HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#901 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 11. 19:19

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 20:11

Köszi a válaszokat!

Magyarul, ha valamelyik napszemüveg UV szűrős, akkor az már biztosítja a szem védelmét, a polarizálás gyakorlatilag "kényelmi" funkció, igaz?

A másik kérdésem, hogy honnan tudhatom, hogy amelyik szemüveget "UV szűrősnek és polarizáltnak" mondják, az valóban az is?

Igen.

Nem hiszem, hogy lehet forgalomba hozni UV-t nem szűrő szemüveget, habár nem ismerem a szabályokat. Mert azért az úgy eléggé nem tesz jót a szemnek.

Polarizációt meg gondolom kipróbálással, de nem tudom. :Đ

Kár volt beleszólnom, na mindegy. :omg: Szerk.: Okoskodós napom van, bocs! :p

Szerkesztette: Ndrew 2008. 05. 11. 19:20 -kor

#902 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 11. 19:30

Köszi a válaszokat!

Magyarul, ha valamelyik napszemüveg UV szűrős, akkor az már biztosítja a szem védelmét, a polarizálás gyakorlatilag "kényelmi" funkció, igaz?

A másik kérdésem, hogy honnan tudhatom, hogy amelyik szemüveget "UV szűrősnek és polarizáltnak" mondják, az valóban az is?

UV szűrést ellenőrizni nemigen tudod sajnos egyszerű módszerrel. Bár lehet, hogy a pénzellenőrzők fényénél már láthatod a hatását.

A polarizáltságot viszont elég egyszerú ellenőrizni: két polarizáltnak állított szemüveget egymás elé raksz, és a két üvegen átnézel. Az egyiket elkezded forgatni. Elvileg egymáshoz képest 90 fokkal elforgatott polarizált lencséken nem látsz át. ha picit átlátsz, de nagyon elsötétül a dolog, akkor is rendben van a dolog, de ha egyáltalán nincs változás a forgatás közben, akkor az a lencse nem polarizált.

Egyébként horgászáshoz mindenképp ilyen szemüveget javaslok, szépen megszűri a vízen lévő csillanásokat, és tükörképeket. A parton nem a túlpart tükörképét fogod látni, hanem a víz tisztaságától függően a vízfelszín alá látsz. Persze nem azt mondom, hogy látod majd a halakat, hanem azt, hogy mondjuk úszós horgászatnál sokkal jobban fogod látni magát az úszót. :)

#903 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 11. 19:35

Idézet: Ndrew - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 19:14

El kell küldeni a "Tanulj meg értelmesen gépelni!" parancsot. :Đ

Jah igen azzal már probálkoztam, de az csak igen ideiglenes (pár mondatnyi) hatással van :D
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#904 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 11. 19:48

Sportszer boltban vettem pár éve olyan poláros (Polaroid) napszemüveget, amiben eleve két szűrő volt egymás mögött, és egy forgató mechanikával az egyik párat lehetett elforgatni. Ezáltal a szűrés intenziását is lehetett szabályozni.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#905 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 11. 19:56

Idézet: Tigger - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 20:30

A polarizáltságot viszont elég egyszerú ellenőrizni: két polarizáltnak állított szemüveget egymás elé raksz, és a két üvegen átnézel.

Még kettő sem fontos hozzá, ha van kvarcórád vagy mobilod. Egyszerűen a számlap/kijelző elé teszed a lencsét, és forgatod. Egy bizonyos szögnél tökéletesen fogod látni, de 90 fokkal elforgatva - ha valóban polarizált - csak feketeséget.

#906 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 11. 19:57

Idézet: debaj - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 20:56

Még kettő sem fontos hozzá, ha van kvarcórád vagy mobilod. Egyszerűen a számlap/kijelző elé teszed a lencsét, és forgatod. Egy bizonyos szögnél tökéletesen fogod látni, de 90 fokkal elforgatva - ha valóban polarizált - csak feketeséget.

való igaz, ez eszembe se jutott. :)

#907 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 11. 21:31

UV szűrőt fényre sötétedős lencsével lehet tesztelni. Ha van vki ismerős, akinek olyan a szemüvege, ki tudod próbálni a napon, hogy a napszemüvegget a szemüveg egyik lencséje elé teszed, míg besötétedik a másik. Elvileg az UV szűrős lencse mögött nem fog besötétedni a másik.
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#908 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 11. 21:42

Idézet: Samott - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 22:18

En Tescoban vettem, de nem volt sikere... :)

Samott

Én is ott vettem, nekem bejött :) Általában ott van a Túró rudik mellett, vagy azon a környéken.

Szerkesztette: Sipi- 2008. 05. 11. 21:45 -kor

#909 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 11. 21:56

Idézet: Ndrew - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 20:19

Nem hiszem, hogy lehet forgalomba hozni UV-t nem szűrő szemüveget,

:nevet2: hát, attól még...

#910 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 11. 22:03

Idézet: bean - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 22:56

:nevet2: hát, attól még...

Jólvanna. Gondolom nem az ukrán cigis mellett vesz az ember szemüveget. :Đ

#911 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 12. 07:46

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 19:11

Köszi a válaszokat!

A polarizáltság ellenőrzésére általában elég egy kvarcóra. A kvarcórák lcd kijelzője is polarizált, így 90 fokot elforgatva a szemüveget az órához képest el kell feketednie a kijelzőnek (ellentétes lesz a polárszűrők iránya).  Tehát a szemüvegen keresztül nem olvasható le az LCD kijelző tartalma, ha elforgatod az órát 90 fokkal.

Ez nem igaz kör polarizált szemüvegek esetén, bár olyat még csak 1x láttam.... (valami spéci biciklis szemüveg volt)...

#912 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 12. 10:51

Idézet: FőDudu - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 9:20

Ezer kösz!
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#913 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 12. 17:43

Az UV roncsol, a fény meg vakít, plusz még tükröződik is a víz, amit vagy látsz, vagy nem. Piaci szemüvegek ezért veszélyesek, az sötétít, pupilla tágra nyílik, közben meg nyeli el az UV-t ezerrel...
Make love not Wor.

#914 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 12. 18:28

Az miért van hogy nem bírom a napfényt?

Hétvégén egy kis fürdés alkalmával szembesültem azzal a ténnyel, hogy a nappal szembe fordulva nem bírtam megmaradni a medencében...

Annyira vakított, hogy egyszerűen el kellett fordulnom, mert bántotta a szemem a nagy csillogás..

Eddig semmi ilyesmit nem tapasztaltam, bár ma délelőtt a teraszos teendőim után alig láttam a fürdőszobában (pedig nincs sötét, mert 3x40w + egy 23W-os energia takarékos adta a fényt) ....

#915 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 12. 18:30

Idézet: FőDudu - Dátum: 2008. máj. 12., hétfő - 19:28

Az miért van hogy nem bírom a napfényt?

Annyira vakított, hogy egyszerűen el kellett fordulnom, mert bántotta a szemem a nagy csillogás..

Maga is informatikus, meg egész nap gép előtt ül a félhomályban  :(
Make love not Wor.

#916 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 12. 18:40

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 12., hétfő - 18:30

Ezzel egyebkent lehet valamit kezdeni?  [a napszemuveget es a feny-kerulest leszamitva]
Mert nekem is ez a bajom...

Szerkesztette: Wyco 2008. 05. 12. 18:41 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#917 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 12. 19:09

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 12., hétfő - 18:30

Pedig nem vaklálok, direkt nagy fényerejű (led háttérvilágítású) még a notim is....
Valószínűleg vitamin hiányom sincs, mert nyelem a Lenkeit (középső verziót) mint kacsa a nokedlit...

Szerkesztette: FőDudu 2008. 05. 12. 19:10 -kor

#918 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 12. 19:10

Más kérdés, de van itt valami 'hwsw-sek kulfoldon' topik? tudom használjam a keresőt, de ez a google-kereső marha szutyok, és lehet ha van akkor valaki bekedvencelte...

Szerkesztette: Wyco 2008. 05. 12. 19:10 -kor

#919 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 12. 19:31

Van a fórumnak saját keresője is yól, az azt mondta, hogy:

Munkavállalás külföldön

Illetve van még a Living in America totyik :D

Többet nem találtam, ha van, akkor más a címe  :Đ

Szerkesztette: NeoPampalini 2008. 05. 12. 19:32 -kor

#920 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 12. 19:34

thnx :)

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.