HWSW Informatikai Kerekasztal: Vennék: Hardver / Notebook / Egyéni felhasználóknak / 15 hüvelykes gépek / Fujitsu-Siemens euronicsos laptop segítség - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vennék: Hardver / Notebook / Egyéni felhasználóknak / 15 hüvelykes gépek / Fujitsu-Siemens euronicsos laptop segítség

#101 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 12. 21. 13:46

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 13:39

blablabla

a továbbiakban nem vitatkozom olyanokkal, akiknek egy marék lepke van az agya helyén.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#102 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 12. 21. 14:03

Ne durvuljunk el, ha lehet...

#103 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 14:14

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 14:03

Ne durvuljunk el, ha lehet...

gondoltam h jössz. :Đ  de nem áll(t) szándékomban visszamászni, csak főoldalról látszódott, h beugrottál. kétlem, h bárkinek van olyan érve, ami hatására változatnék az álláspontomon, ha meg nem győz meg valakit, amit meg leírtam, az az ő baja... ez így veszett fejsze nyele és felesleges szócséplés.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#104 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 14:24

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 13:29

277. §

Ezt már írtam 4 hozzászólással ezelőtt. De ez nem biztos, hogy alkalmazható bizonyítás hiányában. Ehhez bizonyítani kell, hogy az szórólapon lévő notit kérte és nemcsak úgy fujit 160k-ért.

Az igazságot kutatod, de a jog az más tészta sajna. Igen átbaszták, gusztustalan, de figyeltek arra, hogy polgári jogi és büntetőjogi kereteket ne lépjenek túl, max versenyjogi szabályokat sértettek.

bogdan: ne fújjad már te is ezt a magyar bíróság mit vehet figyelembe szöveget. Ezt nem cáfolta senki. A bökkentő az, hogy a bíróság kötve van a jogszabályokhoz, és ha nincs olyan jogszabályhely, ami lehetőséget ad az elállásra, akkor nincs mit figyelembe venni, a szerződés marad úgy, ahogy van, GVH bírságtól függetlenül.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#105 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 12. 21. 14:58

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 14:14

gondoltam h jössz. :Đ  de nem áll(t) szándékomban visszamászni, csak főoldalról látszódott, h beugrottál. kétlem, h bárkinek van olyan érve, ami hatására változatnék az álláspontomon, ha meg nem győz meg valakit, amit meg leírtam, az az ő baja... ez így veszett fejsze nyele és felesleges szócséplés.

A stílusoddal van bajom, újfent. És nem, nem érdekel, hogy igazad van-e vagy sem, azt nem tisztem megítélni jelen esetben.

#106 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 12. 21. 15:38

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 13:38

kb. 5-10k az ügyvédi tanács. megint 5-10k a képviselet ilyen grand piti dologban

Nem himmém, hogy 20 rugóért egy hozzáértő ügyvéd megmozdulna, tanácsot adna, X órát foglalkozna az üggyel, levelet ír, postáz, tárgyalni megy, estébé. Ha igen, akkor kérném az elérhetőségét, mert mindig ezekkel vagyok meglőve, hogy általában a képviselett többe kerül, mint amit buktam rajt, plusz kérdéses, hogy visszakapom-e, mert általában másodfokig elő szokták adni a "sima ügy"-et, utána meg "jajj most az egyszer, ilyen picin múlott, de bocsmá, hogy nem jött össze, mert"
Make love not Wor.

#107 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 15:39

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 13:00

a 3=as es a 4-es esetben azert birsagolna, ha jol ertem, a gvh, mert az ugyanolyan ar tevesztette meg a vasarlot.

Oszt erre is van törvény, hogy két hasonló cuccost nem adhatok egy árban? Régi nyakamon maradt, beáraztam, új meg kijött, az akciós, izébigyó, teljesen jó lesz. Meg a sok 99.990-es árfekvésű dolog ugyanez.
Make love not Wor.

#108 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 15:40

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 14:58

A stílusoddal van bajom, újfent. És nem, nem érdekel, hogy igazad van-e vagy sem, azt nem tisztem megítélni jelen esetben.

félreértettél. utaltam rá, h érdekeljen? mégis miből gondolod, h különösebben érdekel az álláspontod a vitában, vagy netalántán az ízlésed stilisztika terén... csak közöltem, h nem kell aggódni, részemről biztos nem lesz durvulás, mert lezártam a dolgot.

Szerkesztette: avman 2007. 12. 21. 15:41 -kor

#109 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 12. 21. 15:43

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 15:40

félreértettél. utaltam rá, h érdekeljen? mégis miből gondolod, h különösebben érdekel az álláspontod a vitában, vagy netalántán az ízlésed stilisztika terén... csak közöltem, h nem kell aggódni, részemről biztos nem lesz durvulás, mert lezártam a dolgot.

Nem érdekel, hogy érdekel-e az ízlésem vagy a véleményem, csak finoman szerettem volna a tudtodra hozni, hogy a következő személyeskedésedet nem fogom tolerálni. :)

#110 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 15:46

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 15:39

Oszt erre is van törvény, hogy két hasonló cuccost nem adhatok egy árban? Régi nyakamon maradt, beáraztam, új meg kijött, az akciós, izébigyó, teljesen jó lesz. Meg a sok 99.990-es árfekvésű dolog ugyanez.

na neked még eccer, nehogy megbaxanak, mert bánnám.
ha megszórólapozod, h fusi amilo izébigyószámszám és nincs mögötte a sokszámbetűbetű, ellenben árulsz ugyanolyan árban fusi amilo izébigyószámszám sokbetűszámszámot (ami sokkal szarabb, mint a sokszámbetűbetű és a comcédban, vagy egyéb konkurnyáknál óccsóbb sokkal) és szépen azt adod oda, mikor bejönnek fusi amilo izébigyószámszámot kérni, akkor sztem bajban leszel.
sőt, az adott helyzet esetén, a konkrét vásárlós eset nélkül sem szeretnék már az binictársad lenni, csak mert az elvi lehetősége fennáll... és azt sem szívelik, tudtommal.

Szerkesztette: avman 2007. 12. 21. 16:00 -kor

#111 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 17:30

Sztem egyáltalán nem lesz bajban. Mint írtuk már páran annyiért adom a termékemet amennyiért akarom max nem veszik meg. Ha én meghirdetem fusi amilo xxxy-t 160-ért és mellette van egy gyengébb specifikációjú fusi amilo xxxx-em ugyanennyiért, és júzer nem mondja, hogy neki xxxy kell, vagy a tájékoztatás ellenére is xxxx-et választja mert annak jobb a szaga vagy tetszik a hozzá ajándékba adott notitáska vagy tökömtudja, akkor senki nincsen bajban, max a júzer, hogy a szarabbikat választotta.

Az meg hogy konkurenciánál mennyibe kerül maximum annyiban merül ki, hogy de ugyanezt xy helyen júzer 20e-el olcsóbban látta, erre az én válaszom az, hogy akkor vegye meg ott... tiszta sor.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 12. 21. 17:33 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#112 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 18:07

" és júzer nem mondja, hogy neki xxxy kell, vagy a tájékoztatás ellenére is xxxx-et választja mert..., akkor senki nincsen bajban"
ez az a ket eset, amikor lehet igaza az eladonak. a fentebb felsorolt 1-2-3-4 egyike sem ez az eset! es errol vitazunk.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#113 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 18:11

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 14:24

bogdan: ne fújjad már te is ezt a magyar bíróság mit vehet figyelembe szöveget. Ezt nem cáfolta senki. A bökkentő az, hogy a bíróság kötve van a jogszabályokhoz, és ha nincs olyan jogszabályhely, ami lehetőséget ad az elállásra, akkor nincs mit figyelembe venni, a szerződés marad úgy, ahogy van, GVH bírságtól függetlenül.

nem vagyok jogasz, de nekem elegge plauzibilisnek tunt, hogy ha a gvh megallapitja, hogy engem, mint vasarlot marpedig atvertek, akkor ez eleg ok arra, hogy azt a szerzodest felbontsam. rosszul gondolom? az atveres nem polgari jogi kategoria?

belegondolva en, mint evo, adnam az artatlant, es arra hivatkoznek, hogy ugyan szuletett egy szerzodes, de nekem nem ez a szerzodes allt a szandekomban, hogy megkossem, es megtevesztes aldozata vagyok. hol a bibi? mit nem fog ebbol elfogadni a biro, ha lobogtatom a gvh hatarozatat is?
(ok, a pelda nem jo: ha en allok ott, nekem nem hiszik el, hogy nem ertek hozza. de valaki olyannal, aki nem kotheto informatikahoz..)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#114 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 19:00

Bakker bogdan! Lehet dicséretnek veszed, de te vagy a legfárasztóbb user, akit valaha láttam  :omg:
Egyszerű dolgokat annyira túl tudsz bonyolítani, majd túllihegni, hogy a végén azt se tudja az ember fia merre áll a feje, meg hogy mi volt az eredeti téma. Mondjuk ennek bizonyos mértékben örülök, legalább van aki öngyilkosságba hajszolja a sok semmirekellő btk-s tanárt  :D Szerintem már sokan kötötték fel magukat a karon cipőmadzaggal a radiátor legalsó csövére, miután közösen elmélkedtetek  :Đ A jézuska meg hozhatna már neked egy Hungarian PC keyboard-ot  :reklamacio:

Az átverés nem általános, hanem konkrét kategória, konyhanyelvi terminológiával. A Ptk-ban "megtévesztés" álnéven dekkol, polgári jogi jogirodalomban a csalás büntetőjogi tényállásából átvett "szándékos tévedésbe ejtés vagy tartás" címszó alatt pöffeszkedik. Az pl. átverés, ha valaki bizonyos dolgot kér, és szándékosan úgy intézik, hogy ne azt kapja és lehetőleg ne vegye észre. A csalás hasonló a büntetőjogban, de ott bizonyítani kell azt is, hogy a megtévesztés vagyoni kárt is eredményezett.

A topik szemszögéből 2 dolog lehetséges:
  • bement az ismerős a boltba és a kért egy pontosan olyan notit, mint a szórólapon, konkrétan a 160k-s li1718-at és lám mégse azt kapta, hanem egy gyengébbet. Ilyenkor, ha tudja bizonyítani, hogy a szórólapra hivatkozva kifejezetten azt a szórólapos notit kérte, akkor nyert ügye van, mert hibás teljesítés, jöhet kicserélés vagy elállás. Ha megkérdezte, hogy ez-e a szórólapos noti és szándékosan igent mondtak neki, az tévedésben tartás. Ha tájékoztatást kért és ők szándékosan mondták neki: "ez van a szórólapon", akkor tévedésbe ejtés. Nem kell megtévesztés sem, lehet hogy nem szándékosan, hanem gondatlanságból adtak neki gyengébb notit, bár rohadtul nem valószínű, de akkor is hibás teljesítés.
  • bement, meglátott egy 160k-s li1718-at a polcon, feltételezte, hogy a szórólapon lévő az, megvette, ám benézte, mert az egy másik altípusú, gyengébb specifikációjú modell. Akkor bukta, így járt, nem figyelt. A polcon lévő notit kérte, kapott is egy ugyanolyat. Persze erre a felelőtlen magatartásra valószínűleg a tisztességtelenül pontatlan hirdetés sarkallta, ez versenyjogi terület. Polgári jogilag nem érinti a szerződést.
A GVH nem az ügy egyedi vonatkozásaival foglalkozik.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#115 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 20:14

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 15:46

na neked még eccer, nehogy megbaxanak, mert bánnám.
ha megszórólapozod, h fusi amilo izébigyószámszám

Nekem mindegy, ha júzer jön, akkor nagyobbre cserélem, mert árrésembe belefér, ha meg nem fér bele, akkor úgysem tudja miről van szó, csak "kell 10 deka laptop, de a legjobbik" typusú kérdéssel esik be. Az emlegetett occsó ügyvéd ettől függetlenül érdekelne.
Make love not Wor.

#116 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 21:17

Nomeg azis hozzátartozik, hogy a mélyen tisztelt vásárló azt kapja amit kér. Ha vevőnek óccsó Acer noti kell akkor aztat kapja, ha jóféle Macbook akkor azt.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#117 Felhasználó inaktív   asqw123 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 22. 01:41

Olvasgatva a topikot, felmerült bennem egy kérdés:
Én teszem azt árulok XYZ márkájú xxxx-xxxx-1 típusú laptopot, amiben Celeron proci van, 170.000-ért. A gyártó időközben xxxx-xxxx-2 típusszámmal elkezd gyártani egy C2D-vel szerelt,  minden más paraméterében az előzővel megegyező modellt, melyet én 160.000-ért árulok (a C2D előállítása olcsóbb, ezért adja olcsóbban a gyártó, s ezáltal én is).
Viszont nem akarom, hogy rám rohadjon a másik modell, ezért - bár lemondok a haszonom egy részéről, de - leakciózom 160k-ra, és reklámozni kezdem, hogy XYZ xxxx-xxxx-1 laptop, ilyen, meg ilyen, meg amolyan paraméterekkel eladó, most akciós.

Ezzel tulajdon képpen kit is téveszettemmeg? Oda van írva egyértelműen a típusszám és a megfelelő paraméterek. A vevő bejön, mondja, hogy neki AZ az akciós gép kell.

Vagy legyen mondjuk egy régi, g80-as, 640 megás 88GTS akciósan 75k, meg mellette egy új, g92-es 512-es, nem akciósan 70-ért (vagy akár az is 75-ért). A reklámban minden adatot a valóságnak megfelelően tűntetek fel, akárcsak a boltban az új esetében.

Habár emberileg és etikailag kicsit szemét dolog, mivel az új egyértelműen jobb, de drágább az előállítása, így ugyanakkora haszonkulcs mellett így is többe kerül (drágábban adom én is).

Ha a vevő nem kérdez, csak vesz (én meg azt adom, amit kért), akkor úgy gondolom nem tévesztettem meg.

#118 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 22. 22:04

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 13:32

Reménytelen vagy....
igazán megnézhetnéd már a Fusi és más laptopgyártók honlapját, mert akkor látnád, hogy gyakran csak egy betű/szám eltérés van a hosszú tipusszámban.
Fujitsu-Siemens Amilo Li 1705 HU-Q4B07-LI1 * HU-NEAS07-LI2 * HU3-NEAS07-LI3 stb. stb

És van amikor az akciós termék jobb specifikációkkal olcsóbb mint a nem akciós rosszabb.
Meg olyan is van amikor két eltérő specifikációjú gép azanos árban van.
A te kifacsart gondolkodásod szerint, ilyen esetben a kereskedő nem tarthatna nem akciós laptopot pár karakteres tipusszám eltéréssel a boltban, mert az megtévesztő lenne.
Vicces...
Egyáltalán nem megtévesztő a reklám, attól, hogy van a boltban másik laptop is....
A reklám azt tartalmazta hogy a MN-MKMKK-LLKL-05 laptop ilyen és ilyen specifikációkkal bír és 160.000Ft-ba kerül.
Ami úgy is van, mert tényleg annyiba kerül és olyan mint a leírásban.
Semmi megtévesztő nincs benne.
Akkor lenne megtévesztő és akkor bírságolhatna a GVH, ha nem így lenne, de így van.
Akkor is bírságolhat, ha az eladó rábeszéli a rosszabra és beadja, hogy az ugyanolyan vagy jobb, vagy akkor ha az akciós feliratot a rosszabb laptopra írja rá.
de ha egymás mellet van két ugyanolyan árú gép és egyértelműen beazonosítható, hogy melyik a hirdetett, akkor már nem.

figyu nem ilyen bonyás ez. ha a szórólapon 160G merevlemez van és core2 duo processzor míg a megvett termékben 60G merevlemez és celeron processzor akkor az atbaszas megtörtént. ráadásul egy ilyen júronix szintű helyen nemis mondhatjua azt a veveő hogy akkor most bontsuk ki, adjunk rá delejt, indítsuk be, kicsit cibáljuk meg a fülét, ugye? ha szerinted a Fujitsu-Siemens Amilo Li 1705 HU-Q4B07-LI1 * HU-NEAS07-LI2 * HU3-NEAS07-LI3 a lényeg, akkor ez oké, de akkor ezt rá kell vezetni jól látható helyen a flyer-re is...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#119 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 22. 22:06

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 13:39

És ez hol mondja ki, hogy nem kerülhet többe egy rosszabb lapotp?

a ptk nem nyilatkozik diretkbe FuSi laptopokról... minő szemérmetlenség, nahát!? :)

#120 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 22. 22:08

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 13:44

könyörgöm, megtévesztő, mert ugyanolyan árban adja azt, ami gyakorlatilag ugyanolyan megjelölésű és típusú laptop, mint az akciós, csak épp gyengébb. ezért te veszel egy akciósat, ami nem is az, de erről mélyen hallgatnak. 

bement a boltba. bemutatta a flyiert, hogy kér egy ilyet. 120G merevlemez helyett kapot h60-at C2D helyett celeront. ez pont az az eset amikor az ember kkér a hentestől 30 deka párizsit decsak 20-at kap 30 dekás árában...

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.