HWSW Informatikai Kerekasztal: F.E.A.R. 2: Project Origin - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (27 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

F.E.A.R. 2: Project Origin A F.E.A.R. valódi folytatása!

#301 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 12. 10:43

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 10:36

Nem ALchemy-ről volt szó, hanem driver supportról.

EAX effektek elég kevés fejlesztőt hatnak meg mostanában, lévén hogy szinte mindenjáték konzol port ott meg Dolby hang van azt slussz.

Igen sajna az kb egy eax2-vel ér fel ha leszámítjuk az 5.1 csatornás skálázást (mert az jó). Sanyarú lett a helyzet. :(  :Đ

Mindenesetre a FEAR 2 ben lehet hardver támogatás mert ALchemyzem a hangját és az nfo-file ban zavartalan openal futást jelez.

Szerkesztette: Lacee78 2009. 02. 12. 10:47 -kor

Kép

#302 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 10:52

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 9:29

Itt az a kérdés megéri-e támogatni, amikor a Creative a driverek fejlesztésére is szarik. :omg: Ha a vállalatnak jelentesz egy hibát, akkor kb. fél év múlva ülnek le javítani. Teljesen logikus, hogy a fejlesztők sem erőltetik ezeket az extrákat, amikor maga a gyártó is lefossa a támogatást.

Te Abu, AM3-as Phenomokat hozzátok vágott-e már az ájemdé? :Đ
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#303 Felhasználó inaktív   Ehnalis 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 12. 12:36

pelenka..

Kép

#304 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 02. 12. 12:59

...így aztán tényleg el lehet mondani hogy szarnak a Monolithra.

#305 Felhasználó inaktív   Ehnalis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 13:51

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 12:59

én ezt nem értem.. :think:

#306 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 15:23

En igen :Đ

EDIT: Felhivtam a macska T-shirt szamot de sajnos elfogyott mind :(

Szerkesztette: N.M.I. 2009. 02. 12. 16:03 -kor

C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#307 Felhasználó inaktív   Raven_ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 16:27

alaplapi hangkarival nem voltak gondok, így legalább hangfalon, 5.1-ben toltam a játékot. ennek is megvan azért az élménye, ahogy fordulsz össze-vissza és változik ahhoz képest a hangok iránya... nem vagyok ehhez szokva a fejhallgató miatt.

hát ez hangulatilag és játékmenetileg hihetetlen jó lett. az új animációk közül 1-2 kicsit el van nagyolva de összeségében feldobják a játékmenetet. sokat nem változott a dolgok alapja az előző részhez képest, de az 1-2 apróság amit módosítottak (mert azért olyan drámaian nem lehetett hozzányúlni ehhez) nagyon jól el van találva. kár h elég gyorsan elszakadunk a csapattól és egyedül kell akciózni, feeling-es lett volna csapatban osztani az ólmot. a pályatervezés nagyon jó lett, sokkal több a környezeti tárgy, az előző rész folyosóinak egyhangúsága 1 az 1-ben eltűnt.

látványban azért eléggé odabasz a játék, de ha leülnénk elemezni a screenshot-okat, találnánk elég sok problémát. az összhatás viszont szép. belassítva nagyon durván és látványosan lehet darálni a katonákat, erre a legjobb a gépfegyver szerintem, mikor minden egyes lövésnél fel-fel "villan" a vér, nem úgy mint a shotgun-nal. viszont ha jól láttam soft shadows-t nem sikerült programozni az engine-be, ennek ellenére a fény-árnyék hatásokkal is szépen tudtak játszani 1-2 pályarészen.

a gépigénnyel alapvetően nem votl gond, a hullák megmaradási idejét medium-ra vettem, azon kívül mindent kimaxoltam, 4xAA16xAF. akadás abszolút nincs, viszont 1-2 sarkon befordulásnál van 1 pár mp-s durva swap-pelés, amikor nem akad a játék, hanem olyan mintha be lenne kapcsolva a slow motion. a film grain-t viszont szívesen kikapcsolnám, nem illik ide, viszont a menüben nem találtam hozzá opciót.

a hud nem zavaró, a pda-hoz felvehető "intel"-eket viszont lusta voltam elolvasni, remélem a fontos információk a squad rádión elhangzanak ill. a mindenféle átvezetőkben.

#308 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 16:31

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 12:59

Nekem nem magyar és nem is tudom beállítani a menüben, kell vmi okosság még?  :think:  :Đ

#309 Felhasználó inaktív   johnny6 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 16:49

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 17:31

Nekem nem magyar és nem is tudom beállítani a menüben, kell vmi okosság még?  :think:  :Đ

Ezzel magyar lesz: hun.reg

#310 Felhasználó inaktív   Ehnalis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 17:00

akkor tölts le egy language pack-ot ha csináltak ilyet külön.. a billentyűzet nyelvéhez igazítják általában a játékokat, automatikusan az a lang jön le.. valami más verzivel próbálkozz..

egyébként aki játszotta már magyar felirattal: milyenek a fordítások..? érdemes azt használni..? felsőfokú szinten szelem az angolt, de a magyar nyelv érezhetően szebb.. buta szövegekkel nagyon csunyán el lehet rontani.. bár gondolom a F.E.A.R.-nek nincs szépirodalmi felhangja, a "krva élet mi a szar ez..?!?!?!??!" és a "itt egy kislány szomorúnak és viharvertnek látszik utánna megyek biztos segítségre van szüksége.........................................................WÁÁTÁÁÁFÁÁÁK..?!??!" és hasonló, legtöbbször félbeszakadt (és tényleg félbeszakadt  :D ) félmondatok fordítása nem lehetett túl nagy agypróba.. :Đ

#311 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 17:00

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 16:31

>Asszem, de mindjárt tesztelem<
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#312 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 17:03

Idézet: Ehnalis - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 16:00

egyébként aki játszotta már magyar felirattal: milyenek a fordítások..? érdemes azt használni..? felsőfokú szinten szelem az angolt, de a magyar nyelv érezhetően szebb..

Ha tudsz angolul akkor mi a szarnak akarsz egy eleve angol nyelvu jatekra magyart eroltetni? :think:
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#313 Felhasználó inaktív   Ehnalis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 17:05

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 17:03

Ha tudsz angolul akkor mi a szarnak akarsz egy eleve angol nyelvu jatekra magyart eroltetni? :think:

az általad idézett mondat végén ott a válsz.. :)

#314 Felhasználó inaktív   Ehnalis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 17:10

van itt valaki egyébként aki megveszi..?

#315 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 17:20

Lehet hogy a magyar nyelv "szebb" de ha forditasrol van szo (esetunkben angol->magyar) akkor sok, nem kivant dolog elveszik vagy atalakul es megvaltozik. Ebbe nem gondolsz bele?

Fentebb irtak paran hogy penteken megveszik de azota rendesen lecsendesedett a dolog :D

#316 Felhasználó inaktív   johnny6 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 17:20

Nos nálam is fellépett a már több helyről is hallott hang probléma (ellenfél fegyverhangok nincsenek stb.).
Megoldás, ha még nem írta senki, hogy az op. rendszer hangbeállításainál a hardveres gyorsítást kikapcsoljuk.

Még csak most kezdtem, de nem tűnik annyira rossznak.
Negatívumként a letterbox-os megjelenítést tudnám felhozni, de jobban zavar a kihajolás lehetőségének hiánya.

#317 Felhasználó inaktív   Ehnalis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 17:49

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 17:20

Lehet hogy a magyar nyelv "szebb" de ha forditasrol van szo (esetunkben angol->magyar) akkor sok, nem kivant dolog elveszik vagy atalakul es megvaltozik. Ebbe nem gondolsz bele?

Fentebb irtak paran hogy penteken megveszik de azota rendesen lecsendesedett a dolog :D

ezzel nem értek egyet..

angol->magyar fordítás esetében (jó pár alkalommal átestem rajta) nem átköltésről de főként túlköltésről van szó.. a tartalmat követni rém egyszerű, a fordulatokat és jellegzetességeket úgyszint, de a mondatok sok esetben másfélszer annyi szót tartalmaznak, mert az angol szókincset haszálva magyarul leírni lehetetlen.. ez a kényszer teszi szebbé szerintem a magyar mondatokat illetve az 1 dologra több x kifejezés, a helyes változat megválasztása hangulati bónuszokat adhat különböző környezetben.. angol elég szegényes és egyszerű, bár sok esetben ez előny is lehet.. :mad:
itt előny..?

fordítva lenne vesztés (magyar->angol).. kétszer olyan fájdalmas a fordítás egyébként nem tudom ki hogy van vele..

persze ez nekem így ahogy van csak mocskos vélemény, sötét proginf-es mit kötöszködik erről éééééérteeed.. :reklamacio:

-----

jah sokan most játszák végig másodszor, azok is, akik megvették volna.. most mit erőltessék mosmá a boltot..

én idáig szenvedtem, álmaimban alma játszóterén ugráltam és a hintát is löknöm kellett.. nem fordulhatok vissza.. nem.....lehet....ne.....nem..............................valami alacsony árnyékot láttam a folyosón.. mindjárt jóóól megnézem..

Szerkesztette: Ehnalis 2009. 02. 12. 17:51 -kor

#318 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 18:29

Idézet: Ehnalis - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 17:49

én idáig szenvedtem, álmaimban alma játszóterén ugráltam és a hintát is löknöm kellett.. nem fordulhatok vissza.. nem.....lehet....ne.....nem..............................valami alacsony árnyékot láttam a folyosón.. mindjárt jóóól megnézem..

..csak ellőte nyomd el a spanglidat  :o  :Đ
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#319 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 18:39

Idézet: dani83 - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 18:29

..csak ellőte nyomd el a spanglidat  :o  :Đ

xDDDDDD
Kép

#320 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 18:45

Lehet, hogy hozzá tudok jutni eredeti bontatlan FEAR2-höz bolti ár 60-70%-áért :o  :cool:
Több darabhoz is, ha van rá igény. Leghamarabb köv hét elején lehet belőle valami, akit érdekel az pmeljen ;)
- Where are we going?
- Let's go find out.

Téma megosztása:

• (27 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »