HWSW Informatikai Kerekasztal: Processzorgyűjtők, ide! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről Értékeld a témát: -----

#2351 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 19. 22:01

:offtopic:  Ja, mégvalami. Nemrég nosztalgiából megnéztem az ati csimpánzos és vízköpős demóit (shader 2). Elég gyanús, hogy még nem láttam ilyen motorra készült játékot, csupán összegányolt konzum szemetet. Pedig már HD, crossfire, sok processzor. Bár a sok 1nap alatt végigtolós tyú-tyú-ratata konzum droidnak nincs is ilyesmire szüksége.
Na, visszaadom a szót a processzoroknak.
Telcontar: laptop procim érdekel? Nem mondtál rá semmit. Kuka sors vár rá. Valamikor majd leamputálom a lemezt róla, de ha nem érdekel, fölöslegesen nem dolgozok.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2352 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 22:10

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 21:52

Csatlakozok!  :reklamacio:  Autóknál ugyanez van.

Kicsit bővebben: A kapitalinak az alapelvéből következően, külső piacra van szüksége a megtermelt többletérték eladására (mert nem áramlik ki annyi bér (vásárlóerő), mint amennyi érték keletkezik).
A résztartalékképzéses fizetésiigérvénpénz meg annyit jelent, h egyrészt csak egyrészének van fiziai fedezete (csak egyrésze vásárolható el), másrészt egy fizetésiigérvénynek nincs a jelenben használatiértéke (termelőereje (holtmunkaként munkavégzőképessége)) (macskajeggyel nem lehet egeret fogatni). Emiatt valós hozadéka sincsen (elvileg nem kamatozhatna).
A szemét termékek gyártása meg azért folyik, h ezen csak részben levásárolható pénzmennyiség szaporodhasson (az emberiség és a föld kárára, kevesek hasznára).

#2353 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 08:46

Sziasztok!

Van itt valakinek egy porosodó AMD 486DX4-120 NV8T vagy SV8B processzora amitől esetleg meg is válna? Esetleg tudtok olyan helyet ahol hozzá lehet jutni? Sajnos ezek a procik még hiányoznak a 486-os gyűjteményemből... ( Meg sok másik is. :omg: )

Üdv,
Ákos

#2354 Felhasználó inaktív   Zsotee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 10:19

Üdv mindenkinek

Már régóta olvasgatom ezt a topicot, de eddig nem írtam még ide. Magam is gyűjtöm a procikat, bár olyan nagyon sok egyenlőre még nincs (kb 80-90db). Lenne egy kérdésem. Tegnap vettem két Slot A-s Athlon procit, egy 500-ast és egy 600-ast, és azt vettem észre, hogy az 500-as procinál a típusfelirat a tokon nem a szokásos AMD ATHLON PROCESSOR, hanem AMD 7th GENERATION PROCESSOR. Tudja valaki, hogy ez miért van?? Képeket találtam a neten ilyen prociról, de leírást nem nagyon, hogy miért ez a felirat van rajta.....
Asrock H67M-GE, Intel Core i5-2400 3,1Ghz, 4GB Kingston DDR3 1333Mhz, Integrált VGA ,SB X-Fi, Western Digital Caviar SE16 250GB Hdd, Western Digital Green 1TB hdd, Sony Optiarc DVD-RW, Chieftec 550W (GPS-550AB-A)

#2355 Felhasználó inaktív   Zsotee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 10:23

Idézet: akosf - Dátum: 2009. okt. 20., kedd - 7:46

Sziasztok!

Van itt valakinek egy porosodó AMD 486DX4-120 NV8T vagy SV8B processzora amitől esetleg meg is válna? Esetleg tudtok olyan helyet ahol hozzá lehet jutni? Sajnos ezek a procik még hiányoznak a 486-os gyűjteményemből... ( Meg sok másik is. :omg: )

Üdv,
Ákos

Szia

Én kb 1 hónapja vettem a pcbonto.hu budapesti üzletében egy SV8B-s AMD DX4-120-at. Esetleg kérdezd meg őket, nincs e még belőle nekik.
Asrock H67M-GE, Intel Core i5-2400 3,1Ghz, 4GB Kingston DDR3 1333Mhz, Integrált VGA ,SB X-Fi, Western Digital Caviar SE16 250GB Hdd, Western Digital Green 1TB hdd, Sony Optiarc DVD-RW, Chieftec 550W (GPS-550AB-A)

#2356 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 11:32

Idézet: Zsotee - Dátum: 2009. okt. 20., kedd - 11:19

Lenne egy kérdésem. Tegnap vettem két Slot A-s Athlon procit, egy 500-ast és egy 600-ast, és azt vettem észre, hogy az 500-as procinál a típusfelirat a tokon nem a szokásos AMD ATHLON PROCESSOR, hanem AMD 7th GENERATION PROCESSOR. Tudja valaki, hogy ez miért van?? Képeket találtam a neten ilyen prociról, de leírást nem nagyon, hogy miért ez a felirat van rajta.....

Én csak tippelni tudok: Az első szériás Athlonok még az Argon maggal készültek 250nm-en (K7 mag) a későbbi Thunderbird-ök meg 180nm-en (K75 mag).

szerk.: A www.chipdb.org-on van 500-as Athlon mindkét felirattal, így a fentebb válzoltaknál egyszerűbb lehet az oka. Például az, hogy attól függ a felirat, hogy időben mikor készült. Egyszerűen csak megváltoztatták a feliratot, az "Athlon"-ban rejlő marketing potenciál miatt. ;)

Szerkesztette: akosf 2009. 10. 20. 11:36 -kor

#2357 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 17:59

Idézet: akosf - Dátum: 2009. okt. 20., kedd - 9:46

Sziasztok!

Üdv,
Ákos

Érdekes, Joci pár éve ugyanerről panaszkodott: hogy nem képes 120 MHz-es 486-ost találni.
Sajnos nálam most negatív, pedig szokott megfordulni ilyesmi proci errefelé. Majd gondolok rád, ha látok egyet valahol. (Különben tényleg a bontókban lehet a legkönnyebben találni - tudom, hogy feléd nem nagyon vannak bontók. :( )

Viszont Am486DX4-120 NV8T-vel még sosem találkoztam, csak SV8B-vel. Létezik egyáltalán NV8T-s Am486DX4-120?
... a trip back in time is all I need ...

#2358 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 18:02

Idézet: stephan_derrick - Dátum: 2009. okt. 17., szombat - 20:23

sajnálom, hogy nemrég egy selejtezésnél véletlen veszélyes hulladékmegsemmisítőbe került egy 486 slc gép..
elmentem hozzájuk, és annyi csemegét láttam, hogy sírva jöttem ki..
az a manus, aki a tulaj, meg nem adott belőle semmit... még pénzért sem!
de vannak 80286-os prociim és 287-sek is mellé  :cool: 386 sx, Am5x86, Cx6x86, k7 és egy liaznyi cerka
de a legbüszkébb akkor is a 8500-as típusra vagyok :respect:  és megvan köré a gép is  :cool:

Az a 8500-as egy C16-ban, C116-ban vagy esetleg C128-ban van? (Bár a C128 inkább mintha 8501-es köré épült volna...  :think: )

#2359 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 18:39

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 23:01

Na, visszaadom a szót a processzoroknak.
Telcontar: laptop procim érdekel? Nem mondtál rá semmit. Kuka sors vár rá. Valamikor majd leamputálom a lemezt róla, de ha nem érdekel, fölöslegesen nem dolgozok.

Hali!

A proci érdekel, de csak akkor ha nincs még olyan sSpec...szóval le kéne szerelni azt a lemezt. Mert egy MMC-1-es tokozású Mobile Pentium 233MMX-em már van.

A K6-III+/400ATZ-t egy virtuális bolhapiacon leltem. Nem bírom ki, hogy ne csípjek egyet rajtad: sokkal barátságosabb áron, mint amennyiért te az 550-esedet kínálgatod. :)

#2360 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 18:55

hali,

Idézet

Az a 8500-as egy C16-ban, C116-ban vagy esetleg C128-ban van? (Bár a C128 inkább mintha 8501-es köré épült volna... )

c64 II (fehér burkolatos és talán a G széria, mert a gömbölyű az a MOS 6510 volt)
"Unless that was a guitar in the rifle case." :-)

#2361 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 20:04

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. okt. 20., kedd - 18:59

Viszont Am486DX4-120 NV8T-vel még sosem találkoztam, csak SV8B-vel. Létezik egyáltalán NV8T-s Am486DX4-120?

Kép

#2362 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 21:54

azért 100 MHz alatt is van élet.. 
Akinek van türelme:
m68k
(a filmen 1987-et írunk, 7.14 MHz-es a kicsike)
szóval gyűjtőknek kötelező!
(én persze körítéssel együtt vettem)

#2363 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 07:40

Sziasztok!

Csináltam a weblapomon linkek oldalt.

Szeretnék összegyűjteni minél több témába vágó oldalt és linket elhelyezni.

Aki szeretné, megadhatná saját weblapjának címét!

Köszi,
Joci

Szerkesztette: Joci 2009. 10. 21. 07:40 -kor

#2364 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 09:43

Idézet: Joci - Dátum: 2009. okt. 21., szerda - 7:40

Csináltam a weblapomon linkek oldalt.

Szuper  :up:
csak x86 alapú procik lesznek (motorola, MOS)?
A magok neveit is elférnénrk pl.: Palomino, Thoroughbred..

Egyébként van egy k7-es slotA (kártyás) procim alaplappal, ha kell valakinek. A kettő közül az egyik nem jó.. cserébe vagy csak úgy keresnék egy P24T (Pentium ODP) procit napi használatú gépbe tenném ls486ec lapra.

#2365 Felhasználó inaktív   Zsotee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 10:37

Ti mibe tároljátok a procikat? Nem tudtok valami jó ötletet adni, vagy esetleg lehet valahol venni cpu tálcákat? Nekem jobb hiján most szivaccsal kibélelt lapos kartondobozokban vannak, de kéne valami tutibb megoldás.

#2366 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 11:57

Idézet: Zsotee - Dátum: 2009. okt. 21., szerda - 11:37

Ti mibe tároljátok a procikat? Nem tudtok valami jó ötletet adni, vagy esetleg lehet valahol venni cpu tálcákat? Nekem jobb hiján most szivaccsal kibélelt lapos kartondobozokban vannak, de kéne valami tutibb megoldás.

A CPU-world.com -on elég gyakran lehet kapni különféle tálcákat, viszonylag olcsón.

Ennek ellenére én sokfiókos szekrényekben tárolom a processzorokat (és alaplapokat) amelyeket kemény ESD habszivaccsal béleltem ki. Szerintem kényelmesebb, hogy azt a fiókot húzom elő aminek a tartalma éppen érdekel és nem kell a tálcákat pakolgatni...

Szerkesztette: akosf 2009. 10. 21. 12:43 -kor

#2367 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 12:44

Én CPU tálcákban tárolom, még nagyon régen (6 éve kb) sikerült szereznem jó párat. De már megteltek, szóval én is keresek új tálcákat...

Én amúgy számtech boltokban szereztem be főleg, bementem, megkérdeztem van e kiüresedett tálcájuk, ha volt, akkor hozzám vágtak párat, ingyen. De volt, hogy úgy vettem valakitől párszáz ft-okért.

#2368 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 12:48

Idézet: stephan_derrick - Dátum: 2009. okt. 21., szerda - 10:43

Szuper  :up:
csak x86 alapú procik lesznek (motorola, MOS)?
A magok neveit is elférnénrk pl.: Palomino, Thoroughbred..

Van már most is pár nem x86. Amúgy minden szóba jöhet, de igazából 2005ben tulajdonképpen abbahagytam a proci gyűjtést, tehát akkor került új példány a gyűjteménybe. De most újra gyűjtögetek, majd meglátjuk :)

#2369 Felhasználó inaktív   Zsotee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 13:06

Ezek ma érkeztek.

http://img38.imagesh.../dsc00699cx.jpg
http://img62.imagesh...6/dsc00700h.jpg
http://img23.imagesh...1/dsc00703u.jpg
http://img94.imagesh...7/dsc00704i.jpg
http://img202.images.../dsc00705ab.jpg
http://img202.images...4/dsc00706k.jpg

Szerkesztette: Zsotee 2009. 10. 21. 13:07 -kor

#2370 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 17:22

Én 486-tól fölfelé tálcákon tartom a gyűjteményt, bár tálcából mindig kevés van. Ami nem fér el a tálcákon, az egy külön erre a célra készíttetett laposfiókos szekrényben pihen. A legszerencsésebb példányok pedig alaplapokban, eredeti elektronikai környezetükben pihennek a polcon vagy itt-ott a falon. :)

A CPU-World-ön van külön topikja a témának, érdemes ott is körülvizslatni, vannak egészen kitűnő megoldások. Sajnos közös jellemzőjük, hogy a jó megoldások megvalósítása nem olcsó.

Arról érdemes egy pár szót ejteni, hogy a tárolást milyen szempontok figyelembe vételével érdemes megtervezni. Szigorúan az én véleményem szerint az alábbiakra érdemes figyelni:

1. A gyűjtemény könnyen bemutatható legyen.
Ákos sokfiókos megoldása, vagy az én laposfiókos szekrényem ezt elfogadhatóan teljesíti. A legjobb megoldás, amit erre a szempontra láttam, egy olyan üveges/keretes tárolórendszer volt, amilyennel a posztereket szokták a hipermarketekben a vevőknek prezentálni.

2. Mechanikai védelem
Szomorú látvány az összekarcolódott felirat, az elgörbült lábak. A legolcsóbb, bár szerintem korántsem esztétikus megoldás a lábak védelmére a hungarocell. Szerintem sokkal jobb, és kompakt megoldás a tálca a mechanikai sérülések kivédésére. Különben meg nem kell mozgatni/tapogatni/puszilgatni a gyűjteményt, ha nem muszáj. :)

3. Nedvesség elleni védelem
Mérsékelt égövön ez annyira nem probléma, de a trópusokon, vagy a mienkénél nedvesebb lakóhelyen élő gyűjtők panaszkodnak arra, hogy a gyűjteményük legszebb darabjai lassabban vagy gyorsabban, de biztosan korrodálnak. Ezt csak zárt tárolóval lehet kivédeni, amibe lehetőség szerint egy nem túl feltűnő helyre deszikkánst is érdemes tenni. Ami minket illet, véleményem szerint a korrózió nálunk sokkal kisebb probléma, de a hatása itt sem nulla. Viszont sokkal nagyobb veszély a gyűjtemény épségére a rossz elhelyezés: ha csövek alatt tartjuk, vagy olyan helyen, ahol egy csőtörésnél a lé aláfolyhat, akkor számítanunk kell kellemetlen meglepetésekre.

4. Foglaljon kis helyet a gyűjtemény
Aki kacsalábon forgó palotában él, annak ez nem szempont. Aki panelben, 56 m2-en, annak ez a legfontosabb. A legkompaktabb, mechanikailag is kifogástalan tárolási mód szerintem a tálca. Aki tud jobbat, mondja el, mutassa be!

Várom e témában is a véleményeket, további szempontokat, amikre én nem gondoltam.

Téma megosztása:

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.