Elküldve: 2008. 02. 02. 10:08
Sziasztok!
Végső elkeseredésemben fordulok hozzátok.
Van egy meglehetősen régi gépem, amihez vettem egy agp-s vga-t (sapphire hd2600 xt).
Ezt a vga-t nem bírom működésre bírni, azaz semmilyen direct3d-t nem visz. Az is gond, hogy a Sapphire gyári drivere felmegy ugyan, de egyetlen catalyst drivert sem tudtam telepíteni. Win reinstall tegnap volt, de nem segített. directx9c van fent.
Az alábbiakat próbáltam már:
- Bios defaults
- Win reinstall
- MSI KT6V alaplapom van, bios-t még nem frissítettem, mert gyanús nekem, hogy az msi honlapjáról letölthető bios verziója 2.0 viszont az Ami biosom verziója (ezt írja ki legalábbis) 3.31a.
- Bios állítgatások - bár eléggé korlátozottak a lehetőségeim, pl azt, hogy 8x vagy 4x legyen az agp, azt nem tudom állítani.
- Fórumokat olvastam, amit tudtam kipróbáltam, de teljesen megrekedtem. Olvastam, hogy esetleg a táp lehet kevés, de új táppal (nagyobb teljesítmény) is ugyanezt produkálja.
A jelenség tehát az, hogy egész egyszerűen nem tudok felpakolni egy ati drivert (a telepítő azt mondja, hogy nem talált a driverhez megfelelő eszközt), vagy ha a gyári CD-s driver fel is megy, akkor sem indul el semmilyen Direct3D alkalmazás (illetve dxdiag sem látja - btw itt a Directdraw remekül megy).
Alaplapi driver:
Namost ezzel kapcsolatban vannak kétségeim. Egyrészt mivel kb 6 éves ez a gép (alaplap), ezért a gyári cd-t nem találom. Letölteni a VIA honlapról lehet, de csak kétféle chipset drivert találok, az egyik a via 4in1, ami egy igen régi. Mindkettőt próbáltam, de az égvilágon semmit nem segít.
Gyanítom a bios frissítés maradna még a végére, de mint említettem, gyanús nekem ez verzió (főleg, hogy 2004-es a legfrissebb változata).
Ha valakinek valamilyen ötlete van, kérem, ne fogja vissza magát.
Köszi előre is!
Üdv,
GHud