos a te favoritod fog veszíteni... :]
i5 750 - 8GB - GTX 560Ti 2GB/GDDR5 OC - Vertex3 120GB - ST 1TB, 250GB - PX880SA - SB Zx - Cordless Desktop LX710 - 7 x64 Pro - 47" LCD

#6335 Felhasználó inaktív   NoP 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 31. 16:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Nándor1990 - Dátum: 2011. 05. 30. 22:11

Rákerestem a google-ba, és a windows.microsoft segítségnél írta az újratelepítést az alábbi művelet szerint:
Vezérlőpult --> Helyreállítás --> Speciális helyreállítási módok --> A második opciót választva (A számítógép gyári állapotának visszaállítása). Gondolom ez jó (ha már ajánlja is)?

Igen, ha mindenképpen újratelepítést szeretnél, akkor ez jó megoldás lesz. Utána pedig - a laptop gyártója által javasolt módszerrel - készíts rendszertelepítő DVD-(ke)t arra az esetre, ha a vinyó netán beadná a kulcsot a későbbiekben.

#6336 Felhasználó inaktív   Nándor1990 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 05. 31. 16:40

Üzenet megtekintéseIdézet: NoP - Dátum: 2011. 05. 31. 17:01

Igen, ha mindenképpen újratelepítést szeretnél, akkor ez jó megoldás lesz. Utána pedig - a laptop gyártója által javasolt módszerrel - készíts rendszertelepítő DVD-(ke)t arra az esetre, ha a vinyó netán beadná a kulcsot a későbbiekben.

Igen mindenképp újratelepítést. De mielőtt belevágnék két gyors kérdésem lenne:

1.) DVD-ket? Hát nem fér el 4,7 GB-on? Egyébként hogyan készítsek? A telepítést befejzve automatikusan felajánlja, hogy akarok e készíteni?

2.) Egyébként a telepítő automatikusan újrarak minden működéshez szükséges cuccot? Például: hang, videókártya???

Szerkesztette: Nándor1990 2011. 05. 31. 16:44 -kor

Abit IS-7 alaplap

#6337 Felhasználó inaktív   NoP 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 31. 16:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Nándor1990 - Dátum: 2011. 05. 31. 17:40

Igen mindenképp újratelepítést. De mielőtt belevágnék két gyors kérdésem lenne:

1.) DVD-ket? Hát nem fér el 4,7 GB-on? Egyébként hogyan készítsek? A telepítést befejzve automatikusan felajánlja, hogy akarok e készíteni?

2.) Egyébként a telepítő automatikusan újrarak minden működéshez szükséges cuccot? Például: hang, videókártya???

1. Azért a többes szám, igen. Valszeg a gyártó az összes, a gép első bekapcsolásakor rendelkezésedre álló szoftvert (crapware-nek szokás hívni :)) is fel fogja karcoltatni a helyreállító lemezre, ahhoz pedig elképzelhető, hogy kevés lesz a 4,3 giga. Automatikusan felajánlani nem tudom, hogy fogja-e... ez gyártófüggő, amennyire tudom.

2. Valószínűleg minden driver-t fel fog tenni, igen.

#6338 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 31. 17:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Munkásököl - Dátum: 2011. 05. 31. 13:48

Van a piacon több mint 1000 keylogger program, amelyek TÚLNYOMÓ része egy sima unpackból áll. AZT kell használni, egy másik gépen kicsomagolni, telepíteni regisztrálni, aztán egy pendrive-ra átvéve Vendégként ...

Ne magyarázd meg, hogy az adminként futtatott program lehet veszélyes, azt mind tudjuk. :nevet:

De ha adminként futtatsz valamit, az ellen NINCS rendszer, ami megvédene! Merthogy az admin bármit megtehet. :)

#6339 Felhasználó inaktív   Nándor1990 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 05. 31. 17:10

Üzenet megtekintéseIdézet: NoP - Dátum: 2011. 05. 31. 17:51

1. Azért a többes szám, igen. Valszeg a gyártó az összes, a gép első bekapcsolásakor rendelkezésedre álló szoftvert (crapware-nek szokás hívni :)) is fel fogja karcoltatni a helyreállító lemezre, ahhoz pedig elképzelhető, hogy kevés lesz a 4,3 giga. Automatikusan felajánlani nem tudom, hogy fogja-e... ez gyártófüggő, amennyire tudom.

2. Valószínűleg minden driver-t fel fog tenni, igen.

Hát már idekészítettem egy egész stégely DVD-t, szóval mintha végtelen lenne :'-D
Szeritnem biztosan lesz kérdésem, azért egynelőre nagyon köszönöm a segítségeiteket!
Abit IS-7 alaplap

#6340 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 31. 17:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Munkásököl - Dátum: 2011. 05. 31. 13:55

Én pedig pont arról ugattam 20 hozzászóláson keresztül, hogy az XP-n igenis van rá lehetőség , ha másodlagos rendszergazdát hozol létre nem a gép beépített sajátját akkor abból IGENIS LEHET faragni egy csicska júzernél is kevesebb jogokkal bíró csicska felhasználót, úgy hogy semmilyen privilégium eszkalációt NEM tud eszközölni.... ...

Ezt a v/7 is tudja. Merthogy az ntfs jogok ott is megvannak...

De látom, összevissza kevered a user jogait meg az ntfs jogokat. Aztán nem mindegy. Merthogy a "másodlagos" rendszergazda az nem csicska user, hanem szintén admin jogokkal bír. Onnantól ő is bármilyen jogosultságot felül tud írni. Akkor most mi is van? :nevet:

XP-n, aki rendszergazda, az tulajdonba tudja venni az adott objektumot, s kész.

A v/7 funkcionalitása nem szűkült ezen a téren, ha nem értesz hozzá, arról nem tehet a rendszer. Attól még a hülyeséget nem kell hirdetni.

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 315
  • 316
  • 317
  • 318
  • 319
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.