HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 354
  • 355
  • 356
  • 357
  • 358
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#7101 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 02. 16. 09:15

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2014. 02. 15. 20:32

En meg sosem hasznaltam ilyen online java update loszart. Nekem mindig sokkal egyszerubb es biztosabbnak tunt, hogy letoltom a 3 install file-t es miutan uninstall megvolt mindent ujra felrakok. Persze nekem ilyen fura elkepzeleseim vannak dolgokrol, igy valoszinu en vagyok a helikopter. ;)

Nekem meg eddig működött mindig a Java Update, x64-es Win alatt is. Beoblákol, hogy friss verzió érhető el, én OK-ot nyomok neki, és már tölti is meg telepíti. Persze ettől még nagy szar az egész Java, de a frissítése mehet simán is.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#7102 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 03. 19:17

Valamikor réges régen, talán a Bolhán eladtam valakinek egy vagy kettő Primo számitógépet. Valahol a Naphegyen volt a találkozó.
Magára ismer valaki?
Merthogy előkerült az eredeti számla is róla, odaadnám :blink:
"Tégy jót, s gondold meg, minden óra lehet az utolsó" /Talmud/
HOREX

#7103 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 09. 16:29

Windows Server 2008 R2 32 bites lemezkép kéne nekem, 3 nap múlva vizsga, és lenne egy feladat, amit meg kéne csinálnom virtuális gépen. Mindegy milyen kiadás, lehet demo is, vagy akármi, csak működjön, priviben várom a linket. Mindenhol csak 64 biteset találok, 32 bitesből meg szétgányolt, működésképtelen hulladékot. Warez kioktatást nem kérek, csak egyszeri 30-60 perc alkalomra kéne.

Szerkesztette: Raynes 2014. 03. 09. 16:31 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#7104 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 03. 09. 16:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 03. 09. 16:29

Windows Server 2008 R2 32 bites lemezkép kéne nekem,

Vaze, abból már csak 64 bites van.
Make love not Wor.

#7105 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 09. 16:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 03. 09. 16:30

Vaze, abból már csak 64 bites van.

Az lehet, hogy már nem adnak ki újat, de a korai kiadások között kéne lennie 32 bitesnek is, ez még megjelent 32 bitre. A 2012 Server az első, amiből egyáltalán nem is készült 32 bites.

Azért kell 32 bites, mert nincs a procimnak virtual extension támogatása, és így nem tud 64 bites guest OS-t futtatni, még 64 bites host OS alatt sem. Ez sajnos a Tesco gazdaságos Core2 Celeron átka.

Nem R2-es 2008 Server is jöhet. (Ááá, most elkezdtem egy 2008 Standard verziót tölteni az MS hivatalos lapjáról, de azért arra az esetre, ha nem működne, szólhatna, akinek van x86-os lemezképe).

Szerkesztette: Raynes 2014. 03. 09. 16:38 -kor

#7106 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 03. 09. 16:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 03. 09. 16:35

Azért kell 32 bites, mert nincs a procimnak virtual extension támogatása, és így nem tud 64 bites guest OS-t futtatni, még 64 bites host OS alatt sem. Ez sajnos a Tesco gazdaságos Core2 Celeron átka.

Új vmwarek elvileg évek óta tudják, de nekem is összefolyik a dolog. R2 viszont csak 64 bitesben lesz, de ha azt mondod van 32es, akkor körbenézek. Igaz pár napja törölgettem az összes ilyen szaromat, NT4, ISA szerverek, régi Exchange, minden ment a levesbe.
Make love not Wor.

#7107 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 09. 16:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 03. 09. 16:37

Új vmwarek elvileg évek óta tudják, de nekem is összefolyik a dolog. R2 viszont csak 64 bitesben lesz, de ha azt mondod van 32es, akkor körbenézek. Igaz pár napja törölgettem az összes ilyen szaromat, NT4, ISA szerverek, régi Exchange, minden ment a levesbe.

Nem tudja a VMware sem, sem a Player, sem a Workstaiton. Egyszerűen nem lehet 64 bites OS-t vertualizálni egy ilyen gépen. A QEMU nem virtualizálja, hanem tudja emulálni, azon elvileg menne, de az meg egy bugos hulladék, legalábbis ami az emulátorát illeti, szinte az összes telepítő fejre áll benne.

#7108 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 09. 22:20

Meg tudja valaki mondani, melyik idiota szolgaltatas ikonja ez Windows 7 64 bit alatt?
Egy ideje ha valami miatt rendes ujrainditast kell csinalnom, akkor gep indulaskor kb. 1-2 percig neha felvillan par ms-ra aztan abbahagyja.

Csatolt fájl:

"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#7109 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 09. 23:09

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2014. 03. 09. 22:20

Meg tudja valaki mondani, melyik idiota szolgaltatas ikonja ez Windows 7 64 bit alatt?
Egy ideje ha valami miatt rendes ujrainditast kell csinalnom, akkor gep indulaskor kb. 1-2 percig neha felvillan par ms-ra aztan abbahagyja.

Oke, rajottem, hogy ez az Interactive Services Detectionnel van osszefuggesben... Innen tudok mar tovabb menni.

...Norton Ghost doglott meg. Marmint a frissitoje.

Szerkesztette: LightBringer 2014. 03. 09. 23:22 -kor

"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#7110 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 10. 09:49

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2014. 03. 09. 23:09

Oke, rajottem, hogy ez az Interactive Services Detectionnel van osszefuggesben... Innen tudok mar tovabb menni.

...Norton Ghost doglott meg. Marmint a frissitoje.

Eszerint a szellemek sem örök életűek. Legalábbis, nem mindegyik.

#7111 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 10. 13:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 03. 09. 16:35

Nem R2-es 2008 Server is jöhet. (Ááá, most elkezdtem egy 2008 Standard verziót tölteni az MS hivatalos lapjáról, de azért arra az esetre, ha nem működne, szólhatna, akinek van x86-os lemezképe).

Na, akkor ide is. A másik topikból kiderült, hogy a 2008 R2 csak x64-ben van. Leért viszont a sima 2008 x64 az MS szerveréről, és működik rendesen. Már nem aktuális ez a lemezképes kérdés.

#7112 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 10. 15:22

Nú khves(z)csön gájz. A feladat szerint létre kell hoznom Win 2008 server alatt 5 csoportot és 9 felhasználót beleszórni a csoportokba, ezeknek a felhasználóknak viszont tárhelyet is kell biztosítanom (a feladat viszont nem mondja, hogy milyen tárhelyet, sima SAMBA tárhelyet, vagy FTP-t, vagy akármit. Na már most tudom, hogy ezt alapból az Active Directoryban kell állítani. Viszont friss telepítésű server adott alapnak, és ha muszáj, nem szögelném fel rá az egész AD-t, ha nem muszáj, inkább csak a szükséges részét. A Serverben lehet választani az alábbi Active Directory modulokból:
Cerificate Services
Domain Services
Federation Services
Lightweight Directory Services

Na, már most én a lightweightre szavazok, de az lenne a kérdés, hogy itt melyiket kéne választani, hogy a legkevesebb sallangot telepítsem?

#7113 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 10. 22:55

Keresek egy régi, paródiának felfogható zenét (videóra nem emlékszem, hogy lett volna). Aigner Szilárd és a "szombaton szavazás várható" c. örökzöld. Már feltúrtam az összes itthon heverő, matuzsálemi korba lépett vinyót, de nincs egyiken sem, a neten sem akadtam nyomára ezen kulcsszavakkal. Valakinek beugrik, esetleg meg is van valahol? Köszi! :Đ

#7114 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 11. 15:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 03. 10. 15:22

A Serverben lehet választani az alábbi Active Directory modulokból:
Cerificate Services
Domain Services
Federation Services
Lightweight Directory Services

Na, már most én a lightweightre szavazok, de az lenne a kérdés, hogy itt melyiket kéne választani, hogy a legkevesebb sallangot telepítsem?

Eredmény: rosszul szavaztam, mert a lightweighttel jól elkúrtam az egész szervert, utána már nem lehetett rajta létrehozni tartományt, mert foglalt volt 2 port is. Így újra kellett tenni az egész szervert, és kiadni neki a dcpromo parancsot. Így már elindult egy erre való varázsló, ami nem csak automatikusan telepítette a szükséges dolgokat, de a tartományt is létrehozta, meg engedte beállítani. Amit nem értek, hogy miért kell ilyen rejtett, mágikus voodoo wordökben elrejteni beállítást, akkor mi a fasznak van a Feladatkör telepítése a Szervermenedzserben? Ez is valami kitekeret, buzi májkrémszaftos logika, hogy nehogy már valami egyszerű és egyértelmű legyen. Sokan szidják a linuxot, hogy így powerusernek kell lenni hozzá, úgy nem nagyvállalati, aztán abban sokkal könnyebb a szerverfeladatokat konfigurálni, meg a beállítási lehetőségeket megtalálni. Sokkal.

#7115 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 11. 22:10

En mar olyanokon is siman tok ki tudok akadni, hogy meg mindig kepesek ugy kiadni os-t, es plane szervert, hogy megnyitok valami settings ablakot, van benne 2-3-4 oszlop, ebbol mondjuk az elso egy bazihosszu rizsa, hogy meg a buborekos sarga popupban is lelog a kepernyorol, de azt a kibaszott ablakot az istennek nem lehet atmeretezni. A pocsenel fogva logatnam fol az osszes embert az MS-nel, aki szerveren megenged olyat maganak, hogy egy rohadt konfigablak nem atmeretezheto. Leszarom, hogy esetleg plusz melo van vele, hogy akkor hova, mennyit, meg hova no, ha szethuzom az ablakot, aki olyan ablakot rakat ki a kepernyore, amit nem tudok atmeretezni, az masnap mar be se menjen dolgozni. Komolyan addig utnem, amig meleg...
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#7116 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 30. 22:23

Lehet, hogy keso van, vagy en nem tudok guglizni, de olyat, hogy Total Commander masolaskor, barmi tortenik, mindig csak es kizarolag a full path-t irja a felbukkano uzenetekben? Mert amikor kidob egy olyat, hogy a C:\users\usernev\konyvtar\alkonyvtar\...\valami.jpg-t nem sikerult atmasolnia, mert nem olvashato es most mi legyen, ellenben azt, hogy hol van ez a tetves file, azt nem tudom, mert nem fert ki igy a path kozepet lenyelte, attol dunanak megyek. Az ergonomia, hogy ugyanakkora legyen a figyelmeztetoablak minden egyes alkalommal meg nyilvan fontosabb, mint a file eleresi utja :omg:. Szoval ilyenkor file neve felir, aztan alt f7 neki, de ez azert kurva luzer...
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#7117 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 31. 09:47

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2014. 03. 30. 23:23

Lehet, hogy keso van, vagy en nem tudok guglizni, de olyat, hogy Total Commander masolaskor, barmi tortenik, mindig csak es kizarolag a full path-t irja a felbukkano uzenetekben? Mert amikor kidob egy olyat, hogy a C:\users\usernev\konyvtar\alkonyvtar\...\valami.jpg-t nem sikerult atmasolnia, mert nem olvashato es most mi legyen, ellenben azt, hogy hol van ez a tetves file, azt nem tudom, mert nem fert ki igy a path kozepet lenyelte, attol dunanak megyek. Az ergonomia, hogy ugyanakkora legyen a figyelmeztetoablak minden egyes alkalommal meg nyilvan fontosabb, mint a file eleresi utja :omg:. Szoval ilyenkor file neve felir, aztan alt f7 neki, de ez azert kurva luzer...

Erre mások is panaszkodnak. Ghisler az ablakméretezésnél technikai problémára hivatkozik. Hogy ne a full path-t írja, arra szerintem nincs megoldás. Kértek már olyat is Ghislertől, hogy legalább, ha az egeret fölé viszik a full pathnak, akkor adjon egy tooltippet, és ott ne vágja le a sor közepét, de még ebből sem lett semmi.

Szerkesztette: Raynes 2014. 03. 31. 09:55 -kor

#7118 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 31. 14:09

Konyhában megjelenik néha egy undorító vékony, félcentis fehér féregféle. Tényleg ritka undorító. Tudja valaki, mi a neve, mitől teremhetett oda, és hogy lehet kiirtani?

Más. Hűségidő nélküli (vagy pár hónap hűséggel) netet keresek, mindegy, milyen fajta, lehet kábel, ADSL vagy 3G is, csak legalább 2GB havi adatforgalom legyen, max 4K-ért.

Szerkesztette: spidey 2014. 03. 31. 14:20 -kor

#7119 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 31. 14:36

Üzenet megtekintéseIdézet: spidey - Dátum: 2014. 03. 31. 15:09

Más. Hűségidő nélküli (vagy pár hónap hűséggel) netet keresek, mindegy, milyen fajta, lehet kábel, ADSL vagy 3G is, csak legalább 2GB havi adatforgalom legyen, max 4K-ért.

Itt cím alapján nézz körül: http://www.nettarifa.hu/

Szerkesztette: StSanya 2014. 03. 31. 14:37 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#7120 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 31. 14:58

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2014. 03. 31. 14:36

Itt cím alapján nézz körül: http://www.nettarifa.hu/

Köszi. Nordtelekommal van valakinek tapasztalata? Az egyetlen vállalható ajánlat, bár jobb lenne olyan, ahol nem kell "óvadékot" se fizetni...vagy ha már igen, nem havi 2-3GB-ot kap az ember.

Szerkesztette: spidey 2014. 03. 31. 15:07 -kor

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 354
  • 355
  • 356
  • 357
  • 358
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.