HWSW Informatikai Kerekasztal: ATI RADEON HD3800 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ATI RADEON HD3800 II. RV670 Értékeld a témát: -----

#1891 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 23. 11:46

Nekem eddig is hivatalos ATi BIOS volt benne, most is az van. Szal még mindig BBA. :)
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#1892 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 12:58

GAri akkor sem veszlik el ha másik hűtőt raksz rá (computermode-os srácok rohadt ügyesen megcsinálták nekem selhol nem látszana hogy ezen le lett cserélve a hűtő, mindent vissza lehet állítani eredeti állapotba, csak meg kell őrizni a ref hűtőt és kész.
Én most is azt mondom hogy lassú víz partot most és kegyetelnül rerövidül az élettartama aVGA-nak azok a hőfokok mellett.

A ref hűtők meg arra vannak tervezve hogy olcsóba kerüljenek és éppenhogy csak elég legyen lehűteni a kártyát ahhoz hogy a gari lejárta után tönkremenjen egyből.

Szerkesztette: Virus9AX 2008. 06. 23. 13:03 -kor

#1893 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 13:05

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 13:58

GAri akkor sem veszlik el ha másik hűtőt raksz rá (computermode-os srácok rohadt ügyesen megcsinálták nekem selhol nem látszana hogy ezen le lett cserélve a hűtő, mindent vissza lehet állítani eredeti állapotba, csak meg kell őrizni a ref hűtőt és kész.
Én most is azt mondom hogy lassú víz partot most és kegyetelnül rerövidül az élettartama aVGA-nak azok a hőfokok mellett.

A ref hűtők meg arra vannak tervezve hogy olcsóba kerüljenek és éppenhogy csak elég legyen lehűteni a kártyát ahhoz hogy a gari lejárta után tönkremenjen egyből.

Ezt mond meg a Sapphire Toxic zsugámnak is amin a bazi AC Silencer volt, mégis kiprüttyent pedig még húzva se vót.  :Đ
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
Twittegylet

#1894 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 13:38

Erősen gondolkodok a  majdani 3870-es kártyámon, talán többet adok ki 6ezerrel és ezt veszem:
link/sapphire/toxic
ezen úgyhalottam, hogy v.mi speckó hűtés van, ez jó?/hűtésügyileg/ :D .

sutyi^: hogy-hogy kipurcant a toxic? És miért cserélted le a gyári hűtőjét?
(mert ugye az ugyanez a kari, mint amit most vánníí ákárok). :Đ  :Đ
:up:

link
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

És ugye ehhez elég lesz egy Corsair VX450-as táp :think:?
link
(nekem is hasonló lesz a rendszer, mint itt a tesztben, csak nem 700-as táppal :D ).

szerk.: most nézem :eek:  :eek: , ez a leghangosabb terhelésnél, de fäszä :Đ  :Đ .:
link/toxic/fan noise
És ennek a hőmérséklete is elfogadható:
link
Kép

Szerkesztette: Trebron09 2008. 06. 23. 14:24 -kor

Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1895 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 15:03

@Trebron09

Sry, elfelejtettem hogy már megint van Toxic! változat a mostani zsugákból. Na réges-régen egy messzi-messzi galaxisban volt nékem egy Toxic! X800Pro-m, ami nem volt se nyúzva se sámli, aztán egyszer csak skót lett rajt a memória.
Twittegylet

#1896 Felhasználó inaktív   HSM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 15:08

Nem nagyon tudom ajánlani..... A kártya elég tetemes mennyiségű hőt tud termelni terhelés alatt, amit nem a legcélszerűbb a gépbe juttatni... Nem véletlen fúj a referenciakártya a gépből kifelé.....  :rolleyes:
Nekem ez a Toxic változat nem valami megnyerő.... Sokkal kisebb, mint a refhűtő... Bár tényleg szép értékek, pláne az Idle.... Valszeg hegesztettek valamit a biosán, nálam 40 fok alá igen nehéz hűteni, pláne halkan.... (Nálam a refhűtős se megy 67 fölé....)  A refhűtősök egyetlen baja, hogy gyárilag a venti annyira le van szabályozva, hogy sose megy a fordulatszáma 35 fölé.... Pedig a cucc 50 körül kezd el normálisan hűteni....
U.I: a ventilátor is megdöglős fajtának tűnik a mérete alapján.... Egy ismerősömnek van Sapphire 2600XT-je, 2 hónap után már elég szörnyű hangokat produkál a hűtője....  :think: 

Szerkesztette: HSM 2008. 06. 23. 15:10 -kor

Eladó hardvereim link:[LINK]

#1897 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 15:10

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 14:38

Erősen gondolkodok a  majdani 3870-es kártyámon, talán többet adok ki 6ezerrel és ezt veszem:

hát ha ki tudsz adni 6k-val többet, akkor miért nem gondolkodsz inkább el erősen egy HD 4850-en? :)
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#1898 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 15:11

Idézet: HSM - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 16:08

Nem nagyon tudom ajánlani..... A kártya elég tetemes mennyiségű hőt tud termelni terhelés alatt, amit nem a legcélszerűbb a gépbe juttatni... Nem véletlen fúj a referenciakártya a gépből kifelé.....  :rolleyes:
Nekem ez a Toxic változat nem valami megnyerő.... Sokkal kisebb, mint a refhűtő... Bár tényleg szép értékek, pláne az Idle.... Valszeg hegesztettek valamit a biosán, nálam 40 fok alá igen nehéz hűteni, pláne halkan.... (Nálam a refhűtős se megy 67 fölé....)  A refhűtősök egyetlen baja, hogy gyárilag a venti annyira le van szabályozva, hogy sose megy a fordulatszáma 35 fölé.... Pedig a cucc 50 körül kezd el normálisan hűteni....

Hát mostmár teljesen össezavarottam, hogy most melyik lenne a jó?????
:confused:  :confused:  :confused:
A toxic még 'erős' házszellőzés melett sem ajánlott?

sutyi^: Jaaa, még anno a 800-as séria :omg:.

FragMaster: én is gondolkodtam rajta, de valszeg addíg már nem várok, meg kitudja, hogy mennyi lesz az ára...

Szerkesztette: Trebron09 2008. 06. 23. 15:17 -kor

.-= Vasak =-.

#1899 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 15:17

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 16:11

FragMaster: én is gondolkodtam rajta, de valszeg addíg már nem várok, meg kitudja, hogy mennyi lesz az ára...

már lehet kapni 40-45k körül mocorog indulóárnak :up:
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#1900 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 15:17

Idézet: FragMaster - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 16:17

már lehet kapni 40-45k körül mocorog indulóárnak :up:

tényleg :eek:  :eek: , hol? :D  :smoker:
.-= Vasak =-.

#1901 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 15:20

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 16:17

PH aprón pl. De volt aki írta, talán Dapsol hogy a Bird PC-nél vette az övét.  :think:

Szerk.: Van még Alienné ASUS.

Szerkesztette: sutyi^ 2008. 06. 23. 15:22 -kor

Twittegylet

#1902 Felhasználó inaktív   HSM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 15:21

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 15:17

Akármelyik tisztességes kiskerben... 40-45 az ára egy gyengébb nagykerben....
Viszont az mégjobban melegszik.... Arra valszeg kell valami komolyabb hűtőt moddolni, ha hűvösen akarod tartani... Bár talán még úgyis megéri... Én majd egy 4870-re akarok beruházni pár hét múlva.... :cool:  (A 3870-em helyett, én nem csinálok poklot a gépből.... :Đ )
Eladó hardvereim link:[LINK]

#1903 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 15:23

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 16:20

PH aprón pl. De volt aki írta, talán Dapsol hogy a Bird PC-nél vette az övét.  :think:

Azta k**va, itt 41-ért van:
bird
:eek:  :eek:

Mondjuk előbb a 3870_legyen meg, aztán, ha ezeknek is lemegy az ára, mint most a 3850/3870páros, akkor váltok, ez így túl soklenne, mert egy konfiggal venném :think: .

Szerkesztette: Trebron09 2008. 06. 23. 15:27 -kor

.-= Vasak =-.

#1904 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 15:26

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 16:23

Azta k**va, itt 41-ért van:
bird
:eek:  :eek:

kisebb boltokban is van simán: pl ufóéknél, csak ott 45k volt 1-2 napja amikor néztem

vagy ha fontos a hűvösség viheted a 8800gt-m s1 hűtéstül :Đ

Szerkesztette: FragMaster 2008. 06. 23. 15:29 -kor

#1905 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 15:27

Idézet: FragMaster - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 16:26

kisebb boltokban is van simán: pl ufóéknél, csak ott 45k volt 1-2 napja amikor néztem

Most is annyi. Persze ha bemész lehet, helyben már más az ára, mert online lista tán hetente frissül vagy hogy.
Twittegylet

#1906 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 15:34

Fragmaster, kösz az ajánlatot, de inkább atit veszek ;).(nem-nem az avatarom miatt ;) ).
Inkább ezt a 'problámám' kéne v.hogy megoldani, vagy először vegyem meg a gépet a karival és majd meglátjuk?
Akkor most melyiket ajánljátok:
sima sapphire /dual-slotos/3870
toxi sapphire/vapor-x/single_slot??

És ha "felpakolnám" majdan a gépet ventikkel?

Jelenleg itt tartok:
Kép

(a bill.+egér amolyan 'ocsó, mié nem vennék' jelszóval veszem /tartalékra/, itt a környékbe olcsóbban be tudok szerezni jobbat.)
szerk.: a ram majd más lesz ;) .

Kössz, hogy ennyit segítetek!!! :D  :respect:

Szerkesztette: Trebron09 2008. 06. 23. 16:05 -kor

.-= Vasak =-.

#1907 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 20:54

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 19:01

kössz, FragMaster :up: , már értem mire gondoltok így ref.hűtés ügyben, itt van:
link
link
És persze az a kari is ugyanilyen hűtéses lesz, amit venni akarok, mert sáphire.

Ez valahogy nem okés, idle-ben 'csak' 50fok, aztán terhelés alatt ez elmegy 88-90fokig :confused: , tuningolva meg már 91-2fok!!
Akinek ilyen ref. hűtéses kártyája van(3870), az íron már 1-2hőfokot, idle-ben és load-ban, kössz.

Vagy még az a 88fok nem vészes??

Vagy ti mijen karit ajánlotok 3870-be amin rendes hűtés van?

Trebron, mielött elküldenek 2 hét pihire az elött hasznosítsd is amit írunk és gondolkozz is.
Hogy a rákba hasonlíthatod az 1 slotos vackot a 2 slotos házból meleget kitoló hűtőhöz? És hányszor elmondtuk a másik topicban?  :omg:

Normális házszellőzéssel és atitraytoolsal finoman bekonfigolod és játék közben fel sem fog tűnni a hangja (kis ugrásokkal persze, 25%onként feltünő).

Ha van rá kess akkor külön hűtő, ha nincs akkor meg 2 slotos, ehhez menni ... nemtommi kell, most komolyan?!

Plusz szemre is láthatod szrencsétlen toxicon hgoy kicsi a hőleadó felülete és a hzába fújja. Ennyire nem lehet múűszaki analfabéta hgoy ne tudd elképzelni!

szerk: (Alattam az úr admin ha nem lennél képben, azaz figyelj mert pihi lehet belőle...ő már nem csak szájjártatni tud mint mi :) )

Szerkesztette: MC Pite 2008. 06. 23. 21:10 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1908 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 06. 23. 21:02

Trebron09, legyel szives osszeszedni a gondolataidat egy postba es ne telefloodolni a topikot. Ez nem a chat.hu. Koszonom.

#1909 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 21:32

rendben!
Megértettem, mostmár képben vagyok! Akkor már megvan a kiszemelt kártya, mégegyszer nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!!
:respect:  :respect:  :up:
.-= Vasak =-.

#1910 Felhasználó inaktív   Meszo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 21:37

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 17:54

Akkor ez a passzív 3870, meg megfő melegben?(rendes házszellőzés melett)
link/Sapphire
szerk.:
Ha veszek egy 3870-et dual_slotosat, sapphirét, akkor nem lehet javítni a helyzeten házventilátorokkal?
Mondjuk rárakni, vagy v.mi, vagy lehet kapni PCI-helyre hűtőt és azzal?

Nekem passzív van, bár nem Sapphire hanem Powercolor: HD3870
Nagyobb házban mint a tiéd, elöl 1db, hátul 2db 8 centis noctuával (1000-1500-as fordulattal, ház hőfoktől függően) a hőfokok: idle-46/ load-80 körül.
Teljesen elégedett vagyok vele, de ha a single/dual hűtés között vacilálsz, akkor én mindenképpen a dualt venném.

Téma megosztása:

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.