HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 288
  • 289
  • 290
  • 291
  • 292
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#5781 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 27. 19:36

Legolcsobban monoban szerintem egy hasznalt 1010, 1012, 1020 + victoria duplatoltesu duplapakkos tonerrel hasznalva jon ki a legolcsobban (mas kerdes, hogy otthon juzer mennyi ido alatt nyomtat ki 8e oldalt :D). Csak a nyomtatott lapok szamat azert meg kell nezni elotte a nyomtatoban ;)
2014 2015 szinten josag, jol birjak (ha lehet valogatni, 2015, a 2014 le van butitva es nem lehet kicsiholni belole a tonertoltottseget hosszugombbal).
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#5782 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 01. 28. 17:35

Mono lézerben OKI B4100 és B4400 típusokkal nem volt különösebb gondom, fenntartásuk sem tünt drágának.
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#5783 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 28. 19:45

itthon volt egy hp 1018, most tesóm használgatja, sosem ment sokat, de azalatt nem volt vele gond. van töltött toner is hozzá óccsón meg utángyártott is, töltött tonernél nem kell semmit resetelni stbstb. az első toner volt gyári, azóta 3. vagy 4. toner van benne.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#5784 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 28. 20:26

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 01. 28. 19:45

itthon volt egy hp 1018, most tesóm használgatja, sosem ment sokat, de azalatt nem volt vele gond.

Jóság, de eléggé Windows-only, win alatt is csak a saját drivere tudja megszólaltatni. Win7 alá talán még van driver, de ki tudja, mennyire jövőálló a cucc.

#5785 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 28. 20:29

tény, egyéb oprendszer alatt nem próbáltam, w7 x64-gyel meg működik szerencsére.

#5786 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 28. 21:16

PDF-bol nyomtatasnal szereti meg amugy lerohasztani a nyomtatasisor-kezelot xp alatt a 1010 es tsai.
Archív:

#5787 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 31. 11:25

Köszönöm a választ mindenkinek! :respect:

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2012. 01. 27. 18:01

Nem kevés tonert adtam el eddig, de a színes lézerhez eddig mindenki max 1x vett töltött tonert... Kivétel nélkül mindenkinél vagy széthullot, vagy olyan borzalmas színhűséggel nyomtatott, hogy akár össze is lehetett volna cserélni a színeket, úgy legalább rá lehetett volna fogni, hogy direkt ilyen érdekes a kép :Đ

Mondjuk a töltést nem én végzem, hanem akik ezzel foglalkoznak. Ettől függetlenül... osztottunk-szoroztunk, és a színes lézernyomtató sajnos nem túl gazdaságos otthoni viszonylatban. :-(

A baj az, hogy időnként a színes nyomtatásra szükség van (és éppen erre alkalmatlan és gazdaságtalan a tintasugaras megoldás), szóval egyelőre nem tudom, mi lesz a helyes megoldás.

Viszont mivel fekete nyomtatásra szükség van, ezért valami mono lézer készüléket mindenképpen vennünk kell.

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2012. 01. 27. 18:01

Negatív. Legalábbis a Samu CLP500-hoz külön van a waste tank, egyik üffél folyamatosan rendelte...

Mondjuk én más típusokat írtam, de nincsen jelentősége. Sikeresen lebeszéltél a Samsung-ról. Amellett a fenti típusok egyikét sem ajánlotta a toner töltéssel foglalkozó cég.

Egyébként köszi, de használt nyomtatót nem akarunk venni. Amúgy mi a helyzet az utángyártott (tehát nem töltött) tonerekkel? Megbízhatóak, jó minőségűek? Vagy mint a tintasugaras patronok esetében, jellemzően tönkreteszik a gépet?

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 01. 27. 18:23

Ebben tudok neked segíteni, nálunk van egy ilyen nyomtató. [..]

Na igen... közben erről is lebeszéltek. :-) Amúgy külön köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet a driver esetleges kompatibilitási problémájára! El is felejtettem, hogy valóban fontos "Win7 64 bit" alatt működnie a gépnek.

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 01. 27. 19:36

Legolcsobban monoban szerintem egy hasznalt 1010, 1012, 1020 + victoria duplatoltesu duplapakkos tonerrel hasznalva jon ki a legolcsobban (mas kerdes, hogy otthon juzer mennyi ido alatt nyomtat ki 8e oldalt :D). [..]

Ezek Epson nyomtatók? :think:

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2012. 01. 28. 17:35

Mono lézerben OKI B4100 és B4400 típusokkal nem volt különösebb gondom, fenntartásuk sem tünt drágának.

A tippet "elraktározom" köszönettel. Kicsit olyan szempontból tartok az OKI termékektől, hogy nem tartozik az elterjedt, széles körben forgalmazott márkák közé. (Pedig anno a LED-es nyomtatási technológiában élen jártak.)

A kérdés, hogy ez mennyiben jelent hátrányt akkor, amikor az ember tonert keres hozzá!? :-s
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#5788 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 31. 11:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 01. 31. 11:25

Amúgy mi a helyzet az utángyártott (tehát nem töltött) tonerekkel? Megbízhatóak, jó minőségűek? Vagy mint a tintasugaras patronok esetében, jellemzően tönkreteszik a gépet?

az utángyártott toner is töltött, nem véletlenül gyűjtik vissza akkora lelkesedéssel az üres tonereket. de nem jellemző a tönkretevés. egyébként tintásnál se, ha olyat veszel, aminél a fej a patronnal van egyben.

#5789 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 01. 31. 11:59

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 01. 31. 11:56

az utángyártott toner is töltött, nem véletlenül gyűjtik vissza akkora lelkesedéssel az üres tonereket. de nem jellemző a tönkretevés. egyébként tintásnál se, ha olyat veszel, aminél a fej a patronnal van egyben.

Várgyámár. Van az utángyártott, ami akár jó is lehet. Van a töltött, meg vannak az egyéb márkák, amik belemennek.
Make love not Wor.

#5790 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 01. 31. 12:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 01. 31. 11:25

A tippet "elraktározom" köszönettel. Kicsit olyan szempontból tartok az OKI termékektől, hogy nem tartozik az elterjedt, széles körben forgalmazott márkák közé. (Pedig anno a LED-es nyomtatási technológiában élen jártak.)

Nekem az első pár Oki nyomtatóm nagyon csúnyán szétesett, azóta nem érdekel a márka. Ráadásul Samuról lebeszéltek, én viszont használom rendesen. Persze görgőcsere meg hasonlók idővel itt is befigyelnek, mint minden más nyomtatónál.
Make love not Wor.

#5791 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 31. 12:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 01. 31. 11:59

Várgyámár. Van az utángyártott, ami akár jó is lehet. Van a töltött, meg vannak az egyéb márkák, amik belemennek.

szerintem az utángyártottak jelentős része is gyári tonerként kezdte a pályafutását.
meg szerintem mechanikailag egy gyáriból újratöltött toner simán lehet jobb, mint egy ki tudja hol fröccsöntött utánzat.

#5792 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 31. 12:55

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 01. 31. 12:09

szerintem az utángyártottak jelentős része is gyári tonerként kezdte a pályafutását.
meg szerintem mechanikailag egy gyáriból újratöltött toner simán lehet jobb, mint egy ki tudja hol fröccsöntött utánzat.

szerinted... :Đ

Régebben az utángyártott tényleg az eredeti toner felújítását jelentette. Konkrétan tettek bele egy új fényhengert meg egy lehúzópengét aztán tsóóókolom... Valamivel jobb volt mint a csak töltött, de azért volt ott hibaszázalék bőven. (Megjegyzem itt is -nem meglepő módon- azon múlt a minőség, hogy milyen minőségi követelményt tűztek ki célul. Volt olyan márka (mint pl az Ecoline), ahol régen a töltött cuccaik is szinte kivétel nélkül hibátlanok voltak, aztán úgy leadták a minőséget, hogy rossz volt nézni...)

De aztán a kínaiak meggyógyították ezt a problémát a klónozott tonerekkel. Lemásolták a tonerek házát, dobtak bele egy olcsó fényhengert, port, stb és mehetett is a konténerbe, hajóra. Ügyesen belőtték a dolgot, mert ezeket már töltögetni ugyan nem nagyon kellett (nem feltétlenül bírt ki még 1 karikát a henger), de az életciklusukat végigvitték szépen. 1000-ből, talán ha egyet visszahoztak... No meg ha már fröccsöntöttek, akkor kínaiék lehagyták azokat a kis bütyköket a tonerek házáról, amik csak 1-1 nyomtatótípusba vagy sorozatba tette őket használhatóvá. (mert canon/hp vagy samsung/xerox fronton igen nagy volt az átjárás a kompatibilis tonerek között). Így esett, hogy 1-1 kínai toner pöpecül belemegy vagy 10 féle nyomtatóba... :-D
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#5793 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 01. 18:43

Mennyit kell most alapdijkent az OEP-nek fizetni? (Ha munkanelkuli, stb. vagy es magadnak fizeted.) Tavaly 5100 Ft volt, de mar 2010-11 kozotti valtasnal is alig talaltam meg a neten az infot errol. :/
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#5794 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 01. 20:00

Az egyéni járulékok 2012. januártól a következő képen alakulnak: 10 százalék nyugdíjjárulék, 3 százalék pénzbeli egészségbiztosítási járulék, 4 százalék természetbeni egészségbiztosítási járulék és 1,5 százalék munkaerő-piaci járulék fizetendő. Az egyéni járulék alapja a biztosítási kötelezettséggel járó jogviszony szerint kifizetett járuléklapot képező jövedelem, de úgy, hogy a nyugdíjjárulék alapjának van megszabott felső határa, mégpedig a költségvetési törvény szerint napi 21.700 forint, illetve nem kell pénzbeli egészségbiztosítási járulékot fizetni a különleges foglalkoztatási állományból származó jövedelem után, valamint a Prémiumévek Program alapján kapott jövedelem után sem. Ugyanakkor azonban megszűnt a végkielégítés, a jubileumi jutalom, a szabadságmegváltás, az újrakezdési támogatás egészségbiztosítási és munkaerő-pici járulék alóli mentessége. Az egyéni járulékfizetést érintő változás az is, hogy az egyidejűleg fennálló többes jogviszony esetén valamennyi jogviszonyban meg kell fizetni január 1-jétől a pénzbeli egészségbiztosítási járulékot és a munkaerő piaci járulékot. Ez az egyéni és társas vállalkozó esetében azt jelenti, hogy: a többes jogviszonyban nem álló főfoglalkozású egyéni-, illetve társasvállalkozó minimum járulékfizetésének alapja megemelkedik, a járulékfizetés módja pedig igen csak bonyolult lesz: a 10 százalékos nyugdíjjárulék alapja a minimálbér, a 27 százalékos szociális hozzájárulási adó minimális alapja a minimálbér 112,5 százaléka, a 8,5 (4 + 3 +1,5) százalékos egészségbiztosítási és munkaerő-piaci járulék minimális alapja pedig a minimálbér 150 százaléka lesz.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5795 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 02. 00:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2012. 02. 01. 20:00

Koszi, ha jol ertelmezem, akkor iden mar 6390-et kell fizetni. Jol felvittek a 2010-11-et kovetoen...
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#5796 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 02. 19:42

Képet keresnék, most láttam a napokban, de nem tudom hol. Viktor és doktor Schmitt van rajta, háttérben a parlament, a felirat pedig: "Diktál a beteg, írja a doktor."

Gúglival nem sikerült rálelnem, hátha valaki emlékszik, még az is lehet, hogy itt a fórumon volt valahol.

#5797 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 02. 20:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Tigger - Dátum: 2012. 02. 02. 19:42

Képet keresnék, most láttam a napokban, de nem tudom hol. Viktor és doktor Schmitt van rajta, háttérben a parlament, a felirat pedig: "Diktál a beteg, írja a doktor."

Gúglival nem sikerült rálelnem, hátha valaki emlékszik, még az is lehet, hogy itt a fórumon volt valahol.
http://www.facebook....&type=1

Szerkesztette: asdf 2012. 02. 02. 20:02 -kor

Archív:

#5798 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 02. 20:32

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 02. 02. 20:02

Köszi!

#5799 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 05. 11:43

Idézet

Egy hívással életet menthet!

Ha felszerelés, meleg ruha nélküli, segítséget kérő emberrel találkozunk a közterületeken, haladéktalanul hívjuk a Diszpécser Szolgálatot a +36 1 338 4186-os telefonszámon - kéri a Menhely Alapítvány. A szolgálat gondoskodik arról, hogy a krízishelyzetben levőkhöz a leghamarabb eljussanak az utcai szociális munkások. Ha eszméletlen, végtagtörött, fejsérült vagy zavart embert látunk, értesítsük a mentőszolgálatot!

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5800 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 11. 15:22

Vlagyimir Megre könyveire uszított rá ismerősöm. Meg vannak valakinek emészthető ebook vagy hangoskönyv formátumban?

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 288
  • 289
  • 290
  • 291
  • 292
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.