HWSW Informatikai Kerekasztal: Processzorgyűjtők, ide! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről Értékeld a témát: -----

#2661 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 19. 21:48

A 2.4/512/533-ra több jelentkező van, ki mennyit ajánl érte?

Az SL5TJ 1.5ghz-ból a jelek szerint csak 1db malay, 1db C.R van. Eddig kettő jelentkező van, esetleg eloszt6ó a kettő kétfele.

Aztán van még az AMD s754 1.4GHZ SDA2500AIO3BX 64bit sempron-ból 2db, akinek erre van gusztusa. Szépek, gyári új mintapéldányok. Az egyik parányian karcos.

Szerkesztette: Samuraj 2010. 01. 19. 22:34 -kor

A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2662 Felhasználó inaktív   ace22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 07:39

Idézet: Joci - Dátum: 2010. jan. 19., kedd - 18:59

:offtopic:
Mire vadásztok?  :confused: :)

Megmondhatnank, csak akkor meg kellene...  ;)

Maganban reszletezem, Telcontar!

PEter

#2663 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 09:06

Idézet: Samuraj - Dátum: 2010. jan. 19., kedd - 22:48

AMD s754 1.4GHZ SDA2500AIO3BX 64bit sempron-ból 2db

Ja, árat nem irtam. 1000ft-ra gondoltam hirtelen, de nem lenne baj, ha többért is menne, főleg a szebbik darab.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2664 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 09:12

Közben a prescottokat belepróbáltam őket supportos lapba (ezzel meg a willamették nem mennek), frankón kapnak tápot, tehát nagy eséllyel működnek. Piaci áruk jó sok ezer ft. Bár a lap más miatt nem indul el, így mélyebbre ható vizsgálatot nem tudok végezni velük - még.

#2665 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 22. 20:29

Vaterán most nagyon ment relative "szar" proci. Csak sejtésem van arról, hogy northwood-A 512/400. De ha ez így megy és alig slendriánul írta ki a srác, akkor tök frankó.
Errűl van szó

szerk: jól elvagyok magamba

Szerkesztette: Samuraj 2010. 01. 22. 20:30 -kor

#2666 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 22. 22:13

Idézet: Samuraj - Dátum: 2010. jan. 22., péntek - 21:29

Vaterán most nagyon ment relative "szar" proci. Csak sejtésem van arról, hogy northwood-A 512/400. De ha ez így megy és alig slendriánul írta ki a srác, akkor tök frankó.
Errűl van szó

szerk: jól elvagyok magamba

20 ezerért is rálehet sózni egy balekra attól még nemfog annyit érni:)
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2667 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 23. 08:02

Idézet: djculture - Dátum: 2010. jan. 22., péntek - 23:13

20 ezerért is rálehet sózni egy balekra attól még nemfog annyit érni:)

Minden annyit ér, amennyiért el lehet adni. :)
... a trip back in time is all I need ...

#2668 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 24. 20:21

A megmaradt  P4-ek. Vegyétek, vigyétek. Kicsik: 500 ft. Alul a prescottok, de még mindig nem láttam őket működni, addig csak remélhetem, hogy jók, előbb utóbb letesztelem, piaci áron adandók. Az 1.6-osok közül 2nek egy-egy lába törött-visszaforrasztott és újra meg újra visszaforrasztott, mert nem túl tartós, de ha valakinek hátha abból kell gyűjteménybe, mert szépen csillog. A kisképekre kattintva jön a nagy, ha mindent jól csináltam, vagyis kép-linkek.
Kép Kép Kép Kép

Szerkesztette: Samuraj 2010. 01. 24. 20:23 -kor

#2669 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 25. 17:39

Kép Kép Kép
Még ez is megvan! Eladó vagy mi. Nem mintha nagy kapkodás lenne érte. Megmarad nekem, nagyon szomorú leszek  :p
Aztán:
SL6C6 1.4G/256/100 tualatin celeron
SL5QL 1266/512/133 tualatin normal

#2670 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 25. 21:56

A coprocival kapcsolatban 16-án írtam pü-t, de nem írtál vissza.
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#2671 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 26. 18:54

Ja, vártam is, de nem történt semmi, gondoltam biztos sok a dolgod. Mosmár viszont vannak képek is, legalább látod mit veszel. Ha itt a lé, megyen a cucc, péntektől feb8-ig szabin vagyok, ha addig nem tudom feladni, akkor majd csak azután, közbe se kép se hang!

#2672 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 28. 12:48

P3 celeron 900mhz
SL5LX 2db
SL5WA 1db
SL5MQ 1db
SL5MQ 1db ROSSZZ!!!
A többi mind jó.
Az egyiket kísérletképpen beraktam 124mhz alapórajelre, mert nem volt kedvem a jumperral kínlódni, nagyon be van szuszakolva. Azért 124mhz, mert a 4x128 reg ECC negyedik tagja többön nem hajlandó menni. Előállt a 9x124=1116mhz. Simán megy! Majd még kiderül mennyire fagyoskodik adott műveleteknél, talán valami játékot kéne ráereszteni. NFSU biztos, gyúm3 teszt mehet?

(egyébként kezdem magányosan érezni magam)

#2673 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 28. 19:00

Hogy ne légy annyira magányos, ideírom, hogy ma megjött a csomagom, gazdagabb lettem egy 1.5-ös willamette bigyóval, egy 1.8A jelű anno közkedvelt northwooddal (ez jó kis történelmi cucc, mint a 300A cerka :)) meg a 754-es sempronnal :) Majd mindjárt megkutatom, utóbbiban milyen mag lapul, mert az a lényeg :)
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2674 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 28. 19:05

Idézet: alvaro - Dátum: 2010. jan. 28., csütörtök - 20:00

Hogy ne légy annyira magányos, ideírom, hogy ma megjött a csomagom, gazdagabb lettem egy 1.5-ös willamette bigyóval, egy 1.8A jelű anno közkedvelt northwooddal (ez jó kis történelmi cucc, mint a 300A cerka :)) meg a 754-es sempronnal :) Majd mindjárt megkutatom, utóbbiban milyen mag lapul, mert az a lényeg :)

754 es sz@rpron a rémálmom :D
3000 es athlon64 helyett mikor lett egy 3000 es sempron azthittem kivágom a kukába.1/3 a volt a teljesítménye mindenben. :D

Szerkesztette: djculture 2010. 01. 28. 19:07 -kor

Hádédész..

#2675 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 28. 19:19

Idézet: djculture - Dátum: 2010. jan. 28., csütörtök - 19:05

754 es sz@rpron a rémálmom :D
3000 es athlon64 helyett mikor lett egy 3000 es sempron azthittem kivágom a kukába.1/3 a volt a teljesítménye mindenben. :D

Múltkor direkt ilyen okokból begyűjtöttem egy 1.7-es villámette cerkát, ha annál is gyíkabb bír lenni, meghajolok előtte :D

szerk. kicsit sajnálom, hogy alaplapokat nem szedtem össze hozzájuk, lehetne szórakozni velük, de érett megfontolás alapján úgy döntöttem, hogy az is bőven sok, ami saját gépekből felgyűlik, annak is épp elég helyet szorítani, meg pakolni költözéskor (mostanában 2 is volt belőlük, tele van velük a hócipőm...)

Szerkesztette: alvaro 2010. 01. 28. 19:21 -kor

#2676 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 28. 19:40

Idézet: alvaro - Dátum: 2010. jan. 28., csütörtök - 20:19

Múltkor direkt ilyen okokból begyűjtöttem egy 1.7-es villámette cerkát, ha annál is gyíkabb bír lenni, meghajolok előtte :D

szerk. kicsit sajnálom, hogy alaplapokat nem szedtem össze hozzájuk, lehetne szórakozni velük, de érett megfontolás alapján úgy döntöttem, hogy az is bőven sok, ami saját gépekből felgyűlik, annak is épp elég helyet szorítani, meg pakolni költözéskor (mostanában 2 is volt belőlük, tele van velük a hócipőm...)

Nekem chipszetileg volt mindenféle s754 es alaplapom, ami legjobb volt a pci ex-es nf4 chipszetes.Én is azért cserélgettem összevissza kiváncsi voltam mindre mit tud.:)
Hádédész..

#2677 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 14:18

Idézet: djculture - Dátum: 2010. jan. 28., csütörtök - 19:05

1/3 a volt a teljesítménye mindenben.

Ez furcsa. Télleg gyengusz. Amit én küldtem szempron, az 64 bites és 256 kess. Ott van, mint egy alsó kategóriás athlon, mer azok 256-tól indulnak. Bár kétlem, hogy csak a kess ennyit visszafogna rajta. A 128-as kessűeket még megértem, az kevés. De az amd-knek az L1 128kb brutális az intelek csöppségéhez képest. Ez a a sempron télleg csak arra jó, hogy tesztelni vagy a 64bites mivoltát kihasználni.

Gyúm teszt a P3-on: Rövidre fogom. :D
"initializing game"..... "initializing menus"..........................................................................................................
<fekete kép> ...............................................................................................................................................................................................................................................................................................
Egyszer csak lesz egy kurzor  is ...................................................................................................................................................................................................................................
Aztán a menubar is látszik.............
...ha nagyon sokáig vár az ember, előjön a forgó golyó is a háttérből.
Kilépni, kattintani esélytelen, mert percek múlva reagál az egérmozgásra. Kontrolaltdel-feladatkezelő. Proci 100%-on. Mi a tetűrák terheli meg ennyire? Az 1ghz nem lehet kevés, mert ugyanekkora athlonnal teker. Igen, minden driver, patch, nyámnyila a helyén van, nincsenek háttérben futó terheló marhaságok.
szerk: szerintem ezt a gyúm3at ritka trehányul alkották meg. Vagy ellenkezőleg, mesterien, hogy lehessen hozzá megvenni a legújabb brutál vasat. Még teszt programnak se jó, nemhogy jáccani. Mennyenek a....
Na de megyek én is, 1 7 múlva pá!

Szerkesztette: Samuraj 2010. 01. 29. 14:22 -kor

#2678 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 15:16

Idézet: Samuraj - Dátum: 2010. jan. 29., péntek - 15:18

Ez furcsa. Télleg gyengusz. Amit én küldtem szempron, az 64 bites és 256 kess. Ott van, mint egy alsó kategóriás athlon, mer azok 256-tól indulnak. Bár kétlem, hogy csak a kess ennyit visszafogna rajta. A 128-as kessűeket még megértem, az kevés. De az amd-knek az L1 128kb brutális az intelek csöppségéhez képest. Ez a a sempron télleg csak arra jó, hogy tesztelni vagy a 64bites mivoltát kihasználni.

Gyúm teszt a P3-on: Rövidre fogom. :D
"initializing game"..... "initializing menus"..........................................................................................................
<fekete kép> ...............................................................................................................................................................................................................................................................................................
Egyszer csak lesz egy kurzor  is ...................................................................................................................................................................................................................................
Aztán a menubar is látszik.............
...ha nagyon sokáig vár az ember, előjön a forgó golyó is a háttérből.
Kilépni, kattintani esélytelen, mert percek múlva reagál az egérmozgásra. Kontrolaltdel-feladatkezelő. Proci 100%-on. Mi a tetűrák terheli meg ennyire? Az 1ghz nem lehet kevés, mert ugyanekkora athlonnal teker. Igen, minden driver, patch, nyámnyila a helyén van, nincsenek háttérben futó terheló marhaságok.
szerk: szerintem ezt a gyúm3at ritka trehányul alkották meg. Vagy ellenkezőleg, mesterien, hogy lehessen hozzá megvenni a legújabb brutál vasat. Még teszt programnak se jó, nemhogy jáccani. Mennyenek a....
Na de megyek én is, 1 7 múlva pá!

800 as p3 a minimu gépigénye igy nemcsoda,gyakorlatilag gf2mx400 /128bites ram/+ duron 1300 al ellehet vele játszogatni.Athlon meg jóval erősebb mint az ugyanolyan órajelű p3 ezt is ezerszer tapasztaltam.Ha meg még az athlon alá ddr-t is pakolunk még jobban megtáltosodik.
Hádédész..

#2679 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 15:35

...mennyi ramot kapott az a szerencsétlen P3? 512MB kicsit darálós volt a doom3-nak, 1GB pöpec.
Elindulni elindult 256MB+gef2ti-vel is, de rettenetes volt :D

A sempron meg, igen, utánanéztem, ez 256k-s darab. Egyébként a gép, amin utánanéztem, szintén 256k-s sempron alapú, csak az 1.9GHz-es Sparta, és kisétvágyú netezős gépnek mindeddig egészen jól funkcionált, sőt, 720p-s videókkal is elbír.
Lehet, hogy tényleg a 128k L2-nél van a kutya elásva.

Szerkesztette: alvaro 2010. 01. 29. 15:36 -kor

#2680 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 07. 15:56

Megvártatok, de rendes...
A doom 3 -at a múltkor próbáltam csontra butított athlon bartonnal is (5x100=500mhz, single 256 ddr, x4 agp gef5200) és mégha nagyon is szaggatott elég nyílt és mozgalmas terepen, de kezelni lehetett.
Ez a tuningolt p3 (133/1ghz/512sdram/x2 agp gef5200) meg a menüt se éleszti fel emberi sebességgel. Egyébként működik látszat lefagyás ellenére, csak baromi lassan, gombnyomásra, egérmozgatásra félperc után reagál. Elképzelhető, hogy a x2-x4 agp között ekkora lenne a különbség? Meg persze a sdr is visszafog valamennyit, de annak 133mhz-je áll szemben a ddr 100mhz-jével. Illetve gondolom a hidak közötti sávszél is nagyon eltérő, mert p3-nak 133mhz x 64bit <> nforce2-nek az előbbi konfigban legalább 200mhz x 64 bit. Ha jól gondolom.

Téma megosztása:

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.