HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 355
  • 356
  • 357
  • 358
  • 359
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#7121 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 03. 31. 15:32

Üzenet megtekintéseIdézet: spidey - Dátum: 2014. 03. 31. 14:58

Köszi. Nordtelekommal van valakinek tapasztalata? Az egyetlen vállalható ajánlat, bár jobb lenne olyan, ahol nem kell "óvadékot" se fizetni...vagy ha már igen, nem havi 2-3GB-ot kap az ember.

Sztornó, DIGI-nél meglévő TV-előfizetés mellé lehet hűség nélkül korlátlant...másik kérdés még áll.

#7122 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 31. 21:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 03. 31. 10:47

Erre mások is panaszkodnak. Ghisler az ablakméretezésnél technikai problémára hivatkozik. Hogy ne a full path-t írja, arra szerintem nincs megoldás. Kértek már olyat is Ghislertől, hogy legalább, ha az egeret fölé viszik a full pathnak, akkor adjon egy tooltippet, és ott ne vágja le a sor közepét, de még ebből sem lett semmi.

Szep. Tenyleg nonszensz, hogy az alt f7 az egyeduli modszer arra, hogy meglegyen, hol a tokben van a problemas file (jo, ok, a logolast meg be lehet kapcsolni, aztan abban ^F-ezni esetleg).
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#7123 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 02. 10:53

Üzenet megtekintéseIdézet: spidey - Dátum: 2014. 03. 31. 16:09

Konyhában megjelenik néha egy undorító vékony, félcentis fehér féregféle. Tényleg ritka undorító. Tudja valaki, mi a neve, mitől teremhetett oda, és hogy lehet kiirtani?
...

Valószínű, hogy molylepke lárva. Ha lisztben, őrölt paprikában (még az erőset is szeretik!) láttál csomó szerű, vagy pókhálóra hasonlító dolgot, akkor biztos lehetsz benne. Érdemes átnézni a "zacskós" kiszerelésű élelmiszereket (rizs, bab, tészták, mindenféle magok pl: szezám, dió, mák, stb.)
Mondjuk egy fénykép azért sokat segítene. :-)

#7124 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 02. 10:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Tibsó - Dátum: 2014. 04. 02. 11:53

Valószínű, hogy molylepke lárva. Ha lisztben, őrölt paprikában (még az erőset is szeretik!) láttál csomó szerű, vagy pókhálóra hasonlító dolgot, akkor biztos lehetsz benne. Érdemes átnézni a "zacskós" kiszerelésű élelmiszereket (rizs, bab, tészták, mindenféle magok pl: szezám, dió, mák, stb.)

Liszt, muzli, corflakes, keszek, stb... Kb mindent felfalnak.
Nekem egyszer a fuszerekbe mentek bele - pechjukre a fuszertarto zarhato volt es rajuk zartam.
Meg egy ev mulva is eltek benne (ures pesti lakasban levo falra felszerelt magneses fuszerarto volt es legmentesen zart).

Kép

#7125 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 02. 12:45

szerintem o lesz az, mi is sokat szopoltunk vele

Nalunk a Biostop feromonos molycsapda valt be ellenuk:

your webpage

Kép

Szerkesztette: *Iguana* 2014. 04. 02. 12:52 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#7126 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 02. 14:36

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2014. 04. 02. 14:45

szerintem o lesz az, mi is sokat szopoltunk vele

Nalunk a Biostop feromonos molycsapda valt be ellenuk:

Ha moly, azok nem szeretik a huzatot, sokszor szellőztetni! (Szeretettel laknak szekrényben, mivel az széltől védett, de egy ventilátor idönkénti alkalmazásával csodákat lehet művelni.)
A hagyományos mechanikai küzdelem (agyoncsapom), kevéssé hatékony, ráadásul nagyon trükkösen tudnak repülni. :-(
Régi vicc, de passzol:
Kicsi moly először repül ki a szekrényből. Mikor visszatér a szülei izgatottan kérdezgetik.
- Na milyen volt odakint.
- Nagy sikerem volt! Mindenki tapsolt...

Szerk:
Ezek a dögök, mivel kis méretűek, vígan átélnek több percnyi mikrózást is! A fertőzött kaját célszerű elégetni, vagy forró vízben egy kicsit megfőzni kidobás előtt.

Szerkesztette: Tibsó 2014. 04. 02. 14:38 -kor

#7127 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 02. 20:46

Vettem a fenykepezogepemhez egy lens adaptert, amivel szurot lehet majd rakni ra. Meg csak parszor csavartam ra a gepre, es maris belekoptatott az optika gyurujen levo feliratba :/

Honnan tudnek szerezni/csinaltatni/akarmi egy szupervekony gumi/borgyurut, ami bemegy a gep es a kozgyuru koze megelozven a tovabbi gyilkolast? Kb. Ř42mm (belso), Ř46mm kulso, max 1mm vastagsag a cucc, ami kene.

Csatolt fájl  IMG_4747-2.jpg (56,65K)
Letöltések:: 10
Archív:

#7128 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 02. 22:25

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2014. 04. 02. 21:46

Vettem a fenykepezogepemhez egy lens adaptert, amivel szurot lehet majd rakni ra. Meg csak parszor csavartam ra a gepre, es maris belekoptatott az optika gyurujen levo feliratba :/

Honnan tudnek szerezni/csinaltatni/akarmi egy szupervekony gumi/borgyurut, ami bemegy a gep es a kozgyuru koze megelozven a tovabbi gyilkolast? Kb. Ø42mm (belso), Ø46mm kulso, max 1mm vastagsag a cucc, ami kene.

Csatolmány IMG_4747-2.jpg

Hasonlo meretu tomitogyuru esetleg? Vagy kartonbol kivagni?

Szerkesztette: *Iguana* 2014. 04. 02. 22:27 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#7129 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 04. 02. 22:46

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2014. 04. 02. 21:46

Honnan tudnek szerezni/csinaltatni/akarmi egy szupervekony gumi/borgyurut, ami bemegy a gep es a kozgyuru koze megelozven a tovabbi gyilkolast? Kb. Ř42mm (belso), Ř46mm kulso, max 1mm vastagsag a cucc, ami kene.

Csatolmány IMG_4747-2.jpg

Én fotópapírból vágtam egy fekete gyűrűt és kész, amúgy teszel rá egy toldót, vagy bármi fel/le konvertáló gyűrűt.
Make love not Wor.

#7130 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 04. 13:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Tibsó - Dátum: 2014. 04. 02. 15:36

A hagyományos mechanikai küzdelem (agyoncsapom), kevéssé hatékony, ráadásul nagyon trükkösen tudnak repülni. :-(

Ráadásul ha látod őket repülni, általában már régen rossz, mert akkor már közel száz százalék, hogy valahova odapetéztek.

#7131 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 06. 11:48

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2014. 04. 02. 23:25

Hasonlo meretu tomitogyuru esetleg? Vagy kartonbol kivagni?

Ja, tomitogyurun filoztam en is, kerestem, de meg nem talalam. Es igazabol valami ultralapos kene, mert szumma 3mm-t tekeredik bele ez az ize a gepbe, harom menetemelkedes megy egy pici semmi, valami olyasmi kene, ami regen ment az alaplapot rogzito csavar ala alatetnek (csak nem abban az undorito rozsaszinben :D). Kartonbol kivagni meg, ez sem rossz otlet, de kene hozza olyan korzo, amibe penget lehet fogni, mert kezzel egy olyan gyurut az eletben ki nem vagok, aminek belso atmereoje 4xmm, a kulso meg mondjuk 2mm-el nagyobb

@Jahno: toldo, konvertalo nem jatszik, azt ennek a cuccnak a masik felere lehetne rakni (kompakt geprol van szo, erre csavarom ra ezt a kb. 5 cm-es tubust -ez az 5 cm nagyobb, mint amikor a gepet bekapcsolom es kitolja az optikat- ennek elejere mehet a szuro), nem mellesleg ezek ugyanugy belekapnanak a feliratokba, nem? ;).
Archív:

#7132 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 06. 14:39

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2014. 04. 06. 11:48

Ja, tomitogyurun filoztam en is, kerestem, de meg nem talalam. Es igazabol valami ultralapos kene, mert szumma 3mm-t tekeredik bele ez az ize a gepbe, harom menetemelkedes megy egy pici semmi, valami olyasmi kene, ami regen ment az alaplapot rogzito csavar ala alatetnek (csak nem abban az undorito rozsaszinben :D). Kartonbol kivagni meg, ez sem rossz otlet, de kene hozza olyan korzo, amibe penget lehet fogni, mert kezzel egy olyan gyurut az eletben ki nem vagok, aminek belso atmereoje 4xmm, a kulso meg mondjuk 2mm-el nagyobb

@Jahno: toldo, konvertalo nem jatszik, azt ennek a cuccnak a masik felere lehetne rakni (kompakt geprol van szo, erre csavarom ra ezt a kb. 5 cm-es tubust -ez az 5 cm nagyobb, mint amikor a gepet bekapcsolom es kitolja az optikat- ennek elejere mehet a szuro), nem mellesleg ezek ugyanugy belekapnanak a feliratokba, nem? ;).

Nix papír és kézzel vagdosás
Acél, alu réz és lézer vagy vízvágás, nem egy nagy pénz és vékonyabb lemezt is megmunkálnak így. Lehet hoy bonyolítja, hogy keskeny alátét, de érdeklődni kell.
"Tégy jót, s gondold meg, minden óra lehet az utolsó" /Talmud/
HOREX

#7133 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 06. 16:12

De ha a femen-femet elcsavarok amikor felteszem az elotetet es ez ledorzsoli a feliratot, es ezt talalkozast akarom elkerulni, akkor nyilvan nem fogok egy harmadik femet belevagatni, hogy a ketto koze berakjam mert ugyanaz lesz az effekt ;) Papir, gumi, mindenkepp valami puha anyag, ilyesmikben latnek megoldast.

Szerkesztette: asdf 2014. 04. 06. 16:12 -kor

Archív:

#7134 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 06. 16:16

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2014. 04. 06. 17:12

De ha a femen-femet elcsavarok amikor felteszem az elotetet es ez ledorzsoli a feliratot, es ezt talalkozast akarom elkerulni, akkor nyilvan nem fogok egy harmadik femet belevagatni, hogy a ketto koze berakjam mert ugyanaz lesz az effekt ;) Papir, gumi, mindenkepp valami puha anyag, ilyesmikben latnek megoldast.

Végy rendes tükröset, vagy szarj a feliratra. Mondjuk egyik obim nekem is megkopott, táskában hurcoltam pár hetet, azt már kicsit sajnálom, mert nem éppen gagyi Canon tucattermék:

Csatolt fájl  helios3.jpg (9,95K)
Letöltések:: 10
Make love not Wor.

#7135 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 06. 16:17

Üzenet megtekintéseIdézet: horex - Dátum: 2014. 04. 06. 15:39

Nix papír és kézzel vagdosás
Acél, alu réz és lézer vagy vízvágás, nem egy nagy pénz és vékonyabb lemezt is megmunkálnak így. Lehet hoy bonyolítja, hogy keskeny alátét, de érdeklődni kell.

Én is úgy értelmeztem, hogy rendes objektív, aztán amit szűrőmenetbe csavar, annak ér le az alja, úgy csiszolja le a feliratot.
Make love not Wor.

#7136 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 06. 17:05

Mutatom:
Optika -behuzva- magaban:
Csatolt fájl  20140406_175320-2.jpg (33,7K)
Letöltések:: 23

Felrakva, de meg be nem csavarva az elejre ez a basz -ami semmi mas, mint egy alucso, tetejen, aljan menettel, aljan a gepbe csavarodik, teteje meg 52mm szuromenet- , kekkel jelolve, hova kellene valami alatet, mert eloszor csak a betuk kopnak majd, utana meg a fekete festek, es az nem lesz szep
Csatolt fájl  20140406_175248-2.jpg (65,57K)
Letöltések:: 25

(tukrost meg nem veszek, tok szandekosan vettem nem tukroset ;) )
Archív:

#7137 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 06. 18:59

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2014. 04. 06. 16:12

Tudod mit mormogott magában a nyuszika amikor ment a róka létráját kölcsönkérni? :]
HOREX

#7138 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 06. 19:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 04. 06. 16:17

Én is úgy értelmeztem, hogy rendes objektív, aztán amit szűrőmenetbe csavar, annak ér le az alja, úgy csiszolja le a feliratot.

Én is úgy! Illetve a menet alá a furatba tesz egy olyan alátétet

Akkormeg gumi O gyűrű kellene 1mm-es
VI.Szinyei Merse u

Szerkesztette: horex 2014. 04. 06. 19:06 -kor

HOREX

#7139 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 06. 20:40

Koszi, rajukirok.
Archív:

#7140 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 09. 16:45

Nincs ételben semmi ilyesmi (alig van étel otthon néha:). Ritkán látok egyet-egyet, talán 2 hetente, akkor mintha a konyhaszekrény mögül jönne elő, nem kajából, és mindig csak egy darab. Inkább féregre emlékeztet, mint hernyóra, mondjuk nem vagyok ezeknek a szakértője. Amikor előbukkan egy, a zsigeri undor mellett a másik reakcióm, hogy rohadt gyorsan szétnyomjam, nem hogy fényképezgessem :D Repkedő dolgok nincsenek. Na, majd legközelebb lehet, hogy leküzdöm a pavlovi reakciót, és lövök egy képet.

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 355
  • 356
  • 357
  • 358
  • 359
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.