Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass!
Elküldve: 2008. 10. 16. 15:11
Nemreg raktam ossze uj gepet, es szinte rogton az elejen erdekes problemaval talalkoztam, ami nem hagy nyugodni azota sem. A gepben a videokartya, egy MSI 9800GTX+, es ahogy installalgattam fel a cuccokat szepen sorban, jottek a rebootok szokas szerint. NVidia driver az egyik legelso volt amit felraktam, es nem is volt gond. Par reboot utan aztan kidobta az NVidia cucc az insufficient power ablakot, es vissza is vette rendesen a videokari sebesseget. A tap egy 850W-os Chieftec, szoval a kakaoval nem kene gond legyen. Mindketto 6 pines tapcsati rajtvolt a kartyan. Ezutan lehuztam oket, visszadugtam, hibauzenet nem jott utana, es a kartya sebessege is visszaallt a normal orajelekre, es mukodik is szepen.
Ami a kerdesem lenne...kell e aggondni, hogy ez most az elojele valami hibanak, vagy egyszeruen csak valami kis kontakthiba volt mindossze, es a dolog jo esellyel le van zarva?
Koszi!
Elküldve: 2008. 10. 25. 15:57
Tettem fel itt régebben egy kérdést de akkor senki nem válaszolt. Remélem most fogtok.
Szóval: Ati radeon 4850 HD kártyám van és sok játéknál(eredetinél is) csíkokkal, kockákkal vagy no signallal lefagy és csak a pici gomb segít rajta VAGY ha szerencsém van Alt+Tabbal visszadob az asztalra a VPU Recover hibaüzenetéhez. Viszont más játékok simán elfutnak rajt. Mi lehet a baj?
U.i.:Dx9-em van meg 64bites procim meg 2x2 giga ramom 32bites XP oprendszerrel
Szerkesztette: Eragon 2008. 10. 25. 15:58 -kor
Elküldve: 2008. 10. 25. 20:52
Idézet: Eragon - Dátum: 2008. okt. 25., szombat - 16:57
Tettem fel itt régebben egy kérdést de akkor senki nem válaszolt. Remélem most fogtok.
Szóval: Ati radeon 4850 HD kártyám van és sok játéknál(eredetinél is) csíkokkal, kockákkal vagy no signallal lefagy és csak a pici gomb segít rajta VAGY ha szerencsém van Alt+Tabbal visszadob az asztalra a VPU Recover hibaüzenetéhez. Viszont más játékok simán elfutnak rajt. Mi lehet a baj?
U.i.:Dx9-em van meg 64bites procim meg 2x2 giga ramom 32bites XP oprendszerrel
Próbálj visszavenni a tuningból, ha tuningolva van illetve a hőmérsékletekre sem ártana ránézni.
Elküldve: 2008. 10. 26. 06:40
Elküldve: 2008. 11. 04. 09:27

Adott egy viszonylag kis gép,de annyira azért mégse. 2200-as processzor,egy 512 és egy 256 -os ram,illetve egy FX5500-as VGA. Egy darab XP-vel.
A probléma a következő: elméletileg a kártya hibamentes,a hűtés működik,akármeddig elmegy a gép,de ha játék futtatására kerül a sor,akkor hosszabb-rövidebb idő után (néha azonnal a játékba lépés után)
a VGA kikapcsol,vagy a rendszer lövi ki,azt nem tudom,de a kép elsötétül,a monitor kikapcsol,de a gép megy tovább. Viszont képet újra,csak reset után kapni.
A játékok persze régiek,és nem igényelnének (elvben) ekkora erőforrásokat sem,mint amekkora ez a gép most. Hibaüzenet sem előtte,sem utána nem jelenik meg.
Ja...a legfrissebb driver van feltéve,de régebbivel is lett próbálva,mert olyat is láttam már,hogy az volt a célravezető megoldás.
Kártya stabilan a helyén van,a gép nem poros...a kártya éppen csak langyos,ventilátor üzemel. Volna valami ötletetek?

Elküldve: 2008. 11. 04. 09:36
Idézet: 1966 - Dátum: 2008. nov. 4., kedd - 9:27

Adott egy viszonylag kis gép,de annyira azért mégse. 2200-as processzor,egy 512 és egy 256 -os ram,illetve egy FX5500-as VGA. Egy darab XP-vel.
A probléma a következő: elméletileg a kártya hibamentes,a hűtés működik,akármeddig elmegy a gép,de ha játék futtatására kerül a sor,akkor hosszabb-rövidebb idő után (néha azonnal a játékba lépés után)
a VGA kikapcsol,vagy a rendszer lövi ki,azt nem tudom,de a kép elsötétül,a monitor kikapcsol,de a gép megy tovább. Viszont képet újra,csak reset után kapni.
A játékok persze régiek,és nem igényelnének (elvben) ekkora erőforrásokat sem,mint amekkora ez a gép most. Hibaüzenet sem előtte,sem utána nem jelenik meg.
Ja...a legfrissebb driver van feltéve,de régebbivel is lett próbálva,mert olyat is láttam már,hogy az volt a célravezető megoldás.
Kártya stabilan a helyén van,a gép nem poros...a kártya éppen csak langyos,ventilátor üzemel. Volna valami ötletetek?
Én első körben xp ujratelepitéssel kezdenék.Ha utána is csinálja megnézném a gépet egy másik videokártyával.
Hádédész..
Elküldve: 2008. 11. 04. 10:44
Amióta feltettem rá egy Zalman VF700-Cu hűtést, már két napon esett meg az, hogy Pci-E x16 helyett x8 módban megy a kártya. Amikor úgy tartja kedve, átkapcsol. Mi a fene lehet az oka? smile2.gif
És ma is csak így megy.
Elküldve: 2008. 11. 04. 11:56
Idézet: djculture - Dátum: 2008. nov. 4., kedd - 10:36
Ööö..az a helyzet,hogy egy meglehetősen friss op van rajta,talán 2 hónapos. Nem tudok honnan leakasztani egy másik kártyát sajnos. Ez még AGP-s,meg faluhelyen nem nagyon akad,aki csak úgy a kezembe nyomna egyet próbálkozni.

Elküldve: 2008. 11. 05. 13:57
Idézet: scaurus - Dátum: 2008. szept. 7., vasárnap - 22:02
Eddig kifogástalanul működött.
Pár napja viszont szórakoztat azzal, hogy kb félóra-óra játék után (Sacred 1), ha kilépek a játékból, akkor nem kapom vissza az asztalt, a képernyő sötét, egy idő után pedig a "no signal" üzenet is megjelenik a monitoron.
Az azonnali újraindítás sem segít, a gép elindul (pl.: hallatszanak a különböző "buborék üzenetek" hangjai".), de kép nincs.
Viszont ha várok, pár valamennyit, akkor van kép.
Felmerült bennem, hogy túlmelegszik az egyébként gyárilag passzívhűtésű kártya, de ennek ellentmond, hogy a játék közben, az akármeddig tart, nem produkál hibát.
Edddig is és most is 63-64 fokig melegszik a játék alatt, egyébként, ha nem játszottam, 56-57 fok körül volt a hőmérséklete - szóval nem melegebb, mint bármikor korábban.
(Mondjuk lehet, hogy a fenti értékek magasak, de a gyári alapbeállítás szerint 130C-nél jelzi a túlmelegedést...)
A túlmelegedés teória (szerintem) ott is megbukott, mert megvártam, hogy lehűl a gép, és az indítás után próbáltam egy directX (dxdiag) tesztet, de a 3D tesztig el sem jutott, mert a "teljes képernyős, pattogó fehér négyzet"-teszt után sem kaptam vissza az asztalt, a képernyő elsötétülve maradt.
Esetleg sok volt neki az a tartósan 50-60 fok és kezdi beadni a kulcsot?
Túlmelegedés vagy sem?
Haldokló kártya vagy sem?
Előre is köszönöm az esetleges válaszokat!
Mint ahogy egy (egyéb okból történt) alaplapcsere és a videokártya alapos tesztelése után (kiderült, hogy semmi baja) rájöttünk, hogy a Samsung 740n monitor szívat(ott) meg...

Szerkesztette: scaurus 2008. 11. 05. 13:58 -kor
Elküldve: 2008. 11. 05. 21:11
Nekem van 1 olyan problémám hogy ha a Lineage 2-t elindítom kifagy és utána ati2dvag.dll hibára hivatkozik és a gép újraindítását kéri, Ati Radeon 9600-as videokártyám van a gyári cdről vannak a cuccok hozzá felrakva mert ezzel fut csak normális már ha ez normális.Ugyanis ha frissítem vagy újabb Catalysatorral probálkozok,vagy nem megy normálisan vagy már kékhalállal indul a Windows!
Szóval a labda fel van dobva várom a játékosokat

Előre is köszönöm!

Elküldve: 2008. 11. 10. 23:00
Idézet: cs0nt1ka - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 23:36
BIOS-reset és új VGA-drájver...

Ez meg próba, hogy még beengednek-e??? Bocsi!

Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.
KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))
Elküldve: 2008. 11. 10. 23:15
Idézet: djculture - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 20:59
Én ASUS 7600 GS-t cseréltem nemrégen...

A bordája normál üzem után, frankón égette az ujjam...

Hát, nem tudom, ezek a passzív hűtésű NVIDIA-k, szal (ar... :Đ

Elküldve: 2008. 11. 10. 23:51
Idézet: guczy - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 2:58
Az sok!

Elküldve: 2008. 11. 11. 00:24
Idézet: Warrior - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 12:17
Hardveres kikapcs esetén törlődnek a beragadt interrupt-vektorok: meleg-indítás (Ctrl-Alt-Del) esetén, pedig nem...

Elküldve: 2008. 11. 11. 01:04
Ami a kerdesem lenne...kell e aggondni, hogy ez most az elojele valami hibanak, vagy egyszeruen csak valami kis kontakthiba volt mindossze, es a dolog jo esellyel le van zarva?
Szerkesztette: Macikák 2008. 11. 11. 01:15 -kor
Elküldve: 2008. 11. 11. 01:24
Idézet: buzz_lightyear - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 16:11
Koszi!
Bocsánat...

ERRE szerettem volna...

Tehát, az úr lehetőleg ne rakosgasson össze több gépet...

Bocsánat...

Szerkesztette: Macikák 2008. 11. 11. 01:36 -kor
Elküldve: 2008. 11. 29. 08:50
2 napja vettem 1 Sapphire Ati RadeOn HD 3650 DDr-512 MB os videókártyát. Már átestem 5 Windows reinstallon, több driver leszedésen, és egész 1szerűen nem akar menni. Ha feltelepítem a catalyst centert hozzá, (Eszközkezelőben jelzi a kártyát) és utána megnyitok 1 alkalmazást (jelen esetben 1 game-t) akkor a következőt írja ki: "A VPU Recover alaphelyzetbe állította a grafikus gyorsítót, mivel az nem válaszolt a grafikus illesztőprogram parancsaira." - Namost ezt felolvastam 1 embernek, akiknél vettem a kártyát, és aztmondta, hogy kicsi a tápegységem hozzá. a 300W os helyett vettem egy 450-est, és ugyanez..- Ha csak a driver része van fenn, akkor elindul a játék, csak nem olvasható ilyen összevisszaságot hoz be. tehát a színek rendebn vannak, de a betűk el vannak csúszva, és nem is betűk hanem összevisszaságot látni... És már az alvás rovására megy ez nekem, de nem tudom megcsinálni. Valaki hozzáértő "pro" Segítsen pls mert megőrülök

Köszi a helpet előre is.
Elküldve: 2008. 11. 29. 15:58
Idézet: slesher91 - Dátum: 2008. nov. 29., szombat - 9:50
2 napja vettem 1 Sapphire Ati RadeOn HD 3650 DDr-512 MB os videókártyát. Már átestem 5 Windows reinstallon, több driver leszedésen, és egész 1szerűen nem akar menni. Ha feltelepítem a catalyst centert hozzá, (Eszközkezelőben jelzi a kártyát) és utána megnyitok 1 alkalmazást (jelen esetben 1 game-t) akkor a következőt írja ki: "A VPU Recover alaphelyzetbe állította a grafikus gyorsítót, mivel az nem válaszolt a grafikus illesztőprogram parancsaira." - Namost ezt felolvastam 1 embernek, akiknél vettem a kártyát, és aztmondta, hogy kicsi a tápegységem hozzá. a 300W os helyett vettem egy 450-est, és ugyanez..- Ha csak a driver része van fenn, akkor elindul a játék, csak nem olvasható ilyen összevisszaságot hoz be. tehát a színek rendebn vannak, de a betűk el vannak csúszva, és nem is betűk hanem összevisszaságot látni... És már az alvás rovására megy ez nekem, de nem tudom megcsinálni. Valaki hozzáértő "pro" Segítsen pls mert megőrülök

Köszi a helpet előre is.
A 8.11-es drivert rakd föl, én is azt használom, a táp milyen amit vettél?
Elküldve: 2008. 11. 29. 18:23
Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. nov. 29., szombat - 15:58
M-Tech 450 W-os. mingyárt kipróbálom azzal a driverral.
Elküldve: 2008. 11. 29. 20:23