HWSW Informatikai Kerekasztal: Processzorgyűjtők, ide! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről Értékeld a témát: -----

#2881 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 17. 16:14

Ez már tényleg erősen :offtopic:
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#2882 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 16:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. 03. 17. 15:30

... Miután a pénzkonstrukció numerikusan folyamatosan (a kamataival) növekvő, számszakilag egyre nagyobb produktumot kell előállítani a reálgazdaságban, ugyanakkora előállított valós használatiérték mellett. ...

Ez így volna, ha a pénz értéke fix volna.
De létezik infláció is.
Plusz egyáltalán nem minden befektetett pénz növekszik az üzletben, hiszen sokan csődbe mennek.

#2883 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 19:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Picur - Dátum: 2010. 03. 17. 16:14

Ez már tényleg erősen :offtopic:

:blink:

Fekete holló ma erre járt. A szárnya alól – többek között – kiesett egy enyhén hiányos УМПК-Р 32 típusú szovjet iskolaszámítógép (ifjoncok és notórius orosznyelvutálók kedvéért: UMPK-R 32). Egy КР580BM80A (KR580VM80A) processzor a lelke a lelkemnek. :lollypop:
... a trip back in time is all I need ...

#2884 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 22:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. 03. 17. 15:30

fizetési igérvény résztartalékképzés letéti multiplikáció eszenciális fedezete

Tényleg, ilyenről már társalogtunk a múltkor, még azt se emésztettem meg, ez meg azon is túl tesz. Ez a halandzsa amúgy magyarul is hozzáférhető?, mert érdekelne. Az biztos, jó a pénz, ha sok.
infini:mov cx,0ffffh
mov ds,ax
out dx,bx
loop infini

Szerkesztette: Samuraj 2010. 03. 17. 22:52 -kor

A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2885 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 23:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2010. 03. 17. 12:25

DOOM3 meg PoP nálam ami bejön

Doomozol? Az tök jó, nem is tudtam. És nem zavar, hogy a 3-ban csak egy útvonalon lehet menni, csak egyfélét lehet csinálni, a szörnyek mindig ugyanazon a ponton kerülnek elő a semmiből? Egy előre megírt történetet kell/lehet végigjátszani, mint a monkey island és társai, bár azon még szórakozni is lehetett. Doom2-vel nyomtuk sokat haverrel soros porton, volt egy város, az volt a kedvenc.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2886 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 23:27

Kedves gyula.
Mutass nekunk jo peldat.
Ha szennel tuzelsz egy valyoghazban, a gyereked tekeri a biciklit, ami az xt aramellatasahoz szukseges, lovasakocsival jarsz, etc...
Ugy kicsit hitelesebb lenne.
Ezzel a demagog dumaval inkabb probalkozz mashol, amit meg megsporolsz, azt utald a hitgyulinek, vagy mas remek szervezetnek.
Irom ezt annak ellenere, hogy nemi igazsag azert van benne, de nem kene ennyire sarkitani.
Ne faradj a tovabbi posttal, mert nem vag a topic temajaba, keress inkabb a szigeten, es ott kabitsd a jonepet.
Koszi.
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

#2887 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 23:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2010. 03. 17. 23:06

Doomozol? Az tök jó, nem is tudtam. És nem zavar, hogy a 3-ban csak egy útvonalon lehet menni, csak egyfélét lehet csinálni, a szörnyek mindig ugyanazon a ponton kerülnek elő a semmiből? Egy előre megírt történetet kell/lehet végigjátszani, mint a monkey island és társai, bár azon még szórakozni is lehetett. Doom2-vel nyomtuk sokat haverrel soros porton, volt egy város, az volt a kedvenc.

Nem zavar, mert eddig egyszer játszottam végig, már 2-3 éve szerintem biztos megvan, akkor még új játék volt. Így most ismerős ugyan pár részlet, főképp, ahol nagyokat szívtam, de 99%-ban nem tudom előre, hogy mikor honnét jönnek a szörnyek.

A Monkey Island nekem nem jött be, nem is játszottam vele sokat.
Viszont ami szerintem nagy volt, az az Alone in the dark :) Szinte berosáltam tőle annakidején.

#2888 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 00:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2010. 03. 17. 22:52

Tényleg, ilyenről már társalogtunk a múltkor, még azt se emésztettem meg, ez meg azon is túl tesz. Ez a halandzsa amúgy magyarul is hozzáférhető?, mert érdekelne. Az biztos, jó a pénz, ha sok.
infini:mov cx,0ffffh
mov ds,ax
out dx,bx
loop infini

Javallom, Guglizz.
Érdemes megnézned a pénz, mint hitel címszó cínszó alattiakat.
A Zeitgeist filmeket.
A Háború a Nemzet ellen című (propaganda) filmet.
Sokmindent megtudhatsz belőlük a világ működéséből és konkrétan a minket illető dolgokból.
G@binak: Nem a kőkorszakot kívánom vissza.
Ha egy olyan országban, amely épp ésszel működtetve vagy 40.000.000 embert tudna jószinten eltartani, és ennek negyed résznyi lakossága mellett nyomor van, abban az országban a gazemberség az úr.

#2889 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 00:20

Üzenet megtekintéseIdézet: g@by - Dátum: 2010. 03. 17. 23:27

Kedves gyula... ott kabitsd a jonepet.

Na, nem kell azért megsértődni, tök jó kabaré. Ezexerint te érted a szöveget? Én már az igérvénynél elakadok. Megigérem hogy fizetni fogok? Bár lehetne igy vásárolni. Haveromat oltotta egyszer egy cigány gyerek kölcsönért, megigérve majd megadja. Haver végülis fizetett, tudván, hogy a cigány többet nem fogja zavarni - megvásárolta a nyugalmát. Ezt én is kipróbáltam oszt az lett, hogy adjak még többet, mutassam a pénztárcám. Talán egy szájbarugást kellene nekik megigérni, akkor békén hagynak?

szerk: Na, azért akkora nyomor nincsen. Rakás ember segge alatt új autó, mindenhova bekötve internet (elérhetőbb mint a helyi posta), na meg az osánparkoló (bocs, de ez a kedvencem) délelőtt is mintha senkinek nem kell dolgoznia csak költenie.

Szerkesztette: Samuraj 2010. 03. 18. 00:29 -kor

#2890 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 00:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2010. 03. 17. 23:30

eddig egyszer játszottam végig

Többször nem is nagyon lehetne. Akkor feltűnne, hogy mindig ugyanaz történik. Én csak az első pályával toltam próbák/tesztek idején. Amikor már kezdtem unni, változatosság gyanánt belöktem a kedvenc kódom: clipping, falon átmenés. Na, akkor mutatkozott meg a primitívsége, jót lehetett rajta szórakozni. Szörnyike csak akkor bukkan föl, ha ajtót kinyitva megyek át, egyébként nincs ott, vagy ha ott is volt, nem támadott meg, csak állt bambán. Vagyis az ajtó nyitás triggereli őkelmét, vagy egy adott pontra rálépés és a sarok mögül előjön. Felmászni sehol nem lehet ládát odatolva, csak létrán ahol engedi meg körbemenni. Ehhez képest az eredeti doom nagyságrendekkel fejlettebb volt. De javaslom a Thief sorozatot, párját ritkítja, annál jobb még nem készült. Hú, kedvet is kaptam a játékhoz. De kár hogy csak egy életem van, az se hosszú.

Hú micsoda offolás megy itt kérem :Đ

Na jó, ellensúlyozandólag idetolok egy procit is: 386-os laptopból származó pqfp 386sxl 25. Kár hogy ilyeneket senki nem gyűjt, csak foglalatosokat. Illetve én gyűjtöm, ezért is lesz ritka, bibii!

#2891 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 08:16

OFF:

Érdekes téma ez a "régi gépek eredeti értéke".

Nekem pl. van egy 1998-as, digitális TÜKÖRREFLEXES gépem (akkoriban még nagyon kompaktok sem terjedtek és senki sem tudta, hogy mi az), bolti ára 275.000 Ft volt '98-ban (Olympus gép, 1.4MP, stb). Én ugyan 2002 környékén vásároltam, 75e körüli pénzért...

Aztán... van egy szintén 1998-ban gyártott PDA-m (kéziszámítógép :D), bolti ára, hát, azt hiszem 250e felett volt jócskán. Persze, nem akkor és nem újként vettem. Mai napig használom, WinCE oprencerrel naptár és egyéb funkciókra kiváló, nagy kijelzője miatt jobban szeretem ilyesmire használni, mint telefon hasonló funkcióit, ráadásul macerás (érintőképernyő hiánya miatt).

Megaztán... emlékszem, nem is tudom mikor, szintén 2001 környékén lehetett, amikor vettem egy 128MB-s SD ramot, 38e pénzért, persze nem boltban, mert ott +10e volt az ára kb... És ha jól emlékszem, 1 vagy 2 évre rá amikor eladtam, kaptam érte 3e pénzt...

ON

#2892 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 08:18

Erre is lehet használni őket :D

#2893 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 11:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2010. 03. 18. 00:20

Én már az igérvénynél elakadok.

Ez a szomoru és nem az emberek hibája.
Ezt a gazember világot célzott tudatmanipulációval (zombigyártással, folyamatos zombiztatással) tartják fönn.
Minden csatornán keresztül egy adott világképet mutatnak, abban adott problémamegoldási sémával (csapd le, csapd be, intrikálj az opponensed ellen).
Ezenkívül generálnak az emberek köré egy olyan környezetet, amelyben mindenben konkurrenciaviszonyban élünk az embertársainkkal. Egy és az életbenmaradási igényünk által kényszerített lojalitás van, ez pedig a munkaadó vállalkozásunkkal és az őt működtető képlettel (pénzhaszon=árbevétel-költségek) való lojalitás.
Ezen túl, megy a bulvár, a tudatunknak üres dolgokkal való lekötése.
A rendszerpropaganda mélyen hallgat a rendszer alapvető működésiszabályairól, arról, miért, mire működtetik ezt a rendszert és arról, h másként is, más szabályokkal is lehet(ne).
Ezzel a módszerrel elérik, h az emberek többségében ez a világ tűnik természetesnek és hatásosan elnyomják azok hangját, akik ébredeznek.

#2894 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 19:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Joci - Dátum: 2010. 03. 18. 08:18

ace22 is hasonló projekten dolgozik, csak ő még stílusosabb készletet akar. https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/redface.gif) A procikat már beszerezte hozzá.

#2895 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 19:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. 03. 18. 11:38

Ez a szomoru és nem az emberek hibája.
Ezt a gazember világot célzott tudatmanipulációval (zombigyártással, folyamatos zombiztatással) tartják fönn.
Minden csatornán keresztül egy adott világképet mutatnak, abban adott problémamegoldási sémával (csapd le, csapd be, intrikálj az opponensed ellen).
Ezenkívül generálnak az emberek köré egy olyan környezetet, amelyben mindenben konkurrenciaviszonyban élünk az embertársainkkal. Egy és az életbenmaradási igényünk által kényszerített lojalitás van, ez pedig a munkaadó vállalkozásunkkal és az őt működtető képlettel (pénzhaszon=árbevétel-költségek) való lojalitás.
Ezen túl, megy a bulvár, a tudatunknak üres dolgokkal való lekötése.
A rendszerpropaganda mélyen hallgat a rendszer alapvető működésiszabályairól, arról, miért, mire működtetik ezt a rendszert és arról, h másként is, más szabályokkal is lehet(ne).
Ezzel a módszerrel elérik, h az emberek többségében ez a világ tűnik természetesnek és hatásosan elnyomják azok hangját, akik ébredeznek.

Tényleg menjetek át a Szigetre. Köszi!

#2896 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 19:46

Gyula szerintem funkcionalis analfabeta, mert nem akarja megerteni, hogy itt senki nem kivancsi a faszsagaira.
Az sem erdekli, hogy mar tobben megkertuk, ne ebben a topicban ossza az eszt.
Szoval, kedves gyula.
Huzzal innen a budos picsaba!
Ha igy sem erted, akkor fealadom.
Hogy kicsit on is legyek.:)
Hoztam megint par procit, holnap csinalok kepet.
Picur, mi legyen a procikkal?

#2897 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 21:00

OFFnak rohadtul OFF, amit Gyula írt, de összességében teljesen igaza van! :D Ez a mai világ szóról szóra, ha tetszik, ha nem.

De tényleg talán ne itt...

#2898 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 21:02

Bár nem proci, viszont gyűjtő. Ha kell valakinek S3 savage4 32Mb dobozos, cd, csak vga, nuku tv-out, akkor átvehető Kenderesen, 4-es főút Szolnok-Karcag között vagy postáz6ó. Akit érdekel, priviben többit. Rövid lejáratú, ma-holnap aktuális.

#2899 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 21:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. 03. 18. 11:38

zombigyártás

Aki hagyja magát, megérdemli, sok bulvárkodó celebkedő agyahíg majom. így viszont az eszesebbeknek jobb lehetőségük van kiemelkedni.

#2900 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 21:41

Idézet

OFFnak rohadtul OFF, amit Gyula írt, de összességében teljesen igaza van!

Fogalmazzunk inkabb ugy, hogy van benne igazsag.
Viszont nem ertem, hogy jutott eszebe pont ebbe a topicba?
Szerintem megtamadta valami virus az agyat, es orvosi segitsegkeres helyett, inkabb ideologiat gyart az agymeneseihez.
Csak halkan jegyzem meg, ha elmesz egy hitgyulis, vagy krisnas szeanszra, ott szinte szorol szora ezeket hallod.
Ez csapta ki nalam a biztositekot.
Talan nem itt kene hiveket toborozni.

Téma megosztása:

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.