HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#1041 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 22. 14:47

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 12:46

Az meg gondolom túl sok kattintás... :omg: :D

A kattintás ok, egeret jobban szeretem markolászni  :p
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#1042 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 20:17

Ákos - 7 másodperc című számáról tud valaki valami hallgatható valamit.

#1043 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 22:26

Idézet: Primary - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 21:17

Bemegyek a izébe, és megváltoztatom a izét, az biztoss. :D

#1044 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 13:06

Idézet: charlie - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 19:08

nekem a nem rendszeres azt jelenti, hogy nem lóg egész nap a neten, de azért kapcoslatba van vele, hetente, havonta. és legalább tudja, hogy mi az, mi fán terem, míg pl. egy tipikus nyugdijas meg azt se tudja mi az, meg mi fán terem, nő ők azok akik soha nem neteztek. szerintem van különbség a kettő között

Ok.

#1045 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 14:25

Idézet: debaj - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 23:26

Bemegyek a izébe, és megváltoztatom a izét, az biztoss. :D

Magamalatt voltam.
Eltudná valaki juttatni hozzám ezt a dalt. Nem találom sehol. Még youtube-n sem tudtam meghallgallgatni.

#1046 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 17:22

Ide mi van irva?

Csatolt fájl:

MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1047 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 17:30

Létezik olyan szoftver Windows alá, aminek megadok egy online TV adás linkjét, és be tudom állítani, hogy rögzítse a műsort mondjuk este hét órától nyolc óráig?

#1048 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 22:00

Idézet: Primary - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 21:17

Kb 5 percbe tellett a Google segítségével teljesnek tűnő, letölthető verzióhoz jutni.
Orsi és Ákos: 7 másodperc (5 perc 07 másodperc hosszú)
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1049 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 13:08

Tud valaki nekem Bp-n mondani jófajta csokiboltot? (pralinék, bonbonok, csokikülönlegességek, egyedi csomagok stb)
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#1050 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 15:57

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 16:58

Gondom van...

Megkaptuk az ELMÜ-től az éves elszámolót, nagyjából a várt érték/összeg a különbözet.
A mérőállást ápr. 28.-án olvasták le, az alapján kalkulálták ki az előző 1éves időszakra eső díjat.
A problémám az, hogy mostanra (május 19.) a mérőóra kb. 1200kWh-val mutat többet, mint a hivatalos leolvasáskori érték. Ez nekünk kb. 3.5 havi áramfogyasztásunk... 3hét alatt.
A lakásban levő biztosítékokat lecsapkodtam, a folyosón lévő óránk meg is állt (ergo akkor éppen biztos nem lopta senki az áramot - csak próbaképpen néztem rá, nem hiszem, hogy 3 másik lakást tartanánk el a tudtunk nélkül).

Találkozott már valaki hasonlóval?
Az ELMÜ leolvasója csak hasraütve otthonról írhatta be az általa random kitalált értéket?
Vagy valamelyik cuccunk bekrepált, és az pörgeti az órát (úgy, hogy közben nincs semmi működésben észrevehető probléma)?

Nem lennék meglepődve, ha le sem olvasták volna... Egyébként ilyenkor első lépés az, hogy kihúzol mindent a konnektorból, vagy biztosítékot le, ahogy csináltad, és ha 15-20 perc után is megy az óra, akkor az a hibás láncszem. Ha nem, akkor egyenként visszakapcsolgatni a cumókat, mi pörgeti meg erősen. Ha jó az óra, és úgy kérsz felülvizsgálatot, az 6-7 rongy.

#1051 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 20:12

Iguana, beszélj az ELMÜ-vel mindenképp! Ugyan így járt egy munkatársam, aki egész évben nem is lakott otthon, mégis kiszámláztak nekik 120e Ft-nyi áramot éves elszámolásként, csak úgy hasra ütve! Soha senki nem olvasta le az órájukat, mivel olyan helyen volt, ahol nem is lehet látni. :omg: Fel kéne jelenteni őket, mert ez kicsit durva, amit művelnek...
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#1052 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 20:53

Idézet: LightBringer - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 21:12

Iguana, beszélj az ELMÜ-vel mindenképp! Ugyan így járt egy munkatársam, aki egész évben nem is lakott otthon, mégis kiszámláztak nekik 120e Ft-nyi áramot éves elszámolásként, csak úgy hasra ütve! Soha senki nem olvasta le az órájukat, mivel olyan helyen volt, ahol nem is lehet látni. :omg: Fel kéne jelenteni őket, mert ez kicsit durva, amit művelnek...

Nem fog bejönni, mert a jelenlegi óraállás a mérvadó, az évközi "hasraütős" leolvasás lényegtelen.
Az a mennyiség valamilyen úton-módon elfogyott.

A környékünkön dupla gázóraleolvasás történt. Először a Díjbeszedő, egy hónapra rá a gázosok.
Gondolom kevesellték a fogyasztást (alig kellett fűteni a télen), és ellenőrizték a Db leolvasásait.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#1053 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 21:08

1200 kWh az brutál sok, ennyit elég nehéz három hét alatt normális háztartási körülmények között elfogyasztani. Ez 1 200 000 W, ha jól gondolom (szóljatok, ha tévedek). Még nem takarékos izzóval és hűtővel is elég durva. :)
Kép

#1054 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 25. 21:25

Idézet: LightBringer - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 21:12

ELMŰt nem önállóan jelented be, aztán néha kijönnek revizionálni? Tudja a fene miképpen működik, de mi telefonon jelentgetünk, meg havi átalány van, meg folyosón az üvegajtóra adott napon önbevalljuk a mennyiséget.

Anyósnál pld. folyamatosan X köbméter víz van felírva, ami télen több, mint a valós fogyi, nyáron meg az öntözések/egyebek miatt nyilván kevesebb, de így egyenletes összeget fizetünk, év végi elszámolás meg ugyanaz. Nekem villanynál havi 2-3ezrest mindig emelek a befizetésen, de év végén mindig kihoznak valami +20 küvecses számlát, de ez sem az ELMŰ hibája, ennyit használunk, aztán kész.
Make love not Wor.

#1055 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 22:09

mi meg év kozbe tobbet fizetunk vellanyra ,aztán év végén jol jon az amit visszafizetnek (mert ugye, olyat nem lehet ,hogy átvid jovo évre, és akkor jovo évbe annyival kevesebbet kelljen fizetni, mert a csilivili rendszeruk ilyet nem tud. inkabb kifizetik kp-ba, és majd januarba meg lehet megint befizetni.)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1056 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 08:02

Idézet: LightBringer - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 22:08

1200 kWh az brutál sok, ennyit elég nehéz három hét alatt normális háztartási körülmények között elfogyasztani. Ez 1 200 000 W, ha jól gondolom (szóljatok, ha tévedek). Még nem takarékos izzóval és hűtővel is elég durva. :)

Az annyira durva, hogy az egyik villanyórámon az éves fogyasztás 1800, a másikon 4500 kWh-ra jön ki átlagban. Ez utóbbin van a bojler, a hűtők, mosó- és mosogatógép, valamint az összes konyhai elektromos eszköz.

#1057 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 08:58

Idézet: NeCrO - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 14:08

Tud valaki nekem Bp-n mondani jófajta csokiboltot? (pralinék, bonbonok, csokikülönlegességek, egyedi csomagok stb)

A Ferenc körúton, a Petőfi híd irányába a bal oldalon (Mester utcai kereszteződés után nem sokkal) van egy Csokikirály nevű hely. Nem voltam még ott sosem, de egy próbát megér.

#1058 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 09:02

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 9:02

Az annyira durva, hogy az egyik villanyórámon az éves fogyasztás 1800, a másikon 4500 kWh-ra jön ki átlagban. Ez utóbbin van a bojler, a hűtők, mosó- és mosogatógép, valamint az összes konyhai elektromos eszköz.

Nekünk havonta kb. 200-220 kWh megy el. Ebben van hűtő, mosógép (sokat használva), normál izzók, mosogatógép, tv, stb.

#1059 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 09:14

Kell egy okos visszapörgető, oszt' jóvan. :D

#1060 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 09:37

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 10:02

Nekünk havonta kb. 200-220 kWh megy el. Ebben van hűtő, mosógép (sokat használva), normál izzók, mosogatógép, tv, stb.

Próbáld ki, hogy lecseréled legalább az izzókat... Érdemes. Olcsóbb, mint ha új mosógépet, hűtőt, stb. vennél és hosszú távon már megérezni. Persze ha le tudod cserélni takarékosra a többit is, akkor nosza... ;) Én havi szinten 2-3e Ft-al fizetek kevesebbet, amióta szépen lassan mindent le tudtam cserélni A vagy A+ kategóriás gépre. Az egyetlen nagy fogyasztónk most már a sütő. ;)
Kép

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »