HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 293
  • 294
  • 295
  • 296
  • 297
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#5881 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 03. 14. 02:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 03. 13. 18:15

Illetve legkevesebb mekkora felbontású az a kép, amit 1920x1080-ra még fel lehet skálázni ÉLVEZHETŐ szinten? Nem azt mondom, hogy tűélesre, de nem artifactos, meg szemcsés getvaságra.

témától függ meg attól, miből indulsz ki. artifactos jpegből nehezen lesz szép, bár ha az artifactokat lágyítod, és utána nagyítasz... akkor csak életlen lesz :-D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#5882 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 14. 07:26

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 03. 14. 02:01

témától függ meg attól, miből indulsz ki. artifactos jpegből nehezen lesz szép, bár ha az artifactokat lágyítod, és utána nagyítasz... akkor csak életlen lesz :-D

Egy kicsi életlenség még belefér. Artifactot hogyan lehet lágyítani? Bár a kiinduló kép nem lesz artifactos, legalábbis nem látszik natív felbontáson.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5883 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 15. 10:16

Ezúttal egy mozifilmet keresek. 80-as vagy 90-es évekbeli, egy csapat, gonosz szőrös golyó szerepelt benne, félig horror, félig vígjáték. Agyament, de szórakoztató. Annak idején a német RTL-en láttam. Úgy emlékeztem, hogy Szörnyecskék a címe, de ránéztem a Gremlins és Ghoulies filmekre, ezek nem azok, amit keresek. Ezekben a szörnyecskék két lábon közlekednek, amit meg én keresek, abban gombolyagként gurultak. Emlékszik valaki ennek a címére?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5884 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 15. 11:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 03. 15. 10:16

Ezúttal egy mozifilmet keresek. 80-as vagy 90-es évekbeli, egy csapat, gonosz szőrös golyó szerepelt benne, félig horror, félig vígjáték. Agyament, de szórakoztató. Annak idején a német RTL-en láttam. Úgy emlékeztem, hogy Szörnyecskék a címe, de ránéztem a Gremlins és Ghoulies filmekre, ezek nem azok, amit keresek. Ezekben a szörnyecskék két lábon közlekednek, amit meg én keresek, abban gombolyagként gurultak. Emlékszik valaki ennek a címére?

Szerintem a Crittersre gondolsz, amit itthon Rémecskék címmel adtak. - www.imdb.com/title/tt0090887/
Kép
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#5885 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 15. 13:19

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2012. 03. 15. 11:38

Szerintem a Crittersre gondolsz, amit itthon Rémecskék címmel adtak. - www.imdb.com/title/tt0090887/
Kép

Igen! Ez az. Kösz szépen, sokat segítettél :respect: Már égen-földön kerestem :up:

#5886 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 18. 18:14

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 03. 12. 22:14

honnan tudná, hogy milyen színű szeme van az illetőnek?
fesd ki feketére. ha sztahanovista vagy, akkor rajzolhatsz bele gömbfelületre vetített téglalap alakú fényfoltot is :)

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 03. 13. 07:19

Szerintem nyugodtan küldj. Elég csak az egyik szemről, attól még nem lehet felismerni a képen lévő személyt.

Köszi srácok! A fentebb általam belinkelt, illetve az általatok javasolt módszerek kombinációjával sikerült megoldani a problémát.

Elég "pepecs" munka... ahol világító vörös a szem, ott valóban arra kényszerültem rá, hogy kinagyítsam a szemet egész nagyba, ahol már óriási pixelekből áll a szem, majd a "pipetta" módszerrel (mindig az eredeti szemszín egyik komponenséből mintát véve), "festékszóróval" megfestettem a szemet. Végül még fényfoltot is csináltam a világos árnyalatok segítségével. :-)

Annyiban lassú a dolog, hogy a kép elmentése, átméretezése után lehet eldönteni, hogy a végeredmény megfelelő-e. Amennyiben nem, úgy adott képen kezdem újból a munkát.

Szóval az ilyen képretusálási munkával elég rendesen el lehet csexni az időt. :-) (Viszont jó, mert egyre jobb végeredménnyel tudom a vörösszem effektust eltüntetni, és a képen a szemet valósághű módon retusálni.)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#5887 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 18. 18:33

Tudtok olyan linket, ahonnal le lehet tölteni a mai Forma1-es futam teljes felvételét?

Az MTV videotárral tettem próbát, de ott nem sikerült megtalálnom. Pedig fontos lenne, mert sajnos sem az évadnyitó időmérőt, sem a futamot nem láttam. (Az eredményeket sem tudom. Nem is akarom addig megnézni.)

Köszönöm a segítséget előre is! ;-)

#5888 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 18. 18:40

m2 20:30 ismetles
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#5889 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 18. 19:01

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 03. 18. 18:40

m2 20:30 ismetles

:respect: Köszönöm! :-)

#5890 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 18. 23:59

Sajnos a videokártyám hűtőventilátorai épp kitakarják az első - azaz a nullás - SATA portot. Van egy kevés hely, de normál SATA kábel csatlakozója oda nem fér be. A többi portot már felhasználtam, s most szükség lenne az utolsóra is.
Tehát: létezik alacsony csatlakozós, oldalra kivezetett SATA kábel? Nem a szokásos 90 fokosra gondolok, mivel az meg takarná az alaplapon alatta lévő másik SATA portot, plusz az még mindig túl magasan kiemelkedik. A 90 fokos kábel síkban még 90 fokkal elforgatva, oldalra kivezetve lenne az igazi, alacsony kivitelben. Ötlet?
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#5891 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 03. 19. 08:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Misi_D - Dátum: 2012. 03. 18. 23:59

Sajnos a videokártyám hűtőventilátorai épp kitakarják az első - azaz a nullás - SATA portot. Van egy kevés hely, de normál SATA kábel csatlakozója oda nem fér be. A többi portot már felhasználtam, s most szükség lenne az utolsóra is.
Tehát: létezik alacsony csatlakozós, oldalra kivezetett SATA kábel? Nem a szokásos 90 fokosra gondolok, mivel az meg takarná az alaplapon alatta lévő másik SATA portot, plusz az még mindig túl magasan kiemelkedik. A 90 fokos kábel síkban még 90 fokkal elforgatva, oldalra kivezetve lenne az igazi, alacsony kivitelben. Ötlet?

Egy ultra low profile right angled sem fér el? (alacsonyabb, mint a szokásos 90 fokos, és nem a többi sata felé indul, hanem a pci-e felé)
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#5892 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 19. 14:15

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2012. 03. 19. 08:53

Egy ultra low profile right angled sem fér el? (alacsonyabb, mint a szokásos 90 fokos, és nem a többi sata felé indul, hanem a pci-e felé)

Köszi, adtál ötleteket a kereséshez! :)
Amire te gondolsz, az szerintem a left-angle. A right-angle változat a szokásos 90 fokos, "lefelé fordulónak" tűnik, de sok helyen össze-vissza vannak az elnevezések. Találtam olyan oldalt, ahol majdnem egymás alatt ugyanaz a kábel egyszer egyik, majd másik néven futott...
Szóval, a left-angle (felfelé forduló) egy jó kérdés, hogy beférne-e. Egy Gigabyte P35-DS3 alaplapról és egy Ati 6950-es kártyáról lenne szó. Sajnos a left-angle csatlakozó-változatból egyelőre még csak low-profile-t sem találtam. Emellé külön finomság, hogy az alaplapon "felfelé" is éppen van egy kondi... Á, esélytelen vállalkozásnak tűnik. :(
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#5893 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 19. 14:40

Marhara nyakon tudnam amugy rugni aki ilyen alaplapot tervez. Lasd meg:
- ramot csak ugy lehet kivenni, hogy kiveszem a vga zsugat
- alaplap i/io csatlakozo feloli reszen a csatlakozok alatti reszen kondenzatorok, aztan amikor a gephazbol kitorod a seggpanelt (a hajtogatos verziot), akkor azzal lefejezed a kondit, de legalabbis elhajtod
- 4 pin power csati intel deszkakon olyan helyen, hogy jol a sarokban, hogy a haz oldalatol, a felette levo tapegysegtol valamint a tole 1 centire levo cpu ventitol nem tudod kihuzni. Bonus pont, hogy a tapcsatlakozo pocke szigoruan abba az iranyba all, amerre legkozelebb van valami, hogy meg veletlen se tudd egyszeruen kihuzni
- valamint a 24 pines powercsati ragyogyitasa a ramfoglalatra, ennek is ugy, hogy ha fullra van telepitve a ram, akkor a tapcsati pocke a ram fele logjon, hogy ki kelljen huzni az utso ramot a tapcsati lehuzasahoz
- (meg meg regen volt hogy az ide meg az fdd csati egymas mellett, es a kabelekbol ofcoz nem egyiranyba jon ki a drot, hanem egymas fele, hogyha kihuzod az egyiket, hatha veletlen magaval huzza a masikat is
- meg a tapegyseg, amire a 2db. 4 pines molexet ugy rakjak, hogy egy kabelen lognak, tehat egyik fele molexes, masik fele satas, veletlen se kulon csoportban 1-1 molex, nehogy regi gepben lehessen hasznalni, mert ott ugye a hdd-tol nem er fel a legfelso 5.25-os helyen levo odd-ig a masodik tapcsati

Es ezek csak igy elso blikkre...

Szerkesztette: asdf 2012. 03. 19. 14:58 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#5894 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 20. 18:18

Sziasztok!

Acer notim küldeném szervízbe. (BRNO)

A kérdés meg az, hogy szerintetek el lehet küldeni a gépet HDD nélkül? Mert mivel nem tudok kimenteni belőle fél terra adatot és nem csak, hogy féltem, de senkire sem tartoznak a személyes dolgaim nem szívesen küldeném el. (sajnos ilyenkor már nem elérhetők telefonon)

Csak gondoltam megkérdem hátha már más is járt ilyen cipőben... :)
"Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű. Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

#5895 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 03. 20. 18:24

Üzenet megtekintéseIdézet: -=Tiger=- - Dátum: 2012. 03. 20. 18:18

Mert mivel nem tudok kimenteni belőle fél terra adatot és nem csak, hogy féltem, de senkire sem tartoznak a személyes dolgaim nem szívesen küldeném el. (sajnos ilyenkor már nem elérhetők telefonon)

Nem lehet. No meg ezek szerint backupod sincs? Akkor truecryptet rá és kész, csak ne lepődj meg, ha kicserélik HDDvel együtt.
Make love not Wor.

#5896 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 20. 19:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 03. 20. 18:24

Nem lehet. No meg ezek szerint backupod sincs? Akkor truecryptet rá és kész, csak ne lepődj meg, ha kicserélik HDDvel együtt.

Na ez az... :s
"Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű. Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

#5897 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 20. 20:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Misi_D - Dátum: 2012. 03. 18. 23:59

Márkás pc(-k), vadiúj low profile lehetőséget is kínáló videókártya.
Irgalmatlan méretű hűtőbordával. Akár a vékony fekvőházas, akár az állóházas verzióba teszem, a hűtőborda vége elakad a procihűtő burkolatán.
Lefűrészelném a "fölösleget", de tartok tőle, hogy ezzel a garinak is fűrészeltek.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#5898 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 23. 11:59

SziasztoK!

Tudtok olyan üzletet, ahol lehet kapni jó áron videokészüléket? Én ezt az egy típust találtam eddig: Funai D50Y-100M

/Forrás: www.argep.hu /

Jó lenne valami (akár több) alternatíva.

Köszönöm előre is!

Üdv: Piftuka

#5899 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 23. 12:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 03. 23. 11:59

SziasztoK!

SzevA! :-D

Tudtok olyan üzletet

Én tudok. Műszaki boltokban nézd meg, esetleg webboltban :Đ

videokészüléket

Nem videomagnót? :look: Digitalizálásra kell?

#5900 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 23. 20:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 03. 23. 12:08

Én tudok. Műszaki boltokban nézd meg, esetleg webboltban :Đ

:think: Erre nem is gondoltam! :idea:

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 03. 23. 12:08

Nem videomagnót? :look: Digitalizálásra kell?

Videomagnót. Az is egy "készülék", nem? :-)

Egyébként alapvetően arra kell, hogy főleg a Forma1-es futamokat fel tudjam venni, amikor nem tudom élőben megnézni.

Amellett valóban... a régi VHS kazetták között nem egy van, amelyet jó lenne bedigitalizálni is.

(Használt videomagnót azért nem akarok vásárolni, mert egyszer már megjártam vele. Pár hónap használat után kigyulladt a tápegysége. Nem is lehetett megjavítani. Ha használt video-t vesz az ember, nem tudhatja, hogy annak milyen állapotban van a mechanikája, vagy bármelyik része.)

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 293
  • 294
  • 295
  • 296
  • 297
  • Utolsó »