HWSW Informatikai Kerekasztal: Vennék: Hardver / Notebook / Egyéni felhasználóknak / 15 hüvelykes gépek / Fujitsu-Siemens euronicsos laptop segítség - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vennék: Hardver / Notebook / Egyéni felhasználóknak / 15 hüvelykes gépek / Fujitsu-Siemens euronicsos laptop segítség

#41 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 18. 19:54

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 20:46

futassuk le az alábbi kt-t.
...

Ennek se füle se farka.

Én verzióm: odament az illető, mondta, hogy a 160eFt-s fusi gépet kéri
vagy mondta, hogy fusi xxxx típust kéri.
Kapott egy 160eFt-s fusi gépet, vagy fusi xxxx típust.

Ennyi.
Gondolom nem a szórólappal ment oda, hogy azt kéri.

#42 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 19:56

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 19:46

beleesett a határidőbe, ami meg volt adva? induljunk ki abból, hogy igen!
ára: ua. ami a szórólapon fel volt tüntetve? határozott igen! specifikációja milyen? határozottan rosszabb! minden más helyen 20-40k-val olcsóbb? határozottan igen! van a meghirdetett specifikáció a meghirdetett árban máshol is? határozottan igen!

a szórólapra hivatkozva kérte a vásárlást? igen. úgy tájékoztatták ezzel kapcsolatosan, h azt kapja, illetve egyértelműne elvárható volt, h azt is adják azért az árért? igen. bizonyítható, h nem megfelelően tájékoztatták, illetve megtévesztették a vásárláskor? határozottan igen.
innentől kezdve akár el is állhat, minden jogalapja megvan rá.
ki NEM járt el felelősségteljesen illetve tisztességesen? a kereskedő! ki volt jóhiszemű? a vásárló.
kit lehet megszopatni törvényes eszközökkel? a kereskedőt. ki jön ki nyertesen az ügyből? a vásárló.

Ezek csak feltételezések. Mert nem tudjuk pontosan, hogy miként kérte, miként hivatkozott a reklámujságban lévökre?
Az miért baj, ha egy cég többér adja a készüléket, mint más üzlet? Ha van olyan, aki megveszi drágábbért.  :confused:
Megtévesztették a vásárláskor? Nem tudjuk mit mondtak neki, mi szerepel a számlán? A nagyobb konfig van rajta, azt fizette ki?   :think:

Szerkesztette: rainman35 2007. 12. 18. 19:58 -kor

Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#43 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 20:11

Idézet: rainman35 - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 19:56

Ezek csak feltételezések. Mert nem tudjuk pontosan, hogy miként kérte, miként hivatkozott a reklámujságban lévökre?
Az miért baj, ha egy cég többér adja a készüléket, mint más üzlet? Ha van olyan, aki megveszi drágábbért.  :confused:
Megtévesztették a vásárláskor? Nem tudjuk mit mondtak neki, mi szerepel a számlán? A nagyobb konfig van rajta, azt fizette ki?   :think:

Azt én sem értem miért baj ha drágábban adja. Ezekre jöhet nyugodtan a törvényi rendelkezés, már ha létezne ilyen.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#44 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 12. 18. 20:26

addig kéne eljutni, h kurva mindegy mit írtak és mennyiért a számlára és mit mondtak neki, vagy kérdezett. nem azt a cuccot, hanem egy rosszabbat kapta ugyanannyiért, mint ami a szórólapon szerepelt? igen! versenyjogi visszaélés történt, h a konkurencia árai felett értékesítsen? igen! miért? mert megtévesztő volt. bírságolnak érte? igen. lásd verseny és reklámjogi tv (vagy valami hasonló, fejből nem vágom). meg egy pötty gúglizás gvh és büntetés szavakkal.
egy ilyen gvh-s bírsággal a háta mögött hivatkozhat a fogyasztói szerződés során a rosszul illetve félretájékoztatásra? simán. jogos ilyenkor az elállás? igen!

Szerkesztette: avman 2007. 12. 18. 20:27 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#45 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 20:44

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 20:26

addig kéne eljutni, h kurva mindegy mit írtak és mennyiért a számlára és mit mondtak neki, vagy kérdezett. nem azt a cuccot, hanem egy rosszabbat kapta ugyanannyiért, mint ami a szórólapon szerepelt? igen! versenyjogi visszaélés történt, h a konkurencia árai felett értékesítsen? igen! miért? mert megtévesztő volt. bírságolnak érte? igen. lásd verseny és reklámjogi tv (vagy valami hasonló, fejből nem vágom). meg egy pötty gúglizás gvh és büntetés szavakkal.
egy ilyen gvh-s bírsággal a háta mögött hivatkozhat a fogyasztói szerződés során a rosszul illetve félretájékoztatásra? simán. jogos ilyenkor az elállás? igen!

Feleslegesen vitáznunk, amig az érdekelt nem nyilatkozik az ügyel kapcsolatban, mert  nyitó hozzászólása óta, nem irt ide semmit. Tök felesleges volt igy  részéröl a topikot megnyitni.
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)

#46 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 20:49

Tehát amit írtál a következőt jelenti kb. Van egy szórólapon egy kávéfőző mondjuk 10 forintért. Ha én bemegyek a boltba és kérek egy kávéfőzőt ami teljesen más de rosszabb típus, és azt nekem szintén 10 forintért adják, akkor a bolt a hülye. :D
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#47 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 20:53

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 20:49

Tehát amit írtál a következőt jelenti kb. Van egy szórólapon egy kávéfőző mondjuk 10 forintért. Ha én bemegyek a boltba és kérek egy kávéfőzőt ami teljesen más de rosszabb típus, és azt nekem szintén 10 forintért adják, akkor a bolt a hülye. :D

Avman szerint, ekkor téged a bolt megtévesztett, átvert.
Más kérdés, hogy te is hunyo vagy, ha megveszed a gyengébb készüléket, a másikkal megeggyező árért.  :think: És tudsz is róla, hogy a megvételre felajánlott készülék gyengébb is.

Szerkesztette: rainman35 2007. 12. 18. 20:55 -kor

#48 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 21:01

Idézet: rainman35 - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 20:53

Avman szerint, ekkor téged a bolt megtévesztett, átvert.
Más kérdés, hogy te is hunyo vagy, ha megveszed a gyengébb készüléket, a másikkal megeggyező árért.  :think: És tudsz is róla, hogy a megvételre felajánlott készülék gyengébb is.

Zöldség az egész szerintem.  :Đ

#49 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 21:24

Most volt a hiradóban, hogy a gazdasági versenyhivatal mennyi birságot szabott ki a megtévesztö hirdetések miatt.

#50 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 22:08

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 21:49

Van egy szórólapon egy kávéfőző mondjuk 10 forintért.

Majd bemész a boltba, ott a kávéfőző, ugyanúgy néz ki, mint a szórólapon, ugyanaz a típusszáma és rajta van a 10 Ft-os árcédula. Megveszed, és otthon derül ki, hogy 6 helyett csak 4 adagot főz egyszerre, azt is kétszer annyi idő alatt. Mindez persze le van írva a hozzá adott használati utasítás utolsó oldalán.

Biztos, hogy a vevő a hülye, vagy megtévesztették?
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#51 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 22:22

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 22:08

Majd bemész a boltba, ott a kávéfőző, ugyanúgy néz ki, mint a szórólapon, ugyanaz a típusszáma és rajta van a 10 Ft-os árcédula. Megveszed, és otthon derül ki, hogy 6 helyett csak 4 adagot főz egyszerre, azt is kétszer annyi idő alatt. Mindez persze le van írva a hozzá adott használati utasítás utolsó oldalán.

Biztos, hogy a vevő a hülye, vagy megtévesztették?

Várj, ez már más. Ha ugyanaz a típusszám mint a szórólapon, és mégsem annyit tud mint a szórólapon, akkor az nyílván megtévesztés. De itt most nem erről az esetről volt szó. :) Illetve nem tudjuk miről van szó.

#52 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 22:36

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 23:22

Várj, ez már más. Ha ugyanaz a típusszám mint a szórólapon, és mégsem annyit tud mint a szórólapon, akkor az nyílván megtévesztés. De itt most nem erről az esetről volt szó. :) Illetve nem tudjuk miről van szó.

Pedig szerintem ezt írta a topicnyitó

Idézet

A múlt heti euronicsos újságban volt egy fujitsu siemens li1718 laptop 160-ért ajándék táskával, 160 gb hdd, 1 gb ram, és valamelyik nem celeron proci.
Elment csütörtökön euronicsba kérte azt, oda adták szerintük azt, kártyát leterhelték.
Ma voltam nála,fusi li1718, de a legkisebb, nézem 80 gb hdd, 1 gb ram, celeron proci.

processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#53 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 22:55

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 20:49

ajánlom a szövegértelmezés mérhetetlen egyszerűségében csodálatos képességének elsajátítását, mert addig érdemben nem tudunk vitatkozni, míg nem sikerül felfognod, h mit írt topikindító.
dióhéjban megpróbálom összefoglalni, hátha csak nem figyeltél:
bement valaki, megvett a szórólap alapján (itt tételezük fel, időben érvényes volt) ugyanazért a pénzért  egy ugyanolyan gyártmányú, gyakorlatilag megegyező típusú, de sokkal rosszabb specifikációval rendelkező készüléket, mint amit meghirdettek. mivel a típus mellett egy sokkal bonyolultabb kód rejti a specifikációkat, ami sehol sem jelent meg, így könnyen ment. ezért megtévesztő volt az egész, drágábban adtak el valamit, olyan árban, amely más kategóriához tartozott. pont. és innentől kezdve ghv is kicks ass... persze, csak ha nem hagyja annyiban...

Szerkesztette: avman 2007. 12. 18. 22:59 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#54 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 23:05

Idézet: rainman35 - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 20:44

Feleslegesen vitáznunk, amig az érdekelt nem nyilatkozik az ügyel kapcsolatban, mert  nyitó hozzászólása óta, nem irt ide semmit. Tök felesleges volt igy  részéröl a topikot megnyitni.

ebben tökéletesen igazad van. ettől függetlenül néha nem baj, ha fejben szerelünk autót...  :Đ 

#55 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 23:15

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 22:55

ajánlom a szövegértelmezés mérhetetlen egyszerűségében csodálatos képességének elsajátítását, mert addig érdemben nem tudunk vitatkozni, míg nem sikerül felfognod, h mit írt topikindító.
dióhéjban megpróbálom összefoglalni, hátha csak nem figyeltél:
bement valaki, megvett a szórólap alapján (itt tételezük fel, időben érvényes volt) ugyanazért a pénzért  egy ugyanolyan gyártmányú, gyakorlatilag megegyező típusú, de sokkal rosszabb specifikációval rendelkező készüléket, mint amit meghirdettek. mivel a típus mellett egy sokkal bonyolultabb kód rejti a specifikációkat, ami sehol sem jelent meg, így könnyen ment. ezért megtévesztő volt az egész, drágábban adtak el valamit, olyan árban, amely más kategóriához tartozott. pont. és innentől kezdve ghv is kicks ass... persze, csak ha nem hagyja annyiban...

Azt a mondatot kihagytam a cikkből, hogy ezt a típust kérte, bár itt a végén már úgyis másról vitatkoztunk. :D Megnéztem egy ilyen szórólapot, és ASUS esetén például ír egy normális típusszámot, de fusi-nál csak ez a krumpli szám van ott. Ez így tényleg király, mert van 1718-ból még Core2-es is, meg Celeroncs is.

#56 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 00:26

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 23:15

bár itt a végén már úgyis másról vitatkoztunk.

én nem igazán vitatkoztam másról, te vetted egy kalap alá ezt, azzal, hogy

Idézet

Tehát amit írtál a következőt jelenti kb. Van egy szórólapon egy kávéfőző mondjuk 10 forintért. Ha én bemegyek a boltba és kérek egy kávéfőzőt ami teljesen más de rosszabb típus, és azt nekem szintén 10 forintért adják, akkor a bolt a hülye.

holott pedig nem.
egy szónak is száz a vége, vegyétek meg az elálláskodással, békéltető testüreggel kiharcolt garanciájú lámpacserélt zsírlámpás házimozi projektorom.  :Đ ez annyira profi jószág, h eztán már magától érvényesíti a fogyasztói jogokat is.  :smoker:

Szerkesztette: avman 2007. 12. 19. 00:27 -kor

#57 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 12. 19. 01:21

Idézet: rainman35 - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 21:24

Most volt a hiradóban, hogy a gazdasági versenyhivatal mennyi birságot szabott ki a megtévesztö hirdetések miatt.

Oszt? Van jobb, TV-m, nagyobb noteszem, söröm, meg brigádéletem?
Make love not Wor.

#58 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 08:57

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 1:26

békéltető testüreg

:nevet2:  :lol:

#59 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 11:11

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 19:54

Gondolom nem a szórólappal ment oda, hogy azt kéri.

rosszul gondolod. ha arról nyit valaki topikot hogy az euronics szórólapja nyomán ment el a boltba, akkor nem köll fantáziálnunk, fogadjuk el azt, hogy a panaszos azt csinálta amit mond.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#60 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 11:14

lehet hogy ezt már polgárjogi csatában is be lehet köni mint ziccert. végülis nem a megállapodás szerinti terméket adták át neki, eztet úgy híjákk a vevő szándékolt megkérosítása.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.