HWSW Informatikai Kerekasztal: Netbookok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Netbookok Eee PC és társai Értékeld a témát: -----

#311 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 12. 14:20

Idézet: RiCS - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 11:30

Fuckarban láttam polcon 900-ast (vagy 901-est ? utánaguglizok a különbségeknek) 100k-ért, winfossal. 1g ram 12gb ssd és a többi. Nekem tetszik.

Jah atom proci. Ez celeronos volt, ergo 900-as.

nem hiszem, hogy egy wind mellett jó vétel lenne.

#312 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 12. 18:33

Jah hát az atom proc meg a 80g hdd jól hangzik de ezt még egyelőre nem láttam polcról lekapható állapotban errefele.

#313 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 19:14

Idézet: RiCS - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 19:33

Jah hát az atom proc meg a 80g hdd jól hangzik de ezt még egyelőre nem láttam polcról lekapható állapotban errefele.

rendelhető.

#314 Felhasználó inaktív   Ear01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 07:18

Idézet: special - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 20:14

rendelhető.

Nem is tudom. Az SSD nekem fontosabb, mint a nagyobb kapacitás. Az Atom procis Wind próbapéldánya ráadásul érezhetően lés sajnos zavaróan lassabb volt, mint a Celeronos 900-as. Három óránál többet meg ritkán töltök konnektortól távol. Szóval nekem eddig az Asus a nyerő.

#315 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 10:15

ez a lassúság érdekes, most járt itt egy néhány napot, és egyátalán nem találta senki lassúnak, 720p videókat elviszi röhögve.

de nemcsak az atom a lényeg, hanem a 10"-es kijelző sokkal jobb, mint egy 8,9-es. a wind egy jól használható kis gép.

#316 Felhasználó inaktív   Ear01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 10:25

Idézet: special - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 11:15

ez a lassúság érdekes, most járt itt egy néhány napot, és egyátalán nem találta senki lassúnak, 720p videókat elviszi röhögve.

de nemcsak az atom a lényeg, hanem a 10"-es kijelző sokkal jobb, mint egy 8,9-es. a wind egy jól használható kis gép.

Nem videót néztem rajta, mert nem filmkritikus vagyok, hanem egyszerre szövegszerkesztéses, képrendezéses, internetezéses, cseteléses munka volt. Ott lassult be kellemetlenül nekem.

#317 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 10:45

az kizárt, hogy procikérdés. talán memória fogyott el, és a hdd lassult be.

#318 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 10:46

Idézet: special - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 11:45

és a hdd lassult be.

es azt ugy hugy?  :think:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#319 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 10:50

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 11:46

es azt ugy hugy?  :think:

egy ssd-hez képest random beolvasásnál?

#320 Felhasználó inaktív   Ear01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 11:08

Idézet: special - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 11:45

az kizárt, hogy procikérdés. talán memória fogyott el, és a hdd lassult be.

Hát talán többet tudunk, ha az Eee-ből is lesz Atomos változat. Mindenesetre a Winddel kénelmetlenebb volt dolgozni, de ez szigorúan az én itéletem. Meg talán a Linux is segített a tempón az SSD mellett.

Szerkesztette: Ear01 2008. 06. 13. 11:10 -kor

#321 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 12:21

"720p videókat elviszi röhögve."
en (szigoruan kivulrol es elmeletben) ugy latom, hogy ez az Atom egy herelt p4-es picit tovabfejlesztve, annak elonyeivel es hatranyaival. tehat "persze", hogy viszi a videot mint atom (:D), de "persze", hogy memoriaigenyesebb es tobb elagazast kivano alkalmazasoknal gyengus. a teljesitmenyen is latni a p4 szeruseget: nagyjabol ugy viszonyul a Core architekturahoz, mint ahogy a p4 viszonyult a p3-hoz (szamomra latvanyos a leszarmazas eredmenye!)

"az kizárt, hogy procikérdés"
furcsa ezt a Te szadbol hallani! a proci ugye nem tisztan a nyers szamitasi teljesitmeny, annal joval osszetettebb architektura. resze ugye a cache hierarchia, a memoriahozzaferes milyensege (memoriabusz ugye), meg hasonlok. tehat igenis boven lehet, hogy "igenyesebb" irodai feladatokra, ami a memoriat birizgalja folyamatosan, meg sok task-ra egyaltalan nem teljesit jol, mikozben a steaming jellegu feladatoknal teper mint allat. es ez nagyjabol igy van jol: mert ugye kinek mi kell. nekem nem lenne megfelelo peldaul, en azt latom.

(regi empirikus tapasztalatom volt, hogy egy bizonyos feladatra -- nagy-nagy html konvertalasa exelbe -- egy 300-as p2-es tobb nagysagrendel gyorsabb volt egy 600-as celeronnal. mert ott a cache igencsak szamitott: nagyjabol fel perc kontra 10 perc eredmeny szuletett.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#322 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 13:49

Megnézem a windet is ha lesz valahol polcon. Meglévő elég erős notesz és desktop mellé lesz, szal nem kifejezetten tragédia ha picit gyengébb a proci, kijelző, ssd kisebb kapacitás, nem a két nagyobb gépet kellene kiváltania.

#323 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 14:01

Idézet: special - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 20:14

rendelhető.

Aztat irjak notebookboltban, hogy 25-en erkezik varhatoan. Nem kell valakinek egy TC1100 tablet? :D En benevezek egy fekete windre, nagyon bejovos teljesitmenyben, akkumulatoros uzemidoben, hasznalhatosagban. 6-cellas aksi ajanlott, bar kicsit noveli a meretet es sulyt.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#324 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 14:41

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

MSI Wind / Eee 901

Tisztara abban a tudatban voltam, hogy ezek hasonlo meretuek, de ezen a kepen jol latszik a kulonbseg. Sokat szamit az az 1 coll... a kerdes mar csak az, hogy annyival kevesebb vagy annyival tobb az egyik vagy a masik. ;)

Samott

Szerkesztette: Samott 2008. 06. 13. 14:46 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#325 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 14:50

Atom lassu az a proc,kiprobáltam én is egyet ma .Hihető ez a mérés simán ezek után:
mondjuk a via c7-m még vagy 20% al lassabb azonos órajelen. :)

Szerkesztette: djculture 2008. 06. 13. 15:00 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#326 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 15:10

nagyon nagy hiba egy ilyen adatra alapozni a "sebesseg" fogalmat, ami raadasul szubjektiv a legtobb esetben. (egy laptopot nem aszerint erez az ember gyorsnak vagy lassunak, hogy a Pi-t milyen gyorsan szamolja ki, hanem hogy a mindennapi feladataiban eleri-e azt a szintet, amikor mar nem erzekeli a belassulasokat, es real-time-nak erzekeli a rendszert.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#327 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 15:23

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 15:10

nagyon nagy hiba egy ilyen adatra alapozni a "sebesseg" fogalmat, ami raadasul szubjektiv a legtobb esetben. (egy laptopot nem aszerint erez az ember gyorsnak vagy lassunak, hogy a Pi-t milyen gyorsan szamolja ki, hanem hogy a mindennapi feladataiban eleri-e azt a szintet, amikor mar nem erzekeli a belassulasokat, es real-time-nak erzekeli a rendszert.)

Nem is hittem én ennek amig nem probáltam , a kollégám Sony mini notesze ég és föld pedig abba csak egy Pentium M 733 ULV-s proci van.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#328 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 15:36

Idézet: Samott - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 15:41

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

MSI Wind / Eee 901

Tisztara abban a tudatban voltam, hogy ezek hasonlo meretuek, de ezen a kepen jol latszik a kulonbseg. Sokat szamit az az 1 coll... a kerdes mar csak az, hogy annyival kevesebb vagy annyival tobb az egyik vagy a masik. ;)

Samott

fehérben elég hányadékül néznek ki ezek a cuccok (képen persze jól mutat), de meggyőződésem, hogy kell a + 1 col.

#329 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 15:50

Idézet: special - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 16:36

de meggyőződésem, hogy kell a + 1 col.

minek? :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#330 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 16:07

Idézet: djculture - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 15:50

Atom lassu az a proc,kiprobáltam én is egyet ma .Hihető ez a mérés simán ezek után:
mondjuk a via c7-m még vagy 20% al lassabb azonos órajelen. :)

Ez a SuperPI annyi relevanciával bír a hétköznapi felhasználásra, mint úgy választani mondjuk egy Swift és egy Micra között, hogy hány másodperc alatt vannak százon, vagy mennyi a végsebességük. Kövér ökörség az egész.

Ami lassúságról pedig beszéltek, azt nem tudom nagyon elhelyezni kontextus nélkül, mert semmi ilyen teljesítménybeli problémát nem tapasztaltunk, sőt a HyperThreading miatt pattogósan válaszképes a rendszer multitaszking alatt is. Kéremszépen ez a chip, ezek a gépek nem számításigényes feladatokra valóak, szóval ha a lassúságról beszélünk, akkor definiáljuk jobban, hogy miről van szó. Az Ear01 kolléga által említett lassúságot sem tudom nagyon hova tenni, látnom kellene, hogy miről van szó, mekkora dokumentum, milyen képek rendezése, milyen prociterhelést okoznak ezek a feladatok.

Szóval pontosabb adatok nélkül ez a vita vagdalkozás marad.

Bogdan: az Atom teljesítménybeli gyengesége leginkább az OoO motor hiányából ÉS a kis cache-ből fakad, és emiatt való igaz, hogy törékeny az optimalizálatlan PC szoftvereknél, ugyanakkor a HyperThreading multitasking alatt rengeteg visszahoz ebből a hátrányból, másrészt pedig az alacsony komplexitás és keskeny felépítés miatt "olcsó" az órajel, így ezzel is ellensúlyozható -- 2,5 W TDP 1,6 GHz-en, ez 75 %-os órajel előny a Celeronnal szemben.

Rákérdeztem Krinyónál, mert ő használta, és sajnos már nincs az irodában a gép, de azt mondta, semmiféle lassúságot nem tapasztalt például weboldalak renderelésekor, mikor ugye mindössze egy szál dolgozik, és semmiféle SSE optimalizációról nem beszélhetünk. Azért is furcsállom Ear01 beszámolóját, mert a HyperThreadingnek pont ott kellene ellensúlyoznia a mikroarchitektúra gyengeségét.

Összességében persze, a Merom-generációs Celeron M, erőteljes felépítéssel, OoO motorral és 1 MB L2 cache-sel a szoftverek nagy részét gyorsabban futtatja, de pont multitaszking alatt nem gondolnám, hogy érezni a különbséget. Kivéve, ha tényleg masszív dolgokat művel valaki. De most már legközelebb ha megkaparintok egyet, jól megnézem magam.

Szerkesztette: special 2008. 06. 13. 16:09 -kor

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.