Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről
Elküldve: 2010. 01. 26. 18:54
Elküldve: 2010. 01. 28. 12:48
SL5LX 2db
SL5WA 1db
SL5MQ 1db
SL5MQ 1db ROSSZZ!!!
A többi mind jó.
Az egyiket kísérletképpen beraktam 124mhz alapórajelre, mert nem volt kedvem a jumperral kínlódni, nagyon be van szuszakolva. Azért 124mhz, mert a 4x128 reg ECC negyedik tagja többön nem hajlandó menni. Előállt a 9x124=1116mhz. Simán megy! Majd még kiderül mennyire fagyoskodik adott műveleteknél, talán valami játékot kéne ráereszteni. NFSU biztos, gyúm3 teszt mehet?
(egyébként kezdem magányosan érezni magam)
Elküldve: 2010. 01. 28. 19:00
May God have mercy on our dirty little hearts
Elküldve: 2010. 01. 28. 19:05
Idézet: alvaro - Dátum: 2010. jan. 28., csütörtök - 20:00
754 es sz@rpron a rémálmom
3000 es athlon64 helyett mikor lett egy 3000 es sempron azthittem kivágom a kukába.1/3 a volt a teljesítménye mindenben.
Szerkesztette: djculture 2010. 01. 28. 19:07 -kor
Hádédész..
Elküldve: 2010. 01. 28. 19:19
Idézet: djculture - Dátum: 2010. jan. 28., csütörtök - 19:05
3000 es athlon64 helyett mikor lett egy 3000 es sempron azthittem kivágom a kukába.1/3 a volt a teljesítménye mindenben.
Múltkor direkt ilyen okokból begyűjtöttem egy 1.7-es villámette cerkát, ha annál is gyíkabb bír lenni, meghajolok előtte
szerk. kicsit sajnálom, hogy alaplapokat nem szedtem össze hozzájuk, lehetne szórakozni velük, de érett megfontolás alapján úgy döntöttem, hogy az is bőven sok, ami saját gépekből felgyűlik, annak is épp elég helyet szorítani, meg pakolni költözéskor (mostanában 2 is volt belőlük, tele van velük a hócipőm...)
Szerkesztette: alvaro 2010. 01. 28. 19:21 -kor
Elküldve: 2010. 01. 28. 19:40
Idézet: alvaro - Dátum: 2010. jan. 28., csütörtök - 20:19
szerk. kicsit sajnálom, hogy alaplapokat nem szedtem össze hozzájuk, lehetne szórakozni velük, de érett megfontolás alapján úgy döntöttem, hogy az is bőven sok, ami saját gépekből felgyűlik, annak is épp elég helyet szorítani, meg pakolni költözéskor (mostanában 2 is volt belőlük, tele van velük a hócipőm...)
Nekem chipszetileg volt mindenféle s754 es alaplapom, ami legjobb volt a pci ex-es nf4 chipszetes.Én is azért cserélgettem összevissza kiváncsi voltam mindre mit tud.
Hádédész..
Elküldve: 2010. 01. 29. 14:18
Idézet: djculture - Dátum: 2010. jan. 28., csütörtök - 19:05
Ez furcsa. Télleg gyengusz. Amit én küldtem szempron, az 64 bites és 256 kess. Ott van, mint egy alsó kategóriás athlon, mer azok 256-tól indulnak. Bár kétlem, hogy csak a kess ennyit visszafogna rajta. A 128-as kessűeket még megértem, az kevés. De az amd-knek az L1 128kb brutális az intelek csöppségéhez képest. Ez a a sempron télleg csak arra jó, hogy tesztelni vagy a 64bites mivoltát kihasználni.
Gyúm teszt a P3-on: Rövidre fogom.
"initializing game"..... "initializing menus"..........................................................................................................
<fekete kép> ...............................................................................................................................................................................................................................................................................................
Egyszer csak lesz egy kurzor is ...................................................................................................................................................................................................................................
Aztán a menubar is látszik.............
...ha nagyon sokáig vár az ember, előjön a forgó golyó is a háttérből.
Kilépni, kattintani esélytelen, mert percek múlva reagál az egérmozgásra. Kontrolaltdel-feladatkezelő. Proci 100%-on. Mi a tetűrák terheli meg ennyire? Az 1ghz nem lehet kevés, mert ugyanekkora athlonnal teker. Igen, minden driver, patch, nyámnyila a helyén van, nincsenek háttérben futó terheló marhaságok.
szerk: szerintem ezt a gyúm3at ritka trehányul alkották meg. Vagy ellenkezőleg, mesterien, hogy lehessen hozzá megvenni a legújabb brutál vasat. Még teszt programnak se jó, nemhogy jáccani. Mennyenek a....
Na de megyek én is, 1 7 múlva pá!
Szerkesztette: Samuraj 2010. 01. 29. 14:22 -kor
Elküldve: 2010. 01. 29. 15:16
Idézet: Samuraj - Dátum: 2010. jan. 29., péntek - 15:18
Gyúm teszt a P3-on: Rövidre fogom.
"initializing game"..... "initializing menus"..........................................................................................................
<fekete kép> ...............................................................................................................................................................................................................................................................................................
Egyszer csak lesz egy kurzor is ...................................................................................................................................................................................................................................
Aztán a menubar is látszik.............
...ha nagyon sokáig vár az ember, előjön a forgó golyó is a háttérből.
Kilépni, kattintani esélytelen, mert percek múlva reagál az egérmozgásra. Kontrolaltdel-feladatkezelő. Proci 100%-on. Mi a tetűrák terheli meg ennyire? Az 1ghz nem lehet kevés, mert ugyanekkora athlonnal teker. Igen, minden driver, patch, nyámnyila a helyén van, nincsenek háttérben futó terheló marhaságok.
szerk: szerintem ezt a gyúm3at ritka trehányul alkották meg. Vagy ellenkezőleg, mesterien, hogy lehessen hozzá megvenni a legújabb brutál vasat. Még teszt programnak se jó, nemhogy jáccani. Mennyenek a....
Na de megyek én is, 1 7 múlva pá!
800 as p3 a minimu gépigénye igy nemcsoda,gyakorlatilag gf2mx400 /128bites ram/+ duron 1300 al ellehet vele játszogatni.Athlon meg jóval erősebb mint az ugyanolyan órajelű p3 ezt is ezerszer tapasztaltam.Ha meg még az athlon alá ddr-t is pakolunk még jobban megtáltosodik.
Hádédész..
Elküldve: 2010. 01. 29. 15:35
Elindulni elindult 256MB+gef2ti-vel is, de rettenetes volt
A sempron meg, igen, utánanéztem, ez 256k-s darab. Egyébként a gép, amin utánanéztem, szintén 256k-s sempron alapú, csak az 1.9GHz-es Sparta, és kisétvágyú netezős gépnek mindeddig egészen jól funkcionált, sőt, 720p-s videókkal is elbír.
Lehet, hogy tényleg a 128k L2-nél van a kutya elásva.
Szerkesztette: alvaro 2010. 01. 29. 15:36 -kor
Elküldve: 2010. 02. 07. 15:56
A doom 3 -at a múltkor próbáltam csontra butított athlon bartonnal is (5x100=500mhz, single 256 ddr, x4 agp gef5200) és mégha nagyon is szaggatott elég nyílt és mozgalmas terepen, de kezelni lehetett.
Ez a tuningolt p3 (133/1ghz/512sdram/x2 agp gef5200) meg a menüt se éleszti fel emberi sebességgel. Egyébként működik látszat lefagyás ellenére, csak baromi lassan, gombnyomásra, egérmozgatásra félperc után reagál. Elképzelhető, hogy a x2-x4 agp között ekkora lenne a különbség? Meg persze a sdr is visszafog valamennyit, de annak 133mhz-je áll szemben a ddr 100mhz-jével. Illetve gondolom a hidak közötti sávszél is nagyon eltérő, mert p3-nak 133mhz x 64bit <> nforce2-nek az előbbi konfigban legalább 200mhz x 64 bit. Ha jól gondolom.
Elküldve: 2010. 02. 08. 21:31
A scsi adaptec 2940W-nek mennie kell az 50 és 68-nak egyszerre is! Bármelyik 3 csatiból egyszerre 2, de mindhárom egyszerre nem! Amelyiket használom ezzel nincs gond. Amit adtam, mintha a 68as nem ment volna vagy csak valamilyen kombináció vagy már nem tudom. Legutóbb beraktam tesztre, de csak az 50-esre és azzal nem volt gond.
Közben arra is rájöttem, miért szívtam én folyton eszköz detekt és random reset hibákkal. A zsinóron nem lehet "lógó" használatlan végződés, vagyis se átalakítók magába, se áramtalanított eszköz. Mert nálam eddig úgy voltak felfűzve, hogy több vinyó különböző oprendszer és csak az áramot dugdostam ide-oda, mikor melyik kellett, adatkábel maradt. Ugyanígy felfűzögetve cd-k átalakítóval, ami néha magába rajtamaradt. Nem minden esetben vannak gondok, csak ha már kellően sok eszköz van felfűzve. Jellemzően 3-4-nél már jönnek hibák. Gondoltam biztos a hosszú vagy hibás kábelek miatt. A leghajtépőbb azok szoktak lenni, amikor a cd-k adatátvitel közben véletlenszerűen drive resetet csinálnak, de van olykor bus reset is (minden hdd is resetelődik). CD íráskor elég kellemetlen. Bootoláskori detekteknél meg néha felismeri zökkenőmentesen mindet, olykor pedig megáll egyikmásiknál pl "ID:11" -nél és utána már semmit nem ír ki, csak timeoutol később.
Már nem annyira fordulnak elő a wide negotation hibák vagy a terminátor gondok, ezek is főleg a lógó 68-50 átlakítók vagy hibás kábelek miatt voltak.
Valamikor még tartanom fog kelleni egy sok felfűzött eszköz tesztet, de már eléggé fogyóban vannak.
Tudom, ennek a nagy SCSI topicban lenne a helye, majd azt is átolvasom egyszer ha lesz időm. Csak Telcontarnak adott példánnyal összefüggésében írtam ide, és hogy a többiek is okulhassanak.
Elküldve: 2010. 02. 08. 21:34
Elküldve: 2010. 02. 09. 09:57
Szereztem egy úgynevezett "CD Server" kütyüt! Állat!
Ez egy komplett számítógép, egy 5.25"-ös meghajtóba bepréselve, pont akkora, mint pl. egy CD-ROM meghajtó.
Benne van egy mini alaplap, rajta egy 133-as AMD proci, 32MB EDO ram, egy Adaptec SCSI kártya, meg egy 3Com 100Mbit-es hálókari.
Tudtok segíteni az életrekeltésében? Kellene hozzá néhány SCSI CD-ROM, meg egy winyó, meg egy olyan házikó, amiben csak meghajtóknak vannak helyek (mint EZEN a képen).
Illetve, találkozott már valaki ilyen mini géppel? Hogyan lehet telepíteni rendszert rá, stb? Ugyanis nincs rajta VGA kimenet, csak egy sorosport, meg egy UTP, meg 2db SCSI csatlakozó.
Én azt gondoltam ki, hogy egy másik, rendes PC-n telepítek mondjuk egy Linuxot, beforgatva kernelbe a "mini PC"-ben található hálókareszt meg SCSI kártyát, úgy talán menne vele. Csak kérdés, hogy egyáltalán hogyan tudom felismertetni vele a winyót, meg a stb...
Maga a cucc pedig így néz ki (bocs, telefonos képek):
CD Server - eleje
CD Server - hátulja
Ötlet? Javaslat?
Nekem ami még hirtelen eszembe jutott, hogy van rajta ISA slot (2db is, egyikben a hálókari, másikban a SCSI kártya van gyárilag), arra gondoltam, mi lenne, ha a hálókártyát kiszedném átmenetileg, és belenyomnék egy ISA vga kártyát, hátha úgy lehetne képet varázsolni és telepíteni rendszert.
Szerkesztette: Joci 2010. 02. 09. 09:58 -kor
Elküldve: 2010. 02. 09. 10:25
Van valakinek egy felesleges?
Amúgy a szerkezet tápra dugva beindul, csippan is egyet, csak épp vga kimenet híján nem tudok vele mit kezdeni, egyelőre. Szerintem egy VGA kártya segítene. Talán.
Elküldve: 2010. 02. 09. 10:57
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2010. 02. 09. 11:38
Idézet: Joci - Dátum: 2010. febr. 9., kedd - 9:57
Szia!
Tudnál írni egy pár sort, vagy adni egy linket, hogy egy ilyen kütyü mire jó, mit tud?
Elküldve: 2010. 02. 09. 14:01
Idézet: bogdan - Dátum: 2010. febr. 9., kedd - 11:57
Erről tudsz írni bővebben? Vagy valami link? Érte(gete)k linuxhoz, üzemeltetek is saját szervert, bütyköltem én is sok mindent soros porton (pl. internetet másik gép számára), de telepítést még nem csináltam soros porton keresztül.
Pedig ez lesz a megoldás, mert közben rájöttem, hogy hiába raknék be VGA kártyát, attól még billentyűzetet nem tudok rádugaszolni
Szóval ez a megoldás jónak tűnik, csak kéne egy kis támpont az elinduláshoz
Idézet
Amit linkeltem KÉPET, ezen látszik, hogy benne van 6-8 CD-ROM, gondolom ezeket tudta megosztani hálózaton. Sőt, talán megfelelő szoftverrel esetleg sokszorosításra is alkalmas lehetett, ha CD-RW meghajtók kerültek be. De a fő feladat szerintem a CD-ROM-ot tartalmának hálózaton való megosztása volt.
Én igazából csak kíváncsiságból akarom beüzemelni, de akár még jó is lehet "valamire"
Pl. 486-5x86 procik tesztelésére kiváló lenne, mert pici, halk, és elég neki egy akármilyen 12V-os tápfesz!
Szerkesztette: Joci 2010. 02. 09. 14:03 -kor
Elküldve: 2010. 02. 09. 22:14
Idézet: Joci - Dátum: 2010. febr. 9., kedd - 9:57
Ha szerencséd van, akkor tudsz hozzá szerezni egy olyasféle programot, mint amilyennel az egykártyás célszámítógépeket (célmicrokontrollereket) hangszerelik.
Elküldve: 2010. 02. 10. 07:22
Idézet: Sumi - Dátum: 2008. nov. 12., szerda - 22:23

És még csak most jelent meg, pedig mióta készen volt már...
Elküldve: 2010. 02. 10. 09:01
Idézet: Sumi - Dátum: 2010. febr. 10., szerda - 8:22
És milyen elavult máris mondjuk egy Power 7-hez képest. Vagy az Intel csúcstechnológiával készülő, 32 nm-es chipjeihez képest. És elsőre talán fura, de ezért lesz majd valamikor kapós a gyűjtők között a Tukwila. Keveset fognak eladni belőle, tehát szűkös lesz a használt, leselejtezett Tukwilák kínálata is.

Súgó
A téma zárva.