HWSW Informatikai Kerekasztal: Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 09. 20:26

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. aug. 9., vasárnap - 14:22

:D , kössz ezt én is tudom, de nekem egyszer régebben gemini mondott valami olyasmit, hogy belerakhatom, mert elmegy vele. Ez nem visszafele kompatibilis?
:think:

Sry a láma kérdésért, de ha belerakom a procit, akkor van rá esély, hogy a lap vagy a cpu elromlik, vagy simán el se indulna? :confused:

Elromlani szerintem nem fog max unkown cpu lesz vagy else indul vele,próba cseresznye.Sajnos nem feltétlenül visszafele kompatibilis gyártmányok létrehozása a cél mostanába.Jó pár mostani lap támogatásából kigyopálták a prescott magos első s775 procikat

Szerkesztette: djculture 2009. 08. 09. 20:29 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#402 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 09. 22:30

Idézet: djculture - Dátum: 2009. aug. 9., vasárnap - 21:26

Elromlani szerintem nem fog max unkown cpu lesz vagy else indul vele,próba cseresznye.Sajnos nem feltétlenül visszafele kompatibilis gyártmányok létrehozása a cél mostanába.Jó pár mostani lap támogatásából kigyopálták a prescott magos első s775 procikat

Oké, akkor majd belepróbálom :D , ha meg nem indul el, akkor kénytelen leszek a 2140-essel megnézni (csak hát annyit szerelgetni nem akarok, a cerka meg itt a fiókba :Đ ). :up:
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#403 Felhasználó inaktív   gabzy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 10. 08:10

megvan a problems
vga ati overdrive:gpu órajele 625
                      memória órajele: 1004

ennél a beállításnál kifagy
visszaállítottam  gpu:500
                        memória órajele:750
így tökéletesen mükszik.
a gyári adatok szerint gpunak 625-ön kéne működnie
nálam mért nem jó?
kevés a hűtés?500/750 en teszt alatt a hőfok 75 volt, 625/1004 en kb 1-2 perc alatt kifagyott pedig a hőfok még el sem érte a 70 fokot..
táp lenne túl pici?
eurocase 550w

#404 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 10. 10:59

Idézet: gabzy - Dátum: 2009. aug. 10., hétfő - 9:10

megvan a problems
vga ati overdrive:gpu órajele 625
                         memória órajele: 1004

ennél a beállításnál kifagy
visszaállítottam  gpu:500
                        memória órajele:750
így tökéletesen mükszik. ...

Vannak sz@rabb hűtésű kártyák, ahogy Didyman kolléga is írta.

Megfelelő házhűtéssel is lehet segíteni, , akár lefektetheted a teszt idejére a gépet, nem reked meg a levegő alatta, de ha alapértékeken nem jól teljesít (hűtéstől függetlenül), akkor garis a probléma. Nekem ilyen esetben cseréltek karit anno. Underclock-kal az is működött.

Gép csak resetel? Képernyőn nem jelennek meg "artifact"-ok? Színes "mintázatok", villogó háromszögek, akármi? A szabályos mintázatok memóriaproblémára utalnak. A háromszögek a pl. GPU-"hibára".
75 fok meg szenzorja válogatja, akár jó is lehetne. A probléma csak az, hogy a hőmérséklet mérésének mintavételi frekije "kicsi", a GPU-hőmérséklet pillanatok alatt szökhet fel akár. S hűlhet is vissza.

Szóval ha rendes hűtéssel gyári frekiken hajtva fagy, akkor garit megkérdezném.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#405 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 10. 11:03

Idézet: gabzy - Dátum: 2009. aug. 7., péntek - 12:57

...
vindows memóriadiagnosztika:rendben
...

A videoRAM-mal is lehet gond.

Próbáld meg a GPU, ill. videomemória órajele közül egyiket visszavenni, ill. egyiket növelni a gyári értékig, csak kiderül valami. Ha mindkettőt változtatod, nem lehet tudni. GPU-ra tippelnék azért.

Szerkesztette: Warrior 2009. 08. 10. 11:04 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#406 Felhasználó inaktív   pistitom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 10. 13:10

Sziasztok, első hozzászólásom, remélem jó helyre raktam...
Na, van egy hp laptopom, intel gm 945-ös chipsettel, és a Wings over Europe repülő-félszimulátorral szoktam néha játszani...nincs nagy igénye, eddig remekül is ment, de pár napja a rep.modellek "szőrösödnek", ördög tudja mi miatt..anti-aliasing nincs a kártya control paneljében, anisotropic filtering van, be is kapcsoltam. Ez a probléma csak pár napja kezdődött, újrainstalláltam már az xp-t is, a probléma maradt....már ötletem sincs mi lehet az oka meg a megoldás...minden segítséget előre is szépen megköszönök...

üdv
Pisti

#407 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 10. 13:30

Idézet: pistitom - Dátum: 2009. aug. 10., hétfő - 14:10

... pár napja a rep.modellek "szőrösödnek"...

Mekkora felbontás? Képet tudsz bedobni?

#408 Felhasználó inaktív   pistitom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 10. 14:19

helló, 1280X800X32-n játszottam, a monitor max felbontása...képet úgy tűnik nem tudok ide felrakni...

#409 Felhasználó inaktív   pistitom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 10. 17:10

talán még annyit, hogy amikor a 'vonalak' vagy bármi a vízszinteshez vagy függőlegeshez közelít akkor durva nagyon a töredezettség, na meg ha ki zoom-olok...( egyre kisebb a repcsi, egyre szálkásabb...) kár, hogy nem tudok a gépről rakni képeket ide, azok beszédesebbek :D

#410 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 10. 22:54

Idézet: pistitom - Dátum: 2009. aug. 10., hétfő - 18:10

talán még annyit, hogy amikor a 'vonalak' vagy bármi a vízszinteshez vagy függőlegeshez közelít akkor durva nagyon a töredezettség, na meg ha ki zoom-olok...( egyre kisebb a repcsi, egyre szálkásabb...) kár, hogy nem tudok a gépről rakni képeket ide, azok beszédesebbek :D

Miértne tudnál lemented ivpicturéra vagy másra feltöltöd jpg formátumba és kép beillesztés gombrakatt és a linkjét berakod.Hibát ad néha de megjelenik.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#411 Felhasználó inaktív   pistitom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 10. 23:27

Kép

ilyet sem csináltam még.... :) érdekes, most látom csak a háttér is ugyanolyan......

#412 Felhasználó inaktív   pistitom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 10. 23:33

Kép

ilyet sem csináltam még.... :) érdekes, most látom csak a háttér is ugyanolyan......

#413 Felhasználó inaktív   pistitom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 10. 23:35

Kép

#414 Felhasználó inaktív   pistitom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 10. 23:38

hűha srácok, bocs, túl komolyan vettem a hibaüzenetet.....azt hittem nem rakta fel....lassan belejövök... :hemuveg: 

#415 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 11. 11:30

A kép felbontása végig homogénnek tűnik, kivéve a bal alsó szövegmezőt, elsőre ránézve mintha az finomabb lenne. Mindenesetre maga a renderelt kép tutira durva felbontású, nem csak a gép, a háttér is.

#416 Felhasználó inaktív   pistitom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 11. 12:00

Nos ez 1280X800X32 felbontásban készült....és kb egy hete ilyen, azelőtt tökéletes volt a felbontás...ilyen problémával még nem találkoztam...

#417 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 11. 12:10

Idézet: pistitom - Dátum: 2009. aug. 11., kedd - 13:00

Nos ez 1280X800X32 felbontásban készült....és kb egy hete ilyen, azelőtt tökéletes volt a felbontás...ilyen problémával még nem találkoztam...

vga drivert újraraktad?
.-= Vasak =-.

#418 Felhasználó inaktív   pistitom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 11. 12:19

pár napja újrapakoltam az xp-t,  ugyanazt a drivert töltöttem le amit eddig is használtam...ha ezzel válaszoltam a kérdésedre...?

#419 Felhasználó inaktív   pistitom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 12. 13:31

Helló, nincs senkinek ötlete erre a problémára? Nem sürgetés ez, csak piszkosul kiváncsi vagyok, ez a 4. fórum ahova felraktam a kérdést, eddig sehol nem tudtak mondani semmit, csak hogy update kell a kártyának, nade eddig ez a játék ezen a kártyán futott, normális felbontásban, szóval ez úgy tűnik egy eddig ismeretlen probléma...szóval nagyon kiváncsi vagyok.....elnézést, ha ezt sürgetésnek érezné valaki :) 

#420 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 12. 15:26

Idézet: pistitom - Dátum: 2009. aug. 11., kedd - 13:19

pár napja újrapakoltam az xp-t,  ugyanazt a drivert töltöttem le amit eddig is használtam...ha ezzel válaszoltam a kérdésedre...?

Más drivert próbáltál (esetleg egy régebbit)?
.-= Vasak =-.

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.