HWSW Informatikai Kerekasztal: Processzorgyűjtők, ide! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 24. 23:06

Idézet: djculture - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 0:00

via-nak a legutóbbi pénztárcaméretű egybegépe se volt semmi technológiailag se, meg árilag se.. ;)

Működő VIA C3-asok még mindig elég borsos áron kelnek el, ha fel-felbukkan egy. Az egybegépekről már nem is beszélve.
... a trip back in time is all I need ...

#102 Felhasználó inaktív   MasWalaky 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 25. 00:16

Alpha témában még én is lehetek ISTEN, mert ISTENNŐ höz hasonlóan nekem is van valahol egy ilyen procim,  is. Csak elő kellene keresni és a körülötte lévő házból kifejteni. Erős igény esetén erőt veszek magamon és kibányászom.Sparc -al hogy álltok? Itt szemezek egy SPARCstation 20 -assal ,abban kellőképpen oldie proci van.

#103 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 00:21

Idézet: MasWalaky - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 1:16

Alpha témában még én is lehetek ISTEN, mert ISTENNŐ höz hasonlóan nekem is van valahol egy ilyen procim,  is. Csak elő kellene keresni és a körülötte lévő házból kifejteni. Erős igény esetén erőt veszek magamon és kibányászom.Sparc -al hogy álltok? Itt szemezek egy SPARCstation 20 -assal ,abban kellőképpen oldie proci van.

:eek:
Idáig vártad ezt a topikot?  :think: :respect:

Bocsi az offért, de szemet szúrt!
Amúgy figyelem a topikot...a mindennapi processzorunk rovat, képekkel, infókkal remélem sokáig folytatódik még ;)

Szerkesztette: Nurba 2008. 01. 25. 00:26 -kor

#104 Felhasználó inaktív   MasWalaky 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 25. 00:46

Hát mit mondjak, nem vagyok túl beszédes :) Most is csak azért deritettem ki a felhasználói nevem, hogy hátha más még örülne a annak a néhány kacatnak ami itt kallódik körülöttem. Na meg 2002 ben még nem volt annyira,régi a cucc mint most 6 évvel késöbb.

#105 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 00:54

Idézet: MasWalaky - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 1:16

Képeket vagy legalább infókat kérünk! Az MBus CPU biztos elég oldie. :) Mennyi van belőle a SPARCStation-ödben?

#106 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 00:55

Idézet: Nurba - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 1:21

...a mindennapi processzorunk rovat, képekkel, infókkal remélem sokáig folytatódik még ;)

Van még anyag hozzá. :) És én is remélem, hogy lesznek még további szerkesztői is a Mindennapi processzorunk rovatnak.

#107 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 11:20

Szerkesztő ugyan nem leszek, mert ahhoz bőven kevés procim van, és még véletlenül sincs itthon digi fényképező a normális képekhez, de van egy-két érdekesebb darab amit elraktam az évek során, és megmutatnék.
Ezek közül a számomra egyik legkedvesebb darab pediglen ez:
Kép
Kép
Kép
AMD-K7100MNR53B A (710026143042) jelű, azaz a növényhatározó szerint 100MHz-es Orion magos 512KB L2 gyorsítótárral ellátott(harmadolt órejelen lol) Slot A Athlon proci ez. :)
Sebességben nem éreztem túl nagy különbséget egy 850-es PIII és közte, viszont hőtermelésben mindenképp a Prescott P4-ek elődje, két ventilátor ellenére az öklömnyi borda rendesen fel tud forrósodni rajta. :eek:

Szerkesztette: Dizájnfiksön 2008. 01. 25. 11:22 -kor

'Beliefs are what divide people. Doubt unites them.'' Peter Ustinov - a small mind is a tidy mind - an empty mind is a loyal mind - blessed is the mind too small for doubt

#108 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 11:45

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. jan. 24., csütörtök - 23:54

Láttátok a VIA processzorainak újjáéledéséről szóló cikket a főoldalon? Nagyon remélem, hogy tényleg sikerül nekik. És akkor lesz még több fincsi gyűjtenivalónk... :wub: :lollypop:

Hát, ha ez is úgy sikerül mint az S3 visszatérése a vidkártyapiacra, akkor már most keresztet vethetünk a Via új procijára. :( (Pölö az utolsóként 2004 végén megjelent grafikus kártyájukhoz még ma sem áll rendelkezésre normális XP-s meghajtó, a Chrome S27 a mai napig hibákat produkál a megjelenésének időpontjában kiadott játékokkal is. 3 év driverfejlesztés után semmire nem jutottak :down: :( )
'Beliefs are what divide people. Doubt unites them.'' Peter Ustinov - a small mind is a tidy mind - an empty mind is a loyal mind - blessed is the mind too small for doubt

#109 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 12:42

Idézet: Dizájnfiksön - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 12:45

Hát, ha ez is úgy sikerül mint az S3 visszatérése a vidkártyapiacra, akkor már most keresztet vethetünk a Via új procijára. :( (Pölö az utolsóként 2004 végén megjelent grafikus kártyájukhoz még ma sem áll rendelkezésre normális XP-s meghajtó, a Chrome S27 a mai napig hibákat produkál a megjelenésének időpontjában kiadott játékokkal is. 3 év driverfejlesztés után semmire nem jutottak :down: :( )

jaajj nem érti  :reklamacio: , hát nem is azért örülünk neki  :p , hanem mert szép pici meg szúr. erről jut eszembe van valahol egy olyan procim talán VIA de nem biztos aminek nincsenek lábai  :eek: , de sztem gyárilag ilyen lehet ezt igy fejből nem vágja senki ?

#110 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 12:43

Idézet: Bull Boss - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 13:42

jaajj nem érti  :reklamacio: , hát nem is azért örülünk neki  :p , hanem mert szép pici meg szúr. erről jut eszembe van valahol egy olyan procim talán VIA de nem biztos aminek nincsenek lábai  :eek: , de sztem gyárilag ilyen lehet ezt igy fejből nem vágja senki ?

Valószínűleg egy BGA (Ball Grid Array) tokozással állunk szembe. :) Elég sok proci volt olyan, pl. egy csomó RISC CPU.

#111 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 20:19

Idézet: Dizájnfiksön - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 11:20

AMD-K7100MNR53B A (710026143042) jelű, azaz a növényhatározó szerint 100MHz-es Orion magos 512KB L2 gyorsítótárral ellátott(harmadolt órejelen lol) Slot A Athlon proci ez. :)
Sebességben nem éreztem túl nagy különbséget egy 850-es PIII és közte, viszont hőtermelésben mindenképp a Prescott P4-ek elődje, két ventilátor ellenére az öklömnyi borda rendesen fel tud forrósodni rajta. :eek:

nekem plutó magos  van :)
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#112 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 20:51

Mindennapi processzorunk rovat:

VIA Eden ESP 4000

A VIA Eden ESP egy ultraalacsony fogyasztású mikroprocesszor, ami a VIA C3 magon alapul. Ezek a processzorok 300 MHz-től (Eden ESP 3000) 1 GHz-ig (Eden ESP 10000) terjedő frekvenciaskálán üzemelnek. Az Eden ESP processzoroknak nagyon kicsi az energiaigényük - még a leggyorsabb 1 GHz-es processzornak is csak maximum 7 Watt az eldisszipált hője.

Kép  Kép

Processzor mag kódneve: Samuel 2
Gyártási eljárás: 0,15 µm CMOS technológia
Tokozás: 368 érintkezős BGA
Méret: 1.38" x 1.38" (3.5 cm x 3.5 cm)
Sebesség (MHz): 400
Buszfrekvencia (MHz): 100
Szorzó: 4

Alacsony fogyasztási tulajdonságok

* Gyorsindítási mód
    * Alvó mód
    * Mélyalvó mód
    * Mélyebb alvó mód

Egyéb tulajdonságok

* MMX technológia
    * 3DNow! technológia

Level 1 cache méret: 64 kB 4-utas asszociatív utasításcache, 64 kB 4-utas asszociatív adatcache
Level 2 cache méret: egyesített 64 KB 4-utas asszociatív
Lebegőpontos egység: integrált
Vcore (V): 1,05
Min./max. működési hőmérséklet (°C): 0 - 85
Min./tipikus/max. disszipáció (W): 1 (alvó módban) / 1,7 / 3

Megjegyzések:

* A tetejükön "S"-sel jelölt processzoroknak nem zárolt az órajelszorzójuk
    * A lebegőpontos egység a CPU sebességének felén fut
    * A 100° jelzést viselő darabok esetében a maximális üzemi hőmérséklet 100°C

#113 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 20:57

Már mindenkinek van 1GHz-s Athlonja, csak nekem nincs?  :reklamacio:
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#114 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 20:59

Idézet: djculture - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 21:19

Az is egy jó forró villanykályha. :)

#115 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 21:01

Idézet: Picur - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 21:57

Már mindenkinek van 1GHz-s Athlonja, csak nekem nincs?  :reklamacio:

Egy időben tele volt a Vatera törött, lesarkazott, agyonvert, felnégyelt, kibelezett, megégetett és atombombával felrobbantott 1 GHz-es atlétákkal. Válogatni lehetett köztük.

Szerk: izé, kérsz egyet? A Rapid mellé... ;)

Szerkesztette: Telcontar 2008. 01. 25. 21:23 -kor

#116 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 22:32

Idézet: Dizájnfiksön - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 12:20

1000 lesz az a 100 MHz... :)

#117 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 23:16

Idézet: djculture - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 21:19

Ha nem Thunderbird, akkor bezony Orion lesz az.
Egyes források szerint 900MHz-től 1000-ig(a 2000 márciusi harmadolósak), más szerint csak az ezres, de megkülönböztetett kódnéven futott a legmagasabb órajelű nem TB Athlon a régebbi Plútó magosaktól.

#118 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 23:23

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 22:01

Egy időben tele volt a Vatera törött, lesarkazott, agyonvert, felnégyelt, kibelezett, megégetett és atombombával felrobbantott 1 GHz-es atlétákkal. Válogatni lehetett köztük.

Akinek sok procija van az már csak a tömegvonzás miatt is könnyebben talál mégtöbbet. :p
Én a sajátomon kívül nem láttam másik eladó darabot sehun magyarhonban. Pláne nem olcsón. (enyém anno KA7-100 lappal együtt.. uhh le se merem írni :( )

Szerkesztette: Dizájnfiksön 2008. 01. 25. 23:29 -kor

#119 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 23:28

Idézet: Picur - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 21:57

Már mindenkinek van 1GHz-s Athlonja, csak nekem nincs? 

Ez a gyűjtőszenvedély hátulütője, mindig az kéne ami másnak van, neked nincs, hiába van már 1000 másféle. :( Én is ezért próbálok leszokni. Juteszembe, PCI-os vidkártyát, duál, ill ddr-es PIII-at valakinek? :)

#120 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 01:41

Idézet: Valdy - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 23:11

hmm, akkor most kiváncsi lettem, nézd meg azt a cpu-z-t :)

Nah, megnéztem. 1.25-ös CPU-Z szerint 0,35 mikronos a Silvercap Cyrix MII-esem. Az 1.43-as CPU-Z meg nem mondta meg...

Holnap tuningolom a kicsikét, majd írom az eredményeket.

Szerk.: illetve ma...alvás után. :)

Szerkesztette: Telcontar 2008. 01. 26. 01:41 -kor

Téma megosztása:

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.