HWSW Informatikai Kerekasztal: Dlágaszááágaink - Legújabb szerzeményeink II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1021 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 546
  • 547
  • 548
  • 549
  • 550
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dlágaszááágaink - Legújabb szerzeményeink II. Értékeld a témát: ***-- 6 szavazás

#10941 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 03. 26. 07:23

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2012. 03. 25. 18:31

Es ez kenyelmesebb lenne, mint a desktop :-s
Erosen ketlem, mivel eleve fognod kell, gondolom nem lebeg a levegoben.
Egy ido utan tuti elzsibbad a kezed :Đ

Próbáld ki, rájössz! ;)
A csuda PC-vel lehet szarás közben levelet olvasni? Lehet bekapcs-mail nézés-kikapcs műveletet cirka 1-2 perc alatt megtenni?
Bele tudsz dugni egy SIM kártyát és ugyanezt meg tudod tenni az autóban, hazafelé, mert éppen ott érsz rá? ;)

Ami miatt mi vettünk (amúgy Samsungot, de tök mindegy): a 27"-os PC-t be tudod vinni a szülészetre, hogy a 13 hónapos lányoddal tudjál Skype-olni, mert még sosem voltatok 4-5 óránál többet távol egymástól, de most 3 napot KELL?

Lehet, hogy nem mindenki egyformán használni a dolgait! ;)

#10942 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 07:30

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2012. 03. 25. 22:39

Neked valami nagyon embertol elrugaszkodott testfelepitesed lehet akkor :omg: :Đ
Bakker, laptop is egy kinszenvedes, nyomi kis billentyuzet, nyomi kis kijelzo, mitol lenne kenyelmesebb, mint egy ergonomikus szek, billenyuzet, eger es nagy moncsi, lovesem sincs :-D

Lehet. Meg még pár 10 millió embernek... ;)

A lényeg: tudod, mi a különbség a tartalom fogyasztás és létrehozás között? Előbbire tök jó a táblagép, utóbbira tök jó a PC/laptop!
Ha csak netezni akarsz, akkor minek a 27"? Minek a Full HD+ felbontás, mikor sok weblap csak 1024 vagy 1280 széles? :think: Hogy faszán a kijelző közepén legyen? ;)
Ha 15,6"-ban van 1920x1200, akkor minek nagyobb fizikai méretű kijelző? Mert ez kicsi? Közelebb kell ülni, nagyobbnak tűnik! :)
Nekem most egy 12,5"-os notebookom van, tök jól tudok rajta gépelni, pedig anno sportoltam, 120 körül volt a mellbőségem (nem testépítéstől, hanem karatétól), majd arra híztam majdnem 50 kg-ot. Szóval nem vagyok cingár alkat, de elfér a kezem még így is!

Ha grafikus vagy, vagy programozó, aki esetleg megnyitja a speckót a monitor felén, másik felén meg kódol, vagy ezernyi más dolgot csinálsz, akkor biztosan jó a nagy monitor! De nem kell mindenhez (amúgy én is pont szemezek egy dolgozós otthoni gépnek egy 27"-os iMac-kel)! A tablet másra való és amire való, arra kurva jó! Pedig nekem Samsung van és saját bevallása szerint az Apple még felhasználó orientáltabb kütyüket csinál! ;)

#10943 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 07:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 03. 26. 08:23

Próbáld ki, rájössz! ;)
A csuda PC-vel lehet szarás közben levelet olvasni? Lehet bekapcs-mail nézés-kikapcs műveletet cirka 1-2 perc alatt megtenni?
Bele tudsz dugni egy SIM kártyát és ugyanezt meg tudod tenni az autóban, hazafelé, mert éppen ott érsz rá? ;)

Ami miatt mi vettünk (amúgy Samsungot, de tök mindegy): a 27"-os PC-t be tudod vinni a szülészetre, hogy a 13 hónapos lányoddal tudjál Skype-olni, mert még sosem voltatok 4-5 óránál többet távol egymástól, de most 3 napot KELL?

Lehet, hogy nem mindenki egyformán használni a dolgait! ;)

Na vegre, egy ertelmes ember, eszervekkel :cool:

Valaszom egyszeru: attol eltekintve, hogy szaras kozben nem gondoltam meg mail olvasasra, mivel azt a masfel percet, amit bent toltok, szeretem szarasra forditani, azt is, es az osszes tobbi kerdesedre a valaszom az, hogy ezeket mind tokeletesen el tudom (es ha nem vagyok a gepem kozeleben, szoktam is) vegezni a szifonnal. Skype peldaul nincs is fent a gepemen, csak szifonon hasznalom, normal es videohivasokra is. Ehhez nem kell semmilyen tablet :Đ

#10944 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 07:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 03. 26. 08:30

A lényeg: tudod, mi a különbség a tartalom fogyasztás és létrehozás között? Előbbire tök jó a táblagép, utóbbira tök jó a PC/laptop!
Ha csak netezni akarsz, akkor minek a 27"? Minek a Full HD+ felbontás, mikor sok weblap csak 1024 vagy 1280 széles? :think: Hogy faszán a kijelző közepén legyen? ;)
Ha 15,6"-ban van 1920x1200, akkor minek nagyobb fizikai méretű kijelző? Mert ez kicsi? Közelebb kell ülni, nagyobbnak tűnik! :)
Nekem most egy 12,5"-os notebookom van, tök jól tudok rajta gépelni, pedig anno sportoltam, 120 körül volt a mellbőségem (nem testépítéstől, hanem karatétól), majd arra híztam majdnem 50 kg-ot. Szóval nem vagyok cingár alkat, de elfér a kezem még így is!

Ha grafikus vagy, vagy programozó, aki esetleg megnyitja a speckót a monitor felén, másik felén meg kódol, vagy ezernyi más dolgot csinálsz, akkor biztosan jó a nagy monitor! De nem kell mindenhez (amúgy én is pont szemezek egy dolgozós otthoni gépnek egy 27"-os iMac-kel)! A tablet másra való és amire való, arra kurva jó! Pedig nekem Samsung van és saját bevallása szerint az Apple még felhasználó orientáltabb kütyüket csinál! ;)

Jatekra peldaul nagyon jo a 27" meg a 2560x1440 felbontas, meg egyszerre 4 asztalon pokerezem, ehhez is kell hely, ha latni is akarom, mi tortenik :cool:
Igy is 45-50 cm-re van a fejem a monitortol, ennel kozelebb nem szeretnek ulni hozza, es nincs is ra szuksegem.

Nem kerdojelezem meg a letjogosultsagat, biztos nem rossz, ott van az asztalon, felveszem, okorkodok vele 10-15 percet es ennyi, de Gombinel se desktop, se laptop nem jacccik, ezt hasznalja folyamatosan otthon, ez nekem meg tok furcsa, biztos, hogy nem birnam ki igy hosszu tavon, hogy nincs a kozelemben egy normalis gep :omg: :Đ

Szerkesztette: PolaR 2012. 03. 26. 07:49 -kor

#10945 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 08:37

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2012. 03. 25. 23:08

Ez ertheto, csak egy heveron hason fetrengve mitol lenne kenyelmes gepezni? :omg:
En olvasni szoktam ugy, de egy ora mulva mar ugy faj a derekam, hogy alig birok megfordulni :Đ

Hát, én úgy szoktam, lehet öregszem :D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#10946 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 08:38

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2012. 03. 26. 08:49

Jatekra peldaul nagyon jo a 27" meg a 2560x1440 felbontas, meg egyszerre 4 asztalon pokerezem, ehhez is kell hely, ha latni is akarom, mi tortenik :cool:
Igy is 45-50 cm-re van a fejem a monitortol, ennel kozelebb nem szeretnek ulni hozza, es nincs is ra szuksegem.

Nem kerdojelezem meg a letjogosultsagat, biztos nem rossz, ott van az asztalon, felveszem, okorkodok vele 10-15 percet es ennyi, de Gombinel se desktop, se laptop nem jacccik, ezt hasznalja folyamatosan otthon, ez nekem meg tok furcsa, biztos, hogy nem birnam ki igy hosszu tavon, hogy nincs a kozelemben egy normalis gep :omg: :Đ

van laptopom, bár egyre kevesebbet használom :D viszont nézegetek macbook unibodykat :nevet:

#10947 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 09:15

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2012. 03. 26. 08:43

Na vegre, egy ertelmes ember, eszervekkel :cool:

Valaszom egyszeru: attol eltekintve, hogy szaras kozben nem gondoltam meg mail olvasasra, mivel azt a masfel percet, amit bent toltok, szeretem szarasra forditani, azt is, es az osszes tobbi kerdesedre a valaszom az, hogy ezeket mind tokeletesen el tudom (es ha nem vagyok a gepem kozeleben, szoktam is) vegezni a szifonnal. Skype peldaul nincs is fent a gepemen, csak szifonon hasznalom, normal es videohivasokra is. Ehhez nem kell semmilyen tablet :Đ

Azért a 3,5" vs. 10,1 (9,7)" nem ugyanaz... ;)

#10948 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 09:19

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2012. 03. 26. 08:49

Látod, nem vagyunk egyformák! Én NEM játszom a gépemen, ezért nem kell 2560x1440. Nem pókerezem négy asztalon, szintén nem kell a felbontás...
Ha pedig mailt akarok nézni, akkor nem kell 3,5"-on gúvadni, mert ott van 10,1-en (9,7-en). Nagyobb, könnyebben olvasható, szebb! Ha pedig filmet akarok nézni, akkor úgyis ott a 42"...

Nekem is van notebookom, de ha csak rá kell pillantani valamire, akkor SOKKAL jobb a tablet, mert előbb végzek, mint ahogyan a gép bekapcsol-kikapcsol.
(azt már csak zárójelbe teszem hozzá, hogy a nagyszülőknek Facebook albumot mutatni tabletről priceless! :D)

#10949 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 09:20

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2012. 03. 26. 08:05

Roppant egyszeru: en ot utalom, o meg engem imad :omg: :Đ

Menjetek szobára! ;)
Egy új iPaddel gyorsan fel is tudod venni és feltölteni Gabibácsi Facebook fiókjába a cuccot! :omg: :D

#10950 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 09:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 03. 26. 09:37

Hát, én úgy szoktam, lehet öregszem :D

Az nem lehet, hanem biztos :omg: :Đ

#10951 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 09:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 03. 26. 10:20

Menjetek szobára! ;)
Egy új iPaddel gyorsan fel is tudod venni és feltölteni Gabibácsi Facebook fiókjába a cuccot! :omg: :D

Mindenképpen :)

#10952 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 09:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 03. 26. 10:19

Látod, nem vagyunk egyformák! Én NEM játszom a gépemen, ezért nem kell 2560x1440. Nem pókerezem négy asztalon, szintén nem kell a felbontás...
Ha pedig mailt akarok nézni, akkor nem kell 3,5"-on gúvadni, mert ott van 10,1-en (9,7-en). Nagyobb, könnyebben olvasható, szebb! Ha pedig filmet akarok nézni, akkor úgyis ott a 42"...

Nekem is van notebookom, de ha csak rá kell pillantani valamire, akkor SOKKAL jobb a tablet, mert előbb végzek, mint ahogyan a gép bekapcsol-kikapcsol.
(azt már csak zárójelbe teszem hozzá, hogy a nagyszülőknek Facebook albumot mutatni tabletről priceless! :D)

En sem 3,5"-on guvadok mailnezes kozben, hanem 27"-en :omg: :Đ
Szifonon csak akkor nezem, ha nem vagyok a gepem kozeleben, ez heti par alkalmat jelent, ennyit ki lehet birni 3,5"-on is boven :cool:
Filmet meg en sem 27"-en nezek, hanem 59"-en.

Na igen, az biztos, hogy gyorsabban megnezel valamit tableten, mint amig bebootol egy gep meg utana kikapcsol, viszont nalam csak ejszaka fordulhat elo, hogy nincs bekapcsolva a gepem, amugy megy reggeltol estig.
Nagyszulom 1 db. van, iden lesz 80 eves, van desktop gepe otthon es hasznalja is, de lovese sincs, mi az a faszbuk meg tablet :Đ

#10953 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 10:01

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2012. 03. 26. 10:53

Szifonon csak akkor nezem, ha nem vagyok a gepem kozeleben, ez heti par alkalmat jelent, ennyit ki lehet birni 3,5"-on is boven :cool:

Na igen, az biztos, hogy gyorsabban megnezel valamit tableten, mint amig bebootol egy gep meg utana kikapcsol, viszont nalam csak ejszaka fordulhat elo, hogy nincs bekapcsolva a gepem, amugy megy reggeltol estig.
Nagyszulom 1 db. van, iden lesz 80 eves, van desktop gepe otthon es hasznalja is, de lovese sincs, mi az a faszbuk meg tablet :Đ

Nekem anyukámnak van otthon desktopja (apám meg öcsém már notebookozik). De ő advanced, mert linuxon nyomatja :D

#10954 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 10:02

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2012. 03. 26. 10:53

Na, én ezt utáltam meg! Nem tesz jót semminek, ha non-stop megy (gép, villanyszámla, zajszennyezés a lakásban). Ha végeztem a munkával, laptopot lecsukom. Most a HP Microserver az, ami idegesít a lakásban, pedig az vagy kemény 21 decibellel tolja. De költözés után az is, megy a klozettbe, ott zúghat... :D

#10955 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 10:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 03. 26. 11:01

Nekem anyukámnak van otthon desktopja (apám meg öcsém már notebookozik). De ő advanced, mert linuxon nyomatja :D

Anyameknal alap, hogy desktop van, meg nekik van notijuk is, ha utaznak.
Nekunk is van egy, ugyanilyen celbol, akkor elmegy, ha nincs mas, de amugy nem szivesen hasznalom.

#10956 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 10:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 03. 26. 11:02

Na, én ezt utáltam meg! Nem tesz jót semminek, ha non-stop megy (gép, villanyszámla, zajszennyezés a lakásban).

En nem tudom, milyen hangos vagy halk a gepem, de egy meterre ulok tole, es egyaltalan nem hallom.
Nem non-stop megy, mert azert napi 6-8 orat mindig ki van kapcsolva, amikor alszom.
Kiprobaltam anno egy honapig, mi van akkor, ha kikapcsolom, ha hosszabb ideig (fel oranal tobb) nem hasznalom, villanyszamlan erzodott vagy 200 forint megtakaritas, hat ennyiert nem fogom naponta tobbszor kapcsolgatni.

#10957 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 10:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 03. 26. 11:02

Na, én ezt utáltam meg! Nem tesz jót semminek, ha non-stop megy (gép, villanyszámla, zajszennyezés a lakásban). Ha végeztem a munkával, laptopot lecsukom. Most a HP Microserver az, ami idegesít a lakásban, pedig az vagy kemény 21 decibellel tolja. De költözés után az is, megy a klozettbe, ott zúghat... :D

Akkor meg majd szaras kozben zavar....
Peldaul a pesti lakasomban van egy ilyen automatikus szellozteto ventillator a budiban ami kb 2 perc utan bekapcsol - na annak a hangjatol kb megorulok...
Igy vagy vegzek 2 perc alatt vagy fel se kapcsolom a villanyt...

#10958 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 10:36

Dune HD TV-101

Kép
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#10959 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 10:42

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 03. 26. 11:20

Akkor meg majd szaras kozben zavar....
Peldaul a pesti lakasomban van egy ilyen automatikus szellozteto ventillator a budiban ami kb 2 perc utan bekapcsol - na annak a hangjatol kb megorulok...
Igy vagy vegzek 2 perc alatt vagy fel se kapcsolom a villanyt...

Aránylag egyszerű kötéssel megoldható, hogy külön kapcsoló legyen, és a működési időt szabályozod időzítővel.
Tudom, hogy nem ott laksz, úgyhogy szard le.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#10960 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 11:23

szarjon bele a ventilátorba... ejj.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

Téma megosztása:

• (1021 Oldal)
  • +
  • « Első