HWSW Informatikai Kerekasztal: Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#191 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 30. 10:01

Idézet: angolna - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 7:49

Sziasztok,

A segítségeteket szeretném kérni. Van egy ATI videókártyám, és a topic címében leírt hibákat generálja. Új driver telepítés, szétszedés-összerakás, megtisztítás stb. megvolt.

Aztán észrevettem egy másik vga kimenetet az ASRock alaplapomon, tehát van egy integrált videókártya is, amit használni tudnék, amíg ki nem derül, hogy mi a nyomora a másiknak.

A kérdésem a kövi lenne. Hogyan tudnám az integráltat használni? Gondolom valahogy engedélyezni kell, mert ha csak simán csatlakoztatom a monitort, úgy nem működik.

Köszi a segítséget előre is.

aNgoLna

A biosban:
Azért nemtudod használni, mert nem az az elsődleges vga-kimenet és a gép így nemoda küldi a videojelet, az integráltat kell engedélyezni.
Így: Keresd meg az "Advanced chipset features" menüt:-ebbe az "Onboard vga-selection-t" majd itt kell Enabled-re állítani.
Kép
Gondolom, hogy neked is ilyen a biosod.
Milyen lapod van?
Próbáltad már a gépet másik tápról megnézni, hogy nem-e az a baja?
Milyen vga-d van?

Szerkesztette: Trebron09 2008. 06. 30. 10:04 -kor

Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#192 Felhasználó inaktív   angolna 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 30. 17:25

Trebron09! Köszi szépen! Holnap az lesz az első, hogy kipróbálom. A gép most nincs nálam. Egyébként az alaplap 775i65G. A vidikártya meg ATI radeon 9550-es.

Nincs tartalék tápom, de ha az integrált karival sem működik rendesen, az lesz a kövi lépés. Köszi még1szer.

Egyébként milyenek ezek az integrált kártyák? Nem kell majd hozzá valami driver? Az alaplap driverje fent van, gondolom az elég. :D

Thx!

#193 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 18:24

Idézet: angolna - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 18:25

Trebron09! Köszi szépen! Holnap az lesz az első, hogy kipróbálom. A gép most nincs nálam. Egyébként az alaplap 775i65G. A vidikártya meg ATI radeon 9550-es.

Nincs tartalék tápom, de ha az integrált karival sem működik rendesen, az lesz a kövi lépés. Köszi még1szer.

Egyébként milyenek ezek az integrált kártyák? Nem kell majd hozzá valami driver? Az alaplap driverje fent van, gondolom az elég. :D

Thx!

De kell hozzá külön driver, amit itt van: :up:
link
(Játékok terén ne számíts szinte semmire csak a régiek futnak, de azok is silányan :( , bár az extreme graphics 2 támogatja az agp_mintázatgyorsítást.)
.-= Vasak =-.

#194 Felhasználó inaktív   angolna 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 18:34

Próbálkozom. Lehet, hogy lesznek még kérdéseim holnap.

Köszi!

#195 Felhasználó inaktív   angolna 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 18:43

Nincs ilyen beállítási lehetőség. v2.54-es bios van rajta, és mindössze annyit lehet választani az advanced menüben, hogy mi legyen az elsődleges: AGP/PCI vagy fordítva. Nem tudom, mit csináljak... :(

#196 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 19:06

Idézet: angolna - Dátum: 2008. júl. 1., kedd - 19:43

Nincs ilyen beállítási lehetőség. v2.54-es bios van rajta, és mindössze annyit lehet választani az advanced menüben, hogy mi legyen az elsődleges: AGP/PCI vagy fordítva. Nem tudom, mit csináljak... :(

Pedig biztos van valami ilyen beállítás a biosban, az integrated vagy v.mi hasonló menüben lesz az integrált vga.
.-= Vasak =-.

#197 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 19:43

tedd defaultra a biost akkor a pci/agp lesz az alap és mennie kell a itegráltnak is.
Exit képernyőn a load optimal defaults.Az ati ne legyen benne a gépbe.

Szerkesztette: djculture 2008. 07. 01. 19:44 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#198 Felhasználó inaktív   Christoph 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 21:19

Segítség kéne, de nagyon!!! Most cseréltem le régi karimat egy Sapphire Radeon HD3650 512mb AGP-ra. Itt is az volna a gond, hogy a gép időnként újra indul, ha újraindul nincs kép, ha van kép bármikor újraindul, vagy egyszerűen meghal a kép és semmit nemtudok kezdeni. Azóta csinálja, amióta beraktam a kártyát. Elvittem egyik szervízbe, megnézték, aszonták, hogy csináljak több helyet a vinyómon Maxtor 80GB(Tudom, hogy kevés...), vagy vegyek egy jobbat. Most csináltam 2 particiót, D-re rakta a Windowst (XP SP2) 31,5GB szabad hely, de ugyanúgy szarakszik a gép. Táppal szerintem nem lehet gond mert amikor berakták(2 hónapja azt mondták bőven elég lesz a videókártyhoz), másik helyen nem szóltak, hogy kevés lenne, úgyhogy azzal szerintem nincs gond, vagy 2 boltban is hülyék a népek. Próbáltam újabb drivert felrakni (ATI 8.6 Display Driver), de ezt írta ki: SETUP DID NOT FIND COMPATIBLE WITH YOUR HARDWER OR OPERATION SYSTEM  :confused: Letöltésnél kiválasztottam: Windows XP [B] Professional/Home ---> [B]Radeon ---> HD3600 Series Mi itt a gond? Pls. HELP!!!

Gép: ASRock P4i65G Alaplap
        Intel P4 3.0GHz /800MHz S478
        430W HKC 12cm Táp
        Maxtor 80GB
        1GB DDR RAM (Még...)
        SoundBlaster Live! [B800] Hangkártya
        Toshiba DVD-Rom SD-M1912
        HL-DT-ST CD-RW GCE-8480B (CD író :Đ)               

Régi kártya: Radeon 9600 128mb

Bocs a regényért :D       

#199 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 16:04

Idézet: Christoph - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 22:19

Segítség kéne, de nagyon!!! Most cseréltem le régi karimat egy Sapphire Radeon HD3650 512mb AGP-ra. Itt is az volna a gond, hogy a gép időnként újra indul, ha újraindul nincs kép, ha van kép bármikor újraindul, vagy egyszerűen meghal a kép és semmit nemtudok kezdeni. Azóta csinálja, amióta beraktam a kártyát. Elvittem egyik szervízbe, megnézték, aszonták, hogy csináljak több helyet a vinyómon Maxtor 80GB(Tudom, hogy kevés...), vagy vegyek egy jobbat. Most csináltam 2 particiót, D-re rakta a Windowst (XP SP2) 31,5GB szabad hely, de ugyanúgy szarakszik a gép. Táppal szerintem nem lehet gond mert amikor berakták(2 hónapja azt mondták bőven elég lesz a videókártyhoz), másik helyen nem szóltak, hogy kevés lenne, úgyhogy azzal szerintem nincs gond, vagy 2 boltban is hülyék a népek. Próbáltam újabb drivert felrakni (ATI 8.6 Display Driver), de ezt írta ki: SETUP DID NOT FIND COMPATIBLE WITH YOUR HARDWER OR OPERATION SYSTEM  :confused: Letöltésnél kiválasztottam: Windows XP [B] Professional/Home ---> [B]Radeon ---> HD3600 Series Mi itt a gond? Pls. HELP!!!

Gép: ASRock P4i65G Alaplap
        Intel P4 3.0GHz /800MHz S478
        430W HKC 12cm Táp
        Maxtor 80GB
        1GB DDR RAM (Még...)
        SoundBlaster Live! [B800] Hangkártya
        Toshiba DVD-Rom SD-M1912
        HL-DT-ST CD-RW GCE-8480B (CD író :Đ)               

Régi kártya: Radeon 9600 128mb

Bocs a regényért :D         

Próbáld felrakni a 8.4-es drivert, bios-sal hogy állsz, friss, c_mos clear?
A táp bírja a konfigot nem az a gond. Nemhiszem, hogy a kevés hely miatt xszarakszana.
A memóriák rendben vannak, csinálj egy memtestet, hátha talál hibát.
.-= Vasak =-.

#200 Felhasználó inaktív   Christoph 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 20:16

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. júl. 5., szombat - 16:04

Próbáld felrakni a 8.4-es drivert, bios-sal hogy állsz, friss, c_mos clear?
A táp bírja a konfigot nem az a gond. Nemhiszem, hogy a kevés hely miatt xszarakszana.
A memóriák rendben vannak, csinálj egy memtestet, hátha talál hibát.

Hát én a BIOS úgy állok, hogy fingot nem merek állítgatni, ha segítenél egy kicsit az jó volna. :Đ  Pl: magyarul h mit csináljak :D  A 8.4-et meg megnézem.

#201 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 20:35

Idézet: Christoph - Dátum: 2008. júl. 5., szombat - 21:16

Hát én a BIOS úgy állok, hogy fingot nem merek állítgatni, ha segítenél egy kicsit az jó volna. :Đ  Pl: magyarul h mit csináljak :D  A 8.4-et meg megnézem.

Jelen esetben ne neagyon állítgass semmit a biosban(mindennek auto-n, gyárin kell lennie): egyelőre C-mos clear, majd ha ekkor sem nem javult, akkor bios-frissítés.
És egy gép-kipucolás sem árt így nyáron.

A régi kártyával jó a gép? De azért a fesz. értékeket is ellenőrizd le a tápon, az everest progival, mert lehet, hogy kevés feszt kap a kártya.

Ha túl sok ilyen benchmark progi van, akkor azokat le kell törölni (nem mindet), mert ez is okozhat újraindulást.
A vinyó sata/ide kábeljét is megnézheted, hogy jó-e. De újraindulhat a memók miatt is, ha valamelyik rossz, ezt a memtest86_progival tudod megnézni.

programok:
Memtest86-free
everest UE 4.50 Vagy erre jó más ispl: nextsensor.
Catalyst 8.4

Szerkesztette: Trebron09 2008. 07. 05. 20:43 -kor

.-= Vasak =-.

#202 Felhasználó inaktív   Christoph 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 13:40

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. júl. 5., szombat - 20:35

Jelen esetben ne neagyon állítgass semmit a biosban(mindennek auto-n, gyárin kell lennie): egyelőre C-mos clear, majd ha ekkor sem nem javult, akkor bios-frissítés.
És egy gép-kipucolás sem árt így nyáron.

A régi kártyával jó a gép? De azért a fesz. értékeket is ellenőrizd le a tápon, az everest progival, mert lehet, hogy kevés feszt kap a kártya.

Ha túl sok ilyen benchmark progi van, akkor azokat le kell törölni (nem mindet), mert ez is okozhat újraindulást.
A vinyó sata/ide kábeljét is megnézheted, hogy jó-e. De újraindulhat a memók miatt is, ha valamelyik rossz, ezt a memtest86_progival tudod megnézni.

programok:
Memtest86-free
everest UE 4.50 Vagy erre jó más ispl: nextsensor.
Catalyst 8.4

A 8.4-es is ugyanazt írja ki, CMOS-t még nem csináltam, a memtestet futtatom. Azt nem értem, hogy reggel elindítom a gépet és minden perfekt, de ahogy újraindítom azonnal szarakszik. És mivel nyár van és gyakoriak a villámlásos viharok, ezé kikell lőni. Szerintem a feszültséggel nincs gond. A másik, hogy azt írja, hogy 2 OP rendszer van a gépen. Választahtok, hogy Windows XP Professional Magyar vagy Windows XP Professional Magyar. De csak egy van fent mert amikor 2 particióbol csináltam egyet, formáztam(máskép nem is lehet), szal nem értem mért írja és ha a 2.-at indítom akkor hibát ír ki. De ez biztos nem befolyásol semmit mert a forma előtt is szarakodott a gép. Nem hiszem, hogy a gép túlmelekszik,  a por szerintem ilyet nem csinál, vírus nem lehet mert honnan? CMOS-nál meg vegyem ki az akksit vagy elemet vagy akarmit, vagy elég ha CMOS Clear Jumpert átrakom, de hova? 5mp-re aztán visszarakom.

#203 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 08:36

Sziasztok!

Nem találtam nagyon megfelelő topicot,remélem nem baj,hogy itt teszem fel a kérdést.Adott egy laptop illetve egy crt monitor.A VGA egy Intel GMA 950-es integrált csoda :)

A probléma a következő lenne: Beszeretném állítani a monitort elsődleges kijelzőnek,de az Inteles kezelőfelületen nem lehet,csak a laptop kijelzőjét választani.A sima XP-s beállításoknál pedig ha átrakom a monitort elsődlegesnek,akkor egyszerűen lelövi a monitort és visszarakja a képet a laptopra.  :reklamacio:

Valakinak van valami ötlete,hogy ezt hogy lehetne megoldani ?
Door2World

Gigabyte K8NF9 Ultra - AMD X2 3800+ - AC Freezer 64 Pro - 1GB Twinmos - Sapphire HD2600XT

#204 Felhasználó inaktív   yogibear974 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 17:33

Idézet: freesman - Dátum: 2008. jan. 21., hétfő - 13:01

Próbáltam állígatni de nem nagyon értek hozzá :( A direkt3D az ment simán  :D Semmi hiba.Már elindul majdnem minden de csak nagyon rossz minőségben  :( PL :
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080121/NFSU2_2__www...ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080121/NFSU2_3__www...ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080121/NFSU2_4__www...ltoltes.hu_.jpg
ezek a képek 1024*768 -as felbontáson készültek.Medium beállítással.
Az előző kártyámon meg ment 1600*1200 on fullon.

Hali!

Szerintem nagy valószínűséggel kezd meghalni a vid.karin. valamelyik memória. Amennyiben 2D ben is
szét fog esni a kép, akkor kakukk. A csíkozódás ennek a jele, hogy már rossz a memóriacímzés. Én is jártam már így. Másik kártya  :o
MSI K7N2 Delta-ILSR (MS-6570G); AMD Sempron ™ 3000+ 2160 MhZ 12*180); X1950PRO; 2GBDDRKingmax; Ergo525; KKB-2050U; SAM840PRO 256GB SSD; SamBX2250 LED 22” ...kicsit öreg,megtáltosodva, de legalább ki van fizetve ;-) no % THM. Azért így is szeretem ;-D

#205 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 17:41

Idézet: yogibear974 - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 18:33

Hali!

Szerintem nagy valószínűséggel kezd meghalni a vid.karin. valamelyik memória. Amennyiben 2D ben is
szét fog esni a kép, akkor kakukk. A csíkozódás ennek a jele, hogy már rossz a memóriacímzés. Én is jártam már így. Másik kártya  :o

Ez már kb. egy fél éve volt :omg: .
:D 

(ez meg így nembiztos, lehet, hogy csak driver vagy egy takarítás megoldotta).
.-= Vasak =-.

#206 Felhasználó inaktív   yogibear974 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 18:49

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 17:41

Ez már kb. egy fél éve volt :omg: .
:D 

(ez meg így nembiztos, lehet, hogy csak driver vagy egy takarítás megoldotta).

Az igaz!  :D ,de nálam sem egyik napról a másikra kezdődőtt, hanem egy szép hosszú folyamat volt. Az ATI-k amúgy is szeretnek melegedni főleg,ha nincs a memon hűtés :o
MSI K7N2 Delta-ILSR (MS-6570G); AMD Sempron ™ 3000+ 2160 MhZ 12*180); X1950PRO; 2GBDDRKingmax; Ergo525; KKB-2050U; SAM840PRO 256GB SSD; SamBX2250 LED 22” ...kicsit öreg,megtáltosodva, de legalább ki van fizetve ;-) no % THM. Azért így is szeretem ;-D

#207 Felhasználó inaktív   Decado 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 13:41

Igazából két külön problémám is lenne.

konfig: Abit AB9 Pro alaplap, Intel DC 6300as CPU, ATI radeon 1950 Pro (256MB), 3 GB Geil Black Dragon RAM

1. probléma: 3Ds játékokban egy idő után remeg, szétesik a kép (fehér vonalak tömkelege mindenütt), gondolom azért nagyon melegszik a kártya, eddig még soha nem fordult elő de tegnap levágta a  gépet a GPU hővédelme PVP közben :( 
Kérdés: milyen processzorhűtőt érdemes venni, ami felmegy az utódra (4850es karit tervezgetek) is?

2. probléma  Monitorom egy Samsung 32 BD86R LCD TV, amit DVI-HDMI-n keresztül hajtok meg. Namost az átvezető animációknál csomó játéknál kék  a képernyő - gondolom a nem szabványos felbontás miatt. Az érdekes az hogy ha D-SUBról hajtottam a TVt, akkor ez a probléma nem jött elő (sajna az a kábel már nincs meg). Mi lehet a megoldás?

Szerkesztette: Decado 2008. 07. 30. 13:41 -kor

Never fade away!

#208 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 21:51

Idézet: Decado - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 14:41

1. probléma: 3Ds játékokban egy idő után remeg, szétesik a kép (fehér vonalak tömkelege mindenütt), gondolom azért nagyon melegszik a kártya, eddig még soha nem fordult elő de tegnap levágta a  gépet a GPU hővédelme PVP közben :( 
Kérdés: milyen processzorhűtőt érdemes venni, ami felmegy az utódra (4850es karit tervezgetek) is?

Én az Arctic Cooling Accelero S1-t venném a helyedben, mert nem túl drága (~5k), jól hűt és az általad említett újabb kártyákra is felszerelhető.

Szerkesztette: cs0nt1ka 2008. 07. 30. 21:51 -kor

| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#209 Felhasználó inaktív   Sogi555 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 11:08

na olyan gondom van, hogy olyan 99%, h meghalt a vga, de nem akarok hiába venni ujat, ezért kell a segitségetek. na szóval amikor indítom a gépet, csíkos a kép, minden baja van, alig látszik valami (az alaplap képe), majd amikor a szöveges rész jön, minden fasza. elkezdi tölteni a windows-t, megint csíkos kép, kijön a kurzor, eltünik a kép, a monitor villogni kezd, h analog-digital, majd kikapcsol. nem hallom a win üdvözlö hangját se... na most elindítom újra a gépet, de csökkentett müdban, ott megy minden, dehát az csökentett. ja és a kép ott is rossz. most vga módban van, ott is megy, csak ugye vga mód, és a kép így is egy hányás.
Itt egy link, hogy miről is beszélek:
http://kepfeltoltes.hu/080811/P1000364_www...ltoltes.hu_.jpg

#210 Felhasználó inaktív   bvince 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 21:42

sziasztok!

Van egy p2-es gépem, amit használtan vettem pár éve. Van benne egy NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro videokártya (EVEREST info alapján). Olcsón jutottam hozzá és netezésre tökéletes gép. Az előző tulaja annyit mondott róla, hogy ha mozgatva van a gép, akkor előfordul, hogy nem ismeri fel a kártyát (asszem hármat sípol az alaplapi hangszóró ilyenkor és se kép se hang).
Nos, amikor hazavittem a gépet, akkor nekem is jelentkezett a hiba, de beletettem egy régi p1-esből a videokártyát, elindítottam a windows, majd kikapcsoltam, eredeti kártyát visszatettem és minden ment csodásan. A kérdésem az, hogy ez a probléma a videokártya problémája, vagy pedig az alaplapon van kikopva a foglalat (sajna csak 1db van belőle), mert elég lazán lehet belecsúsztatni a kártyát.
Ha a foglalat hibája, akkor lehet-e valahogy javítani alaplapcsere nélkül?
Ha a kártya hibája, akkor mit lehet tenni? Kuka?

Azért vált aktuálissá ez a kérdés, mert ismét meg kellett mozgatnom a gépet és az eddig bevált recept nem működött. Köszi a segítséget.

Szerkesztette: bvince 2008. 08. 13. 21:44 -kor

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.