Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass!
Elküldve: 2008. 02. 02. 11:05
A catalyst telepítő ezt írja pontosan:
Setup did not find a driver compatible with your current hardware or operating system. Setup will now exit.
Amúgy oprendszer: Winxp sp2 hun prof
Elküldve: 2008. 02. 02. 13:57
Idézet: ghud - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 11:05
A catalyst telepítő ezt írja pontosan:
Setup did not find a driver compatible with your current hardware or operating system. Setup will now exit.
Amúgy oprendszer: Winxp sp2 hun prof
Bocs, nem akarok spammelni, de:
A világ összes via alaplapi driverét kipróbáltam. Amit sikerült kiderítenem:
Az eszközkezelőben a Via CPU - AGP Controllerrel nem stimmel valami. Magyarán az AGP driver. Vannak olyan agp driver verziók, amit ha felpakolok, kék halállal elszáll a gép bootolás közben. Más verzióknál egész egyszerűen nem működik a Direct3D rész (dxdiag teszt nem fut le).
Namost ezzel így most megrekedtem, ha valakinek van még egyéb tippje, azt szívesen fogadnám, mert kezdek megőrülni.
Köszi!
Elküldve: 2008. 02. 02. 16:13
Egyszerűen az a baj, hogy nem sok lappal komázik, az NForce2től kezdve a VIAig mindent utál. A te lapod ráadásul régi is már, így érdemes lesz cserélni valami régebbi generációs kártyára.
Szerkesztette: Breakbeat 2008. 02. 02. 16:16 -kor
Elküldve: 2008. 02. 02. 20:18
Idézet: Breakbeat - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 16:13
Egyszerűen az a baj, hogy nem sok lappal komázik, az NForce2től kezdve a VIAig mindent utál. A te lapod ráadásul régi is már, így érdemes lesz cserélni valami régebbi generációs kártyára.
Félsiker. Megy ugyan a direct3d (legújabb via agp driver, és legújabb omega driverrel), de szemetel a kép direct3d-ben. Lehet, hogy becserélem a kártyát egy nvidiara.
Elküldve: 2008. 02. 02. 21:34
Idézet: ghud - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 20:18
Hát jobban is teszed, mert az ATi meg a VIA amúgy sem a legjobb barátok.
Nekem se volt jó tapasztalatom az X1600+KT333CF párossal. Pl. a fast writeot be kellett kapcsolnom, 7.4től felfele az összes Catalyst rossz volt satöbbi satöbbi.
Elküldve: 2008. 02. 03. 15:13
Elküldve: 2008. 02. 03. 16:23
Idézet: Alex B - Dátum: 2008. febr. 3., vasárnap - 15:13
Most csinálta először, hogy ugyanannál a szűkített keresésnél akadt ki. Talán lehet ,hogy az internetes böngésző miatt? Melyiket javasoljátok I.E.7 helyett próbára?
Elküldve: 2008. 02. 03. 21:03
Üdv!
Elküldve: 2008. 02. 04. 14:08
Elküldve: 2008. 02. 05. 13:28
Nyáron fejlesztettem gépet, azóta pedig véletlenszerűen kifagynak a játékok és az 1080p-s .mov fájlok. Én VGA-ra gyanakszok, azért írtam ide
Játéknál ez igy néz ki,1-2 másodpercig még tudom mozgatni az egeret, zene is van,utána viszont teljes a fagyás. .mov fájllal nem tudtam reprodukálni(teljesen véletlenszerű
THX
Elküldve: 2008. 02. 08. 14:53
Idézet: Sz@bi - Dátum: 2008. jan. 29., kedd - 22:25
Fagyogat a vadiúj gépem, és a videókártya-Catalyst-monitor illesztőprogram-monitor négyesre gyanakszom.
Szóval úgy fagy meg, hogy az egér még mozog, de semmi nem reagál, majd egy 10 mp után vagy elsötétül a kép, vagy kék képernyő elött ezt írja ki:
"...
A problémát valószínűleg a következő fájl okozza: ati2dvag
Az illesztőprogram végtelen ciklusba került. Ez általában magának az eszköznek vagy az illesztőprogramnak a hibájára utal.
..."
A videókarim: MSI HD 2600 XT
Most úgy van, hogy a monitorom egy régebbi LG 19” crt, és egy D_SUB/DVI átalakítóval van bedugva a dvi-be. Ez nemtom jelent-e bármilyen "kockázatot".
A másik, ami okozhat esetleg gondot, hogy nincs felrakva a monitor illesztőprogramja (leszedtem, mert rossz az ICC profilja). Tehát most, mint alapértelmezett monitor fut. És a Catalyst-ben is Default VGA monitorként van csak (bár ha jól emlékszem, amikor fent volt a driver, akkor is Default VGA-t írt ki…)
Hát röviden ennyi, plíz help. Kösz.
"A problémát valószínűleg a következő fájl okozza: ati2dvag"
Ez a felirat azt jelenti, hogy a videókártya, vagy annak illesztőprogramja miatt fagy?
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.
Elküldve: 2008. 02. 12. 09:16
Az ASUS 7600 GS karim tegnap óta minden bekapcsoláskor alap felbontáson indul. A drivert a gép "elfelejti", minden újraindítás után telepíteni kell, amíg nem kapcsolom ki, rendesen működik minden. Újraindítás után kezdődik az egész elölről. Más problémát nem találok a gépen, mindenből a legfrisseb maghajtó van fenn, minden alapon megy. Az alaplap abit kn9 ultra.
Vírust nem talált a nod32, gőzöm sincs, mi lehet a baj. :confused:
Van valakinek ötlete?
Elküldve: 2008. 02. 19. 10:40
Kockásodik a kép, mely játékoknál és videolejátszásnál jelentkezik. A gépemben geforc 8600 GT kártya van. Amikor először összeraktam a gépet egyszer jelentkezett, de az illesztő program újratelepítésekor a probléma megoldódott. Ami még érdekes video lejátszásánál egyedül az új mediaplayernél nem jelentkezik a kockásodás.
Felraktam a legújabb illesztőprogramot, a legújabb kodecpackot. Most az Xp újratelepítésén gondolkodom.
Találkoztatok-e ilyennel és lett-e megoldás?
Köszönöm a segítséget előre is.
Elküldve: 2008. 02. 19. 22:41
Idézet: daagi - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 11:40
Kockásodik a kép, mely játékoknál és videolejátszásnál jelentkezik. A gépemben geforc 8600 GT kártya van. Amikor először összeraktam a gépet egyszer jelentkezett, de az illesztő program újratelepítésekor a probléma megoldódott. Ami még érdekes video lejátszásánál egyedül az új mediaplayernél nem jelentkezik a kockásodás.
Felraktam a legújabb illesztőprogramot, a legújabb kodecpackot. Most az Xp újratelepítésén gondolkodom.
Találkoztatok-e ilyennel és lett-e megoldás?
Köszönöm a segítséget előre is.
Egyik haveromnál hasonló gondok voltak igaz más kártyával. Nála a videókártya driverek összekavarodtak, mert nem uninstall-álta az előzőt mielőtt felrakta volna az újabbat. A codecpack-okat pedig felejtsd el mivel csak teleszemetelik a rendszert feleslegesen. Használj inkább VLC-t vagy mplayert-t.
Elküldve: 2008. 02. 22. 20:39
Nekem érdekes jelenség bukkant fel a napokban.
A gép indítása után a képernyőn színes (zöld, lila) téglalap alakú foltok jelennek meg. A Windows indítás után a háttérkép ok., de az ikonok és a kurzor körül fekete pontok vannak. Ha filmet indítok, sok kis színes pont a képernyőn, játéknál ugyanez.
Ez hétvégén jelentkezett először egy-két óráig, utána eltűnt 3 napra. Tudtam játszani is. Most megint csinálja 3-4 napja folyamatosan. Szerintetek mi lehet a probléma?
Elküldve: 2008. 02. 23. 17:54
Idézet: Melorin - Dátum: 2008. jan. 24., csütörtök - 17:31

Tegnap óta ilyen a képe.
Mindent megtettem amit lehet, kivévve egyet, még nem nyitottam ki az ablakot....., Ját utat járatlanért, el ne hagy. Hogy törné el valaki a kezem, ha még egyszer nvidia kártyát veszek. Na mindegy. ujratelepítettem a windows-t, a drivert, mindent. A 3D alkalmazásoknál jelentkezik a hiba. Akinek volt ilyen hibálya, annak mi volt a megoldás?
Kétségbe vagyok esve.....
Elküldve: 2008. 02. 23. 22:08
Idézet: daagi - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 17:54
Kétségbe vagyok esve.....
Alaplap, táp, kor, pontos típus?
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2008. 02. 23. 22:33
Idézet: Sz@bi - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 14:53
Ez a felirat azt jelenti, hogy a videókártya, vagy annak illesztőprogramja miatt fagy?
üdv!
Nekem is csak probléma, nekem is ati, nekem is 1950pro agp!
"A problémát valószínűleg a következő fájl okozza: ati2dvag"
Itt tartok én is.
Ha van erre megoldás légyszi írjatok!!
(nekem kb 20 perc után kék halál, ezzel a hibával játéknál)

Súgó
A téma zárva.