HWSW Informatikai Kerekasztal: Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Tom Clancy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 21. 20:57

Köszi a tippeket, de megoldottam! Jó lett, mostmár megy mint a szél!  :D
Azért leírom, másnak is hátha lesz ilyen gondja, engem is most egy régebbi fórum hsz mentett meg.

MO: Kikapcsoltam az automata újraindulást, így kiírta, hogy ati2dvag vagy mi a ludas. Ezt beírtam gugliba, és kidobott egy fórumoldalt, ahol azt írták, hogy az eszközkezelő\rendszereszközök\Processor to AGP controller micsodát kell megnézni. Frissítésnél nézem, amit felajánl, hát nekik kettő van ilyen - egyik angolul írva, másik magyarul, meg egy PCI to PCI valami. Nekik az angol nyelven írt volt beállítva. Na mondom átteszem a magyarra, frissíti, restart, majd játékok próbál. Megy minden, gyorsabban is beindulnak (főleg mivel fixre állítottam a frekit az ATT-ben minden felbontáshoz), úgyhogy no problem.  :cool:

Ettől flenül a codegen tényleg szar, de hát egy gyengébb gépet az is elvisz.

#22 Felhasználó inaktív   Bubus586 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 12:38

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 16:29

E topik létrehozását e remekmű ihlette meg: https://forum.hwsw.h...howtopic=101139 (egyébként javaslom mindenkinek didyman mester szösszenetét végigolvasni, mert elég sok dolog érvényes az ott leírtakból a videókártyákra is).

Megkérném ugyanakkor a vga-szekció törzsközönségét, hogy a leggyakrabban előforduló hibákat (pl. kockásodás) és azok lehetséges kiváltó okait, illetve a megoldást (ha létezik), írja le e topik keretein belül, (lehetőleg) képes-tutorialos formában (nekem erre sajnos se időm, se tudásom sincsen).

E topik szerepe lesz továbbá a "nem működik, fagy, kockásodik, túlmelegszik" című problémák megvitatását lehetővé tenni.

Kellemes és hasznos fórumozást kívánok mindenkinek!

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kapni:

Van egy nem túl új soltek alaplapom (sl85erv2). Kaptam hozzá egy új gf7600GT videokártyát.
Nem merem belerakni ugyanis az alaplap könyvében csak 1.5V agp feszültség van feltüntetve a 4x/8x sebesség mellett. Tudtommal az új  kártyák 8x AGP feszültsége pedig 0.8 V. Most akkor 4x sebességgel be lehet rakni (mert ugye a 4x agp alapfeszültsége 1.5V) vagy meg kell válnom tőle?

u.i.: Nem tudom akkor miért 8x az alaplap ha meg nem megy bele a 8x kártya...mert annak 0.8V kell....

:rolleyes:

#23 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 23. 13:16

Idézet: Bubus586 - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 12:38

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kapni:

Van egy nem túl új soltek alaplapom (sl85erv2). Kaptam hozzá egy új gf7600GT videokártyát.
Nem merem belerakni ugyanis az alaplap könyvében csak 1.5V agp feszültség van feltüntetve a 4x/8x sebesség mellett. Tudtommal az új  kártyák 8x AGP feszültsége pedig 0.8 V. Most akkor 4x sebességgel be lehet rakni (mert ugye a 4x agp alapfeszültsége 1.5V) vagy meg kell válnom tőle?

u.i.: Nem tudom akkor miért 8x az alaplap ha meg nem megy bele a 8x kártya...mert annak 0.8V kell....

:rolleyes:

Tedd bele a lapba nyugodtan. Jól írtad, hogy a 8* AGP 0,8 V feszültségű, és a 4* AGP 1,5, de a 7600GT mindkettővel megy. :)
A leglényegesebb kérdés a tápegység, mert az nem mindegy, hogy milyet kötsz rá.

Szerkesztette: Breakbeat 2008. 01. 23. 13:18 -kor

#24 Felhasználó inaktív   Bubus586 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 15:41

Köszönöm szépen a gyors választ, akkor kipróbálom...

;)

u.i.: 420 w -os tápom van remélem elég neki...bár már egyszer elhallgatott pár percre a ház oldalán lévő ventiről a madzagot leszakitottam kinyitás közben és rövidzár lett... aztán pár perc mulva elindult.

#25 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 16:16

Idézet: Bubus586 - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 15:41

Köszönöm szépen a gyors választ, akkor kipróbálom...

;)

u.i.: 420 w -os tápom van remélem elég neki...bár már egyszer elhallgatott pár percre a ház oldalán lévő ventiről a madzagot leszakitottam kinyitás közben és rövidzár lett... aztán pár perc mulva elindult.

Hát remélem, hogy az a 420W se nem Codegen, se nem Mercury, se nem Trust, se nem Q-Tec, se nem noname. :D  Ezek az újabb AGP-s vga-k megérdemlik a márkásabb, jó hatásfokú jószágokat, pl. a Chieftec és az FSP tökéletesen meg is felel. :)

#26 Felhasználó inaktív   freesman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 19:14

Amúgy nem azzal van gond hogy Windows SP2 van fent és csak direkt X9c van rajta a vidi kártyának meg direkt X10 kell?Mert olvastam ezt is.De ha felrakom a Vistát akkor meg a DVD olvasóm mondja be a csődöt.Ott van a sajátgépbe de ha berakok egy cd-t vagy dvd-t semmi.mint ha benne se lenne.Píííííz segítsetek. :confused:
AMD Sempron 2800+,Asrock K7VT4A PRO alaplap, Asus AH2600PRO 512MB DDR2 AGP 8X, 512MB DDR400 RAM, Deer 500W táp, Maxtor 40GB vinyó+250GB Samsung sata2, Nec 3040 dvd író

#27 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 22:14

Idézet: freesman - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 20:14

Amúgy nem azzal van gond hogy Windows SP2 van fent és csak direkt X9c van rajta a vidi kártyának meg direkt X10 kell?Mert olvastam ezt is.De ha felrakom a Vistát akkor meg a DVD olvasóm mondja be a csődöt.Ott van a sajátgépbe de ha berakok egy cd-t vagy dvd-t semmi.mint ha benne se lenne.Píííííz segítsetek. :confused:

Nem azzal van a gond mivel a VGA-d a DX9-et is tudja.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#28 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 18:31

Sziasztok. Ez ugye reménytelen eset? :( :
Kép
Tegnap óta ilyen a képe.
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#29 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 18:32

ehh szerintem igen  :(

#30 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 18:47

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. jan. 24., csütörtök - 18:32

ehh szerintem igen  :(

Érdekes, mert csak 3D-s alkalmazásokban ilyen a kép.
Tuti, hogy a videókari nem jó? Vidékről felvinni Pestre ahol vettük, elég gáz lenne, ha nem annak a baja :)
Csak sajnos nincs olyan ismerősöm, akinek lenne PCI Express alapjapja, hogy kipróbáljuk :(
Vajon ha visszaviszem (mert garis még bőven), mit fognak tenni? Adnak helyette másikat a boltban?(Aqua)
Hogy szokott ez lezajlani? Nem lenne jó megint felutazni Pestre, hogy átvegyünk egy másik karit :s
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#31 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 19:10

Idézet: Melorin - Dátum: 2008. jan. 24., csütörtök - 18:47

Érdekes, mert csak 3D-s alkalmazásokban ilyen a kép.
Tuti, hogy a videókari nem jó? Vidékről felvinni Pestre ahol vettük, elég gáz lenne, ha nem annak a baja :)
Csak sajnos nincs olyan ismerősöm, akinek lenne PCI Express alapjapja, hogy kipróbáljuk :(
Vajon ha visszaviszem (mert garis még bőven), mit fognak tenni? Adnak helyette másikat a boltban?(Aqua)
Hogy szokott ez lezajlani? Nem lenne jó megint felutazni Pestre, hogy átvegyünk egy másik karit :s

A kártyának kétféle órajele van: a 2D illetve a 3D.
A videoramok nem bírhatják a 3D-s órajelet, ugyebár 2D alatt alacsonyabb, és azt még bírja. Szóval ez sajnos a kártya hibája. :(

#32 Felhasználó inaktív   freesman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 22:29

Ma voltam kicseréltetni a videókártyámat kaptam újat ugyan olyat mint a régi.Hazaviszem felrakom és ugyan az mint a régivel.A kép nagyon pixeles és csíkos de csak 3D-s alkalmazásoknál.Légyszi valaki segítsen :respect: nagyon megköszönném.Szerintetek az alaplapom nem támogatja???Vagy mi a teendő ilyenkor?Másnak jó ez a kártya???

Szerkesztette: freesman 2008. 01. 26. 22:30 -kor

AMD Sempron 2800+,Asrock K7VT4A PRO alaplap, Asus AH2600PRO 512MB DDR2 AGP 8X, 512MB DDR400 RAM, Deer 500W táp, Maxtor 40GB vinyó+250GB Samsung sata2, Nec 3040 dvd író

#33 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 22:36

Idézet: freesman - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 23:29

Ma voltam kicseréltetni a videókártyámat kaptam újat ugyan olyat mint a régi.Hazaviszem felrakom és ugyan az mint a régivel.A kép nagyon pixeles és csíkos de csak 3D-s alkalmazásoknál.Légyszi valaki segítsen :respect: nagyon megköszönném.Szerintetek az alaplapom nem támogatja???Vagy mi a teendő ilyenkor?Másnak jó ez a kártya???

Ha az alaplapodon található foglalat inkompatibilis lenne a kártyával akkor az egyáltalán nem adna képet sőt bele sem menne a foglalatba. Így a probléma mással van. Ha van lehetőséget akkor próbáld ki egy másik gépben is a kártyát.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#34 Felhasználó inaktív   freesman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 11:50

Szerintetek az alaplapom nem támogatja?Vagy mi lehet a hiba oka?Eddig mindent kipróbáltam de semmi. :(Bios kellene frissítenem?Vagy mégis mit csináljak?Már úgyahogy megy rajta minden kisseb játék.Az nfsps el se indul.Se a cod4 se semmi nagy játék.A wint is újraraktam már de semmi.Ilyenkor mi a teendő?

Szerkesztette: freesman 2008. 01. 27. 11:53 -kor

#35 Felhasználó inaktív   PorMacs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 16:45

Sziasztok szakik!

Lenne egy kérdésem: egy gainward nvidia 6600 gt kártya van a gépemben kb. 3 éve. Az utóbbi napokban történt olyan, hogy játék közben megállt a kép, pár pillanat és a monitor stand-by módba kapcsolt, de a gép simán ment tovább (bár láttam, hogy a winchester lámpa hosszabban világított, de ennek lehetett valami más oka is). A router, a modem élt tovább, a gép is.
Úgy tűnik, mintha a videokari kapcsolt volna.
Feltettem egy hőmérséklet mérőt, most épp 58-59 fokot mutat, játékból kiszállva legalább 70 fokot. Ez nagyon sok, ugye? Lehet, hogy a pasztát kellene újrakennem a venti alatt, esetleg kiszáradt az idő múlásával? Még a gyári hűtés van a kártyán...
Köszönöm szépen, aki van tippje, ötlete!  :respect:
How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
:::gigaByTe K8NSC 939-nForce3 250;AMD Athlon64 3500+ Venice;ThermalRight XP-90;Zalman MF-2;MSI AGP Nvidia 7600GT 256MB DDR2;KingMax 2x512MB DDR PC3200;Samsung 250GB(ide)+500GB(sata);LG GSA-4082B combo;Samsung SH-S203D SATA DVD-RW;Samsung 226BW 22" LCD; ChiefTec BG-02B-B-SL; D-Link Di-524; D-Link DWL-G510 etc:::

#36 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 20:51

Egy kis tanacsert fordulnek a T. nagyerdemukhoz?!

Friss Inno3D 8800GT 512Mb, ASUS P5B WIFI DELUXE Alaplap, Core 2 6400, 2 GB Ram, de a 7600GT utan olyan mintha egy 5200 - est tettem volna vissza: lassu mint a tetu! Jatek alatt docog ( Gothic 3), filmlejatszas kozben kozepen idonkent olyan vekony csik latszik / foleg gyors mozgasos felveteleknel / mintha a ket felkep nem lenne szinkronban, ugyanakkor az Unigine gyonyoruen lefut csikok nelkul /cca. 102 eredmennyel ami megfelel a tobbiek altal elert eredmenyeknek / Forumokon olvasgatva emlegetnek olyant hogy az alaplap hajlamos visszakapcsolni X16 - rol X1 - re?
SW

#37 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 29. 18:18

Idézet: S W - Dátum: 2008. jan. 27., vasárnap - 21:51

Egy kis tanacsert fordulnek a T. nagyerdemukhoz?!

Friss Inno3D 8800GT 512Mb, ASUS P5B WIFI DELUXE Alaplap, Core 2 6400, 2 GB Ram, de a 7600GT utan olyan mintha egy 5200 - est tettem volna vissza: lassu mint a tetu! Jatek alatt docog ( Gothic 3), filmlejatszas kozben kozepen idonkent olyan vekony csik latszik / foleg gyors mozgasos felveteleknel / mintha a ket felkep nem lenne szinkronban, ugyanakkor az Unigine gyonyoruen lefut csikok nelkul /cca. 102 eredmennyel ami megfelel a tobbiek altal elert eredmenyeknek / Forumokon olvasgatva emlegetnek olyant hogy az alaplap hajlamos visszakapcsolni X16 - rol X1 - re?

Mar nem aktualis... :down:
SW

#38 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 29. 21:25

Sziasztok!
Fagyogat a vadiúj gépem, és a videókártya-Catalyst-monitor illesztőprogram-monitor négyesre gyanakszom.

Szóval úgy fagy meg, hogy az egér még mozog, de semmi nem reagál, majd egy 10 mp után vagy elsötétül a kép, vagy kék képernyő elött ezt írja ki:

"...
A problémát valószínűleg a következő fájl okozza: ati2dvag

Az illesztőprogram végtelen ciklusba került. Ez általában magának az eszköznek vagy az illesztőprogramnak a hibájára utal.

..."

A videókarim: MSI HD 2600 XT

Most úgy van, hogy a monitorom egy régebbi LG 19” crt, és egy D_SUB/DVI átalakítóval van bedugva a dvi-be. Ez nemtom jelent-e bármilyen "kockázatot".

A másik, ami okozhat esetleg gondot, hogy nincs felrakva a monitor illesztőprogramja (leszedtem, mert rossz az ICC profilja). Tehát most, mint alapértelmezett monitor fut. És a Catalyst-ben is Default VGA monitorként van csak (bár ha jól emlékszem, amikor fent volt a driver, akkor is Default VGA-t írt ki…)

Hát röviden ennyi, plíz help. Kösz.
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#39 Felhasználó inaktív   BVB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 12:27

Üdv!

Vidáman működik az ASUS 7600 GS 256 karim a gépben, kivéve, ha a Trackmania nevű játékkal játszik a gyerek. A kép ilyenkor kockásodik, a kocsi előtt falak jelennek meg. A felbontást kisebbre vettem, alig javult. Memória hibára gondolok, de nem meleg, mindegyiken külön hűtő van, Zalman két hőcsöves passziv hűtő van felszerelve.
Cseréljek kártyát?

#40 Felhasználó inaktív   ghud 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 10:08

Sziasztok!

Végső elkeseredésemben fordulok hozzátok.
Van egy meglehetősen régi gépem, amihez vettem egy agp-s vga-t (sapphire hd2600 xt).
Ezt a vga-t nem bírom működésre bírni, azaz semmilyen direct3d-t nem visz. Az is gond, hogy a Sapphire gyári drivere felmegy ugyan, de egyetlen catalyst drivert sem tudtam telepíteni. Win reinstall tegnap volt, de nem segített. directx9c van fent.
Az alábbiakat próbáltam már:

- Bios defaults
- Win reinstall
- MSI KT6V alaplapom van, bios-t még nem frissítettem, mert gyanús nekem, hogy az msi honlapjáról letölthető bios verziója 2.0 viszont az Ami biosom verziója (ezt írja ki legalábbis) 3.31a.
- Bios állítgatások - bár eléggé korlátozottak a lehetőségeim, pl azt, hogy 8x vagy 4x legyen az agp, azt nem tudom állítani.
- Fórumokat olvastam, amit tudtam kipróbáltam, de teljesen megrekedtem. Olvastam, hogy esetleg a táp lehet kevés, de új táppal (nagyobb teljesítmény) is ugyanezt produkálja.

A jelenség tehát az, hogy egész egyszerűen nem tudok felpakolni egy ati drivert (a telepítő azt mondja, hogy nem talált a driverhez megfelelő eszközt), vagy ha a gyári CD-s driver fel is megy, akkor sem indul el semmilyen Direct3D alkalmazás (illetve dxdiag sem látja - btw itt a Directdraw remekül megy).

Alaplapi driver:
Namost ezzel kapcsolatban vannak kétségeim. Egyrészt mivel kb 6 éves ez a gép (alaplap), ezért a gyári cd-t nem találom. Letölteni a VIA honlapról lehet, de csak kétféle chipset drivert találok, az egyik a via 4in1, ami egy igen régi. Mindkettőt próbáltam, de az égvilágon semmit nem segít.

Gyanítom a bios frissítés maradna még a végére, de mint említettem, gyanús nekem ez verzió (főleg, hogy 2004-es a legfrissebb változata).

Ha valakinek valamilyen ötlete van, kérem, ne fogja vissza magát.

Köszi előre is!

Üdv,
GHud

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.