HWSW Informatikai Kerekasztal: Netbookok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Netbookok Eee PC és társai Értékeld a témát: -----

#1121 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 24. 16:51

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. szept. 24., szerda - 15:18

... via -- no persze a Nono-rol beszelek!

Pancho vijjaa - NO, NO !  :D

ULV C2D-től sem kell hasraesni, pláne nem 430-asban. Nem lassú, nem azért. De nem is túlzottan gyors. ULV kivitelben eléggé meg van csapkodva az órajel, ami nem segít a kibontakozásban. Kifejezetten nem túrtam bele az  architektúrális alapokba, ez amolyan megérzés ahogy használom, használtam a d430-ast.

#1122 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 08:26

bogdan, csak kérdés szinten, ha most 600as P3on elboldogulsz, mi a répának kell neked izom?
Az a nano már most egy kalap szart nem ér, nemsokára kinn a DC Atom, de ha az se lesz jó, akkor tényleg vegyél rendes subnotit. Igaz az mondjuk 4 fölött indul, de sebaj.
Én itt erős atom fikkantás-nano éltetést látok, csak miért? Szokásos intel suxx möhö?

#1123 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 08:44

"intel sux", mikozben egy p3-ast hasznalok?? nem lenne tul logikus.. raadasul nem a nano-t eltettem, egy picit rendesebb core2-ot is szivesen latnek bennuk, ha nem is a legvadabbat.

elboldogulok, de azert kisse eljart felette az ido. (meg hat a 320M ramot mar nem lehet benne tovabb boviteni, es az bizony nem artana.) nem a DC, hanem inkabb a rendesebb meretu cache, az OoO feldolgozas (mondom, nem steaming hanem office jellegu feladatok). no meg valoban van egy "sux" a kepben: a p4-et nem kedvelem. jo az, ha olyan a feladat, de ha nem olyan, akkor inkabb valami rendesebb processzor. a ppro vonal az en szememben sokkal szimpatikusabb, az Atom az meg bizony a p4 leszarmazoja, annak elonyeivel es hibaival! ja, amit meg elvarnek a leendo laptoptol az a virtualizacios kepessegek. ebben persze a DC is jol jon, de azert a kulon erre felkeszitett processzor meg jobb. a Nano fel van ra keszitve, az Atom -- passz. nem neztem meg meg. (a rendesebb core2-ok szintugy!)

egyebkent nem art utanaszamolni annak a teljesitmenynek.. az Atom szerintem altalanos feladatokra a p4 szintjet hozza (modernebb architektura, de in-order feldolgozas), arrol viszont tudjuk, hogy kb masfelszer lassabb a p3-as vonalnal. magyaran a 600-as p3-asom lenne 1000-es? nem egy nagy ugras, ha azt nezzuk, hogy 3 eve vettem hasznaltan azt a laptopot..

es vegul a rendes subnoti arak (bar csak erintolegesen tartozik ide): szerencsere mar 200e korul is lehet kapni. a netbookok szerencsesen levittek ezek arat is, ha jol ertem.

nos, megfelel a valaszom?

Szerkesztette: bogdan 2008. 09. 25. 08:50 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1124 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 08:51

Igen, csak egy subnote az kevés kivételtől eltekintve 12 col. A user ugrálások miatt mindben ott az ODD, meg egy csomó egyéb szar, 14eseltől nem kisebb, könnyebb valami sokkal. De mondjuk lehet csak én pörögtem rá a 12 col alatti kategóriára túlzottan.
Mindenesetre, ha igy állnak az igényeid, akkor nincs mese, C2D+12col+subnote....csak akkor nemtom mit keresünk a netbook topikban.

#1125 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 08:59

tudom, hogy 12 col -- a p3-asom is az (bar ki tudja, hogy a 13.3-as hova tartozik.. raadasul a regi 5:4-es 12 col nem ugyanaz, mint az uj 16:10-es..) es igen, azokbol van mar 200e kornyeken!!

hogy mit keresunk? hat azt, hogy racsodalkoztam, hogy ezek a netbookok 12 egy tucat.. ennyi. Tik meg kerdeztetek, hogy mi ezzel a baj. (a szemelyes, nekem szolo kerdest meg Te tetted fel, ne masra mutogass! :p)

(az ODD-t az enyemben pl. ugy oldottak meg, hogy a dokkoloban kapott helyet. otletes es egyszeru megoldas.)

az enm igenyeimet meg szerintem kielegithetne egy Nano-s netbook is mellesleg. no de pont innen indultunk, nem?  :omg:

Szerkesztette: bogdan 2008. 09. 25. 09:03 -kor

a forum ma:

#1126 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 09:16

Távol álljon tőlem hogy bogdant a további fórumozás felé buzdítsam, de volt egy subnoti kedvező áron amelyet a prohardveres wind topikban árban meggondolandónak találtak a wind mellett. MSI PR-210 vagy mi volt. Dualcore 1.9 GHz AMD, 2g ram, 120v 160gb merevlemez, DVD-RW 12" vagy környéke és valami 135 környékén volt vihető.

Megvan benne minden, kis méret, kedvező ár, egzotikus non-intel processzor (fájdalom, nem vijja nono, de csak megteszi, dualmag miegyéb) sok ram, blabla. Rendelhető pinkben is !! Ja és a legfontosabb, nem unalmas 1.6 GHz, hanem 1.9 !!!!!!  :D  :D  :D  :cool:  :Đ

Na megtaláltam, 141k, itt: http://www.mobilx.hu...0-notebook.html

Szerkesztette: RiCS 2008. 09. 25. 09:23 -kor

#1127 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 09:23

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 9:59

tudom, hogy 12 col -- a p3-asom is az (bar ki tudja, hogy a 13.3-as hova tartozik.. raadasul a regi 5:4-es 12 col nem ugyanaz, mint az uj 16:10-es..) es igen, azokbol van mar 200e kornyeken!!

hogy mit keresunk? hat azt, hogy racsodalkoztam, hogy ezek a netbookok 12 egy tucat.. ennyi. Tik meg kerdeztetek, hogy mi ezzel a baj. (a szemelyes, nekem szolo kerdest meg Te tetted fel, ne masra mutogass! :p)

(az ODD-t az enyemben pl. ugy oldottak meg, hogy a dokkoloban kapott helyet. otletes es egyszeru megoldas.)

az enm igenyeimet meg szerintem kielegithetne egy Nano-s netbook is mellesleg. no de pont innen indultunk, nem?  :omg:

Az enyémben is úgy oldották meg, hogy a dokkban van. Azaz 1,5 olyan nehéz, a dokknak más értelme nem sok van, és cserébe alapban nem adják a cucchoz, vedd meg heroináron külön.

#1128 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 09. 25. 09:24

Idézet: RiCS - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 10:16

Távol álljon tőlem hogy bogdant a további fórumozás felé buzdítsam, ..

:lol:
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1129 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 09:26

koszonom!
egyebkent igen, erre a kategoriara gondoltam. (van egyebkent nem amd-s is az msi kinalataban.. a kuldot linket nezegetve az mar kicsit dragabb, de 180-ban megall az is!)

Szerkesztette: bogdan 2008. 09. 25. 09:36 -kor

a forum ma:

#1130 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 09:35

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 10:23

Az enyémben is úgy oldották meg, hogy a dokkban van. Azaz 1,5 olyan nehéz, a dokknak más értelme nem sok van, és cserébe alapban nem adják a cucchoz, vedd meg heroináron külön.

Vagy veszel mellé egy USB-s külső ODD-t. Nekem nem hiányozna, USB háttértárak idejében nekem a DVD méretű lemez kényelmetlen és kevés helyet ad. Potenciális eredeti filmeket vásárlóknak viszont nyilván létkérdés az optikai eszköz. XP már egy ideje USB fütyiről települ nálam, sebessége össze sem mérhető akár egy DVD olvasó képességeivel, adatot vinni meg ott van egy 60G-s mobilvinyó, optikai cuccok csak az audio anyagok és archiválás okán (DVD-RAM) van a fő gépemben (összesen 4 ODD), de a netezősben semmi.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1131 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 09:37

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 10:26

koszonom!
egyebkent igen, erre a kategoriara gondoltam. (van egyebkent nem amd-s is az msi kinalataban..)

Nettó 137 körül, ami azért nem olyan kis eltérés. De ezek szerintem messze nem netbook-ok.

#1132 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 09:38

az a baj, hogy az usb telepites azert nem trivialis. (plane, ha tobb rendszert is hasznal az ember.) meg mondjuk ha egy ultimate boot cd-t akarok hasznalni, mar az is macera. nem kell a mindennapokban a cd/dvd, de azert neha megkonnyiti az ember eletet.
a forum ma:

#1133 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 09:40

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 9:26

...a kuldot linket nezegetve az mar kicsit dragabb, de 180-ban megall az is!)

Próbálgatván a windet és látván mi mindenre elegendő a teljesítménye, egy fillérrel többet nem adnék 140-nél. Hozzáteszem ilyen amd procot nem próbálgattam még a gyakorlatban így az is benne van, hogy érdekel mit tud a gyakorlatban. A srác akinek van dícséri. Valahol találtam tőle egy blogpostot is, majd idelinkelem.

Ehun-e: http://logout.hu/ira...artosteszt.html

Szerkesztette: RiCS 2008. 09. 25. 09:41 -kor

#1134 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 09:45

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 10:38

az a baj, hogy az usb telepites azert nem trivialis. (plane, ha tobb rendszert is hasznal az ember.) meg mondjuk ha egy ultimate boot cd-t akarok hasznalni, mar az is macera. nem kell a mindennapokban a cd/dvd, de azert neha megkonnyiti az ember eletet.

Hümm. A megfelelő parancssori készítő megtalálását követően volt vagy 5 perc összerakni a végterméket. Több rendszerhez kevés köze van, ugyanazt csinálja végig, mint a rendes cd-s telepítő, legfeljebb a winnt.sif-et úgy szabod, ahogy tetszik. Ezen kívül szinte akármilyen indítható lemezképet rá lehet herélni USB-re, sőt, az USB kezelése miatt még egyszerűbben is, mint az XP telepítőjét. Nem kiforrott még minden részletében a dolog, de már épp elég ahhoz, hogy megkönnyítse az életet :) . Lemez ettől még marad, hiszen a jelenlegi ügyfél-géppark jelentős része még mindig P3...

#1135 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 09:59

Didyman ezt az USB-s telepítő leírást el tudnád küldeni nekem? Próbáltam már én is pár úton elindulni, de valamiért telepítés közben sose sikerült valami.

Mindig kifagyott valahol a telepítő.

#1136 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 12:03

Idézet: Tiga - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 10:59

Didyman ezt az USB-s telepítő leírást el tudnád küldeni nekem? Próbáltam már én is pár úton elindulni, de valamiért telepítés közben sose sikerült valami.

Mindig kifagyott valahol a telepítő.

Itt van pár solution: http://any-server.co...-from-pendrive/