HWSW Informatikai Kerekasztal: Processzorgyűjtők, ide! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről Értékeld a témát: -----

#2681 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 08. 21:31

Telcontar!
A scsi adaptec 2940W-nek mennie kell az 50 és 68-nak egyszerre is! Bármelyik 3 csatiból egyszerre 2, de mindhárom egyszerre nem! Amelyiket használom ezzel nincs gond. Amit adtam, mintha a 68as nem ment volna vagy csak valamilyen kombináció vagy már nem tudom. Legutóbb beraktam tesztre, de csak az 50-esre és azzal nem volt gond.
Közben arra is rájöttem, miért szívtam én folyton eszköz detekt és random reset hibákkal. A zsinóron nem lehet "lógó" használatlan végződés, vagyis se átalakítók magába, se áramtalanított eszköz. Mert nálam eddig úgy voltak felfűzve, hogy több vinyó különböző oprendszer és csak az áramot dugdostam ide-oda, mikor melyik kellett, adatkábel maradt. Ugyanígy felfűzögetve cd-k átalakítóval, ami néha magába rajtamaradt. Nem minden esetben vannak gondok, csak ha már kellően sok eszköz van felfűzve. Jellemzően 3-4-nél már jönnek hibák. Gondoltam biztos a hosszú vagy hibás kábelek miatt. A leghajtépőbb azok szoktak lenni, amikor a cd-k adatátvitel közben véletlenszerűen drive resetet csinálnak, de van olykor bus reset is (minden hdd is resetelődik). CD íráskor elég kellemetlen. Bootoláskori detekteknél meg néha felismeri zökkenőmentesen mindet, olykor pedig megáll egyikmásiknál pl "ID:11" -nél és utána már semmit nem ír ki, csak timeoutol később.
Már nem annyira fordulnak elő a wide negotation hibák vagy a terminátor gondok, ezek is főleg a lógó 68-50 átlakítók vagy hibás kábelek miatt voltak.
Valamikor még tartanom fog kelleni egy sok felfűzött eszköz tesztet, de már eléggé fogyóban vannak.

Tudom, ennek a nagy SCSI topicban lenne a helye, majd azt is átolvasom egyszer ha lesz időm. Csak Telcontarnak adott példánnyal összefüggésében írtam ide, és hogy a többiek is okulhassanak.
:offtopic:
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2682 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 08. 21:34

Van még rahedli eladó 1.6-os  P4 és a 2.4 cerka is itt figyel még.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2683 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 09. 09:57

Nem proci, de az is van benne:

Szereztem egy úgynevezett "CD Server" kütyüt! Állat!

Ez egy komplett számítógép, egy 5.25"-ös meghajtóba bepréselve, pont akkora, mint pl. egy CD-ROM meghajtó.

Benne van egy mini alaplap, rajta egy 133-as AMD proci, 32MB EDO ram, egy Adaptec SCSI kártya, meg egy 3Com 100Mbit-es hálókari.

Tudtok segíteni az életrekeltésében? Kellene hozzá néhány SCSI CD-ROM, meg egy winyó, meg egy olyan házikó, amiben csak meghajtóknak vannak helyek (mint EZEN a képen).

Illetve, találkozott már valaki ilyen mini géppel? Hogyan lehet telepíteni rendszert rá, stb? Ugyanis nincs rajta VGA kimenet, csak egy sorosport, meg egy UTP, meg 2db SCSI csatlakozó.

Én azt gondoltam ki, hogy egy másik, rendes PC-n telepítek mondjuk egy Linuxot, beforgatva kernelbe a "mini PC"-ben található hálókareszt meg SCSI kártyát, úgy talán menne vele. Csak kérdés, hogy egyáltalán hogyan tudom felismertetni vele a winyót, meg a stb...

Maga a cucc pedig így néz ki (bocs, telefonos képek):
CD Server - eleje
CD Server - hátulja

Ötlet? Javaslat?

Nekem ami még hirtelen eszembe jutott, hogy van rajta ISA slot (2db is, egyikben a hálókari, másikban a SCSI kártya van gyárilag), arra gondoltam, mi lenne, ha a hálókártyát kiszedném átmenetileg, és belenyomnék egy ISA vga kártyát, hátha úgy lehetne képet varázsolni és telepíteni rendszert.

Szerkesztette: Joci 2010. 02. 09. 09:58 -kor

#2684 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 09. 10:25

De jó, most jutott eszembe, hogy épp nemrég dobtam ki az összes régi ISA slotos cuccaimat :( Egyszerűen nem fértek már el...

Van valakinek egy felesleges? :D

Amúgy a szerkezet tápra dugva beindul, csippan is egyet, csak épp vga kimenet híján nem tudok vele mit kezdeni, egyelőre. Szerintem egy VGA kártya segítene. Talán.

#2685 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 09. 10:57

szerintem egy debiant pl. lehet telepiteni soros porton keresztuli kommunikacioval.. radugod a masik gepet, ami a soros porton keresztul terminalemulal, oszt annyi. regi munkahelyemen Sun nagyvasban nem volt vga, de tudtunk vele mindent csinalni. eleg szokvanyos helyzet valojaban.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2686 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 09. 11:38

Idézet: Joci - Dátum: 2010. febr. 9., kedd - 9:57

Szereztem egy úgynevezett "CD Server" kütyüt! Állat!

Szia!

Tudnál írni egy pár sort, vagy adni egy linket, hogy egy ilyen kütyü mire jó, mit tud? :)

#2687 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 09. 14:01

Idézet: bogdan - Dátum: 2010. febr. 9., kedd - 11:57

szerintem egy debiant pl. lehet telepiteni soros porton keresztuli kommunikacioval.. radugod a masik gepet, ami a soros porton keresztul terminalemulal, oszt annyi. regi munkahelyemen Sun nagyvasban nem volt vga, de tudtunk vele mindent csinalni. eleg szokvanyos helyzet valojaban.

Erről tudsz írni bővebben? Vagy valami link? Érte(gete)k linuxhoz, üzemeltetek is saját szervert,  bütyköltem én is sok mindent soros porton (pl. internetet másik gép számára), de telepítést még nem csináltam soros porton keresztül.

Pedig ez lesz a megoldás, mert közben rájöttem, hogy hiába raknék be VGA kártyát, attól még billentyűzetet nem tudok rádugaszolni :D

Szóval ez a megoldás jónak tűnik, csak kéne egy kis támpont az elinduláshoz :)

Idézet

Tudnál írni egy pár sort, vagy adni egy linket, hogy egy ilyen kütyü mire jó, mit tud? :)

Amit linkeltem KÉPET, ezen látszik, hogy benne van 6-8 CD-ROM, gondolom ezeket tudta megosztani hálózaton. Sőt, talán megfelelő szoftverrel esetleg sokszorosításra is alkalmas lehetett, ha CD-RW meghajtók kerültek be. De a fő feladat szerintem a CD-ROM-ot tartalmának hálózaton való megosztása volt.

Én igazából csak kíváncsiságból akarom beüzemelni, de akár még jó is lehet "valamire" :)
Pl. 486-5x86 procik tesztelésére kiváló lenne, mert pici, halk, és elég neki egy akármilyen 12V-os tápfesz!

Szerkesztette: Joci 2010. 02. 09. 14:03 -kor

#2688 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 09. 22:14

Idézet: Joci - Dátum: 2010. febr. 9., kedd - 9:57

Nem proci, de az is van benne:

Ha szerencséd van, akkor tudsz hozzá szerezni egy olyasféle programot, mint amilyennel az egykártyás célszámítógépeket (célmicrokontrollereket) hangszerelik.

#2689 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 10. 07:22

Idézet: Sumi - Dátum: 2008. nov. 12., szerda - 22:23

csak, hogy egy kicsit vagizzak:)) a kezemben tartottam ma egy Tukwil-át. Ez lesz az új itanium, 30 mega cache, és 4 mag, HTT.. stb.. :)) nem rossz:)
Kép

És még csak most jelent meg, pedig mióta készen volt már...
Per Aspera Ad Astra

#2690 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 10. 09:01

Idézet: Sumi - Dátum: 2010. febr. 10., szerda - 8:22

És még csak most jelent meg, pedig mióta készen volt már...

És milyen elavult máris mondjuk egy Power 7-hez képest. Vagy az Intel csúcstechnológiával készülő, 32 nm-es chipjeihez képest. És elsőre talán fura, de ezért lesz majd valamikor kapós a gyűjtők között a Tukwila. Keveset fognak eladni belőle, tehát szűkös lesz a használt, leselejtezett Tukwilák kínálata is.
... a trip back in time is all I need ...

#2691 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 10. 15:46

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. febr. 9., kedd - 23:14

Ha szerencséd van, akkor tudsz hozzá szerezni egy olyasféle programot, mint amilyennel az egykártyás célszámítógépeket (célmicrokontrollereket) hangszerelik.

Egyelőre megpróbálkozom azzal a módszerrel, hogy másik gépen telepített, fullra beállított rendszert indítok vele. Ha már sikerül azt elérni, hogy hálózat legyen rajta mondjuk ssh eléréssel, akkor már mindent megtudok vele csinálni :)

Csak egyelőre SCSI hdd-t hajkurászok. Kár, hogy múltkor kidobtam azt is... :(

#2692 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 10. 17:58

preciz otletem nincs, de miert nem allitod be valami szabvany sorosport beallitasokkal a masik geped, dugod ossze a kettot, es rakod be a telepitolemezt a cd-be. oszt megneznem, hogy mi tortenik.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2693 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 10. 19:06

Idézet: Joci - Dátum: 2010. febr. 10., szerda - 15:46

SCSI hdd-t hajkurászok

Milyen kell? Gondolom 50pinás, ha már isa cucc. Nekem még kettő ilyenem van, 1G és 6G, utóbbi eléggé bad sectoros, de nem a világvége. Ha esetleg szükséged lenne valamelyikre. Bár nekem se ártana utánpótlás 50-es hdd-kből, csak fent irt problémákon kéne már túljutnom.

#2694 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 10. 22:40

Mostanában gyengécske a felhozatalom, jóestét a kedves érdeklődőknek, de azért meges akadt valaki a horogra, éspeniglen egy Intel Celeron 220 személyében.

Meguntam ugyanis a sivítást és zúgást, zajongást, fülhasogatást, grillezésre alkalmas forró levegőáramlatokat és hasonló merényeket, amiket a (számomra) túlságosan nagy teljesítményű, és ennélfogva az én ízlésemhez képest wattzabáló modern processzorok energiaéhsége okoz következményesen. És beruháztam egy kicsi és kis étvágyú Celka 220-ba, illetve a köré épített alaplapba. Tökéletesen elég netezésre, filmnézésre 720p-ig (feljebb nem próbáltam, mert a mostani monitoromon minek), letöltésre, feltöltésre, és mindezekre akár együtt es, passzív hűtés mellett. Nota bene, a házikója azért elég jól szellőző, lévén Aerocool gyártmány, amiben 12 centis ventik simán lenyomnak bármilyen 8 centist mind halkság, mind szállított levegőmennyiség terén. Oszt így még csak meg sem izzad a Celka. Aki különben igen fürge kis központi egység, az Atom 230-ast simán víz alatt tartja. A következő lépés meg a VIA Nano lesz, ha tényleg beváltja az ígéreteket, és még meg is tudom fizetni (no. és persze meg is éri megfizetni).

Az nem igaz, sőt, egyenesen a plebs alávaló megtévesztése, hogy egy Celeron 220-as géppel nem lehet jókat játszani, mert de. Istenit CIV2-őztem ma este vele. :D

Provokatív és bajuszrángató mai kérdésem: kinek van még Celeron 220-asa?

Továbbá helpme kérdésem: mi a búbánatért akad ki az EMM386 a VIA C3-as gépemen? (PCChips M789CG alaplap VIA C3 800 MHz procival és jó sok RAM-mal, hogy legyen min RAMdisket csinálnom)? Ha nem használom az EMM386-ot, akkor elindul a DOS 6.22 rajta, de EMM386-tal elakadunk a "Starting MS-DOS..." feliratnál, és még CTR-ALT-DEL uraságok is tehetetlennek bizonyulnak.

#2695 Felhasználó inaktív   Zoz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 11:16

Hátha segít:

Idézet

The EMM386.EXE default detection code searches for the presence of a Token Ring Network adapter, which may cause some computers to hang. In such cases use the NOTR parameter to disable this search.
This is valid ONLY for EMM386.EXE versions 4.45 - 4.49 [MS-DOS 6.00 - 6.22] up to 4.95 [Windows 95/98/ME, a.k.a. MS-DOS 7.00/7.10/8.00]. Example:
DEVICE=C:\WINDOWS\EMM386.EXE NOTR

De ezenkívül van még egy rakás publikus paramétere is, amivel lehet játszadozni :)
Enterprise 128 / Zilog Z80A@7.12Mhz / 1MB DIP RAM 80ns / 32KB CMOS SRAM / 512KB ROM / Quantum Fireball 540 / WD1772@8/16Mhz / Teac FD55FV / TEAC FD55GFR / NEC FD1305 / ALPS DFP723A
Enterprise Forever!

#2696 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 13:20

Hát, cel220 az nincs, de ez a gép, amiről írok egy hasonló megfontolás alapján összerakott AMD690-es integrált lapos sempron1100LE cucc (1.9GHz), hasonló étvággyal. 720p simán megy, miközben a munkahelyi 3GHz-s prescotton bizony némelyik képes akadni (media player classic/hc-val), holott az nem kicsit zabálósabb...
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2697 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 18:03

Telcontar! A 900-as ceruza listát megkaptad? Szóval nem kell olyan :-(

Aztán hovatovább, a P3-on nem működő doom3 problémáját tudja valaki hirtelen fejből? Közbe még kísérleteztem egy sort, csontig butított nforce2 athlon/duron konfiggal, p3-ra is újratelepítettem, videokaresz mindkettőbe ugyanaz, de semmi változás. A menü egyszerűen nem tölt. További jellemzője, hogy normálisan menübar előtt jön egy animált ID logó is, na az P3-mon elmarad, rögtön menüt tölt csiga lassan. Mindent ugyanúgy telepítettem, natúr xp, vkari driver, direktX. Nem hiszem el, hogy 1G-s P3-on így kéne mennie, pedig abban SSE is van, első duronokba még az sem. Vagy netán 3Dnow-ra van kigyúrva? Vagy olvassam végig a doom3-as topicot, szortírozva a sok bugyuta gamerkodást. Nem jáccani akarok vele, csak teknikailag érdekel.

#2698 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 19:59

Szerintem is más baja van annak... valami drivergond lehet talán :think:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2699 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 11:34

Idézet: Telcontar - Dátum: 2010. febr. 10., szerda - 23:40

Provokatív és bajuszrángató mai kérdésem: kinek van még Celeron 220-asa?

Én egy SU9300-ast használok. Ez is 1,2GHz-es mint a Celeron 220-as...
Csak fele annyit eszik, kétmagos, hatszor akkora az L2 és 800-as az FSB-je.

Egyébként van egy jó hírem. Úton van kis hazánk felé a 8008-as.

#2700 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 19:26

Idézet: akosf - Dátum: 2010. febr. 15., hétfő - 12:34

Én egy SU9300-ast használok. Ez is 1,2GHz-es mint a Celeron 220-as...
Csak fele annyit eszik, kétmagos, hatszor akkora az L2 és 800-as az FSB-je.

Egyébként van egy jó hírem. Úton van kis hazánk felé a 8008-as.

Notialaplappal nem ér! :D

És persze igazad van. A következő váltás nálam is valami ilyesmi lesz - csak kicsit még csökkenjenek az árak. Mondjuk a jelenlegi szint gyökére. :)

8008-ast meg már nagyon várom!

Téma megosztása:

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.