Nincs szerencsém ezzel az új rendszerrel.

A játékok (Oblivion, NFSMW) kb. 5-10 perc után lefagynak, előfordul, hogy resetelni kell a gépet.
2D-ben minden rendben.
Akkor kezdtek el fagyni a játékok, amikor lecseréltem a 7300 GT-t a Gigabyte X1950 Pro-ra. Sokkal gyorsabb és szebb minden, de pár perc után, szinte menetrendszerűen standy by, vagy kifagy.
Először azt hittem a lapom az oka (Gigabyte M61VME-S2, nforce4), mert kiderült, a PCIe sínje kamu-16x-os, igazából csak 1x-es, ezért lapot is cseréltem a kártya után, egy Gigabyte M69GM-S2H-ra, ami sokkal felszereltebb, kicsit jobban támogatja a tuningot is, egyébként AMD 690G chipset.
Felhúztam a procit 2,2GHz-re, és a vga-t is, de gyanítom nem ez a probléma oka, mert visszavettem, és alapon is csinálja.
Ezek szerint a lapnak nincs köze a dologhoz, maradt a vga?
Fagyások után gyorsan megtapogattam, és bár kicsi, fekvő microatx desktop házam van plusz venti nélkül, a vga, proci alig volt melegebb a kezemnél, nagyon messze a forrótól.
Amúgy reset után a lap max 40-45 fokot mér.
Catalyst 8.2 + Tray Tools van fent, más driverrel nem próbáltam, de nemtom hogy érdemes-e... nem össze-vissza fagy, hanem egy kis idő után (max 10 perc), de akkor biztosan.
Friss xp sp2 van, frissítésekkel.
cpu: A64 X2 3600+ @ 2GHz, AC Alpine64
lap: Gigabyte M69GM-S2H rev. F2, AMD 690G
vga: Gigabyte Radeon X1950 Pro, gyári Zalman VF700 AlCu
ram: 2x512mb Kingmax Mars DDR2-800
táp: Delta SFX ATX 300W
Az a furcsa, hogy nem egyből fagy, amikor 3D-be vált, nem is sokára vagy random, mindig eltelik egy kis (nagyjából ugyanannyi) idő, de nem kell nagy terhelés, elég ha 3D-ben van (pl. NFSMW menü, vagy Oblivion eleje, császárral párbeszéd), és hamarosan kifagy. Addig a kép tiszta, semmi kocka vagy bug stb. És nem forró semmi, a táp sem.
A VGA-t használtam vettem. Külsőre úgy tűnik rendben van, a Zalman-ja kicsit hangosabb, mint vártam (Galaxy 7300 GT-t cseréltem, asszem azon ue. volt), de más semmi említésre méltó.
Mit javasoltok? :confused:
The blood of martyrs is the seed of the Imperium.