HWSW Informatikai Kerekasztal: Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#251 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 30. 19:52

Idézet: slesher91 - Dátum: 2008. nov. 29., szombat - 21:23

az a gáz h mind1 milyen hardert próbálnék feltenni hozzá, azt írha ki hogy vagy a hardwerem vagy az op rendszer nem jó, és kilép az install :s Most ez lehet azt jelenti, hogy vmi gáz van az alaplappal, vagy annyira új a vidikártya, hogy a windowsom nem ismeri fel rendesen :s (lehet kéne SP3?) Segítstek pls :)

Véletlenül nem AGP csatlakozós a HD3650-ed?
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#252 Felhasználó inaktív   Gendo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 01. 15:22

Nem hibáról van szó, csak nem találtam megfelelő topicot ezért gondoltam itt teszem fel:
A minap vettem egy Sapphire Radeon HD 3650-es kártyát, a kérdésem az lenne hogy lehet-e valamilyen programmal szabályozni a ventillátorának fordulatszámát. A terheléstől függően növekedik a fordulatszám, és kicsit idegesítő hogy az amúgy is hangos ventillátor felgyorsul avagy néha leáll. Arra gondoltam be lehet-e állítani a venti sebességét fixre. Köszönöm a helpet !
寂しい 餓狼      ( まけない ...ネバーギブアップ )

#253 Felhasználó inaktív   slesher91 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 01. 18:12

Idézet: cs0nt1ka - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 19:52

Véletlenül nem AGP csatlakozós a HD3650-ed?

De AGP-s :D De a gépem is régebbi, és az is AGP-s, szal azzal nem lehet hiba :s

#254 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 01. 20:57

Idézet: slesher91 - Dátum: 2008. dec. 1., hétfő - 19:12

Ezt értem, csupán azért kérdeztem rá, mert manapság az AGP-s kártyák nem igazán állnak a helyzet magaslatán a driver support szempontjából.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#255 Felhasználó inaktív   Birkuc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 15. 16:36

1-2 napja bekapcsoláskor sokat kell várni hogy bejöjjön a kép, ami ugye a vkártya adataival kezdődik, játékok lassabbak lettek illetve érdekez alakzatok jelentek meg, pl:

http://users.atw.hu/birkuc/C001.jpg

7600GT ről van szó, mi történhetett?

#256 Felhasználó inaktív   t.imi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 15. 17:08

Sziasztok.
Tudnátok nekem segíteni abban, hogy melyik driver megy tutin egy asrock k10n78fullhd 3.0 gef8200 és egy 9800gtx+ -al hybrid sli módban, hogy a physx is működjön?

A vantageban
1280*1024
multisample cout :1
texture filtering: optimal
maximum anisotropy: 1
loop count:1
performance módban 5142 pöttyöt ad, ami kevésnek tűnik nekem, szimplán csak a 9800 physx-el 7500 pötty, de az alaplapival viszont nem megy a physx.
180,48 driver nem írja hogy támoganáa hybrid módot, 174.91 amit találtam mint legfrissebb hybridet támogató driver.
Elöre is köszi mindenkinek
Csak szőrmentén :) Nekem van mobilszámom és NEKED?

#257 Felhasználó inaktív   Birkuc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 15. 17:21

kivettem a kártyát a gépből és visszatettem, és helyreállt a rend...fura, remélem tényleg megúsztam ennyivel

#258 Felhasználó inaktív   CHUCK 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 15. 18:12

Idézet: slesher91 - Dátum: 2008. dec. 1., hétfő - 18:12

No akkor neked nem jó az eredeti driver. Mivel az ATI hivatalosan nem adott ki 2000, és 3000-es szériából AGP verziót. Ehelyett egy két gyártó megoldotta a saját szakállára ezt.

Neked az AGP Hotfix kell. Innen tudod letölteni.

:)

Szerkesztette: CHUCK 2008. 12. 15. 18:14 -kor

Chuck

#259 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 19:19

A címben található problémák közül szinte az összes fellépett nálam :) teljes X-akta  :confused:
Egy ATI HD 2600-os kártyám van, két DVI kimenettel. Eddig egy TFT volt rákötve DVI-n keresztül, és egy LCD tv, DVI-HDMI átalakítóval. Működött minden tökéletesen.
Aztán egyszer csak elkezdte azt művelni, hogy az "üdvözöljük" feliratig már nem jutott el. A windows töltődés még megvolt, de a bejelentkezés előtt csak feketén villog és próbál váltogatni a a bemenetek között.. (analóg, digital...).. ezután újraindul és kezdődik elölről az egész.
Lehúztam a második DVI kimenetről a tévét, így elindul.
Megcseréltem a DVI kimeneten a monitort és a tévét, így is elindult, de csak egyszer.

A lényeg az, hogy a monitor megy mindkét kimenetről, de ha rádugom a másikra a tévét, akkor már fagy és újraindul. Egy hete viszont még működött minden tökéletesen....

Ötletek?

#260 Felhasználó inaktív   zoltenya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 19:20

Hello!
Lenne egy problémám. Egy régi gépemen (celeron 466, 226 mb ram, geforca2 mx400) felrakom a win me-et, vagy 98-at, felrakom a drivert
... itt kezdődik a probléma

a driver nélkül nuku felbontásban tökéletesen megy a gép, de mihelyt felrakom a drivert, ujraindítom a gépet, a windows betöltése után kikapcsol a monitor, nem lehet visszakapcsolni sem. xp alatt nincs ilyen probléma, de az erre nem kell (pedig menne, de nem kell), már próbáltam több drivert.
légyszíves segítsetek!

:(

#261 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 21. 17:08

Üdv!
Ven egy érdekes probléma a gépemmel.Iagzából nem tudom jó helyre írok e, mert elvileg nem biztos, hogy a vga a hibás.Arról van szó, hogy dvd lejátszása után a gép lefagy és abszolút semmire nem reagál.Csak a kikapcs az egyetlen megoldás.
A lemezek mind eredetiek.Gondolom nem azokkal van a baj.A vga egy 3 éves Inno 3d 6800 GT, piszkálva nincs (eleinte szórakoztam vele, de opengl-ben cad alatt csinált érdekes dolgokat, egyszóval nem szerette, azóta alapon megy - hogy ez pontosan mennyi, azt nem tudom, nemrég lett újratelepítve a rendszer, coolbits vagy ilyenek még nincsenek fent).A dvd egy pioneer 110D.
A vga-hoz anno adtak egy intervideo dvd nevű nagyon jó lejátszó programot.Eleinte arra gyanakodtam, de leszedtem és most a powerdvd-vel is csinálja.
Ezt leszámítva simán megy a rendszer, a dvd minden lemezt hibátlanul olvas.A kártya is teszi a dolgát, opengl-ben is működik rendesen.
Egyszóval vagy a vga vagy a dvd.
Szerintetek?
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#262 Felhasználó inaktív   daniferi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 22. 14:14

Hali,

Haveromnál nagyon sokszor belassult a gép, filmeket is alig akart lejátszani, néha becsíkozott a kép, gondoltam újrarakom, mert biztos csak valami driver probléma és egy új rendszertől ismét életre kel.

Na de a következő képet produkálja a frissen telepített vindóz:
Kép

Ilyen csíkok jelennek meg több helyen is, néha nagyobb területen is, mint az ablakok mellett. Ugyanígy csíkos már a windows betöltésekor is az xp embléma.

Ezen kívül a nagy gond, hogy nem tudok lejátszani videot: Próbáltam WMP-vel, Media Player Classiccal is, kiírja, hogy betöltés, aztán beleroppan. Belassul, alig reagál valamire, 10-ből 1-szer sikerül kilépnem, amúgy resetet kell nyomni. Még a vindózos codecectől független Mplayer is csak addig jut, hogy betöltés, a videokép helye rózsaszín lesz, aztán ugyanúgy belassul.

A Nvidia Control Center sem akar betölteni, a legfelső opció az a 3d képbeállítások megadása előnézettel. Ugye ez jönne be első használatkor. Itt is ugyanolyan lassulást/fagyást produkál, mint videolejátszáskor.

A Tune Up Utilities 2008 System Information programban sem a Display, sem pedig a Memory fül nem jön be, itt is lassított halál történik.

Tesztelni szerettem volna, a gugliban ezt találtam: Video Card Stability Test version 1.0.0.3 build 80416
Ez amikor feltelepült, ha jól láttam, frissítette a DirectX-et is, de indítás után bár látszólag start gombra kezdődött volna a teszt, már meg sem tudtam nyomni, befagyott a program.

Sajnos reggel lett, így eljöttem, hogy alhassak picit, de tervben van még a memtest futtatása, valamint egy linux live cd tesztelése, hogy ott mit produkál, illetve végső esetben egy régi, geforce mx420 videokari berakása, de jó lenne addig is tudni, merre induljak el...

Videokártya vagy RAM? Esetleg mindkettő?

Config:
ASRock p4i45d+ alaplap
Celeron processzor
2 x 256 MB RAM
Inno3D Geforce 6600 GT (rajta egy alacsony, kb 2 centis venti)
Videokari driver: 178.24_geforce_winxp_32bit_english_whql

Előre is köszi a segítséget.

#263 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 22. 15:01

Videokártyán lévő ram. Döglik, és kereshetsz új kártyát. :(

#264 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 09:19

Idézet: carcass - Dátum: 2008. dec. 21., vasárnap - 18:08

Üdv!
Ven egy érdekes probléma a gépemmel.Iagzából nem tudom jó helyre írok e, mert elvileg nem biztos, hogy a vga a hibás.Arról van szó, hogy dvd lejátszása után a gép lefagy és abszolút semmire nem reagál.Csak a kikapcs az egyetlen megoldás.
A lemezek mind eredetiek.Gondolom nem azokkal van a baj.A vga egy 3 éves Inno 3d 6800 GT, piszkálva nincs (eleinte szórakoztam vele, de opengl-ben cad alatt csinált érdekes dolgokat, egyszóval nem szerette, azóta alapon megy - hogy ez pontosan mennyi, azt nem tudom, nemrég lett újratelepítve a rendszer, coolbits vagy ilyenek még nincsenek fent).A dvd egy pioneer 110D.
A vga-hoz anno adtak egy intervideo dvd nevű nagyon jó lejátszó programot.Eleinte arra gyanakodtam, de leszedtem és most a powerdvd-vel is csinálja.
Ezt leszámítva simán megy a rendszer, a dvd minden lemezt hibátlanul olvas.A kártya is teszi a dolgát, opengl-ben is működik rendesen.
Egyszóval vagy a vga vagy a dvd.
Szerintetek?

Senki? :eek:  :(
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#265 Felhasználó inaktív   bedevil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 26. 16:39

Üdv mindenkinek!

Adódott egy óriási problémám. Nem tudom, hogy ebben a topikban írtak már e róla, de azért is szeretnék kérni segítséget.
Van nekem egy ASUS EAH4850 1GB-os videókártyám, amin az 1GB két darab 512MB-ból tevődik össze a videókártya alaplapján. A tárgyra térve: feltettem egy pár régi játékot és egy pár új játékot. A következő történt: Jedi Academy és GTR Evolution problémamentesen fut, de a GRID, GTAIV, NFS Undercover és még a Call of Duty 4-ben is egy kis idő után midnig újraindult a gép.
Próbálkoztam frissíteni a videókártyám driverjét is, de azután is ugyanaz törént.
Amire gondolok: hogy a videókártyán az a két 512MB-os valami összeakadhat a játék futtatása során. Ha jól gondolom akkor, örömmel fogadnám ha valaki tudna ebben segíteni nekem, vagy ha rosszúl akkor gondolván az újraindulás elkerülhetőségére.

Köszönöm előre is a segítséget!

#266 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 26. 19:44

Idézet: bedevil - Dátum: 2008. dec. 26., péntek - 17:39

Üdv mindenkinek!

Adódott egy óriási problémám. Nem tudom, hogy ebben a topikban írtak már e róla, de azért is szeretnék kérni segítséget.
Van nekem egy ASUS EAH4850 1GB-os videókártyám, amin az 1GB két darab 512MB-ból tevődik össze a videókártya alaplapján. A tárgyra térve: feltettem egy pár régi játékot és egy pár új játékot. A következő történt: Jedi Academy és GTR Evolution problémamentesen fut, de a GRID, GTAIV, NFS Undercover és még a Call of Duty 4-ben is egy kis idő után midnig újraindult a gép.
Próbálkoztam frissíteni a videókártyám driverjét is, de azután is ugyanaz törént.
Amire gondolok: hogy a videókártyán az a két 512MB-os valami összeakadhat a játék futtatása során. Ha jól gondolom akkor, örömmel fogadnám ha valaki tudna ebben segíteni nekem, vagy ha rosszúl akkor gondolván az újraindulás elkerülhetőségére.

Köszönöm előre is a segítséget!

Milyen tápegységed van? Én arra gyanakszom, hogy nem bírja terhelés alatt a gépet kiszolgálni és ezért indul újra.

#267 Felhasználó inaktív   bedevil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 26. 21:27

Idézet: cs0nt1ka - Dátum: 2008. dec. 26., péntek - 19:44

Milyen tápegységed van? Én arra gyanakszom, hogy nem bírja terhelés alatt a gépet kiszolgálni és ezért indul újra.

500W-os tápom van.

#268 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 27. 20:36

Idézet: bedevil - Dátum: 2008. dec. 26., péntek - 22:27

500W-os tápom van.

A márkáját is leírhatnád plusz az ágankénti (elsősorban +12V-os) terhelhetőséget.

#269 Felhasználó inaktív   tomcz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 28. 15:32

Szinte teljesen ugyanez a problémám. Vadonatúj Corsair VX450 W-os táp, MSI 4830OC vidkari. Nvidia 8600-ról történt a csere. Megy a gép, de néha spontán resetel. A GRID ill. CoD alatt mindig, de néha simán Win alatt is. Van a gépben Intel 8400 proc., 2 GB RAM, 4 wincsi, 1 DVD iró. Mi lehet a baj? Létezik,hogy kevés a táp? Elvileg 12 V-os ágon 33 A-ig terhelhető.

Szerkesztette: tomcz 2008. 12. 28. 15:39 -kor

Gigabyte P35C DS3R, Intel 8400, 2 GB GEIL 800 MHz, Corsair VX450, MSI 4830OC, HyperTX2

#270 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 28. 18:17

Idézet: tomcz - Dátum: 2008. dec. 28., vasárnap - 16:32

Szinte teljesen ugyanez a problémám. Vadonatúj Corsair VX450 W-os táp, MSI 4830OC vidkari. Nvidia 8600-ról történt a csere. Megy a gép, de néha spontán resetel. A GRID ill. CoD alatt mindig, de néha simán Win alatt is. Van a gépben Intel 8400 proc., 2 GB RAM, 4 wincsi, 1 DVD iró. Mi lehet a baj? Létezik,hogy kevés a táp? Elvileg 12 V-os ágon 33 A-ig terhelhető.

A táp bőven elég a gépnek nem ez a gond, szűz windózal mi a helyzet?
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.