HWSW Informatikai Kerekasztal: Processzorgyűjtők, ide! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 08. 23:03

Mindennapi processzorunk rovat:

Intel Pentium Overdrive PODP5V83

Kép

Megvan a hűtőventije is, majd lesz egyszer egy kép róla azzal is.  :)
... a trip back in time is all I need ...

#682 Felhasználó inaktív   amstel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 08. 23:31

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 23:03

Intel Pentium Overdrive PODP5V83

Kép

Megvan a hűtőventije is, majd lesz egyszer egy kép róla azzal is.  :)

Mi az ami jobb alul kilóg a borda alól?

#683 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 23:40

Idézet: amstel - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 0:31

Mi az ami jobb alul kilóg a borda alól?

Kondinak nézem, de majd jön Rive, és jól meglektorál. :D

Ezek a CPU-k bírnak egy feszültségszabályzó elektronikával is, ami a Socket3-as alaplapok 5 V-jából állította elő a CPU számára szükséges 3,3 V-ot. Ennek látod egy elemét.

#684 Felhasználó inaktív   amstel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 23:56

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 23:40

Kondinak nézem, de majd jön Rive, és jól meglektorál. :D

Ezek a CPU-k bírnak egy feszültségszabályzó elektronikával is, ami a Socket3-as alaplapok 5 V-jából állította elő a CPU számára szükséges 3,3 V-ot. Ennek látod egy elemét.

Ezek a procik foglalták el a socketen azt az egy üres sort körbe, ami mindig kimaradt a 486osoknál? Vagy ez is csak váorsi legenda :) Nem volt még a kezemben pentium overdrive.
Anno volt olyan okos aki azt mondta, h a régi proci tetejére kell rárakni az ovedriveot, s majd a kettő együtt jó lesz. :D Biztos akkor tanult angolul s csak az over szó rémlett neki, meg az üres lábsor :)

#685 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 10:40

Idézet: Bull Boss - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 16:04

nem feltétlen oprendszer kell, valami olyasmi progira gondoltam, mint a memtest86 csak procira

Itt van egy boot floppy image, amiben -ha jól értem- van egy lucifer nevezetű cpu stressz progi:
http://home.arcor.de...ierlm/bootdisk/

Még nem próbáltam ki, de a screenshotok alapján elég jónak tűnő diagnosztikai progiba futottam bele:
http://diagnoseprogramm.de/indexe.htm
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#686 Felhasználó inaktív   vtb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 12:21

Idézet: Penyus - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 21:19

De a procikert cserebe legszivesebben pc alkatreszeket kapnek. Szinte mindenfelere vevo vagyok, csak ajanljatok fel vmit :)  :cool:

Helyileg hol vagy? Nekem van egy pár, főleg régi alaplap, video-, lan- stb kártyám amit szívesen cserélnék procira. (Én debreceni vagyok.)

Ezek érdekelnének: DSC01861.JPG, DSC01861.JPG, DSC01874.JPG, DSC01874.JPG, DSC01885.JPG, DSC01890.JPG, DSC01896.JPG, DSC01898.JPG, DSC01899.JPG, DSC01900.JPG, DSC01901.JPG

#687 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 12:43

Idézet: amstel - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 0:56

Ezek a procik foglalták el a socketen azt az egy üres sort körbe, ami mindig kimaradt a 486osoknál? Vagy ez is csak váorsi legenda :) Nem volt még a kezemben pentium overdrive.
Anno volt olyan okos aki azt mondta, h a régi proci tetejére kell rárakni az ovedriveot, s majd a kettő együtt jó lesz. :D Biztos akkor tanult angolul s csak az over szó rémlett neki, meg az üres lábsor :)

Igen, ezek elfoglalják a Socket 3 körben üresen maradó érintkezőit is. Az alábbi két képen szerintem jól látszik a különbség.

Kép Kép

A már bennlevő 486-os CPU tetejére fizikai képtelenség volt rátenni: az OverDrive CPU középső érintkezői beleütköztek volna a 486-osba. :D

#688 Felhasználó inaktív   Penyus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 13:11

Idézet: vtb - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 12:21

Helyileg hol vagy? Nekem van egy pár, főleg régi alaplap, video-, lan- stb kártyám amit szívesen cserélnék procira. (Én debreceni vagyok.)

Ezek érdekelnének: DSC01861.JPG, DSC01861.JPG, DSC01874.JPG, DSC01874.JPG, DSC01885.JPG, DSC01890.JPG, DSC01896.JPG, DSC01898.JPG, DSC01899.JPG, DSC01900.JPG, DSC01901.JPG

Hali, most epp nemigen erek a gep ele, de akkor amit irtal felreteszem neked.
Tatan vagyok vagy peste na VII. keruletben a Blaha kornyeken vagy a Keletinel!
Régi gépeket gyűjtök (:

#689 Felhasználó inaktív   vtb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 13:46

Idézet: Penyus - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 12:11

Hali, most epp nemigen erek a gep ele, de akkor amit irtal felreteszem neked.
Tatan vagyok vagy peste na VII. keruletben a Blaha kornyeken vagy a Keletinel!

Hát akkor marad a posta. Majd elküldöm mélben, hogy mit tudok cserébe adni, jó?

#690 Felhasználó inaktív   Penyus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 14:20

Idézet: vtb - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 13:46

Hát akkor marad a posta. Majd elküldöm mélben, hogy mit tudok cserébe adni, jó?

Rendben! Sajnos az orszag azon reszere en nem jarok hogy megoldjuk a cseret szoval marad a posta :( Mondom tata meg pesten tudok max barmit atadni.
Régi gépeket gyűjtök (:

#691 Felhasználó inaktív   Penton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 14:57

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 15:20

Szia!

Ilyenből legfeljebb döglöttet tudnánk megfizetni. Az E5440-esek még nagyon újak. Bevezetésekor az E5440 listaára valahol 690 USD körül volt, ha jól emlékszem.

Nekem éppenséggel van egy működő. (Amerikából kaptam)
A bajom a 771-es foglalat. Akár listaár töredékéért is megszabadulnék tőle.

Nem vagyok elvakult gyűjtő.
A 286-omon még akkoriban túladtam, amim van az néhány 386-486DX meg AMDK5-K6

Az Overdrive meg tényleg úgy nézett ki, mintha a másik procin ülne, így nem csoda hogy sokan azt hitték.
Te jó ég, annak már ventilátor kellett! :)

#692 Felhasználó inaktív   speedmetal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 17:20

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. márc. 6., csütörtök - 17:10

Azt megkérdezhetem, hogy hány darabos a gyűjteményed?

Meg a többieket is kérdezném, akik eddig még nem nyilatkoztak erről - persze, csak ha nem akarjátok titokban tartani. :)

Sziasztok!

Ez a "hány darabos a gyűjteményed?" kérdés az összes, a gyűjteményben lévő processzorra vonatkozik? Mert ha teszem azt egy fajtából több is van - bár a sorozatszámuk nem egyezik meg :) - akkor az nem számít? Egyébként a múzeumom darabszáma pillanatnyilag: ~350

Üdv!

#693 Felhasználó inaktív   sli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 20:55

Új taggal bővült a gyűjteményem.. :)
Kép
http://www.cpu-world.com/CPUs/K7/AMD-Athlo...A1200AMS3C.html
Ezzel 4+1 tagos a gyűjteményem :)
Más: valaki nemtud egy tuti megoldást hűtőzsír eltávolítására?
Gép #1:
Asus P5VD2-VM SE, Intel Pentium D 805 - ArcticCooling Freezer 7PRO, 1GB Kingston 667MHz, Creative SoundBlaster Audigy SE

#694 Felhasználó inaktív   amstel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 21:22

Idézet: sli - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 20:55

Új taggal bővült a gyűjteményem.. :)

http://www.cpu-world.com/CPUs/K7/AMD-Athlo...A1200AMS3C.html
Ezzel 4+1 tagos a gyűjteményem :)

Az ezüstpasztát kontkat sprével simán le lehet szedni. de előtte én jól le szoktam vala dörzsölni vmi papírral róla a cuccot, s azután az oldószer. Ha használni is akarod később, akkor a lábak közé jutott kencét is szedd le.

#695 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 21:46

Puha papírtörlőkendővel szedd le a nagyját, aztán mosogatószer is megteszi, ha nem akarod azonnal újrapasztázni/használni a CPU-t. A kontaktspray biztos nem okoz zárlatot, de szvsz drágább. :)

#696 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 21:49

Idézet: speedmetal - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 18:20

Sziasztok!

Ez a "hány darabos a gyűjteményed?" kérdés az összes, a gyűjteményben lévő processzorra vonatkozik? Mert ha teszem azt egy fajtából több is van - bár a sorozatszámuk nem egyezik meg :) - akkor az nem számít? Egyébként a múzeumom darabszáma pillanatnyilag: ~350

Üdv!

Én nem számoltam bele a multiplikátumokat. Ez a teljesen azonos típusú, órajelű, steppingű és - a sorozatszámtól eltekintve - feliratozású CPU/FPU-kat jelenti nálam.

#697 Felhasználó inaktív   Annihillator 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 22:35

udv minden proci gyujtonek:).
en mar azthittem hogy egyedul vagyok ilyen ebben a vilagban hogy a fold alol is felkutatom  a regi procikat es megprbalok koreepiteni egy konfigot,aztan gyonyorkodni abban ahogy beindul a gepezet:))).minden ismerosom  furcsan nez ram ezert de hat ok azt se tudjak mi az a proci:),es hogy mi erteke van neki:):).egyebkent latom itt tobben a p3 kategorias procikat mar vitrinben tartanak\tartjak de nalam egy 667 mhz celeron router hianyaban de 3 halokartyaval az otthonom allando szervergepe:).es buszke vok ra hogy meg mindig zokkenomentesen mukszik immaron 8-ik eve
es amikor beepitenek egy modernebb gepet a helyere inkabb csak bovitem egy halokartyaval mert sajnalnam felretenni,hiszen annyira megszoktam mar:).Egyebkent nagyon orulok a topiknak es annak hogy ennyi tarsam van:).csao

#698 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 22:43

Idézet: sli - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 21:55

Én az acetonmentes körömlakk lemosóra esküszöm. Visz mindent, mint Kamaz a kanyarban. :)
Hűtőpaszta (fehér, ezüst), filctoll, piszok, matricák, árcédulák, minden. Eddig egy procit sem mart meg, pedig  nem csak a kerámia, hanem a műanyagokra is azt használom. Egy (tucat ;)) fültisztítóval együtt csodát tesz. :up:
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#699 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 22:58

Ma torkosborzot játszatott velem a gépem (megdöglött a yóóó kis Radeon9800 Próm :( ), ezért fotó most nem lesz: helyette az alábbi kis történet, ami az http://www.intel4004.com/-on olvasható a 4004-es első működőképes tesztpéldányának kipróbálásáról.

Idézet

A világ első mikroprocesszorának Federico Faggin volt a tervezője, és hivatalosan 1971. november 15-én mutatták be. Érdekesség, hogy Faggin szignálta is mikroprocesszorát a monogramjával, ahogy egy festő szignálja a művét. Ez spontán és eredeti ötlet volt, a tervezői büszkeség megnyilvánulása, és később mások is követték. Bár eredetileg a chip belsejében helyezte el, később, a gyártás során az FF szignatúra a chip szélére került (1. kép és 2. kép). Erre azért kényszerült rá, mert módosításokat eszközölt a chip tervein, és a szignatúra által elfoglalt területre így szükség lett. Minden tömeggyártásban termelt i4004 chip a szélén tartalmazza Faggin monogramját. Faggin szignatúrája azért is érdekes, mivel a megszületése idején az első mikroprocesszor bizony igen messze esett az Intel akkori hivatalos irányvonalától, a memóriachipektől. Faggin a 400x családba tartozó chipeknek olyan számokat adott névként, ami szintén eltért az Intel akkor szokásos konvencióitól. Az Intel sémája szerint a 4001, 4002, 4003 és 4004 nevei sorrendben 1302, 1105, 1507 és 1202 lettek volna, ami azt az érzést adta volna, hogy nem tartoznak egy családba.

A 4004 megszületésének egyedül Faggin volt szemtanúja, mivel késő éjszaka, egyedül dolgozott a kihalt Intel laboratóriumban. Körülbelül este 6 óra tájt kapta meg az első 4004-es wafert a gyártósorról, amikor az emberek már hazamentek. 1971. januárja volt. Remegő kezekkel és dobogó szívvel helyezte a wafert a tesztpadra, és kötötte hozzá a tesztkészülékhez. Megkönnyebbülten sóhajtott fel, amikor a készülékek zümmögése közepette elektromos aktivitást észlelt az eszközben. A teszt haladt, és a kezdeti nyomás fokozatosan lelkesedésbe csapott át, ahogy valamennyi kritikus funkció hibátlan működést mutatott. Körülbelül hajnali 3-kor, kimerülten és eksztatikusan, Faggin kilépett a laboratóriumból. Otthon a felesége, Elvia várta a híreket. “Működik!” jelentette be Faggin, megosztva vele a diadal pillanatának boldogságát.

Kép

1. kép

Kép

2. kép

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az Intel hivatalos álláspontja szerint az i4004-es "atyja" Ted Hoff, aki szintén nagyon fontos részt vállalt a chip tervezésében.

Szerkesztette: Telcontar 2008. 03. 09. 23:02 -kor

#700 Felhasználó inaktív   speedmetal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 23:03

Idézet: sli - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 20:55

Más: valaki nem tud egy tuti megoldást hűtőzsír eltávolítására?
Alkohol (legalább 75%-os). Amit ez nem visz le, azt a sebbenzin. Amit egyik sem, azt lézerrel égették rá! :)

Téma megosztása:

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.