HWSW Informatikai Kerekasztal: Vennék: Hardver / Notebook / Egyéni felhasználóknak / 15 hüvelykes gépek / Fujitsu-Siemens euronicsos laptop segítség - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vennék: Hardver / Notebook / Egyéni felhasználóknak / 15 hüvelykes gépek / Fujitsu-Siemens euronicsos laptop segítség

#81 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 20. 17:38

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 13:02

mint mondtam, ennél jobban nem tudom elmagyarázni és mélabús sajnálatom annak, akinek szövegértési és logikai képességei valamint jogi ismeretei a lábszárát csapdossák, az ember egy idő után rájön, h a készülék nem az ő hibájában van, felesleges ezen vergődni.
továbbra is azt tudom tanácsolni, amit mondtam, hirdessétek meg úgy, félreérthetően, adjátok el a szart a jobb kategóriás árban. aztán lehet csodálkozni, ha jön egy nálatok vmivel okosabb ember, szarrábírságoltat a gvh-val, majd polgári úton eláll, oszt fizethetitek vissza vétálárat meg fizethetitek a perköltséget, alkalomadtán.

Csak a bizonyítással van a gond...
Azért a gvh sem bírságol csak úgy szarrá senkit egy bejelentés alapján...
Meg attól, hogy nem egyértelmű egy hirdetés még nem félrevezető...
Szóval neked sem kéne osztanod az észt amikor nemtudsz konkrétumokat.
Az ilyen kéretlen igazságharcos a legrosszabb, okosságot csak konkrét esetben lehet mondani, mert lehet, hogy igazad van, lehet, hogy nem... és így gyorsan lehet százezreket bukni....

#82 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 20:04

Szerintem a témát jegeljétek, amíg a topicindító nem ír. Lehet már régesrég visszavitték és kicserélték. Ennyi. Minek erről annyit beszélni.

#83 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 10:22

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 19:25

Sztem egyáltalán nem átkurás, mert mindenki annyiért adja a termékeit amennyiért akarja.

a problema nem az arkepzes korul volt, hanem a megtevesztesben. ha ugyanannyiert adod a kettot, sot, a polcra egymas melle rakod, akkor a nem tul tajekozott vevo veletlenszerien valaszt, es rosszul jar. (ha dragabban adod a gagyit, meg az is felvethet amugy problemat: a butaja azt hiszi, hogy a dragabb a jobb.., de legalabb nincs meg az osszekeverhetoseg veszelye!)

a "160-ert kerek laptopot" kerdesre meg ott a kereskedoi tajekoztatasi kotelezettseg. ha a kettore azt mondod, hogy ugyanazt tudja, akkor atvagtad. ha nem mondasz semmit, csak kirakod a ket dobozt, akkor atvagtad. ha csak a rosszabbikat teszed ele, akkor csunyan atvagtad!

meg persze lehet nyomdahiba, de ekkor ismet ott a kereskedo tajekoztatasi felelossege. ha nincs nagy betukkel kiplakatozva, hogy hibasan jelent meg, akkor ha BARKI ker egy 160-as laptopot, akkor kotelessege szolni, hogy "de ugye tudja, hogy hibasan jelent meg..."

es termeszetesen polgarjogilag alapban a szamla mond meg mindent, ezert irja avman, hogy a versenyhivatalnal kell kezdeni*. mert ok foglalkoznak a megtevesztessel. es erosen ugy tunik, hogy egy ilyen esetben bizony megbuntetne oket. es majd EZEK UTAN lehet ezt a dontest polgati jogi utra terelni: lehet persze, hogy nem veszi figyelembe a birosag, de mivel a magyar birosag barmit figyelembe vehet bizonyitaskent, igy eros a gyanum nekem is, hogy egy ilyet bizony bebukna ezek utan a bolt.

*- kezdeni, MIUTAN visszament a boltba. szerintem 99%, hogy egyszeru tevedesrol van szo, max a figyelmetlen emberek atvagasarol, azaz meg ugy is eleg embert atvagnak, ha csak azokon nyernek, akik nem veszik eszre, es nem viszok vissza. szoval a bolt szo nelkul csereli, es bocsanatot ker egy ilyen utan, nekem ez a tippem.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#84 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 12. 21. 11:32

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 17:38

Szóval neked sem kéne osztanod az észt amikor nemtudsz konkrétumokat.

hol írtam konkrétumot? a feltéleles módot azért csak ismered? adva volt egy alapszituáció. ezt ragoztuk és variáltuk, elvi síkon. leírtam, h miért büntet a gvh a szórólapokkal és eladással kapcsolatosan. azt írtátok, nem, mert... nincs mert. büntet. nincs mentség, meg de, meg ha. ilyen esetben, ha akár elvi síkon is fennáll a lehetőség, akkor nem nagyon érdekli őket. még egyszer leírom:
meghirdetnek egy terméket. leírják a specifikációkat. a termék nevekben az eltérés minimális. aztán ugyanazért az árért egy sokkal rosszabbat, szerényebb tudásút adnak ugyanazért a pénzért, és a látható azonosítójában minimális eltérés van, a piaci ár felett jóval értékesítik. (itt nem játszik az, h tetszőleges árrés, illetve pontosan úgy játszik, h látható tisztességtelenül tesznek szert nagy haszonra, mert áron felül értékesítenek valamit, úgy h átvágják a vevőt).
az lehet, h ez esetben nem így zajlott le a dolog (de én minden további nélkül elhiszem, h átvágták, mint ahogy azt is, miszerint tévedtek, és még az is lehet, h nem is 160k-t fizetett a laposért). 
de ha ezt a fenti eszmefuttatást valaki nem tudja végigkövetni, és továbbra is értetlenkedik, az tényleg ne próbálkozzon azzal, h megmondja a frankót, mert sajnos képességei nem predesztinálják arra...

Szerkesztette: avman 2007. 12. 21. 11:38 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#85 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 12. 21. 12:06

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 11:32

hol írtam konkrétumot? a feltéleles módot azért csak ismered? adva volt egy alapszituáció.

Amit nem tudunk mi volt.

Ember azt mondta:

1. "azt a laptopot kérem ami a szórólapon volt 160-ért"
2. A Fujistsu laptopért jöttem
3. Fujistsu li... laptopot kérnék
4. Vagy ami a legvalószínűbb, levette a polcról, kifizette, kettőt nem kérdezett
Make love not Wor.

#86 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 12:42

valojaban a birsag (mar ha nem egyszeru eladoi tevedesrol van szo) mind a 4 esetben kinez, ha jol ertem! (megtevesztes gyanu, kereskedoi tajekoztatasi kotelezettseg..)

egy esetben nem, ha az illeto rossz al verzioszamot nevezett meg (ez kizart, hiszen a szorolapon nem szerepel, az illeto meg nem hozzaerto), vagy ha miutan elmagyaraztak a kulonbseget a szamara a rosszabbikat valasztotta. (magyaran szellemi fogyatekos..)
a forum ma:

#87 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 12:44

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 10:32

hol írtam konkrétumot? a feltéleles módot azért csak ismered? adva volt egy alapszituáció. ezt ragoztuk és variáltuk, elvi síkon. leírtam, h miért büntet a gvh a szórólapokkal és eladással kapcsolatosan. azt írtátok, nem, mert... nincs mert. büntet. nincs mentség, meg de, meg ha. ilyen esetben, ha akár elvi síkon is fennáll a lehetőség, akkor nem nagyon érdekli őket. még egyszer leírom:
meghirdetnek egy terméket. leírják a specifikációkat. a termék nevekben az eltérés minimális. aztán ugyanazért az árért egy sokkal rosszabbat, szerényebb tudásút adnak ugyanazért a pénzért, és a látható azonosítójában minimális eltérés van, a piaci ár felett jóval értékesítik. (itt nem játszik az, h tetszőleges árrés, illetve pontosan úgy játszik, h látható tisztességtelenül tesznek szert nagy haszonra, mert áron felül értékesítenek valamit, úgy h átvágják a vevőt).
az lehet, h ez esetben nem így zajlott le a dolog (de én minden további nélkül elhiszem, h átvágták, mint ahogy azt is, miszerint tévedtek, és még az is lehet, h nem is 160k-t fizetett a laposért). 
de ha ezt a fenti eszmefuttatást valaki nem tudja végigkövetni, és továbbra is értetlenkedik, az tényleg ne próbálkozzon azzal, h megmondja a frankót, mert sajnos képességei nem predesztinálják arra...

Már megint túl okos vagy.
Végig tudjuk követni amit írtál, ezzel nincs gond....
K***ára nem érdekli a ghv-t, hogy a piaci ár fölött vagy alatt adnak el egy terméket.
Piacgazdaság van, annyiért adod el amennyiért akarod.
Ha te egy 64Mb-os pendrive-ot adsz egymillióért, akkor annyiért adod, senkit nem érdekel, mindeaddig amíg meg nem téveszted a vevőt valamiben, de önmagában nem büntetendő a dolog.
Az sem érdekli őket, ha ugyanannyiért adnak egy hasonló készüléket mint a meghirdetett.
Akkor büntetnek, ha megtévesztő volt a reklám (ebben az esetben nem volt az...) vagy tisztességtelenül befolyásolták a fogyasztói döntést (pl. azt mondták, hogy a másik az jobb stb.), meg még van egypár dolog amiért büntetnek, de ha bemész, hogy ezt kéred és nem azt adják, ahhoz nincs köze, azt úgy hívják, hogy csalás és annak is a minősített, üzletszerűen elkövetett esete.
Valószínűsíthető, hogy ebben az esetben lenne olyan pont is amiért a gvh is bírságolna, de ez már megalapozza a büntetőjogi felelőséget is.
Szóval mielött lehülyézel mindenkit talán nem ártana magadban keresni a hibát....

#88 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 12:47

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 11:42

valojaban a birsag (mar ha nem egyszeru eladoi tevedesrol van szo) mind a 4 esetben kinez, ha jol ertem! (megtevesztes gyanu, kereskedoi tajekoztatasi kotelezettseg..)

egy esetben nem, ha az illeto rossz al verzioszamot nevezett meg (ez kizart, hiszen a szorolapon nem szerepel, az illeto meg nem hozzaerto), vagy ha miutan elmagyaraztak a kulonbseget a szamara a rosszabbikat valasztotta. (magyaran szellemi fogyatekos..)

Nem.
Az egyesnél, mindenképpen és itt büntetőjogi felelőség is van, a 2-esnél a szituációtól függ, de valószínű a bírság a 3-asnál akkor, ha a pontos tipusszámot adta meg (amit nem hiszek, hiszenf fél kilóméter hosszú és ha azt sem nézte meg, hogy milyen proci van benn, akkor nem hiszem, hogy tipusszámot ismerte) illetve, hogy ha azt mondta, hogy egy Fusi Li sorozatú laptopot kérnék, olyat ami 160.000-be kerül, akkor azt kapta amit kért.
A 4. esetben meg szimplána vevő volt a hibás nincs lehetősége semmire, így járt és kész.

#89 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 13:00

a 3=as es a 4-es esetben azert birsagolna, ha jol ertem, a gvh, mert az ugyanolyan ar tevesztette meg a vasarlot.
a forum ma:

#90 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 13:02

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 12:44

Piacgazdaság van, annyiért adod el amennyiért akarod.[...]
senkit nem érdekel, mindeaddig amíg meg nem téveszted a vevőt valamiben

jelen esetben pont az arkepzes az, ami megteveszto lenne! ha dragabban adnad, az valoban nem erdekelne, de pont ugyanannyiert adni mar megteveszto.
a forum ma:

#91 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 13:13

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 12:44

Akkor büntetnek, ha megtévesztő volt a reklám (ebben az esetben nem volt az...) vagy tisztességtelenül befolyásolták a fogyasztói döntést (pl. azt mondták, hogy a másik az jobb stb.), meg még van egypár dolog amiért büntetnek, de ha bemész, hogy ezt kéred és nem azt adják, ahhoz nincs köze, azt úgy hívják, hogy csalás és annak is a minősített, üzletszerűen elkövetett esete.

mondd, elolvastad amit leírtam, vagy sportból mutatod meg milyen alapfokú logikai és szövegértési problémáid vannak? fűzd már össze azzal amit írtál, mert nem engem cáfol meg, sőt.
megtévesztő az ilyen reklám? igen. miért volt megtévesztő: mert reklámoz egy terméket, megadja a specifikációit és pontosan ugyanannyiért helyette mást ad, h netene gyártó, típus stimmel. és ha nem értesz hozzá, bemész a szórólap alapján vásárolni, akkor beszopod (a törvény nem írja elő, h mindenkinek expert felhasználónak kell lennie). ez nem törvényes, ez nem etikus. ez átbaszás. pont. aki ezt nem látja be, az reflektor mellett, fényes nappal se keresgélje az igazságot...

Szerkesztette: avman 2007. 12. 21. 13:20 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#92 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 13:18

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 11:32

leírtam, h miért büntet a gvh a szórólapokkal és eladással kapcsolatosan. azt írtátok, nem, mert... nincs mert. büntet. nincs

Azt senki nem vonta kétségbe, hogy a GVH ne bírságolhatna. Meg azt sem, hogy ne vágták volna át jelen esetben a vevőt, a szórólap miatt vásárolt ott.

De ez a konrét vevő esetét nem (biztosan) érinti. Írj jogszabályhelyet (és ne levezetést), amely lehetőséget ad ebben az esetben a szerződéstől való elállásra, és akkor jó a topikindítónak, jó neked, mert megmondtad a frankót. A piaci ár fölötti eladás nem ad erre alapot, azt hagyjuk már a bánatba.

Egymillióért lehet közönséges 64MB-os pendrive-ot adni, de feltűnő aránytalanság címén ez a szerződés megtámadható lesz: Ptk. 201. § (2) bek. De végülis mindegy, gondolom durva példa akart csak lenni. Tény, hogy piaci ár felett is lehet eladni, csak az ár nem lehet "feltűnően" aránytalan a szolgáltatás értékéhez képest.

Szerkesztette: N0zer0 2007. 12. 21. 13:18 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#93 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 13:26

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 15:08

ezt imádom, mikor nulla tudással osztja valaki az észt. egyrészt, a gvh-róél volt szó, ami magasról, élben ignorálja, h milyen nyomdai hibáért nem vállalnak felelősséget.
a perköltséget az eljárás végén, a vesztes fél fizeti. százezres ügyvédi költségek, meg egy piti fogyasztóvédelmi ügyben? 20-30k körül első fokig. de sztem még nekik sem megy ilyen jól... a bírósági költségek, kirendelt szakértőkkel járnak olyan 200-300k körül. ez kb. 2x20 perces ügy. fél évig húzodik első fokon. uszkve 60-80k?

Hát lehet neked pénzfa terem otthon ,de az egyszeri melósoknak nincs erre 60-80 ezrük az tuti...Tudom engem is b sztak már át így, beszéltem ügyvéddel és hagytam a fenébe az egészet...
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#94 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 13:29

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 13:18

De ez a konrét vevő esetét nem (biztosan) érinti. Írj jogszabályhelyet (és ne levezetést), amely lehetőséget ad ebben az esetben a szerződéstől való elállásra, és akkor jó a topikindítónak, jó neked, mert megmondtad a frankót. A piaci ár fölötti eladás nem ad erre alapot, azt hagyjuk már a bánatba.

277. §
b) rendelkeznie kell azzal a minőséggel, illetve nyújtania kell azt a teljesítményt, amely azonos fajtájú szolgáltatásoknál szokásos, és amelyet a jogosult elvárhat, figyelembe véve a szolgáltatás természetét, valamint a kötelezettnek, a gyártónak, az importálónak vagy ezek képviselőjének a szolgáltatás konkrét tulajdonságaira vonatkozó - különösen reklámban vagy az áru címkéjén megjelenő - nyilvános kijelentését,
(5) A felek a szerződés teljesítését érintő minden lényeges körülményről kötelesek egymást tájékoztatni.
ez eddig hibás teljesítés,
305. § (1) Olyan szerződés alapján, amelyben a felek kölcsönös szolgáltatásokkal tartoznak, a kötelezett hibásan teljesít, ha a szolgáltatott dolog a teljesítés időpontjában nem felel meg a jogszabályban vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak.

Szerkesztette: avman 2007. 12. 21. 13:30 -kor

#95 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 13:32

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 12:13

mondd, elolvastad amit leírtam, vagy sportból mutatod meg milyen alapfokú logikai és szövegértési problémáid vannak? fűzd már össze azzal amit írtál, mert nem engem cáfol meg, sőt.
megtévesztő az ilyen reklám? igen. miért volt megtévesztő: mert reklámoz egy terméket, megadja a specifikációit és pontosan ugyanannyiért helyette mást ad, h netene gyártó, típus stimmel. és ha nem értesz hozzá, akkor beszopod (a törvény nem írja elő, h mindenkinek expert felhasználónak kell lennie). ez nem törvényes, ez nem etikus. ez átbaszás. pont. aki ezt nem látja be, az reflektor mellett, fényes nappal se keresgélje az igazságot...

Reménytelen vagy....
igazán megnézhetnéd már a Fusi és más laptopgyártók honlapját, mert akkor látnád, hogy gyakran csak egy betű/szám eltérés van a hosszú tipusszámban.
Fujitsu-Siemens Amilo Li 1705 HU-Q4B07-LI1 * HU-NEAS07-LI2 * HU3-NEAS07-LI3 stb. stb

És van amikor az akciós termék jobb specifikációkkal olcsóbb mint a nem akciós rosszabb.
Meg olyan is van amikor két eltérő specifikációjú gép azanos árban van.
A te kifacsart gondolkodásod szerint, ilyen esetben a kereskedő nem tarthatna nem akciós laptopot pár karakteres tipusszám eltéréssel a boltban, mert az megtévesztő lenne.
Vicces...
Egyáltalán nem megtévesztő a reklám, attól, hogy van a boltban másik laptop is....
A reklám azt tartalmazta hogy a MN-MKMKK-LLKL-05 laptop ilyen és ilyen specifikációkkal bír és 160.000Ft-ba kerül.
Ami úgy is van, mert tényleg annyiba kerül és olyan mint a leírásban.
Semmi megtévesztő nincs benne.
Akkor lenne megtévesztő és akkor bírságolhatna a GVH, ha nem így lenne, de így van.
Akkor is bírságolhat, ha az eladó rábeszéli a rosszabra és beadja, hogy az ugyanolyan vagy jobb, vagy akkor ha az akciós feliratot a rosszabb laptopra írja rá.
de ha egymás mellet van két ugyanolyan árú gép és egyértelműen beazonosítható, hogy melyik a hirdetett, akkor már nem.

#96 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 13:36

Idézet: djculture - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 13:26

Hát lehet neked pénzfa terem otthon ,de az egyszeri melósoknak nincs erre 60-80 ezrük az tuti...Tudom engem is b sztak már át így, beszéltem ügyvéddel és hagytam a fenébe az egészet...

ugye nem felejted el, hogy egy nyert ugy utan a vesztes kifizeti ezeket a koltsegeket?
a forum ma:

#97 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 13:38

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 13:18

a piaci ar csak a gvh birsaghoz kellett! ide mar nem. a konkret jogszabalyt nem tudom, de meg egyszer mondom: a magyar birosag a bizonyitasban barmit figyelembe vehet. es gyanus, hogy ezt is figyelembe fogja venni.
a forum ma:

#98 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 13:38

Idézet: djculture - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 13:26

kb. 5-10k az ügyvédi tanács. megint 5-10k a képviselet ilyen grand piti dologban, amiben nagyjából biztosra lehet menni. olvasol, vagy csak írsz? a 60-80k csak a perköltség, amit az eljárás végén, a vesztes fizet. a nyertes ügyvédi költégeivel együtt. ezzel együtt 50-60 nem olyan kis pénz. én monjuk 100-nál már nem tétováznék.

#99 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 13:39

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 12:29

277. §
b) rendelkeznie kell azzal a minőséggel, illetve nyújtania kell azt a teljesítményt, amely azonos fajtájú szolgáltatásoknál szokásos, és amelyet a jogosult elvárhat, figyelembe véve a szolgáltatás természetét, valamint a kötelezettnek, a gyártónak, az importálónak vagy ezek képviselőjének a szolgáltatás konkrét tulajdonságaira vonatkozó - különösen reklámban vagy az áru címkéjén megjelenő - nyilvános kijelentését,
(5) A felek a szerződés teljesítését érintő minden lényeges körülményről kötelesek egymást tájékoztatni.
ez eddig hibás teljesítés,
305. § (1) Olyan szerződés alapján, amelyben a felek kölcsönös szolgáltatásokkal tartoznak, a kötelezett hibásan teljesít, ha a szolgáltatott dolog a teljesítés időpontjában nem felel meg a jogszabályban vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak.

És ez hol mondja ki, hogy nem kerülhet többe egy rosszabb lapotp?
Csak azt mondja ki, hogy ami le van írva róla a reklámban vagy a dobozán, interneten, azt tudnia kell, azt nem, hogy ettől még egy másik tipusnak olcsóbbnak kell lennie...
Fogd már fel, hogy a meghirdetett laptop annyiba került és azt tudta mint amit meghirdettek.
Akkor lenne alkalmazható, ha a vevő a meghirdetett gépet vette volna meg és abba pl. kisebb proci lett volna vagy a laptopot nem lehetne akksiról használni, mert az a szokásos vagy ugyanazzal a videókártyával sokkal kevesebbet tudna mint a hasonló speckójú egyéb tipusok.

#100 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 13:44

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 13:32

És van amikor az akciós termék jobb specifikációkkal olcsóbb mint a nem akciós rosszabb.
Meg olyan is van amikor két eltérő specifikációjú gép azanos árban van.
A te kifacsart gondolkodásod szerint, ilyen esetben a kereskedő nem tarthatna nem akciós laptopot pár karakteres tipusszám eltéréssel a boltban, mert az megtévesztő lenne.
Vicces...
Egyáltalán nem megtévesztő a reklám, attól, hogy van a boltban másik laptop is....

könyörgöm, megtévesztő, mert ugyanolyan árban adja azt, ami gyakorlatilag ugyanolyan megjelölésű és típusú laptop, mint az akciós, csak épp gyengébb. ezért te veszel egy akciósat, ami nem is az, de erről mélyen hallgatnak. 
gratulálok, ön nyert egy karácsonyi ásd el magad jó mélyre, az iq szintedre felszerelést, spesöl editisön to consumidiot and consumerdroid.

Szerkesztette: avman 2007. 12. 21. 13:47 -kor

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.