Idézet: Raynes - Dátum: 2014. 03. 10. 15:22
A Serverben lehet választani az alábbi Active Directory modulokból:
Cerificate Services
Domain Services
Federation Services
Lightweight Directory Services
Na, már most én a lightweightre szavazok, de az lenne a kérdés, hogy itt melyiket kéne választani, hogy a legkevesebb sallangot telepítsem?
Eredmény: rosszul szavaztam, mert a lightweighttel jól elkúrtam az egész szervert, utána már nem lehetett rajta létrehozni tartományt, mert foglalt volt 2 port is. Így újra kellett tenni az egész szervert, és kiadni neki a
dcpromo parancsot. Így már elindult egy erre való varázsló, ami nem csak automatikusan telepítette a szükséges dolgokat, de a tartományt is létrehozta, meg engedte beállítani. Amit nem értek, hogy miért kell ilyen rejtett, mágikus voodoo wordökben elrejteni beállítást, akkor mi a fasznak van a Feladatkör telepítése a Szervermenedzserben? Ez is valami kitekeret, buzi májkrémszaftos logika, hogy nehogy már valami egyszerű és egyértelmű legyen. Sokan szidják a linuxot, hogy így powerusernek kell lenni hozzá, úgy nem nagyvállalati, aztán abban sokkal könnyebb a szerverfeladatokat konfigurálni, meg a beállítási lehetőségeket megtalálni. Sokkal.