"intel sux", mikozben egy p3-ast hasznalok?? nem lenne tul logikus.. raadasul nem a nano-t eltettem, egy picit rendesebb core2-ot is szivesen latnek bennuk, ha nem is a legvadabbat.
elboldogulok, de azert kisse eljart felette az ido. (meg hat a 320M ramot mar nem lehet benne tovabb boviteni, es az bizony nem artana.) nem a DC, hanem inkabb a rendesebb meretu cache, az OoO feldolgozas (mondom, nem steaming hanem office jellegu feladatok). no meg valoban van egy "sux" a kepben: a p4-et nem kedvelem. jo az, ha olyan a feladat, de ha nem olyan, akkor inkabb valami rendesebb processzor. a ppro vonal az en szememben sokkal szimpatikusabb, az Atom az meg bizony a p4 leszarmazoja, annak elonyeivel es hibaival! ja, amit meg elvarnek a leendo laptoptol az a virtualizacios kepessegek. ebben persze a DC is jol jon, de azert a kulon erre felkeszitett processzor meg jobb. a Nano fel van ra keszitve, az Atom -- passz. nem neztem meg meg. (a rendesebb core2-ok szintugy!)
egyebkent nem art utanaszamolni annak a teljesitmenynek.. az Atom szerintem altalanos feladatokra a p4 szintjet hozza (modernebb architektura, de in-order feldolgozas), arrol viszont tudjuk, hogy kb masfelszer lassabb a p3-as vonalnal. magyaran a 600-as p3-asom lenne 1000-es? nem egy nagy ugras, ha azt nezzuk, hogy 3 eve vettem hasznaltan azt a laptopot..
es vegul a rendes subnoti arak (bar csak erintolegesen tartozik ide): szerencsere mar 200e korul is lehet kapni. a netbookok szerencsesen levittek ezek arat is, ha jol ertem.
nos, megfelel a valaszom?
Szerkesztette: bogdan 2008. 09. 25. 08:50 -kor