Teszi ezt a 2006-10-27 óta szépen működő magam fordította 2.6.18.1-as vanilla kernellel és a frissen fordított 2.6.21.1-es vanilla kernellel is.
Sikeres bootnál látok "DriveReady SeekComplete DataRequest/Error" üzeneteket, de csak boot közben, a rendszer működése közben soha. Ez látszik is a kitett grep_DriveReady_syslog.txt és reboots.txt file-ok összevetéséből. Másoltam sok file-t, néztem filmet, hallgattam zenét, próbáltam terhelni a diskeket, de üzem közben nincs hibaüzenet.
A BIOS reseten túl...
Az a Preemptív kernel az feltétlenül szükséges ?
Milyen IO schedulert használsz? Alap anticipatory schedulerrel is ezt csinálja?
Próbálgattam én ezeket a schedulereket amik itt megvannak, de összességében még mindig az anticipatory volt a legmegfelelőbb, a többivel mindig sikerült valami bosszantó hibába belefutni.
Milyen beállításokat alkalmazol a kernelconfig Block, illetve ATA/stb. support részében? hátha felfedez vki vmi nem odavalót...
Illetve még annyit, hogy hasonló DMA erroros üzenetet produkál(hat) kifejezetten bootoláskor rossz, vagy "kilazúlt" 80eres IDE kábel is. ha jól látom ez IDE vinyó.. (?)...
legalábbis volt már olyan, hogy másolás, telepítés minden faszán lezajlott, csak a kész rendszer nem bootolt be az istennek se, de a fájlrendszer minden egyben volt, adatok mind egészben megvoltak. mindez egy rossz ide kábel miatt.

Súgó
A téma zárva.