HWSW Informatikai Kerekasztal: Netbookok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Netbookok Eee PC és társai Értékeld a témát: -----

#1281 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 10. 06:33

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 20:07

:think: csak tudnam, honnan vetted, hogy nem ertettem meg? persze, hogy megertettem, mondtam is, hogy ja, ez mutatja, hogy a CF azert nem erre van kitalalva, es hogy az ssd azert ennel bizonyara jobb.

miert, szerinted milyen nagysagrendben fer el? a Canon 1DsMarkIII-nak 24.5Mbyte a raw merete, es gyanitom az egyik legmeretesebb. szamolj!
elso 60 mega? es milyen gyakran irja ki es torli? naponta 3x?  :omg: karacsony, vasarnap, mindennap? mert akkor evente 1000x, tehat 10 evig nem nagyon kell izgulni, ugy latom. en gondolkozom, Te is megteszed, mielott irsz? ;)

ertenem, ha adnal erveket. tudsz adni, vagy csak az allaspontodat birod ismertetni? en adtam erveket. de Te se nem probaltad meg oket cafolni, se nem adtal sajat erveket...

Csak nem fogod fel bazmeg....ez hihetetlen. Mégegyszer: Egy tyúkszaros 64 megás CF kártya 2 évet birja 24/7 használat mellett, úgy, hogy folyamatosan irja/törli a logger. Ezt vetitsd már ki légyszives egy 4 gigás kártyára. De segitek: 64*64 ugye....
Elárulom, hogy ugyanazokból a chipekből épül fel az SSD is, mint a CF, vagy akármi más, maximum másik leválogatásból származik, de még ha fele, negyede is az élettartam, és még ha nincs is wearlevel figyelés, mint ahogyan van nekik, nézz utána nyugodtan, akkor is több, mint bőven elégséges az élettartama egy csumit noteszba. Értsd már meg végre, ez olyan mintha azon sajnálkoznál, hogy a városi bevásárló kiskocsi motorja nem bir ki annyit, mint a zöldséges merci. Nem arra csinálták, hogy megkerüld a földet.

#1282 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 06:36

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 21:44

Na, rendeltem egy ilyet:

http://www.mobilx.hu/hp-2133-mini-note-vis...s-notebook.html

100k Vista buzival, de Viás. Meglássuk. Majd pgyafi megírja, hogy milyen a cucc  :up:

Ezt kar volt, botranyosan, hasznalhatatlanul lassu a proci benne. :(
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1283 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 06:39

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 7:33

még ha fele, negyede is az élettartam, és még ha nincs is wearlevel figyelés, mint ahogyan van nekik, nézz utána nyugodtan, akkor is több, mint bőven elégséges az élettartama egy csumit noteszba.

En is hasznaltam egy Kingston gigás memoriakulcsot Vistához gyorsitasra, tobb mint 1 evig, folyamatosan irta-olvasta az OS, es a mai napig mukodik...
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1284 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 10. 10. 06:40

Srácok, ugye nem estek megint egymásnak?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1285 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 06:49

68 kiló vagyok, a bogdan meg egy szemüveges bölcsész. Max egymás haját tépdeshetnénk, mint a lányok alsóban :D

#1286 Felhasználó inaktív   Brown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 06:57

Rakott már fel valaki Asusra, vagy Windre XP Profot, a honlapon megtalálható driverek vajon jók Profra is?

#1287 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 07:08

Asusra én raktam, windre nem, de nincs különbség prof meg nemprof driver között.

#1288 Felhasználó inaktív   Brown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 08:17

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 8:08

Asusra én raktam, windre nem, de nincs különbség prof meg nemprof driver között.

Ennek örülök, köszi a választ!

#1289 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 08:35

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 7:33

Csak nem fogod fel bazmeg....ez hihetetlen. Mégegyszer: Egy tyúkszaros 64 megás CF kártya 2 évet birja 24/7 használat mellett, úgy, hogy folyamatosan irja/törli a logger. Ezt vetitsd már ki légyszives egy 4 gigás kártyára. De segitek: 64*64 ugye....
igazad van, tenyleg nem ertem, hogy miert irod.  :rolleyes:

valahonnan onnan indultunk, hogy mivel tudtommal nincs faradaskikerules a CF kartyakban, ezert en nem fogok olyat hasznalni olyan op rendszerben, ami nem tudja ezt lekezelni. most akkor megszeretnel gyozni, hogy de, hasznaljam? (ertem en, hogy Te hasznaltad es meg vagy vele elegedve. es? szamomra nem meggyozo az altalad leirt loggolassal 2 ev alatt kipurcan ahhoz, hogy szivesen hasznaljam. ennyi. szubjektiv ertekitelet. es Te mirol probalsz meggyozni ezzel szemben?)

Idézet

és még ha nincs is wearlevel figyelés, mint ahogyan van nekik, nézz utána nyugodtan,
neznek en, de hol? irtad, hogy adott egy kartya specifikaciojaban benne van. en kertem, hogy ugyan kuld mar el azt a specifikaciot, mert nagyon szivesen elolvasnam. de nem kuldted. a kartya tipusat sem irtad meg. igy eleg nehez utananeznem, pedig hidd el, meg szeretnem tenni!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1290 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 08:45

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 21:44

Na, rendeltem egy ilyet:

http://www.mobilx.hu/hp-2133-mini-note-vis...s-notebook.html

100k Vista buzival, de Viás. Meglássuk. Majd pgyafi megírja, hogy milyen a cucc  :up:

legjobb megépítettség, talán a legszebb is -- trágya processzor. nano verzióra kellett volna várni.

#1291 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 08:48

nemi googlizas utan ugy tunik, hogy valoban vannak ipari felhasznalasu CF kartyak, amikben van wear-leveling, de a konzumer kartyakban, bar allitjak, hogy valamit kezelnek a dologgal csak valami joval gyengebb algoritmus, talan iras remapping van, nem a faradas figyelese. en ennyit talaltam egyenlore.

(btw: nem csak a swap a problema, sot, nagyjabol ha ott elromlik valami nem is biztos, hogy eszreveszi az ember. ellenben a filerendszer nyilvantarto tablai folyamatosan felulirodnak, igy azok a leginkabb veszelyeztetettek!)

Szerkesztette: bogdan 2008. 10. 10. 08:52 -kor

a forum ma:

#1292 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 08:55

Nagyszeru. Ropke 4 oldal alatt eljutottunk ideaig. Akkor a CF kartyak wear leveljenek kivesezese utan talan most terjunk vissza a netbookokhoz.

#1293 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 09:02

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 7:36

Ezt kar volt, botranyosan, hasznalhatatlanul lassu a proci benne. :(

Ez saját tapasztalat?

Megint kérdés, ki, mire használja.

#1294 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 09:16

Idézet: special - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 9:45

legjobb megépítettség, talán a legszebb is -- trágya processzor. nano verzióra kellett volna várni.

Jó ég, erre a szegényre vistát... Nem hiszem el, hogy komolyan gondolják, hogy 2008-ban egy netezős gépet ilyen használati élménnyel adnak el. A pár éves, szedett-vedett noteszalaplapomon ég és föld a felhasználói élmény, még a P3-as vasam is gyorsabban reagál, érezhetően fickósabb, amíg erősebb videótartalmat nem lát...
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1295 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 09:17

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 10:02

Ez saját tapasztalat?  

Gyafi, egy sima böngésző megnyitását nem lehet hasonlítani a saját cuccomhoz. Annyi az eltérés, hogy egy csicsább felhasználói felület van mögötte :omg: :D

#1296 Felhasználó inaktív   Brown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 09:32

Én ASUS és MSI között gondolkodom, ASUS-t láttam már, tapogattam, tetszik. MSI-t még nem. ASUS mellett a 6 cellás akksi szól és a 2 év gari, MSI-re, ahol én venném, ott 1 évet kapnék rá. Sőt, az ASUS még olcsóbban is kapnám. Mi az, ami nektek az MSI oldalára döntené a mérleget? ASUS-t használókak mennyi ideig bírja az akksi normál használatban?

#1297 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 09:45

MSI-re is van 2 év gari helyenként. Az MSI kijelzője nagyobb, hűtése sokkal jobb, az egész gép jobban összerakott..

#1298 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 09:51

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 10:02

Ez saját tapasztalat?  

Mintha SFIJ kartarsnak (mi van vele, reg lattam) ilyenje lenne...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1299 Felhasználó inaktív   Ear01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 10:37

Idézet: Brown - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 10:32

Én ASUS és MSI között gondolkodom, ASUS-t láttam már, tapogattam, tetszik. MSI-t még nem. ASUS mellett a 6 cellás akksi szól és a 2 év gari, MSI-re, ahol én venném, ott 1 évet kapnék rá. Sőt, az ASUS még olcsóbban is kapnám. Mi az, ami nektek az MSI oldalára döntené a mérleget? ASUS-t használókak mennyi ideig bírja az akksi normál használatban?

Nekem 901-esem van. Hat óránál többet ment már a gép többször is, reptéren, repülőn, közben wifi-zve, kicsit netezve, de alapvetően szöveg írására, némi képnézéssel. Ment volna egy kicsit tovább is, de én nem bírtam tovább, mindig leszálltunk, vagy felszálltunk, vagy valami...

#1300 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 10:48

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 9:55

Nagyszeru. Ropke 4 oldal alatt eljutottunk ideaig. Akkor a CF kartyak wear leveljenek kivesezese utan talan most terjunk vissza a netbookokhoz.

hm.. a CF kartyak kerdese valoban nem igazan ide valo, de a SSD-k sebessege, fogyasztasa, illetve az, hogy a luxus netbook eletkepes kategoria-e, es osszehasonlithato-e az olcso subnote-okkal en ugy velem idetartozik. (mintha inkabb az utobbiakrol lett volna inkabb szo ebben a 4 oldalban is..  :think: )

szerinted ezek idetartoznak, vagy nem? (mar csak azert is, mert ezek engem erdeklo kerdesek, es vajon mi is egy moderator velemenye arrol, hogy off-nak minositi-e, hogy en itt probalom ezeket a kerdeseket feszegetni.)

Szerkesztette: bogdan 2008. 10. 10. 10:50 -kor

a forum ma:

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67