HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 292
  • 293
  • 294
  • 295
  • 296
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#5861 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 03. 08. 21:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 03. 08. 20:03

Azok közül melyiket érdemes nézni, amelyiken ingyenes képek is vannak teljes felbontásban, vízjel nélkül? Van közöttük etalon? Ilyesmi képre gondoltam, persze az égboltból látszódhatna több, meg ilyen fostos minőségben, és rossz optikai szögben nem jó. Esetleg ilyesmire, ez élességre elmegy, de a táj nemigen ismerhető fel, meg ilyen napozóágy, meg hasonlók nem kellenének rá.

Kiejtési blogot indítok, abszolút hobbi és nonprofit alapon, semmi reklám, semmi pénz, költeni sem szándékozok rá egy fillért sem. Az oldal statikus része készen van, csak a hátteret vadászom ezerrel. A HD-s képre azért gondoltam, mert kb. ez az a felbontás, amire felkészítem az oldalt, persze kisebb felbontásokon is tesztelem.

akkor sem szokás csak úgy kérdés nélkül lopni egy képet. (de, sajnos pont hogy szokás...)
sxc.hu?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#5862 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 08. 22:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 03. 08. 20:03

Azok közül melyiket érdemes nézni, amelyiken ingyenes képek is vannak teljes felbontásban, vízjel nélkül? Van közöttük etalon? Ilyesmi képre gondoltam, persze az égboltból látszódhatna több, meg ilyen fostos minőségben, és rossz optikai szögben nem jó. Esetleg ilyesmire, ez élességre elmegy, de a táj nemigen ismerhető fel, meg ilyen napozóágy, meg hasonlók nem kellenének rá.

Kiejtési blogot indítok, abszolút hobbi és nonprofit alapon, semmi reklám, semmi pénz, költeni sem szándékozok rá egy fillért sem. Az oldal statikus része készen van, csak a hátteret vadászom ezerrel. A HD-s képre azért gondoltam, mert kb. ez az a felbontás, amire felkészítem az oldalt, persze kisebb felbontásokon is tesztelem.

Nézelődj flickr-en. Ha elkéred, szerintem még meg is kapod a megfelelő felbontásban. Én már jártam sikerrel így néhányszor, amikor kellett.

#5863 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 09. 08:09

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 03. 08. 21:37

akkor sem szokás csak úgy kérdés nélkül lopni egy képet. (de, sajnos pont hogy szokás...)
sxc.hu?

Ez igaz, kell az engedély is. Bár ingyenes képnél, pláne ha az alján feltüntetem honnan van, nem hinném, hogy a tulaj annyira bánná, végül is nem erkölcstelen és nyerészkedő dologhoz használom, meg nem warez. Látom érzékenyen érint a dolog fotósként :-D

Azóta újra játszanak a részletgazdag képek is, Gauss-elmosást fogok alkalmazni a transzparens háttéren. Egyedül a sötét képek vannak továbbra is kilőve.

Üzenet megtekintéseIdézet: Primary - Dátum: 2012. 03. 08. 22:02

Nézelődj flickr-en. Ha elkéred, szerintem még meg is kapod a megfelelő felbontásban. Én már jártam sikerrel így néhányszor, amikor kellett.

Kösz a tippet. Mindkettőtöknek.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5864 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 09. 19:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 03. 09. 08:09

Ez igaz, kell az engedély is. Bár ingyenes képnél, pláne ha az alján feltüntetem honnan van, nem hinném, hogy a tulaj annyira bánná, végül is nem erkölcstelen és nyerészkedő dologhoz használom, meg nem warez. Látom érzékenyen érint a dolog fotósként :-D

kérdezd meg felhasználás előtt, sokkal jobban veszi ki magát, és valószínűleg szívesebben is adják oda. bár én speciel nem örülnék, ha elblurnák a képemet.

#5865 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 09. 20:24

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 03. 09. 19:50

kérdezd meg felhasználás előtt, sokkal jobban veszi ki magát, és valószínűleg szívesebben is adják oda. bár én speciel nem örülnék, ha elblurnák a képemet.

Nem az egész képet, hanem csak azt a részét, ami fölött a tartalom van. Így ni, persze ennél szebb lesz az oldal, ez csak demo, amit így hirtelen találtam. Azért kell blur, mert különben nem lehet a szöveget elolvasni felette. A weblap többi részén nincs blur és a képbe sem nyúlok bele, az sértetlen, ez csak egy effekt. Mégis, a kép nagyon fontos, minden átlátszó, üvegszínű, az egész designt, a színeket, a benyomást a háttér adja. Ha majd sikerült képet választani, akkor megkérdezem a fotóst.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5866 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 10. 07:50

http://windows.micro...a-dynamic-theme

Ebben van pár jó városos kép, csak valahogy ki kéne bányászni belőle az RSS feedet, ahonnan letölti a képeket.

Szerk:
http://themeserver.m..._24_27%20PM.jpg
http://themeserver.m..._48_45%20PM.jpg

http://themeserver.m...dScapes&m=en-US

Szerkesztette: szucsati 2012. 03. 10. 07:52 -kor

#5867 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 11. 11:42

Sziasztok!

Kérlek, segítsetek nekem!

Eddig én ezzel a módszerrel távolítottam el a fényképekről a "vörösszem effektust".

Működött is ez a megoldás, de most beleakadtam olyan képekbe, amelyeken nagyon erősen, ráadásul szinte narancssárgásan világít a teljes szemgolyó. A fenti módszerrel az eredeti szürkés-kék szem élénk mohazöld, vagy élénk smaragdzöld színt kap a képhiba javítása után.

Nem értem, miért! :think:

Próbáltam ezt a megoldást is ("telítetlenné tevés"), de ez sem vált be. Ezzel túlságosan természetellenes, szinte "világító" szürke színt kap a szem, és hiába állítom a szinteket, csak sötétebb szürke, vagy fekete lesz végül. Az eredeti szemszínre távolról sem hasonlít.

Tudjátok, hogyan tudom az eredeti szemszínt megtartani?

Nem feltétlenül szükséges a Gimp. Bár eddig - éppen itteni tanácsra - azt használtam a feladatra. Olyan megoldás kellene, amivel gyorsan, viszonylag könnyen, és színhű módon tudom elvégezni a "vörösszem" effektus eltüntetését.

Napok óta szenvedek a fotókkal, mindent megpróbáltam, ami tőlem tellett; rengeteg időt elpazaroltam. :-( Viszont sürgős lenne befejeznem a munkát velük. Ezért fordultam hozzátok, hátha tudtok segíteni.

Előre is köszönök minden segítséget!

Üdv: Isti

/Források:
www.gimp.hu
www.digiretus.hu /
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#5868 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 11. 21:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 03. 11. 11:42

[...] de most beleakadtam olyan képekbe, amelyeken nagyon erősen, ráadásul szinte narancssárgásan világít a teljes szemgolyó. [...]

Hogy lehet a komplett szemgolyo voros? :blink: A pupilla szokott fekete helyett x piros arnyalatu lenni. A tobbi resznel nincs, ami direkt verne vissza fenyt.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#5869 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 11. 22:13

egy mintát megnéznék én is, de ha nagyon brutális a vörös folt, akkor problémás lehet eltüntetni, mert a sw nem tudja kitalálni, mi lehetett a fényfolt helyén

#5870 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 12. 08:51

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2012. 03. 10. 07:50

http://windows.micro...a-dynamic-theme

Ebben van pár jó városos kép, csak valahogy ki kéne bányászni belőle az RSS feedet, ahonnan letölti a képeket.

Szerk:
http://themeserver.m..._24_27%20PM.jpg
http://themeserver.m..._48_45%20PM.jpg

http://themeserver.m...dScapes&m=en-US

Azt meg hogy kell kibányászni, Vukk-koma?

#5871 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 12. 16:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 03. 12. 08:51

Azt meg hogy kell kibányászni, Vukk-koma?

Rágugliztam, és megtaláltam :) (lásd a linket a szerkesztett hozzászólásomban)

#5872 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 12. 17:02

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2012. 03. 12. 16:30

Rágugliztam, és megtaláltam :) (lásd a linket a szerkesztett hozzászólásomban)

Úgy értem, ha szeretnék többet találni azon az oldalon, akkor melyik RSS-re feliratkozni?

#5873 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 12. 18:50

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2012. 03. 11. 21:05

Hogy lehet a komplett szemgolyo voros? :blink: A pupilla szokott fekete helyett x piros arnyalatu lenni. A tobbi resznel nincs, ami direkt verne vissza fenyt.

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 03. 11. 22:13

egy mintát megnéznék én is, de ha nagyon brutális a vörös folt, akkor problémás lehet eltüntetni, mert a sw nem tudja kitalálni, mi lehetett a fényfolt helyén

Mintát inkább nem raknék be a "terminator szemekről", ha nem baj. :-)

Egyébként úgy lehet a "teljes szemgolyó" vörös, hogy a pupilla maximálisra van tágulva, ráadásként még a kép sem kifogástalanul éles. Summa summarum: a szemfehérjét leszámítva egy szó szerint "világító", rendkívül élénk vörös, narancssárgás pupillát kellene kijavítani. Szóval igen... "brutális a vörös folt".

Ezek szerint lehet, hogy éppen emiatt csinál a szoftver világító zöldet, vagy szürkét a kékes-szürke szem helyett? Mi a megoldás? Van egyáltalán megoldás?
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#5874 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 12. 19:08

Nem tudja valaki, hogy szoktak-e Braun Oral-B elektromos fogkefét javítani? A bekapcsológomb sokszor nem reagál, vagy ha igen, akkor folyamatosan nyomni kell. Olyan jól össze van rakva, hogy nem látom rajta összeszerelés nyomát, sehol egy csavar, ki se lehet pattintani semmit... Nem fárasztom magam szervízbe elcipeléssel, ha nem javítható.

Szerkesztette: spidey 2012. 03. 12. 19:08 -kor

#5875 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 12. 22:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 03. 12. 17:02

Úgy értem, ha szeretnék többet találni azon az oldalon, akkor melyik RSS-re feliratkozni?

Szerintem ez az, a képek azok, amik a témával jönnek: http://themeserver.m...dScapes&m=en-US

Vagy ha a többi MS témára gondolsz RSS feeddel, annak sajnos nem tudom az RSS linkjét. Rákerestem a téma nevére, meg hogy RSS feed, és kijött ez valahol.

#5876 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 12. 22:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 03. 12. 18:50

Egyébként úgy lehet a "teljes szemgolyó" vörös, hogy a pupilla maximálisra van tágulva, ráadásként még a kép sem kifogástalanul éles. Summa summarum: a szemfehérjét leszámítva egy szó szerint "világító", rendkívül élénk vörös, narancssárgás pupillát kellene kijavítani. Szóval igen... "brutális a vörös folt".

Ezek szerint lehet, hogy éppen emiatt csinál a szoftver világító zöldet, vagy szürkét a kékes-szürke szem helyett? Mi a megoldás? Van egyáltalán megoldás?

honnan tudná, hogy milyen színű szeme van az illetőnek?
fesd ki feketére. ha sztahanovista vagy, akkor rajzolhatsz bele gömbfelületre vetített téglalap alakú fényfoltot is :)

#5877 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 13. 07:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 03. 12. 18:50

Szerintem nyugodtan küldj. Elég csak az egyik szemről, attól még nem lehet felismerni a képen lévő személyt.

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2012. 03. 12. 22:08

Szerintem ez az, a képek azok, amik a témával jönnek: http://themeserver.m...dScapes&m=en-US

Vagy ha a többi MS témára gondolsz RSS feeddel, annak sajnos nem tudom az RSS linkjét. Rákerestem a téma nevére, meg hogy RSS feed, és kijött ez valahol.

Ezt már végig tudtam nézni :up:

Szerkesztette: Raynes 2012. 03. 13. 07:20 -kor

#5878 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 13. 11:48

Üzenet megtekintéseIdézet: spidey - Dátum: 2012. 03. 12. 19:08

Nem tudja valaki, hogy szoktak-e Braun Oral-B elektromos fogkefét javítani? A bekapcsológomb sokszor nem reagál, vagy ha igen, akkor folyamatosan nyomni kell. Olyan jól össze van rakva, hogy nem látom rajta összeszerelés nyomát, sehol egy csavar, ki se lehet pattintani semmit... Nem fárasztom magam szervízbe elcipeléssel, ha nem javítható.

Kerdes, hogy melyik valtozat van neked, ha a legolcsobb, akkor szerintem kar vacakolni... Egyebkent innen kiindulhatsz: http://www.instructa...sh-Battery-Fix/
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#5879 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 13. 18:15

Kicsit feszegetem még ezt a képkeresős dolgot. Hogy lehetne kiszűrni a felméretezett képeket? EXIF szűrés lehetséges valamelyik oldalon? Kurvára elegem van a sok kamuképből, thumbnailen egész jól néz ki, megörülök neki, kinyitom teljes méretre, és okádék az egész, pedig nem fotós szakszemmel nézem.

Illetve legkevesebb mekkora felbontású az a kép, amit 1920x1080-ra még fel lehet skálázni ÉLVEZHETŐ szinten? Nem azt mondom, hogy tűélesre, de nem artifactos, meg szemcsés getvaságra.

#5880 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 13. 23:47

Üdv
Csak egy előzetes érdeklődés.

Van-e valakinek asztalos ismerőse vagy önmaga, aki lépcsőfokokat legyalúlna
Nem más mint áttolni abrichteren, tehát sima legyen a felület és az egyik él, tán még pácolás/lakkozás is szóbajöhet
kb. 20-30db.
Bp. Belváros közel-távolban, esetleg érte jönne és visszahozná

Amiket találok a neten azok el vanak szállva a bútor/ajtókészitéstöl, vagy a teljes kivitelezéstöl, silány weblapjuk van, azt se tudni hol van a műhelyük

Kézi villany gyalú nem jácc, mert sik egyenletes felület kell
Nagyívű projekt, még nincs elfogadva, ezért az előzetes felmérés, szervezés, semmi nem biztos
"Tégy jót, s gondold meg, minden óra lehet az utolsó" /Talmud/
HOREX

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 292
  • 293
  • 294
  • 295
  • 296
  • Utolsó »