HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 294
  • 295
  • 296
  • 297
  • 298
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#5901 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 03. 24. 07:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 03. 23. 20:01

Egyébként alapvetően arra kell, hogy főleg a Forma1-es futamokat fel tudjam venni, amikor nem tudom élőben megnézni.

Amellett valóban... a régi VHS kazetták között nem egy van, amelyet jó lenne bedigitalizálni is.

Felvenni már tudnak újabb tévék, multimédiás boxok, meghozzá USB-s külső cumóra. Esetleg merevlemezes felvevők is vannak, csak kicsit drágák.

Hacsak nem kell feltétlenül digitalizálásra, nem vennék már VHS-es magnót.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5902 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 24. 09:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 03. 24. 07:21

Felvenni már tudnak újabb tévék, multimédiás boxok, meghozzá USB-s külső cumóra. Esetleg merevlemezes felvevők is vannak, csak kicsit drágák.

Hacsak nem kell feltétlenül digitalizálásra, nem vennék már VHS-es magnót.

Az újak (érthetetlen módon) drágák.
Viszont:
http://www.expressz....dvd-felvevo.htm
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#5903 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 24. 09:51

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 03. 24. 09:29

Az újak (érthetetlen módon) drágák.

Gondolom, a mindenféle jogvédő bagázsok által kivetett egymillióféle matrica meg egyéb sarc miatt, mert ezek a kütyük halmozottan jogsértő cselekedetre felbujtóak is lehetnek.

#5904 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 24. 10:12

Üdv!

Adjatok egy-két linket magyar-angol-magyar műszaki szótárhoz, leginkább kommunális villamosipar, tehát lakás, üzelthelyiség
leirásainak forditására
Mert olyat nem találok, ahol pl. érintésvédelmi felülvizsgálat, tűzoltósági engedély/előrirások, érintési feszültség, hibaáram és hasonló "szép" dolgok vannak

Leginkább magyarrol kellene angolra forditani
Persze "körűlírni" lehetne, de az olyan snassz

Szerkesztette: horex 2012. 03. 24. 10:13 -kor

"Tégy jót, s gondold meg, minden óra lehet az utolsó" /Talmud/
HOREX

#5905 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 24. 10:15

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 03. 24. 09:51

Gondolom, a mindenféle jogvédő bagázsok által kivetett egymillióféle matrica meg egyéb sarc miatt, mert ezek a kütyük halmozottan jogsértő cselekedetre felbujtóak is lehetnek.

Jaja, idáig a cd-dvd-n volt "jogdíj" , de ezt, azt hiszem, kiterjesztették stick és wincsikre is
"Tégy jót, s gondold meg, minden óra lehet az utolsó" /Talmud/
HOREX

#5906 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 24. 13:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 03. 23. 20:01

(Használt videomagnót azért nem akarok vásárolni, mert egyszer már megjártam vele. Pár hónap használat után kigyulladt a tápegysége. Nem is lehetett megjavítani. Ha használt video-t vesz az ember, nem tudhatja, hogy annak milyen állapotban van a mechanikája, vagy bármelyik része.)

az simán kigyulladhatott volna akkor is, ha új korától a tied :)
nálam vhs - dv kamera - firewire - számítógép útvonalon történik a digitalizálás, ami nagy fájlokat szül, de utána sokkal jobban lehet alakítani bármerrefele.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#5907 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 03. 24. 13:21

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 03. 24. 13:17

nálam vhs - dv kamera - firewire - számítógép útvonalon történik a digitalizálás, ami nagy fájlokat szül, de utána sokkal jobban lehet alakítani bármerrefele.

Szólj ha kell Canopus, nekem van kettő, ritkán használom, de nagyon. ellenben ihletet kaptam, szerintem az a Toshiba tán elég jó lehet ahhoz, hogy teszek bele USB3 kártyát, oszt megpróbálom egy ilyennel:

http://www.teco.hu/t...tensity-shuttle

Ebbe legalávbb terepen is belemegy a HD, oszt nem kell a nagy racket cipelni.
Make love not Wor.

#5908 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 24. 13:21

Üzenet megtekintéseIdézet: horex - Dátum: 2012. 03. 24. 10:15

Jaja, idáig a cd-dvd-n volt "jogdíj" , de ezt, azt hiszem, kiterjesztették stick és wincsikre is

Meg SSDre és mindenre.
Make love not Wor.

#5909 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 24. 13:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 03. 24. 07:21

Felvenni már tudnak újabb tévék, multimédiás boxok

Naja, csak ilyen multimédiás boxra mondhatnátok olyar, amit ki lehet fizetni és most éppen működik is.
Make love not Wor.

#5910 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 24. 14:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 03. 24. 13:22

Naja, csak ilyen multimédiás boxra mondhatnátok olyar, amit ki lehet fizetni és most éppen működik is.

Ha tudnánk mennyit szán rá max. (25 ezres VHS magnót már nézett magának), akkor lehetne is ajánlgatni. Fene tudja, nem ismerem ezeket a kütyüket. Ahol megengedték, nyomkodtam, de mediabox nincs itthon, az asztali felvevő meg már régi. Szerintem nem várja el Piftukánk, hogy majd kinézzük, megvesszük helyette, hazavisszük, és fel is vesszük neki a zümm-zümm parádét (valahonnan biztos le is lehet tölteni). Majd szépen elbattyog egy hozzá közeli műszaki boltba (MM, Euronics, Saturn, vagy ami ott van) és elkezdi próbálgatni őket, miket tudnak, melyik milyen árfekvés. Ha megvan, nem veszi meg. Hazamegy, ha tud modellszám alapján, nézeget teszteket, majd beröffenti az árgépet, végül megrendeli valahonnan, ami sokkal jobb, legalább 8 napon belüli elállási jog is játszik. Aztán nincs az, hogy ezt+azt mondtunk egy modellre neki, aztán igazából nem azt hozta.

Annyit hozzátennék, hogy asztali felvevőt sem vennék a helyében (hacsak nincs használtan pofátlanul olcsó), a mediabox időtállóbb lesz, többet tud (több formátum, netezés LAN-on, külső eszközök jobb kezelése, kisebb fogyasztás) és 30k-s árfekvésbe lehet már olyat kapni, ami nem pénzkidobás.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5911 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 24. 14:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 03. 24. 13:21

Szólj ha kell Canopus, nekem van kettő, ritkán használom, de nagyon. ellenben ihletet kaptam, szerintem az a Toshiba tán elég jó lehet ahhoz, hogy teszek bele USB3 kártyát, oszt megpróbálom egy ilyennel:

http://www.teco.hu/t...tensity-shuttle

Ebbe legalávbb terepen is belemegy a HD, oszt nem kell a nagy racket cipelni.

az adatátvitel lesz a szűk keresztmetszet a rögzítés miatt, bár egy izmosabb merevlemez esatán vagy usb3-on... érdekes kérdés. realtime tömörítésre viszont a világ összes hardvere nem elég, hacsak nem céleszköz tömörít... de arra meg a világ összes pénze lesz kevés.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#5912 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 24. 15:46

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 03. 24. 13:17

az simán kigyulladhatott volna akkor is, ha új korától a tied :)

Majdnem ugyanígy:
vhs - asztali vinyós író, elővágás - kiírás RW/ lemezre - pc utólagos finomítás, kiírás lemezre.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#5913 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 24. 15:59

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 03. 24. 14:41

az adatátvitel lesz a szűk keresztmetszet a rögzítés miatt, bár egy izmosabb merevlemez esatán vagy usb3-on... érdekes kérdés. realtime tömörítésre viszont a világ összes hardvere nem elég, hacsak nem céleszköz tömörít... de arra meg a világ összes pénze lesz kevés.

Tecoban hajlandók kipróbálni a cumót, azt mondják saját érdekükben is, mert mindenféle lóbaszó chipsetre kényes, aztán anyáznak a júzerek. Nem véletlenül mondtam 1394-ben is a NEC-et, meg mikro a P3akat bővítettük USBvel. Az műxik. Rá vagyok izgulva nagyon, azon a Toshibán eSata is van, vagy 1394 a vinyónak. 1394esből meg van külső diszkem, oszt majd jól eldobja és leshetek :-D

Itt nem tudom mit tömörít a proci, egyszer mondtam, hogy a PCIe verziójába bevittem valami anyagot, oszt 300 giga/órával kezdett el tekerni, vicces vót.
Make love not Wor.

#5914 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 11:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 03. 23. 12:59

SziasztoK!

Tudtok olyan üzletet, ahol lehet kapni jó áron videokészüléket? Én ezt az egy típust találtam eddig: Funai D50Y-100M

/Forrás: www.argep.hu /

Jó lenne valami (akár több) alternatíva.

Köszönöm előre is!

Üdv: Piftuka

Közben látom, hogy Csokis kolléga pont most vett egy 30k-s árfekvésű médiadobozkát. Lehet tud róla tapasztalatokat mondani.

#5915 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 12:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 03. 26. 12:07

Közben látom, hogy Csokis kolléga pont most vett egy 30k-s árfekvésű médiadobozkát. Lehet tud róla tapasztalatokat mondani.

Kell még hozzá plusz doboz, és akkor is csak a digit adást tudja venni:

"Digitális TV opció: játsszon vissza és rögzítsen digitális TV-csatornákat az opcionális Digital TV USB-s tv-tunerrel (az USB-s tv-tuner nem tartozék, külön meg kell vásárolni)!"
Make love not Wor.

#5916 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 13:32

Azt nem is írtam, hogy biztosan jó lesz. Csak láttam a másik topikban, aztán hátha. Nem baj, Phiftucka biztos nézelődik azóta is :Đ

#5917 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 27. 16:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Misi_D - Dátum: 2012. 03. 19. 15:15

Köszi, adtál ötleteket a kereséshez! :)
Amire te gondolsz, az szerintem a left-angle. A right-angle változat a szokásos 90 fokos, "lefelé fordulónak" tűnik, de sok helyen össze-vissza vannak az elnevezések. Találtam olyan oldalt, ahol majdnem egymás alatt ugyanaz a kábel egyszer egyik, majd másik néven futott...
Szóval, a left-angle (felfelé forduló) egy jó kérdés, hogy beférne-e. Egy Gigabyte P35-DS3 alaplapról és egy Ati 6950-es kártyáról lenne szó. Sajnos a left-angle csatlakozó-változatból egyelőre még csak low-profile-t sem találtam. Emellé külön finomság, hogy az alaplapon "felfelé" is éppen van egy kondi... Á, esélytelen vállalkozásnak tűnik. :(

Sikerült szereznem left-angled SATA kábelt - szerintem még low-profile is, elég kicsike. Egész könnyen ment, PH-n van egy srác, aki SATA kábelekre van szakosodva. De üzletből ilyet szerezni, háááát...
Ma vagy holnap este teszt, hogy befér-e. (Ha nem, akkor sem fogom pénzkidobásként megélni, jól fog ez még jönni a jövőben.)
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#5918 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 30. 13:58

Mosogep meretu Tally nyomtatoba arul valami nagyker a Kvint-r-en kivul szalagot? Jo ideje nem birnak prezentalni, es lassan erosen kene.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#5919 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 01. 11:52

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 03. 30. 14:58

Mosogep meretu Tally nyomtatoba arul valami nagyker a Kvint-r-en kivul szalagot? Jo ideje nem birnak prezentalni, es lassan erosen kene.

Utántöltés nem jöhet szóba?

#5920 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 01. 14:20

Eredemény nyilvántartós/kijelzős programot keresnék. Kolléga szerzett valamit Excelben, csak folyton összedől, én meg elfelejtettem póker klubból hazahozni a működőképeset. Egyszerű a sztori, táblázat, elöl júzer neve, mellette pont szám, és ha hozzáadok pontot, akkor ennek függvényében változzon a sorrend. Biztos van rá instant megoldás, de nem tudom miképpen keressem.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 294
  • 295
  • 296
  • 297
  • 298
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.