HWSW Informatikai Kerekasztal: Processzorgyűjtők, ide! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről Értékeld a témát: -----

#2331 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 12. 18:14

Idézet: djculture - Dátum: 2009. okt. 12., hétfő - 9:51

dos alol kéne fdiskel particionálni...

Emlékeim szerint a DOS-os FDISK legfeljebb 512 MB-os partíciót volt hajlandó létrehozni. De pl. a Win98SE Telepítőjével simán lehet 2×2 GB-ra particionálni a 4 gigás vinyót, és ezt a két partíciót a DOS-os FORMAT már gond nélkül megformázza (ha egyébként hibátlan a vinyó).

Szerk.: Sanyi! Szerintem Win98SE Telepítő CD-vel próbálkozz, ne bootdiskkel! (Vagy Joci efdisk-jével, ha stílusos akarsz lenni. :) )

Szerkesztette: Telcontar 2009. 10. 12. 18:17 -kor

... a trip back in time is all I need ...

#2332 Felhasználó inaktív   ace22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 13. 04:34

Egy eredeti darab, amikor meg a hutok hutok voltak. :-) Vastag ontott borda, ontecsnyomokkal, lagyvas szegecsekkel, az orokkevalosag szamara.

PEter

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-63-1255404850.jpg

#2333 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 13. 09:05

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. okt. 12., hétfő - 19:14

Emlékeim szerint a DOS-os FDISK legfeljebb 512 MB-os partíciót volt hajlandó létrehozni. De pl. a Win98SE Telepítőjével simán lehet 2×2 GB-ra particionálni a 4 gigás vinyót, és ezt a két partíciót a DOS-os FORMAT már gond nélkül megformázza (ha egyébként hibátlan a vinyó).

Szerk.: Sanyi! Szerintem Win98SE Telepítő CD-vel próbálkozz, ne bootdiskkel! (Vagy Joci efdisk-jével, ha stílusos akarsz lenni. :) )

Az tuti mert én mindig a win98 as boot flopijával fdiskeltem azon meg 7.1 es dos volt az tudom.1,6 meg 2,2 vinyók voltak a divatok azokat partícionálta kafán.

Szerkesztette: djculture 2009. 10. 13. 09:07 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2334 Felhasználó inaktív   ace22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 13. 14:47

Idézet: djculture - Dátum: 2009. okt. 13., kedd - 9:05

.

Alternativ megoldas regi szamitastechnika kezelesere:

http://www.ize.hu/click.php?id=4164&url=ht...F1215759%2Ehtml

Csak eros idegzetueknek...

PEter

#2335 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 13. 19:45

Idézet: ace22 - Dátum: 2009. okt. 13., kedd - 15:47

http://www.ize.hu/click.php?id=4164&url=ht...F1215759%2Ehtml

Csak eros idegzetueknek...

PEter

Hát, nem egy környezetbarát megoldás...

Meg mennyi sok érdekes, értékes proci lehet bennük! Szemetek! :)

#2336 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 14. 08:17

Idézet: ace22 - Dátum: 2009. okt. 13., kedd - 5:34

Egy eredeti darab, amikor meg a hutok hutok voltak. :-) Vastag ontott borda, ontecsnyomokkal, lagyvas szegecsekkel, az orokkevalosag szamara.

PEter

Ha jól emlékszem, az nem szegecs, hanem talán torx csavar.
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#2337 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 14. 10:03

Más tervezési szempontok volt akkoriba a fontosak az elektronikába mint ma.Ma az olcsón legyártani valamit ami kihúzza a gari idejéig a divat.Ezen lehet legtöbbet profitálni.Régen meg a tervezzük meg ugy hogy a gyár hírnevét és a márkanevet erősitse a megbízhatóságával.Én pl erősitőbe mást se veszek csak 70-80 as évekbeli cuccokat.Fényévekkel jobban szólnak mint amiket 500 ezerért látsz a legfrissebb hifi újságba.Sajnos számitógép az más tészta muszáj váltani erősebbre ha valamit futtatni is akar az ember.De a slot A socket A amd procikat ,gépeket gyüjtöm én is szorgalmasan:)

Szerkesztette: djculture 2009. 10. 14. 10:05 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2338 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 14. 11:43

Idézet: djculture - Dátum: 2009. okt. 14., szerda - 10:03

Más tervezési szempontok volt akkoriba a fontosak az elektronikába mint ma.Ma az olcsón legyártani valamit ami kihúzza a gari idejéig a divat.

A mai ciklusidőre tervezés tudatos kartelmegállapodás a gyártók között, a piaci körforgás és evvel a külterjességét veszített, fizetésiigérvénypénzzel vezérelt kapitali agóniájának meghosszabbítására (a mi bőrünkre és a föld tönkretétele árán).
A sokszoros élettartamú, jól javítható cucik gyártási költsége alig nagyobb, mint ezeké a szemeteké.
A sokszoros élettartam elsősorban konstrukciós kérdés.
Az alkatrésszabványosítás, a modulszintű cserélhetőség, fejleszthetőség régi találmány.

#2339 Felhasználó inaktív   ace22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 16. 06:51

Idézet: Picur - Dátum: 2009. okt. 14., szerda - 8:17

Ha jól emlékszem, az nem szegecs, hanem talán torx csavar.

Bizony ez lagyacel szegecs...

Egy halk comment a regi bekebeli minosegrol: sokunknak van ma is mukodo osregi gepe (nekem egy teljes ACER XT), amit orok idokre terveztek. Ennek anno ki is kellet fizetni a felarat, es nem hasznaltunk ki teljesen a mai napig, es mar nem is fogjuk. A lo masik oldala pedig a garancia utan hataridore elromlo gagyi.

PEter

#2340 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 16. 08:51

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. okt. 14., szerda - 12:43

A mai ciklusidőre tervezés tudatos kartelmegállapodás a gyártók között, a piaci körforgás és evvel a külterjességét veszített, fizetésiigérvénypénzzel vezérelt kapitali agóniájának meghosszabbítására (a mi bőrünkre és a föld tönkretétele árán).

Ejj, de szépen mondtad, mintha a Peak Oil topicot olvasnám :D
Én meg nemrég tettem rá a kezem egy AMD 486SX2-66-ra, és örülök neki :) scene-cimbora szerezte, a fene jobban tudja, honnan :)
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2341 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 17. 11:52

Mai szerzemény:

Kép

Kép
... a trip back in time is all I need ...

#2342 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 17. 16:59

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. Sep. 22., Tuesday - 19:09

Egy újabb "ilyen nincs is" processzor:
...
Egy Celeron M 215 vóna ez a kis drága, csakhogy ilyen sSpec (SL9W8) a zintel szerint nincs is.  :omg:  :)

Ennek a leanykori neve Yonah, szoval egy Core Solo-rol van szo, bar gondolom tudod:)

Amugy a Little Valley (D201GLY) lapokat sokkal tobbre tartom, mint az Atomos borzalmakat (Little Falls, D945GCLF es mutacioi), milyen mar, hogy a chipset tobbet eszik a processzornal...?

20MHz-es CQFP 68030 (MC68030FE20B) erdekel valakit? :)
Zsir uj, kokemeny 775Ft/db :D (lomex.hu)

#2343 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 17. 19:23

sajnálom, hogy nemrég egy selejtezésnél véletlen veszélyes hulladékmegsemmisítőbe került egy 486 slc gép..
elmentem hozzájuk, és annyi csemegét láttam, hogy sírva jöttem ki..
az a manus, aki a tulaj, meg nem adott belőle semmit... még pénzért sem!
de vannak 80286-os prociim és 287-sek is mellé  :cool: 386 sx, Am5x86, Cx6x86, k7 és egy liaznyi cerka
de a legbüszkébb akkor is a 8500-as típusra vagyok :respect:  és megvan köré a gép is  :cool:
"Unless that was a guitar in the rifle case." :-)

#2344 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 17. 20:51

Idézet: stephan_derrick - Dátum: 2009. okt. 17., szombat - 20:23

sajnálom, hogy nemrég egy selejtezésnél véletlen veszélyes hulladékmegsemmisítőbe került egy 486 slc gép..
elmentem hozzájuk, és annyi csemegét láttam, hogy sírva jöttem ki..
az a manus, aki a tulaj, meg nem adott belőle semmit... még pénzért sem!
de vannak 80286-os prociim és 287-sek is mellé  :cool: 386 sx, Am5x86, Cx6x86, k7 és egy liaznyi cerka
de a legbüszkébb akkor is a 8500-as típusra vagyok :respect:  és megvan köré a gép is  :cool:

Procijaim egy (nagy) részét én is hulladékgyűjtő, elektronikai bontó üzemből szereztem be. De ott is beindult egy idő után a "szemétkedés", visszakérte a maradék procikat a tulaj, nem tudtam még felajánlani se másoknak sem... kilóra gyorsan leakarta adni... hihetetlen, hogy mennyi (számunkra) ÉRTÉKES és ritka proci kerül a kemencébe! Nagyon örültem, amikor egyik ismerősöm bejuttatott abba az üzembe, de aztán hamar kiderült, hogy nem lesz hosszú életű a procimentő hadjáratom :(

De azért örülök, mert jó pár különlegességet megtudtam menekíteni.

#2345 Felhasználó inaktív   Zoz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 17. 21:39

Idézet: molnarsanyi32 - Dátum: 2009. okt. 12., hétfő - 8:48

A vinyó 4GB, amit fel is ismer rendesen, de formázni csak 286MB-ot tudok Win98 bootdiskkel.
Valaki tudja, hogy miért ???
Előre is köszi.

BIOS probléma! A 4 gigás vinyód már jóval nagyobb mint 1024 cylinder. Viszont a BIOS INT 13h hívásán keresztül csak 1024 cylindert lehet megcímezni, ebből adódott az 528 megás vinyó méret korlát. Későbbi BIOS-okban (ez kb a 486-os korszak közepén történt 95 körül), már képes volt átfordítani a címzést a BIOS, ugyanis a kérdéses INT 13h hívásban 256 fejet lehet címezni, miközben magán az IDE felületen csak 16-t lehet. Tehát pl egy 2048/16/63 CHS vinyóból a BIOS csinál egy látszólag 1024/32/63 CHS vinyót. Ezt a módot általában LARGE néven lehetett beállítani. Ezzel 8 gigáig elvoltak, aztán jött az LBA.

Visszatérve a 386-osodhoz, valószínűleg 1024-el történő osztás után adódó maradék cylinder számot mutatja már a rendszernek a BIOS, így jön ki az a 286 megás méret. (Gondolom 4.3 gigás a vinyó)
Megoldás: nagyjából minden vinyó gyártónak van olyan programja, ami a particiós táblába rak be egy kis rezidens programocskát, ami az operációs rendszer előtt betöltődik, és lecseréli a kérdéses BIOS rutinokat modernebbre, így utána már az operációs rendszer számára elérhető a teljes vinyó méret.

Alternativa: auto detect helyett kézzel állítsd be 1024 (esetleg 1023) cylinderesre a vinyót, majd így 500-asként rakd fel rá a 95-t. Utána már a Windows alól meg tudod FDISK-kelni a maradék helyet egy másik particiónak, mert ilyenkor már a Win a saját IDE driverén keresztül kezeli a vinyót, LBA módban.

Szerkesztette: Zoz 2009. 10. 17. 21:43 -kor

Enterprise 128 / Zilog Z80A@7.12Mhz / 1MB DIP RAM 80ns / 32KB CMOS SRAM / 512KB ROM / Quantum Fireball 540 / WD1772@8/16Mhz / Teac FD55FV / TEAC FD55GFR / NEC FD1305 / ALPS DFP723A
Enterprise Forever!

#2346 Felhasználó inaktív   ace22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 18. 03:40

> hihetetlen, hogy mennyi (számunkra) ÉRTÉKES és ritka
> proci kerül a kemencébe!

Vigasztalodj, az en munkahelyem eszaki anyavallalatanal P4 3 Ghz-es gepeket adtak le - penzt fizetve a szolgaltatasert - megsemmisiteni amugy zold modra...

PEter

#2347 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 18. 18:35

Idézet: ace22 - Dátum: 2009. okt. 18., vasárnap - 4:40

> hihetetlen, hogy mennyi (számunkra) ÉRTÉKES és ritka
> proci kerül a kemencébe!

Vigasztalodj, az en munkahelyem eszaki anyavallalatanal P4 3 Ghz-es gepeket adtak le - penzt fizetve a szolgaltatasert - megsemmisiteni amugy zold modra...

PEter

Uggggyan, P4 3G... az nem vígasztal, minden sarkon lehet még kapni :D

Na de régi, ritka, alig alig elterjedt kezdetleges procival szerelt gépeket... kevésbé! :)

#2348 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 21:13

Ja, mostanában nagyon beindult ez az elektronikai hulladékosdi. Jó üzlet lehet benne .Valami új technológiát fejlesztettek ki rá vagy az úniós törvényi háttér miatt? A hardver M-ben szar alaplapokat és dvd olvasókat 500 forintér akarnak adni. Aszondja, hulladéknak is ennyiért viszik el. Néhány éve még azért 100-200 forintért el tudtam hozni dvd-ket, pedig akkor többet értek.

Telcontar: honnan vannak neked ilyen szerzeményeid?
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2349 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 21:17

Idézet: ace22 - Dátum: 2009. okt. 13., kedd - 15:47

Ja, nem értem mit csodálkoznak a globális felmelegedésen. Bár az oroszoknál jól jöhet fűtésnek.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2350 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 21:52

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. okt. 14., szerda - 12:43

külterjességét veszített, fizetésiigérvénypénzzel vezérelt kapitali agóniájának meghosszabbítására

Csatlakozok!  :reklamacio:  Autóknál ugyanez van. Mióta a sok idióta nyugatra-nem keletre menés lázában idehozta az úniót (bocs, ha köztetek is van ilyen, de kifejezetten únió (gazdasági elnyomás) -ellenes vagyok), azóta nekem kell fizetni, hogy az autót szemétbe átvegyék, hogy a sok bontós jól járhasson. Azelőtt szépen szétszedhettem a garázsban és alkatrésznek elment.  :grrr:
Pár ezer forintos rádiós-lézeres egeremet már nem tudom megszámolni hányszor vittem vissza a - város másik felében levő - boltba átlagosan félévente jellemzően elektromos hibával. De legyen mondjuk 3szori, ami tényleg kritikus, az is már 6 odavissza ingázást jelent, mivel lead,1-2 hétig javít/cserél, értemegy. Természetesen már az utiköltséget-időt tekintve sem érte meg, csupán elvből. Dehogy dobom ki a régi jó soros egereim!
Vesszen a gátlástalan imperializmus!  :doom:  :box2:

Dejól esett kidühöngeni magam!  :cool:
Az idézett mondatod viszont picit nehezen tudom kibogozni, bár egészében értem.

Téma megosztása:

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.