HWSW Informatikai Kerekasztal: Processzorgyűjtők, ide! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 23. 21:25

Idézet: djculture - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 21:59

az ilyen nx sorozatuak amugy is csak átnevezett válogatott xp tb procik.Az itthon lévő 4db 2000+2200+ tb procim pl mind viszi a 1333 at 1.25 volton.Igy akár kicsi légárammal el is mennének sima bordával.Amit legutoljára szereztem 2000+ az a legjobb az alapfrekvenciáját a 1666 ot viszi 1.4 volton. :eek:  :cool:  ;)

2500+-ös Bartonom 1,4V-os VCore-ral megy 1857 MHz-en (az FSB-t emeltem meg egy egész pöttyet). A gyári beállításai 1,65V és 1833 MHz lennének. :) Így még játékok alatt sem éri el a 40°C-ot a proci felszíni hőmérséklete. (Szerintem menne kisebb feszültségen is, csak az EP-8RDA3G nem tud kevesebbet adni neki.)
... a trip back in time is all I need ...

#462 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 21:38

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 21:25

2500+-ös Bartonom 1,4V-os VCore-ral megy 1857 MHz-en (az FSB-t emeltem meg egy egész pöttyet). A gyári beállításai 1,65V és 1833 MHz lennének. :) Így még játékok alatt sem éri el a 40°C-ot a proci felszíni hőmérséklete. (Szerintem menne kisebb feszültségen is, csak az EP-8RDA3G nem tud kevesebbet adni neki.)

Igen nekem is van egy olyan epoxom bár elvileg van olyan bios hozzá amivel 1.2 v lesz a minimum.Csak én se nagyon találom .Viszont volt nállam ilyen lap ahol ez élt ez a dolog, csak én hülye aladtam pont egy olyannak akinek nx1500 procija volt és kellett neki az 1.25v opció.Azé érdekes táblázat ez is egy nx1500 ról ami ugye 1000 megy mint a viás ellenfele.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#463 Felhasználó inaktív   sli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 23. 23:05

kösz mindenkinek a választ, utánanézek... :) még régebben írtam a prociaimról, nemsokára adok fotós bizonyítékot :p (persze a d-t nem veszem ki)
Gép #1:
Asus P5VD2-VM SE, Intel Pentium D 805 - ArcticCooling Freezer 7PRO, 1GB Kingston 667MHz, Creative SoundBlaster Audigy SE

#464 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 10:54

Tegnap már nem volt időm megmutatni a számomra két legjobban vágyott processzor típust. Mindkettő K6-os, de természetesen Engineering sample.
A híres fekete K6-os: AMDK6-PR200 (PR166, PR200, PR233-asként láttam) illetve
egy LGA tokozású sample.

Mondanom sem kell, nincs mindegyik bolhapiacon belőle.  ;)
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#465 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 12:05

Megszületett az új processzorom (alaplapostól). Remélem, sokáig hűen fog szolgálni.

Kép

Szerkesztette: Gyula2222 2008. 02. 24. 12:07 -kor

#466 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 12:28

Na lassa összeáll haver 4.86-a. Miután sikeresen darabokr szedtem és fogalmam sem volt hogy mit hova és hogyan :omg:  :D , de ezt a problémt is áthidaltam.
Egy aprócska kérdés merült fel bennem a CPU val kapcs,hogy ebbe a s3 foglalatba is csak 1 féle képpen illezthető bele(gondolok itt az újjab foglalatoknál tömött részek is vannak hogy asszimetrikus legyen).

Másik dolog hogy nem igazán akar felpörögni a winyó(valszeg halott de majd tesztelem máshol is háha nem halt meg) ezért kérdezem hogy mekkora winyót lehet rádugni? Meg nincs e valakinek felesben esetleg eladó pénzé vagy kóla vagy csokiért :Đ Bp-n.

Az alaplap számomra ismeretlen márka de a cipen ami az én felfogsom szerint az északi híd egy nagy OPTI felirat díszeleg. pontos típust nem tom honnan kellene leolvasni, de kellenénke nekem hozzá WIN95-ös driverek, és egy manual is, szal ha valaki tudna segíten iazt megköszönném.

#467 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 13:33

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 13:28

Na lassa összeáll haver 4.86-a. Miután sikeresen darabokr szedtem és fogalmam sem volt hogy mit hova és hogyan :omg:  :D , de ezt a problémt is áthidaltam.
Egy aprócska kérdés merült fel bennem a CPU val kapcs,hogy ebbe a s3 foglalatba is csak 1 féle képpen illezthető bele(gondolok itt az újjab foglalatoknál tömött részek is vannak hogy asszimetrikus legyen).

Másik dolog hogy nem igazán akar felpörögni a winyó(valszeg halott de majd tesztelem máshol is háha nem halt meg) ezért kérdezem hogy mekkora winyót lehet rádugni? Meg nincs e valakinek felesben esetleg eladó pénzé vagy kóla vagy csokiért :Đ Bp-n.

Az alaplap számomra ismeretlen márka de a cipen ami az én felfogsom szerint az északi híd egy nagy OPTI felirat díszeleg. pontos típust nem tom honnan kellene leolvasni, de kellenénke nekem hozzá WIN95-ös driverek, és egy manual is, szal ha valaki tudna segíten iazt megköszönném.

Na akkor sorjában:

Socket 3: figyelmesen kell installálni a CPU-t, mert nincs keypin; a CPU-t négyféle módon lehet behelyezni, de csak az egyik a helyes. A helytelen behelyezést hangulatától függően füstjelekkel és/vagy tűzijátékkal fogja meghálálni a CPU és az alaplap. :D Az 1-es láb helyét egy külön lik jelzi a foglalatban, de az a lik nincs használatban, és a CPU-n sincs neki megfelelő tű, csak egy apró jelecske, illetve a letörés a CPU tokozásának a sarkán.

Vinyót sztem tudok adni, pártíz megástól egészen 2,1 GB-osig. A DOS-alapú rendszerek (és a Win95 az biza keményen DOS-alapú, hiába tagadta sokáig a M$) max. 2 GB méretű partíciókat tudnak kezelni, de a DOS-os FDISK csak legfeljebb 512 MB-os partíciókat hajlandó létrehozni. Ennél nagyobb partíciót én pl. a Win98SE telepítő CD-n megtalálható FDISK-kel szoktam megcsinálni. Aztán a már létező nagy partíciót a DOS-os FORMAT parancs már gond nélkül formázza.

Alaplaphoz nem kell Win95-ös driver (az még egy egyszerűbb korszak volt) - ennek magyarázata megintcsak a DOS használatában keresendő, ami ott búvik meg a Win95 kódjának mélységeiben. Valamint abban, hogy a legtöbb alaplapon ekkor még nem volt mindenféle integrált cucc - olykor még az IDE- és a floppyvezérlőket sem tették rájuk. A bővítőkártyákhoz ellenben már szükség lehet Win95-ös driverekre.

#468 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 13:38

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 13:05

Megszületett az új processzorom (alaplapostól). Remélem, sokáig hűen fog szolgálni.

Kép

Születési dátum: 2007. július. :) A (már nem is annyira) újszülöttnek és kedves családjának kívánok jó egészséget és hosszú, boldog, vírusfertőzésektől mentes életet.  :cool:  :D

#469 Felhasználó inaktív   amstel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 13:50

Sztem lassan szólhatna valaki a HWSWnek, h akár cikként ki lehetne rakni a proci ismertetőket a főlapra, mert sztem simán van olyan színvonalú!

#470 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 14:03

Idézet: amstel - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 14:50

Sztem lassan szólhatna valaki a HWSWnek, h akár cikként ki lehetne rakni a proci ismertetőket a főlapra, mert sztem simán van olyan színvonalú!

Köszönöm. :) Szerintem Krinyo vagy valamelyik munkatársa biztos be-bepillant ide. Legalábbis szeretném remélni. :) Ha meg úgy gondolják, majd kirakják.

#471 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 14:19

Telcontar beszélj szerintem special-lal, ő jegyzi az mpu.buzz.hu blog-ot, bár jelenleg inkább a leguccsó teknolodzsikal van tele de simán odaférénének ezek az írások is.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#472 Felhasználó inaktív   amstel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 16:34

De ha meg is kapja az őt illető helyet, akkor se hagyjuk elsüllyedni a topicot!  :cool:

#473 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 16:56

Idézet: Picur - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 11:54

Tegnap már nem volt időm megmutatni a számomra két legjobban vágyott processzor típust. Mindkettő K6-os, de természetesen Engineering sample.
A híres fekete K6-os: AMDK6-PR200 (PR166, PR200, PR233-asként láttam) illetve
egy LGA tokozású sample.

Mondanom sem kell, nincs mindegyik bolhapiacon belőle.  ;)

Már két évvel ezelőtt megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy vagy az USA/Kanada páros egyikében, vagy Kínában/Tajvanon kellett volna megszületnünk. A Nagy Vízen ideát esélyünk sincs ilyen ritkaságokra.

Szerkesztette: Telcontar 2008. 02. 24. 16:58 -kor

#474 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 19:51

Mindennapi processzorunk rovat:

AMD-K6-2/550AGR

Kép

A K6-2 mikroprocesszort 1998. május 28-án mutatta be az AMD. 200 MHz és 550 MHz közötti sebességtartományban volt elérhető. Összesen 64 kB-nyi elsőszintű gyorsítótára volt, melyből 32 kB az adatok, 32 kB az utasítások tárolására szolgált. Másodszintű gyorsítótárat a chip még nem tartalmazott. Üzemi feszültsége 2,2 V, és 0,25 mikronos eljárással készült. 9,3 millió tranzisztorból épült fel, és Socket 7-es vagy Super Socket 7-es alaplapokban működött.

Története

A K6-2-t az AMD a valamivel idősebb, ámde jóval drágább Intel Pentium II versenytársának szánta. A két chip teljesítménye nagyjából azonos volt: a K6-2 az általános célú számítások terén jobb volt, az Intel CPU pedig egyértelmű fölényben volt a lebegőpontos feladatoknál. A K6-2 piacilag nagyon sikeres processzor volt, és megadta az AMD-nek azt a piaci alapot és pénzügyi stabilitást, amire a cégnek az Athlonok bevezetéséhez szüksége volt.

Az eredeti K6-2 (kódneve: Chomper) mag 200 MHz-től kezdve a 350 MHz-es frekvenciáig ért el, ezután (egész pontosan 1998. november 16-án) a Chomper Extended (CXT) lépett piacra a 380 - 550 MHz-es sebességtartományban. Később a CXT magos K6-2-esek piacra léptek az alacsonyabb sebességtartományokban is.

A K6-2 volt az első CPU, ami lebegőpontos SIMD utasításkészlettel bírt (ez volt a 3DNow!); ez elég szépen meg tudta dobni a CPU teljesítményét 3D-s alkalmazásoknál. A Microsoft DirectX a 6.0-ás változatától kezdve támogatta a 3DNow!-t. A 3DNow! jónéhány hónappal megelőzte az Intel hasonló, de bonyolultabb SSE utasításkészletét, ami a Pentium III-asokban debütált.

Közel az összes K6-2-est a 100 MHz-es Super Socket 7 alaplapokban történő használatra tervezték, és ez is a teljes rendszer összteljesítményének növekedése felé hatott. A K6-2-esek pályájának elején a legtöbb a K6-2/300-asból fogyott. Gyorsan tiszteletet vívott ki magának a piacon, és komoly harcban állt az Intel Celeron 300A-val az alsóbb teljesítménykategóriákban. A Celeronnak kisebb, de sokkal gyorsabb, on-die másodszintű gyorsítótára volt (a K6-2-esé még mindig az alaplapon lakott), valamint kiváló lebegőpontos egysége; a K6-2 viszont gyorsabb RAM-elérést biztosított (hála a Super 7-es alaplapoknak) és a 3DNow! kiterjesztést. Mindkét CPU-ból sokat adtak el, és mindkettő hamar megtalálta a maga rajongótáborát. (Ezidőtájt a leggyorsabb Pentium II-esek valamivel gyorsabbak voltak, mint bármelyik a két olcsóbb CPU közül, de messze drágábbak voltak.)

Ahogy a piac fejlődött, az AMD a gyorsabb K6-2-esek hosszú sorozatát dobta piacra, a legjobban a 350, 400, 450, és 500 MHz-es példányok fogytak. Arra az időre, amikorra a K6-2/450 és a K6-2/500 lettek a tömegesen eladott alkatrészek, az újabb és gyorsabb chipek már elfoglalták a piac nagy teljesítményre éhes részét, és a K6-2-esek továbbra is a Celeronokkal küzdöttek, de immár az alsóházban. A 100 MHz-es alaplapnak köszönhetően a K6-2-es a folyamatosan növekvő CPU-szorzók piaci hatását jól tűrte, és még később is meglepően versenyképes maradt.

Felépítése

A K6-2, akárcsak közvetlen elődje, a K6, a RISC86 magra épült. Az x86-os utasítások ebben a processzorban is RISC86 utasításokká fordultak le. Ami viszont újdonság, hogy ebben a processzorban már 10 db, egymástól független végrehajtóegységet implementált az AMD (a K6-osban 7 volt). A három új egységből egy az MMX-utasítások végrehajtását végezte, ezzel az MMX-utasítások végrehajtóegységeiből kettő lett. A másik két új egység a 3DNow! SIMD utasításokat hajtotta végre. A 3DNow! utasítások egyszeres pontosságú lebegőpontos számokkal dolgoztak, szemben az MMX egészpontos aritmetikájával. A lebegőpontos 3DNow! használata szép teljesítménynövekedést hozott az FPU-t intenzíven használó alkalmazásokban, feltéve, hogy az egyszeres pontosság elég volt (pl. játékok esetén).

A 100 MHz-es FSB is számottevő növekedést hozott a teljesítményben: a K6-2-es CPU-ra épülő rendszer ugyanazzal a magfrekvenciával kb. 10%-kal teljesít jobban 100 MHz-es FSB mellett, mint 66 MHz-essel. Érdemes volt tehát ehhez a CPU-hoz beszerezni egy Super 7-es alaplapot is, bár pl. a továbbfejlesztett, CXT magon alapuló  400 MH-zes K6-2-esekhez (és K6-III-asokhoz) 2x-es szorzót beállítva 66 MHz-es FSB mellett (ami valójában 6x-os szorzó volt) ugyanazt a magfrekvenciát lehetett elérni, és a régi, 66 MHz-es SDRAM-ok is használhatóak maradtak.

A K6-2-es mikroprocesszorok bő 300 oldalas adatlapja letölthető INNEN.

K6-2 tuningtanácsok

Mivel sejtéseim szerint jónéhányan lehetnek, akiket érdekel a K6-2-esek tuningjának kérdése, néhány jótanácsot adnék ehhez.

a.) A CPU hűtése kritikus fontosságú. A gyorsabb K6-2-es processzorok nagyon fel tudnak melegedni, és bármi, ami a legkonzervatívabb tuning fölött áll, a szabvány Socket 7-es hűtőknél jobbat igényel. Érdemes megpróbálkozni a Coppermine magos Socket370-es CPU-khoz, vagy a Socket A-s Athlonokhoz tervezett hűtőkkel, extrém tuning esetén az Athlon XP-k rézmagos hűtőivel - feltéve, hogy beférnek a gépnek szánt kuckóba, és nem gázolják el az alaplapi kondenzátorokat sem. Vízhűtést vagy Peltier-hűtést talán már nem érdemes egy K6-2-es rendszerben kiépíteni... :)

b.) A ház megfelelő hűtése szintén fontos. A hőleadás akkor a leggyorsabb, ha a CPU-hűtő és a környező levegő közötti hőmérsékletkülönbség nagy. Nincs értelme a jó CPU-hűtésnek, ha a meleg felgyűlik a házban. Ez manapság már közhely, de ne feledjük: a Super 7-es alaplapok jókora része az AT form factor szerint készült, és tipikusan mini AT-tornyokban kapott helyet, márpedig azok a kunyhók az esetek 99%-ában iszonyatosan zsúfoltak és rosszul szellőztetettek.

c.) A márkás K6-2-es számítógépeket jobb békén hagyni. A Compaq, Gateway stb. rendszerek rossz tuningjelöltek. Néha működik a tuning, de ezekben a rendszerekben a szükséges feltételek rendszerint nem adottak. Alaplapjaik magas integráltsági foka is rontja a tuningesélyeket.

d.) K6-2 esetében a buszsebesség a fontosabb. A másodszintű cache az alaplap sebességével dolgozik, és hiába a magfrekvencia emelése, ha a feldolgozandó adatok megrekednek az L2 cache-ben. A memória sávszélessége is kritikus. Erre egyetlen megoldás van - a buszsebességet addig kell emelni, ameddig csak lehet.

e.) A CPU hőmérsékletét javasolt folyamatosan figyelni (monitorozni). A CXT magok felszíni hőmérséklete ne haladja meg a 49°C-ot. Ha lehet, még ennél is hűvösebben kell tartani.

f.) A CXT-magos K6-2 processzorok a 2,0x-es szorzót 6,0x-osnak veszik. Vagyis nem baj, ha a Super7-es alaplapunk csak 5,5x-ös maximális szorzót kínál, a 2,0x-es szorzó beállításával elérhető a hőn áhított 6,0x-os órajelszorzás.

g.) Nem szabad túllépni a feszültségemelés határait. A K6-2-esek tipikusan a 2,2-2,5V-os tartományban működtethetők biztonságosan, természetesen megfelelő hűtéssel. A 2,6-2,8V-os tartomány már vékony jég, a 2,9V+ SEMMIKÉPPEN SEM AJÁNLOTT! A CPU gyors, néhány hét alatt bekövetkező 100%-os amortizálódását lehet csak így elérni, még extrém hűtés mellett is.

A ma bemutatott CPU adatai

Általános adatok

Frekvencia (MHz): 550
Buszfrekvencia (MHz) 100
Órajelszorzó: 5.5
Tokozás: 321-tűs, lépcsőzetes kerámia PGA
Méret: 1.95" x 1.95" (4.95 cm x 4.95 cm)
Bevezetés dátuma: 2000. február 22.
Bevetéskori ár: $189

Architektúra

Gyártási eljárás: 0,25 mikron, 9,3 millió tranzisztor
Adatszélesség: 32 bit
Lebegőpontos egység: integrált
Level 1 cache mérete: 32 kB kód 20 kB-nyi elődekódoló cache-sel, 32 kB write-back adatcache
Max. fizikai memória (GB): 4
Tulajdonságok: MMX és 3DNow! multimédia utasításkészletek
Energiatakarékossági funkciók:

* Halt state
    * Stop Grant state
    * Stop Grant Inquire state
    * Stop Clock state

Elektromos/hőmérsékleti paraméterek

VCore (V): 2,3 ± 0,1
I/O feszültség (V): 3,3V (3,135V - 3,6V)
Min./max. működési hőmérséklet (°C): 0 - 70
Min./tipikus/max. hőleadás (W): 4,37 (Stop Clock módban) / 15 / 25.

#475 Felhasználó inaktív   sli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 21:18

Akkor jöjjön a bizonyíték:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Ezek közül a P2-es működése nem bizonyított, de a többi működik!
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Ez meg a D, a hűtője, nagyjáboli kinézet a postomban ahol van... Majd ha takarítom a gépet, akkor kiveszem, és lefotózom!
Kérdések jöhetnek ha vannak :)
Gép #1:
Asus P5VD2-VM SE, Intel Pentium D 805 - ArcticCooling Freezer 7PRO, 1GB Kingston 667MHz, Creative SoundBlaster Audigy SE

#476 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 21:26

Idézet: sli - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 22:18

Kérdések jöhetnek ha vannak :)

Nekem az a Pentium II-es inkább Celeronnak tűnik. Nem látom az L2 cache memóriachipjeit. Ha a hátoldalán a NYÁK szélén egy fehér csíkban megleled a típusjelzését, sSpecét, akkor biztosan Cerka.

#477 Felhasználó inaktív   sli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 21:40

Celeron, csak elfelejtettem írni... :) (p3-ról lerí na :D)
Gép #1:

#478 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 23:46

Még nem füstölt, ez jó jel lehet  :D

Na szal ez a proci:
Kép
Kép
Ez a bővítő kari:
Kép
Kép
ÉS ez a lap:
Kép

Telcontar, 1 winyó érdekelne oylan 1 és 2 Gb között. Persze nem ingyért  :D  majd megbezsélünk valamit, ha megoldható a boltolás.

Szerkesztette: Virus9AX 2008. 02. 24. 23:51 -kor

#479 Felhasználó inaktív   amstel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 00:15

HAJJAJ! A jó kis K6-2 sorozat:) Anno egy Soltek VIA lappal (54U-5 talán, a doboza megvan még) sikerült 12x Mhz-s FSBt elérni egy 450es procival . S akkor még nem voltak 133as ramok. Szinkronban ment, s igen kellemes teljesítménye volt(500mhz körül).
Ha találok egyet megnézem egy jó kis Winbond 6 layer rammal, h mi volt a fizikai korlát:) Az a memória 155mhzig volt stabil a PIII-al/Duronnal. De igazából nem volt vetélytársa a celeron 300A@504Mhz -nek. Csak lap olcsóbb volt hozzá. (a procira konkrétan már nem emlékszem)

#480 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 03:49

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 13:38

Születési dátum: 2007. július. :) A (már nem is annyira) újszülöttnek és kedves családjának kívánok jó egészséget és hosszú, boldog, vírusfertőzésektől mentes életet.  :cool:  :D

Köszönöm, nálam még friss ropogós. :) Nagyjából össze is raktam a masinkát egy ASUS M2V-MX SE alaplappal. Azért nagyjából, mert nagy meglepetésemre hosszabb a pápcsatlakozója, mint a P4 tápomé.
Ahogy néztem, az egyik oldalra kihúzva összedugható. Most keresem az infót, h jó-e így, vagy vehetek egy tápot is.
Korábban nem tudtam kérdezni, mert egy másik dobozban fel kellett élesztenem az öreg gépet ehhez.

Téma megosztása:

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.