HWSW Informatikai Kerekasztal: Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 12. 17:45

Vagy melegszik, vagy döglődik valamelyik vram. Ha a hőmérséklet-kijelzésnek lehet hinni, akkor beza az utóbbi.

#282 Felhasználó inaktív   d1991d 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 12. 19:16

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 17:45

Vagy melegszik, vagy döglődik valamelyik vram. Ha a hőmérséklet-kijelzésnek lehet hinni, akkor beza az utóbbi.

És avval pedig semmit nem lehet csinálni igaz?  :confused:

#283 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 19:17

Idézet: d1991d - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 19:16

És avval pedig semmit nem lehet csinálni igaz?  :confused:

Sajnos semmit. :( Cserélheted a kártyát.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#284 Felhasználó inaktív   d1991d 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 19:39

Idézet: Csokis - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 19:17

Sajnos semmit. :( Cserélheted a kártyát.

És van vmi ötletetek, amivel pontosan rálehetne jönni a hibára? Vagy letesztelni vhogy, hogy a vram rosz-e?

#285 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 20:30

Idézet: d1991d - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 20:39

És van vmi ötletetek, amivel pontosan rálehetne jönni a hibára? Vagy letesztelni vhogy, hogy a vram rosz-e?

megnézed több játékban is, hogy csinálja-e ugyanezt, ha igen akkor vram hiba sajna
vagy v.milyen szintetikus teszt pl. 3dmark2001 SE
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#286 Felhasználó inaktív   d1991d 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 20:42

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 20:30

megnézed több játékban is, hogy csinálja-e ugyanezt, ha igen akkor vram hiba sajna
vagy v.milyen szintetikus teszt pl. 3dmark2001 SE

Értem, megnézem.

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

#287 Felhasználó inaktív   kroenen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 18:23

Idézet: CitroM - Dátum: 2009. jan. 11., vasárnap - 11:42

Hali. Köszi a választ. Még nem próbáltam meg az új wint, majd ha lesz új netem akkor rakok rendszert. (remélem 1 héten belül), viszont nem ismerősek ezek a driverek amiket mondassz. Szerintem azok Nvidiás verziók, nekem meg Ati van. Abból is 8-3_xp32_dd_59746 verziót használom épp.

A másik problémád meg nem lehet hogy a táp lesz? Bár annyira nem értek hozzá, én arra tippelnék
először a leírt adatok alapján. carcassnál is.

igen, aztán ugrott be, hogy neked ati-d va nem geforce...de a lényeg ugyanaz, nem szabad a legújabb drivert feltenni, csak miután eltelt 1-2 hónap, mert az gyakorlatilag béta...riva tuner fel van rakva amúgy? abban megnézhetnéd, hogy safe mode-dal hogy fut a játék?

nekem is kb tényleg ugyanaz a bajom, mint carcass-nak...hogy táp lenne a hiba? ez olyan lehetetlennek tűnik, mert 450 Watt-os, az azért nem kevés...ok, nem egy márkás, mercury/m-tech. esetleg gigabyte superb? lehet h kipróbáltatom egy olyannal...mást már nem tudok csinálni, cmos-t is reseteltem...kész...
Gigabyte EP35-DS3 - Intel E7300 Core2Duo @2.66GHz - 4x1GB Kingston HyperX 1066MHz - XpertVision 8800 GT Super+ 1GB - 250GB Samsung SATA - 80 GB Hitachi SCSI - Chieftec 450W

#288 Felhasználó inaktív   petyaguru 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 02:24

Sziasztok!

Nemrég vettem új gépet és nagyon elégdett vagyok vele, de van egy idegesítő "szokása", mégpedig az, hogy néha kihagy a kép, vagyis szerintem a videokártya. Olyan, mintha pislogna a gép egyet, vagyis megy minden jól, aztán egyszer csak mintha 3-4 sötét képkocka következne. Ezt windowsban nem csinálja, csak teljes képernyős játékoknál, ott is főleg a menüben, vagy mikor valami új megjelenik a képernyőn (pl térkép).
Ha valaki tapasztalt már hasonlót, vagy van valami tippje, kérem írjon!

#289 Felhasználó inaktív   petyaguru 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 02:26

Jah, el is felejtettem, szóval a kari egy gyárilag tuningolt MSI 9800GT:)

#290 Felhasználó inaktív   _Geri_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 02:41

d1991d: az lehet hogy egy kicsit több fok lesz, csak hülye a mérése. Fogdosd meg kézzel, miközben hibázik. A gondot okozhatja még a kártya halódó tápellátása is.

#291 Felhasználó inaktív   egypeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 01. 19:57

Hello!

A gépemben új vinyóra telepítettem az XP-t . Az lcd (LG L1982U) monitorhoz kapott programot (Forte Manager) sikerül feltelepíteni, de amikor el akarom indítani a következő hibaüzenet jelenik meg:"dthtml.exe -Belépési pont nem található, Az eljárás belépési pontja (_iob_func) nem található a DLL-ben(MSVCR70.dll). " Korábban a régi vinyón és XP-n  tökéletesen működött a program. Ha valakin tud, kérem segítsen! Előre is köszönöm!

#292 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 10:48

Érdekesség: haver gépében elhalálozott egy alaplap, be lett szerezve az új, kicseréltem neki. Gép bekapcs, biosban állítgatok, minden ok. Kikapcs, cigiszünet, utána vissza, oldallapokat is felrakom, rádugok minden mást is nem csak a szükségeseket erre csipog aztán se kép se hang :)
Oldallap nélkül tökéletesen megy, a csipogáshoz nem találtam kódot, ez vajon mi lehet? :D
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#293 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 10:50

Idézet: kroenen - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 18:23

igen, aztán ugrott be, hogy neked ati-d va nem geforce...de a lényeg ugyanaz, nem szabad a legújabb drivert feltenni, csak miután eltelt 1-2 hónap, mert az gyakorlatilag béta...

Ez mit jelentsen? 2 hónap után CSATT! és már nem béta hirtelen? :D
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#294 Felhasználó inaktív   tartarov 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 15:48

Hello.
ati hd4850 vga-m van. barmilyen 3d-s alkalmazast futtatok elkezd kockasodni. utana elsotetul a kepernyo jo esetben ujraindul a driver es megy minden tokeletesen (az ujabb kockasodasig), vagy ott helyben lefagy az egesz. egyre gyakrabban tortenik. ugyanugy csinalja uj driverrel es azzal is amit gyarilag adtak hozza. ami elbizonytalanit hogy utana siman tud tovabbfutni az egesz. probaltam screenshotot csinalni viszont azon nem latszodik a kockasodas (teljesen normalis kep keszul). vistat hasznalok. barmi otlet?

edit: homreseklet nem megy 60 fok fole

Szerkesztette: tartarov 2009. 02. 15. 15:52 -kor

#295 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 17:56

Idézet: tartarov - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 16:48

Hello.
ati hd4850 vga-m van. barmilyen 3d-s alkalmazast futtatok elkezd kockasodni. utana elsotetul a kepernyo jo esetben ujraindul a driver es megy minden tokeletesen (az ujabb kockasodasig), vagy ott helyben lefagy az egesz. egyre gyakrabban tortenik. ugyanugy csinalja uj driverrel es azzal is amit gyarilag adtak hozza. ami elbizonytalanit hogy utana siman tud tovabbfutni az egesz. probaltam screenshotot csinalni viszont azon nem latszodik a kockasodas (teljesen normalis kep keszul). vistat hasznalok. barmi otlet?

edit: homreseklet nem megy 60 fok fole

a monitor működik rendesen?, milyen táppal hajtod a gépet?

esetleg win reinstall/driver frissítések megvoltak?
.-= Vasak =-.

#296 Felhasználó inaktív   tartarov 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 18:52

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 17:56

a monitor működik rendesen?, milyen táppal hajtod a gépet?

esetleg win reinstall/driver frissítések megvoltak?

igen. 500w. igen/igen.

#297 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 18:57

Idézet: tartarov - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 19:52

igen. 500w. igen/igen.

az addig oké, hogy 500W, de mi a márkája ;)

Idézet

utana siman tud tovabbfutni az egesz

ezt most mi után érted?
.-= Vasak =-.

#298 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 19:13

Nah belefutottam én is valamibe amit nem tudok hova tenni perpill.

Egy régi gépemet akarom feltámasztani servernek. Röviden paraméterek: Abit TH7II, P4 2.66, 768 RD Ram, 420-as Chieftech táp.

Régebben próbáltam a gépet szépen ment is a régi kártyával, de azt átflasheltem Apple-nek való bios-al és a powermacemben használom. Most szereztem egy ati radeon 9000-es kártyát.
Hibajelenség: Szépen indul xp telepítést elindítom, viszont újraindítás után amikor "grafikus" felületre váltana csak sötétség van. Vista telepítő el sem indul csak sötétség. Ubuntu lemez berak indul szintén sötétség. Mármint itt a lista sem jelenik meg. Mindezt d-sub-on produkálja. DVI-on megnyikkan ugyan a gép de pl a félig telepített windowsos winyón már az xp logo töltésnél is hibásan jelenik meg. Holnap van lehetőségem másik gépben kipróbálni, de addig gondoltam rákérdezek hátha találkozott már valaki hasonlóval és tudja merre érdemes nézelődni. Ha kell a dvi hibáról lövök képet (kb mintha memoria hiba lenne).

A tippeket előre is köszi!

szerk: ubuntu live cd-vel dvi-on csak kapcsolgatja a kijelzőt ofokorsz feketeség. A monitor amugy viewsonic vx2025wm és használom dvi-on és d-subon is hibátlanul.
szerk2: vistanal is csak kapcsolgatja magát dvi-on

Szerkesztette: Xero 2009. 02. 16. 19:53 -kor

#299 Felhasználó inaktív   nemecsek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 28. 15:19

GeForce 6600 LE 256MB VRAM videokártyával kalcsolatban lenne egy kérdésem. A hibajelenség: bekapcsolás után a PC nem bootol be, hanem végigfut a RAM teszt, majd resetel, és egy végtelen ciklusban teszi ugyanezt, ha nem nyúlok semmihez.
Ha megnyomom a BIOS setup gombját az indulás közben, akkor természetesen megszakad a memória teszt futása, egyet villan a monitor, de nem tölti be a setupot, hanem felvillan, hogy "no signal", majd visszatér az elejére, és utána ismét indul a meleg reset, majd elkezdi a memória tesztet futtatni.
Mindeközben halvány vibráló sávok futnak a monitoron. Winchestert már lehúztam, a 2 db 512-es memóriamódult egyesével és párban is betettem, kivettem, azzal nem látszik probléma, legalábbis a jelenség pontosan ugyanaz.
CMOS-t reseteltem az elem eltávolításával, és az alaplapi jumper resetelésével.
Lehet ez videokártya gond, vagy most már inkább alaplap hibára gondoljak?
Az egész úgy indult, hogy egy HDD újrapartícionálás és XP telepítése után hiába próbáltam a ViewSonic monitor driverét telepíteni, nem sikerült, és csak standard VGA monitorként ismerte fel a rendszer a monitort.
Aztán később megjelentek a monitoron a vibráló sávok, majd amikor kivettem, betettem a Geforce kártyát, azóta be sem bootol a gép.

#300 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 28. 16:17

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=6...50#entry5862081
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.