HWSW Informatikai Kerekasztal: Processzorgyűjtők, ide! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről Értékeld a témát: -----

#1901 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 27. 13:27

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 9:35

jelentem, én (is) vagyok az :Đ 

Nem Te írtál a vaterán a nagy amiga könyv témában is? Mert akkor a netes A1200-as már legalább 2 embert számlál csak a szűk fórumos körökben  ;)

K6-3-hoz: Ha valaki meg akarná venni és sokallja az árat, legalább árajánlatot tenne, de még az se, ebből arra következtetek, hogy tényleg nem lesz magyar vevő  :(  Nem, baj, legalább csorgatjuk a nyálakat, hehe!

Penyus! Hát kész vagyok!  :eek: Szerintem vidd kiállításokra, szedj belépőt és nyaralj egyet havajon! Magad programoztad? Erre én is kíváncsi lennék. De gondolom nem multitask, vagyis egyszerre csak egyet tudsz csinálni. A többeshez már kéne a virtual mód meg egy picit több memó. A net használhatóságát nem veszi vissza hogy képekkel nem tudsz dolgozni? Én csak hallottam róla, de a demoscene-esek is tudnak dolgokat művelni. Billibát a mikrofossal meg leszavazzuk gyorsan.

Az Xp alá télleg 512mem kell minimum, mert különben sokat swappol (mint ahogy a gyúm tesztelgetésem is rávilágított).

Picur: Kicsit ki tudnád fejteni ezt az ES-t? próbálgattam visszaolvasni, de még vannak homályos részletek. Köszi.

És végezetül: :lama:  fogalmam sincs mi az a lesarkazott proci. Valamikor p3-p4 körüli időktől származhat és nyílván sérüléssel függ össze meg a proci sarkával. Vagyis letörne a sarka? Mivel én régi gépépítő lakatosnak számítok, valahogy nem igazán tudom elképzelni, hogy lehet úgy bénázni, hogy letörjön a sarok. Lehet találni valahol képet?, mert még sose láttam illyet  :(
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#1902 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 13:36

Idézet: didyman - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 14:25

Most az az egy láb... Istenem :D

Támadott az a hüje 5letem hogy le kéne csippenteni azt a lábat. Na azért nem alaptalan a vicc. Inteléknél (meg amdnél is) le lehet tőteni mindenféle teknikai doksit. Még csak nem is rejtegetik. Nasszóval mekkéne nézni a lábkiosztást és ha minden tekintetben egyezik és a bus arhitektúra is stimmel és ha az az egy láb netalántán FŐD, akkor nyissz. Persze az eszmei értékét ezzel feláldozod, de legalább használni lehet. Igaz, erre vajmi kevés esély van, nem véletlenül huncutkodtak így. Mint AMD 939 vs. 940 esetben.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#1903 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 13:48

Idézet

K6-3-hoz: Ha valaki meg akarná venni és sokallja az árat, legalább árajánlatot tenne, de még az se, ebből arra következtetek, hogy tényleg nem lesz magyar vevő  :(  Nem, baj, legalább csorgatjuk a nyálakat, hehe!
De az is lehet hogy nem kell mindenkinek másodpéldány...  :D

Idézet

Az Xp alá télleg 512mem kell minimum, mert különben sokat swappol (mint ahogy a gyúm tesztelgetésem is rávilágított).
Láttad már ezt? XP Minimal-Requirement-Test
( Pentium Overdrive 8MHz-en, 20MB RAM-mal )  :D
Vajon ez mennyit swappol? ( 45 perc a boot... )

Idézet

És végezetül: :lama:  fogalmam sincs mi az a lesarkazott proci. Valamikor p3-p4 körüli időktől származhat és nyílván sérüléssel függ össze meg a proci sarkával. Vagyis letörne a sarka? Mivel én régi gépépítő lakatosnak számítok, valahogy nem igazán tudom elképzelni, hogy lehet úgy bénázni, hogy letörjön a sarok. Lehet találni valahol képet?, mert még sose láttam illyet  :(
Általában akkor jön össze mikor a hűtőt teszi fel az ember. Még nekem sem sikerült így tönkretenni CPU-t, de itt egy kép egy lesarkazott CPU-ról: lesarkazva...

Szerkesztette: akosf 2009. 02. 27. 13:51 -kor

#1904 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 13:55

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 14:36

Támadott az a hüje 5letem hogy le kéne csippenteni azt a lábat. Na azért nem alaptalan a vicc. Inteléknél (meg amdnél is) le lehet tőteni mindenféle teknikai doksit. Még csak nem is rejtegetik. Nasszóval mekkéne nézni a lábkiosztást és ha minden tekintetben egyezik és a bus arhitektúra is stimmel és ha az az egy láb netalántán FŐD, akkor nyissz.

Jelentem már régen letöltöttem a doksikat és át is néztem őket. Nem ilyen egyszerű a dolog.
Több lábat felcseréltek, illetve van egy-két eltérő funkciójú láb is.
( Pl. a CPU tesztelő jelek, illetve több címbit van kivezetve, stb... )

szerk.: Megjegyzem vannak olyan processzorok is ( pl. SL643 ) ami ugyanolyan lábelrendezésű és bele is passzol más Socket 479-es lapba, de nem azonosak a lábkiosztások! Pl. az előbb említett processzorral nagyon szép, néhány másodpercig látható lángocskát lehet kicsiholni egy MSI Speedster 945GT lapból...  :omg:

Szerkesztette: akosf 2009. 02. 27. 13:59 -kor

#1905 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 14:17

Na mingyá mexakértyük itt dógokat. Bele is vizuáltam a datasítekbe, hát nagyon úgyfest, hogy az egyik 0.13mikro, a másik meg 0.065. Szóval tök más. És a pina-ut is más. Ha nem tokozták fejjel lefelé. Biztos nem lett eltévesztve a típus azonosítás?

#1906 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 14:21

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 13:00

Gyenge P4-et 256 MB rammal milyen programháttérrel használnátok net és szövegszerkesztő gépnek?
/XP-vel roppant tetű/

Nekem nemrég muszájbú' egy Mandriva 2008 spring mászott fel egy 750-es PIII-al és 128 rammal szerelt laptopra. Minden faragás nélkül használható volt: ha meg az ember rászán egy kis időt a pofozására - kiirt néhány funkciót és visszavesz az ablakkezelőből - akkor egyenesen hasit az efféle.
Elköltöztem :-)

#1907 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 14:25

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 14:27

Itthon most a voodoo a nyerő, nem a procc. Én is betáraztam néhány PPro 1M-et, gondolván: néhány éve 10k körül lehetett ezeket külföldről beszerezni, milyen jó is lesz ez raktáron. Mesmeg kutyának se kell :Đ

De legalább enni nem kér.

#1908 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 14:29

Azért az intelről nem feltételezném, hogy összevissza tokoz. Elég szigorú a specifikációja.
Az Xp-teszt nagyon durva! Viszont dícséri a mikroszaft munkáját, hogy még így is működik.

#1909 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 14:58

Nah. A régebbiek mellé még ezek, hátha kell valakinek:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Meg még két K6-2/500AFX és egy K6-2/475AFX.

Meg még a jövő héten megyek beszerezni.

#1910 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 18:22

Idézet: Samuraj

Azért az intelről nem feltételezném, hogy összevissza tokoz. Elég szigorú a specifikációja.

Senki nem mondta hogy nem így van. :D

Idézet: Samuraj

Na mingyá mexakértyük itt dógokat. Bele is vizuáltam a datasítekbe, hát nagyon úgyfest, hogy az egyik 0.13mikro, a másik meg 0.065. Szóval tök más. És a pina-ut is más. Ha nem tokozták fejjel lefelé. Biztos nem lett eltévesztve a típus azonosítás?

Hamár egyszer letöltötted, akkor ajánlom figyelmedbe a 29851706 (Mobile Celeron (0.13 μ) Packages) dokumentum 68. illetve a 31272604 (Celeron M on 65 nm) 32. oldálain látható, a lábak elhelyezkedéseit szemléltető ábrákat.

0.13 illetve 0.065 mikron és nincs fejjel lefelé... ;)

Szerkesztette: akosf 2009. 02. 27. 18:24 -kor

#1911 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 19:52

Idézet: akosf - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 13:48

Láttad már ezt? XP Minimal-Requirement-Test
( Pentium Overdrive 8MHz-en, 20MB RAM-mal )  :D

Pszichopaták :Đ De tetszik, tetszik :D
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1912 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 20:14

Idézet: Rive - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 15:58

Nah. A régebbiek mellé még ezek, hátha kell valakinek:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Meg még két K6-2/500AFX és egy K6-2/475AFX.

Meg még a jövő héten megyek beszerezni.

A K6-2/475AFX-et tedd csodacsip mellé, légyszi! :respect:
... a trip back in time is all I need ...

#1913 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 20:33

Idézet: akosf - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 19:22

Hamár egyszer letöltötted

és nem erről beszéltem pár hsz-el feljebb?
egyébként a
29851706 Pentium3 130n SSE1 479pin,
25130808 Pentium4 130n SSE2 478pin,
31272604 Penitum4  65n  SSE3 478pin(tükrös).
A pinák pedig a 73, 59, 36-37 oldalon vannak. Ha egyről beszélünk. Persze celeron. Épp ezért gondoltam, hogy a két utóbbit állíthattad egymás mellé.

Szerkesztette: Samuraj 2009. 02. 27. 20:36 -kor

#1914 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 20:34

Az iCOMP index miben játszik szerepet? Mintha lett volna valami jelentősége csak már kiment a fejemből.

#1915 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 21:18

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 21:33

A pinák pedig a 73, 59, 36-37 oldalon vannak. Ha egyről beszélünk. Persze celeron. Épp ezért gondoltam, hogy a két utóbbit állíthattad egymás mellé.

Most már tippem sincs hová szeretnél kilyukadni...  :think:

Ha egyről beszélünk, akkor nem értem hogy miért kérdezted:

Idézet

Biztos nem lett eltévesztve a típus azonosítás?

illetve hogy hogy jött a képbe a 0.13u és a 0.065u.

A SLA2F és az SL9VA egyaránt 0.065u-n készül, sőt ugyanazt a Merom-L magot tartalmazzák, csak mindössze a tokozásuk és az órajelük tér el egymástól. ( Ha érdekel, felülről is lefényképezem a két processzort. Az sspec számuk jól látszik. )

A 0.13u és a 0.065u felvetése épp ezért egy kicsit megkavart, azt hittem hogy ezekre abból következtettél hogy a két processzor lábai tükörképei egymásnak. Erre hoztam fel az előbb említett két oldalt hogy látható legyen hogy 0.13u és 0.065u esetén is létezik azonos lábelrendezés is.

#1916 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 02. 27. 21:59

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 13:27

Ez marhaság. 60M a rendszermag, amit mindenképpen a memóriában kell (érdemes) tudni, 128M RAM mellett már van prefetch működés is, ide már elfér net, vagy szövegszerlesztő komoly buzerba nélkül (és tiltható a lapozófájl is!). 256M-ban már alap víruskergető is van, ha akrja az ember, meg MSN, meg hangkártya sosehasznált szoftvere.
Nem kell minden miatt billt basztatni, van elég része a programozóknak is abban, hogy egy retkes szkájp, amivel beszélgetsz, minek foglal fel 40-50M memóriát magának, mikor ennyiben az XP kernel is majd benne pihen asztallal, vizuális témával. Az 512M ezért lett minimum. Maga az XP mag semmivel sem lett nagyobb, sőt, az SP3 óta alapértelmezettben is kisebb, optimalizáltabb valamivel.
Ettől persze nem lesz jókisfiú a kicsipuha, mindannyian tudjuk, a piac elsősorban arról szól, hogy vegyél, bővíts, fejlessz, légy rákényszerítve, vagy csak hidd el, és ne gondolkozz. Azon sem, hogy a széllel szemben hugyozva a mindenki által minimumnak szabott 512M alatt próbálkozz, tökölj, optimalizálj és végül magadtól rájöjj, hogy mégis van ott élet és jól. Erre a mai világban sajnos nincs idő, veszel egy újabb memóriamodult, begyugod a meglévő mellé és a f@szt érdekli.
Suli gépein 256M-nál több tán egy gépen van, még tavaly is tettem rencert új gépre, amiben 128M (-8M az integrált VGA-nak) vigyorgott (spar-os valami, hosszú történet :) ), és azt kell mondjam, egy 80G-s excelstor HDD-vel, netezésre, XP témát is meghagyva egész frankón helytáll. Csak a tulajt meg kellett győzni, hogy mivel netezzen, mivel azonnaliüzenetezzen, tallózzon mappát,meg hogy mindezt egyszerre csak ésszel, mert ha ügyfélkapura belép, és elindul a  java VM, akkor bezony lassul az ipar, ha az abev is fut, meg zenét is hallgat.

Most így elolvasva olyan, mintha téged szapulnlak, de ez nem így van :D . Sokszor én sem tökölök, ha van zsé, meg akármi, vegyen ramot, mert ez van, gyerek lájvozni akar, papa meg a vaduúj misellevájdapunám filmet megnézni, és az mplayer classic az olyan csúúúnyaszürke (pedig nem a keret a lényeg :Đ )
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1917 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 23:11

Idézet: Penyus - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 10:51

Igen, Amigaval is csodas dolgokat lehet muvelni. Nekem is sok ismerosom netezik vele meg csinal mindenfele mast. Nekem csak 500asom van mert sajnaltam eddig a penzt egy ezerkettesre.

:offtopic:

tervezem eladását... dobj PÜt, ha érdekelne :)
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#1918 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 23:38

Na, hogy cseppet ON legyek: érdekel valakit AMD Am29200-16KC típusú processzor?
... a trip back in time is all I need ...

#1919 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 28. 13:58

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 23:38

Na, hogy cseppet ON legyek: érdekel valakit AMD Am29200-16KC típusú processzor?

Aham! :)
Küldenél pü-t a tervezett árral?  ;)
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#1920 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 28. 19:41

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 13:27

Nem Te írtál a vaterán a nagy amiga könyv témában is? Mert akkor a netes A1200-as már legalább 2 embert számlál csak a szűk fórumos körökben  ;)

nem, vaterán sosem írok fórumba. csak nepperkedek :)
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

Téma megosztása:

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.