HWSW Informatikai Kerekasztal: Processzorgyűjtők, ide! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 04. 21:53

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. márc. 4., kedd - 1:13

Képet majd akkor kaptok, ha kész lesz. Különben meg kívülről ugyanúgy néz ki üresen, mint teli, mert rejtett fiókos a szekrénykéjük. Így nem fognak annyira porosodni.

Cipekedés: félek, ha eljönnétek, soha nem végeznénk. :D Minden darabot egyenként és egyénenként kézbe fognánk, megcsodálnánk, körbeadogatnánk...elsörözgetnénk fölöttük, megbámulnánk a szomszéd csajszikat, oszt megintcsak reágyönyörködnénk a procikra (meg a leánypocikra)...  :Đ

De nyugi, ma haladtam. Egy polcnyit már átköltöztettem, holnap-holnapután jön a második polc, aztán kábé kész is, mert ami most tálcán van, az ott is marad.

Ok! De már akkor is tűkön ülünk. :reklamacio: (Én legalábbis biztos. :Đ )

Cipekedés: ááá, :rolleyes: csaknem. :omg:
Amúgy sem szeretem a sört. :]

De a szomszéd csajokról és pocikról nem volt szóóó! :rock: És én ezt múltkor kihagytam. :omg:
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#602 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 21:58

Idézet: ReeChee - Dátum: 2008. márc. 4., kedd - 8:15

OFFtopic: Tmexy elvitte a lapokat, minden érdeklődőnek köszönöm a kitartást de elkeltek a "kacatok"

:respect:  :respect:  :respect:

A celeronos lap valószínűleg halott. Két okból mondom ezt:
- nincs sd-ramom, amivel le tudnám tesztelni :Đ
- egy szép karcolás :( van a nyákon, az egyik csavarlyuk mellett -> ránézésre legalább 4-5 vezeték megszakadt :omg: a művelet következményeként
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#603 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 22:00

Idézet: TMexy - Dátum: 2008. márc. 4., kedd - 22:53

Ok! De már akkor is tűkön ülünk. :reklamacio: (Én legalábbis biztos. :Đ )
...
De a szomszéd csajokról és pocikról nem volt szóóó! :rock: És én ezt múltkor kihagytam. :omg:

Na jó, mert ilyen szépen kérted, mutatok képeket a pillanatnyi állapotról.

Kép Kép

Hm. :think: Belegondolva, tulajdonképpen egész jól haladok. :cool:

Szomszéd csajszok: pedig az nem mindennapi élmény, amikor kifekszenek napozni monokiniben. :wub: :lollypop: :cool:
... a trip back in time is all I need ...

#604 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 22:01

Idézet: TMexy - Dátum: 2008. márc. 4., kedd - 22:58

- egy szép karcolás :( van a nyákon, az egyik csavarlyuk mellett -> ránézésre legalább 4-5 vezeték megszakadt :omg: a művelet következményeként

Akkor jobb, ha nem is teszteled.

#605 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 22:05

Mindennapi processzorunk rovat:

Sony CXQ70108P-10

Kép

A gyűjteményem legeslegelső tagja ez a 8087-kompatibilis FPU egy iP8088-1 CPU-val együtt. Azóta sem találkoztam más, a Sony nevével fémjelzett CPU-val vagy FPU-val (valaki igazán megdobhatna egy Cell-lel... :D )

#606 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 22:22

Ma végre sikerült összehozni a találkozót uPmania fórumtárssal, akitől kaptam egy pár darab kupaktalanított procit.
Ezúton is köszönöm neki! :respect:  :respect:  :respect:

#607 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 22:26

Idézet: TMexy - Dátum: 2008. márc. 4., kedd - 23:22

Ma végre sikerült összehozni a találkozót uPmania fórumtárssal, akitől kaptam egy pár darab kupaktalanított procit.
Ezúton is köszönöm neki! :respect:  :respect:  :respect:

Képeket!  :cool:  :D

#608 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 22:31

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. márc. 4., kedd - 22:00

Kép Kép

Szomszéd csajszok: pedig az nem mindennapi élmény, amikor kifekszenek napozni monokiniben. :wub: :lollypop: :cool:

:respect: Nagyon szép lett. :up: És még milyen áttekinthető lesz, ha végre kész lesz.

Mostmár a csajszikról is képet kérünk! :reklamacio: És ne légy irigy! :irigy:
Húzol itt a procigyűjteményeddel, meg a szomszéd csajokkal. :wub: Csak az asszony meg ne tudja. :Đ

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. márc. 4., kedd - 22:01

Akkor jobb, ha nem is teszteled.

Hát, így tippre az egyik ide-csatihoz menő vezetékeket vágta át. De ki tudja. :confused:

#609 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 22:36

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. márc. 4., kedd - 22:26

Képeket!  :cool:  :D

Én benne lennék, csak nincs fényképezőgépem. :rolleyes: Viszont ha pénteken hazaviszem a procikat, és otthon lefényképezem őket... :up: De ha elfelejtem hazavinni... :reklamacio:
Szóval előbb vagy utóbb lesznek képek is. :Đ

#610 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 23:09

Idézet: Zoz - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 23:42

Hogy ne csak OFF topic legyen :-)
Zilognak vajon hány féle logója volt a Z80 gyártása során?
Ezek itt a 1983-85-ből származó Z80-ak.
Ezek meg most is kapható 2006-os gyártású példányok :-)
Korában szerepelt itt egy 1992-es példány.

Kinek milyen van még (eredeti Zilog gyártmányra gondolok)?

Mindennapi processzorunk rovat:

Extra kiadás (vagyis holnap lehet, hogy szépen elkummantom ezt a rovatot...)

Azt hiszem, ilyen logo eddig még nem fordult elő ebben a topikban. Abban mondjuk egyáltalán nem vagyok biztos, hogy ez Zilog logo...de a gyártót nem sikerült eddig még azonosítanom. Valaki esetleg?

Kép

Hogy mire nem jó egy költöztetés! :D Jó sokára került volna különben csak elő ez a Z80-as...  :Đ

#611 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 23:18

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. márc. 4., kedd - 23:00

Szép az Am29030 a bal felső sarokban.  :D
25 vagy 33GC?
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#612 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 23:24

Idézet: Picur - Dátum: 2008. márc. 5., szerda - 0:18

Szép az Am29030 a bal felső sarokban.  :D
25 vagy 33GC?

25GC. Van 33GC is, de azt vastagon műgyanta borítja, és valaki ráadásul teljesen lábatlanította is (hogy nem száradt le a keze! :reklamacio: ). A műgyantát még csak-csak lecsiszolgatom apránként, de hogy kvázi-BGA-ból hogy lesz megint PGA szegény proci... :(

#613 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 00:16

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. márc. 4., kedd - 21:45

Egyetlenegy expansion port nem pótolhatta a PC modularitásból fakadó rugalmasságát.

Igazad van, a buszcsatlakozós elven felépített gépek rugalmasságát meg sem közelíti. Csak nem tudok más gépről ebben a kategóriában, amely ennyire ki lett volna nyitva a csatlakozófelületén (ha jól tévedek, a 128-as utód elfogadta a 48-as programjait, ami a kutyákra nem jellemző).
Csak érdekességképp, van a tulajdonomban, csak nagyon nehezen elérhető helyen, egy beépített monitoros, nehéz öntött alumíniumházas, sinrendszerű géproncs. Minden kártyákon van benne, az alap csak a buszcsatlakozók. Ha jól emlékszem, Z80 alapú.

Szerkesztette: Gyula2222 2008. 03. 05. 00:21 -kor

#614 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 01:58

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. márc. 4., kedd - 21:30

Nem a Motorola 680x0 platform volt a gond az Amigával. A zárt, nehezen bővíthető rendszer. És igazad van, drága is volt az A2000, A3000 és A4000.

ez így önmagában szvsz nem igaz. ha nem heroinárban lettek volna a nagy amígák,  lett volna egy rakat zorros kártya is... a másik dolog meg a pc roppant rafinállt designja. ha képet akartál bővítőkártya kellett. ha nyomtatni akartál bővítőkártya kellett. soros porthoz is bővítőkártya kellet, HDD-hez is meg mindenhez , szinte. az integrált alaplapok csak a 90-es évekre jöttek divatba.
tehát a pcn bővítési kényszered volt ha használni is akartad, mint számítógépet.
emellett pcre is volt egy rakat busztípus az isa  mellett: eisa, vl, mca, aztán a hatalmat átvette az intel, és az egész ipar meghajolt az intel vezette PCI-SIG előtt ;)

Szerkesztette: SFIJ 2008. 03. 05. 01:59 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#615 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 06:46

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. márc. 5., szerda - 0:24

25GC. Van 33GC is, de azt vastagon műgyanta borítja, és valaki ráadásul teljesen lábatlanította is (hogy nem száradt le a keze! :reklamacio: ). A műgyantát még csak-csak lecsiszolgatom apránként, de hogy kvázi-BGA-ból hogy lesz megint PGA szegény proci... :(

Nekem csak 25GC-m van (a kettő közül)
Együttérzek veled, tényleg barbárság volt ez csinálni.  :omg:
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#616 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 10:17

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. márc. 5., szerda - 0:09

Azt hiszem, ilyen logo eddig még nem fordult elő ebben a topikban. Abban mondjuk egyáltalán nem vagyok biztos, hogy ez Zilog logo...de a gyártót nem sikerült eddig még azonosítanom. Valaki esetleg?

Nem is Zilog, hanem SGS-Ates:
cpu-world
cégtörténet

És imé tőlük egy zebra Z80 a birtokomból: SGS-Ates CLZ80 SBC :lollypop:

#617 Felhasználó inaktív   sli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 05. 16:28

megtisztítottam a p3 celkát, hát... mégjobban tetszik... :up: azon gondolkodok, hogy mindet megkéne szerezni... :rolleyes:
Gép #1:
Asus P5VD2-VM SE, Intel Pentium D 805 - ArcticCooling Freezer 7PRO, 1GB Kingston 667MHz, Creative SoundBlaster Audigy SE

#618 Felhasználó inaktív   Zoz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 16:31

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. márc. 5., szerda - 0:16

Csak nem tudok más gépről ebben a kategóriában, amely ennyire ki lett volna nyitva a csatlakozófelületén

Ezekszerint nem ismered az Enterprise-t! Annak gyakorlatilag minden porcikáját bővíthetőre tervezték akár sw akár hw szinten nézzük. Erről még sokat mesélhetnék, de nem akarom szétoffolni a topicot :)
Enterprise 128 / Zilog Z80A@7.12Mhz / 1MB DIP RAM 80ns / 32KB CMOS SRAM / 512KB ROM / Quantum Fireball 540 / WD1772@8/16Mhz / Teac FD55FV / TEAC FD55GFR / NEC FD1305 / ALPS DFP723A
Enterprise Forever!

#619 Felhasználó inaktív   amstel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 05. 17:24

Idézet: Zoz - Dátum: 2008. márc. 5., szerda - 16:31

Ezekszerint nem ismered az Enterprise-t! Annak gyakorlatilag minden porcikáját bővíthetőre tervezték akár sw akár hw szinten nézzük. Erről még sokat mesélhetnék, de nem akarom szétoffolni a topicot :)

Sztem mesélj!  :up:  Már úgyis kibővítettük a topicot szépen, s szerintem ettől csak jobb lett! De azért várj egy kicsit, mert lehet vki lehurrog és akkor legyen új topic  :cool:

#620 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 17:47

Idézet: Zoz - Dátum: 2008. márc. 5., szerda - 16:31

Szeretném, ha beszégetnénk az öreg gépekről, mondjuk pl. itt.
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...view=getnewpost
Többekközt ezért nyitottam. :)

Téma megosztása:

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »