HWSW Informatikai Kerekasztal: Processzorgyűjtők, ide! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről Értékeld a témát: -----

#2961 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 26. 20:38

Már akartam kérdezni mi az a tálcás proci.? Tálcán hozzák házhoz vagy mi? Aztán elfeledkeztem róla, de most újra itt van a nagy csapat és rémlik már láttam korábban.
ŐKELME
gondolkozám rajta, beszóljak-e neki, már csak az lga miatt is. Vannak madarak. Humor rovat is egyben.

Szerkesztette: Samuraj 2010. 03. 26. 20:43 -kor

A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2962 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 20:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2010. 03. 26. 05:50

[...]Más darabok esetleg nekem lenne gyűjteménybe. Jól látom, hogy sima P2-ból nem volt p-pga-s? Celeronból van 366-500-ig mindegyikből. Slotos P3 nekem gyűjteménybe jöhetne, se borda, se tok nem szükségeltetik, csupaszon is elég (persze tokkal-vonóval szebb).

Ja, és előre is köszi a fáradozásaidat!

P2-ből csak slotos volt valóban. PPGA-s Celeronból viszon nem 366-500-ig volt, hanem 300-533-ig.
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#2963 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 21:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2010. 03. 26. 20:38

Már akartam kérdezni mi az a tálcás proci.? Tálcán hozzák házhoz vagy mi? [...]

Majdnem. :)
Ilyen:
Kép

Különben szépen egyesével csomagolva, dobozban, leírással, hűtővel.
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#2964 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 27. 10:19

Idézet

Végül nem írtál sSpec ügyben, de amim még nincs az érdekel a múltkor említettek közül. Az átvét/fizetés dolgot el tudnánk húzni fizuig? Sokadika van.

Nekem nem surgos, de nyugodtan elviheted oket, aztan kifizeted mikor tudod.
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

#2965 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 27. 11:40

Üzenet megtekintéseIdézet: g@by - Dátum: 2010. 03. 27. 10:19

Nekem nem surgos, de nyugodtan elviheted oket, aztan kifizeted mikor tudod.

Köszönöm, akkor megpróbálok miharabb elmenni, aztán majd utalok. :blush:

#2966 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 27. 19:54

van 1 ilyenem. Prescott. Teszteletlen, mivel nincs lapom ,de mennie kell, muszály. 2400ft.

Szerkesztette: Samuraj 2010. 03. 27. 20:03 -kor

A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2967 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 27. 19:58

Ilyenem is van. Ez is prescott. A fehér cimke már nincs rajta, levakartam, óvatosan, de kicsit azért karcos lett alatta. 1 láb törött a sarokról, földelés, tehát nem zavar be, visszaforrasztható. 2800ft. Ezt se tudom tesztelni.
Ha valakit valamelyik érdekli és lapja is van hozzá, megbeszélhetünk egy összefutást.

Szerkesztette: Samuraj 2010. 03. 27. 20:02 -kor

#2968 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 27. 20:00

Ilyen is van, igy ahogy van, lába töretlen, működik, jó, stb, de mielőtt odaadom úgyis beröffentem még1x, biztos ami biztos. Mittomén, 2000ft.
szerk: ja ez nem látszik jól: 2.4ghz celeron northwood 128/400 (L2/fsb)
Tehát mind3 proci eladó, vegyétek, vigyétek, alkudjatok vagy valami.

Szerkesztette: Samuraj 2010. 03. 27. 20:01 -kor

#2969 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 28. 01:15

Samuraj, kérlek, olvasd el a topikindítót! Köcce!

Szerk.: ja, és muszáj! Jével! Elnézést a kötözködésért! :)

Szerkesztette: Telcontar 2010. 03. 28. 01:16 -kor

... a trip back in time is all I need ...

#2970 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 28. 10:25

Nem értem mi bajod van. Proci téma, nem? Inkább mint a közgazdaság tan. A témainditó szöveg elég behatárolt, önmagában a procigyűjtés elég hamar kifulladna.
Nyelvtanórán hiányoztam, mindig is utáltam, meg mindent ami kötelező, meg az egészet, meg azért is! Ha már teknika fejlődik, modernizáció meg 3.évezred, akkor vonjuk má ki a forgalomból a ly-t, hejette legyen mindenhol j, amúgy is amerikanizálják a nyelvünket hüje trendiskedők.
Bal lábbal keltél ma fel, láccik. :( (szerk: most nézem, le se feküdtél, attól vagy ilyen morci). Ahelyett hogy vennél procit... még :grrr:

Szerkesztette: Samuraj 2010. 03. 28. 10:27 -kor

#2971 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 28. 10:41

Eleg vicces fiu vagy te.
500 meg 1000ft-ert akarsz venni 3 gigas procit, mert szerinted annyi a realis ara.
A te kiprobalatlan, labhianyos, etc.. szarjaidat kozben ennyire taksalod.
Szerintem Telcontar arra celzott, hogy inkabb a bolhan reklamozd oket.
A felajanlasok topicot meg inkabb hanyagold szerintem, mert ilyen hozzaallassal senki nem fog radbizni meg egy p1-es gepet sem.
Direkt nem oda irtam, mert mas a celja, nem az amire te hasznalod.

#2972 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 28. 12:12

megmondtam sóher vagyok. A piaci árakat nem én szabom. Nem fogok többszörös áron venni valamit, amit mások x-ért megkapnak akárhonnan. 939-es 3000+ 1500ft-ért beszerezhető általában. A 3 gigás procikat amugy 200 ft-ért (azaz kettőszáz, igen) veszem, nyilván nem tőletek. Te is kereskedő vagy, nem? Veszteségért vagy nullszaladóér gürizel? A kipróbálatlan lábhiányos szarjaimra meg ráfoghatom, hogy tökéletesen működnek, és visszaforrasztom, úgyse veszi észre, legfeljebb ha mégse működik, hát gari, oszt viszakoz - ahogy a többi hiéna szokta nagystílűen. De látva, hogy a becsületességet nem méltatják, le is fogok szokni róla nagyon gyorsan, hozzád hasonlóak miatt.
És azért raktam ide (is) be, mivel a neve: "procigyűjtők" klubja, elsősorban nekik "kedveskedve" ezzel, árengedmény is van.
Tök vicces, hogy mások hozzáállását minősíted. És nyomatésokan megkérlek ne furmánykodj, spicliskedj a felajánlások nevében, nem te vagy ott a góré!

Szerkesztette: Samuraj 2010. 03. 28. 12:15 -kor

#2973 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 28. 12:33

Na még egy kicsit, me kurvára felß@sztad az agyam. A boltotokba miket árultok mennyiér? Hogy teszteltek? Táp rá, képet ad oszt jó van, nem fogtok félnapos teszteket futtatni, bírja-e a tartós terhelést. Ami nálam működik és tesztelt az mind intenzív körülményeknek lett alávetve! Ezenkívül teszteletlennek minősül, vagy épp elindul. Továbbá rohadt drágán adtok mindent. De mondtam már többször is, ez nem a ti hiénásságotok, hanem mert ilyen a piac és boltot fent kell tartani, adót kell fizetni. Magán viszonylatba minden ócskasághoz töredék pénzzért vagy ingyen hozzá lehet jutni.
A többiektől meg elnézést a kis közjátékért. Úgylátom nagyon sokan kétszínűsködő álszentek.

#2974 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 28. 13:54

Idézet

megmondtam sóher vagyok. A piaci árakat nem én szabom. Nem fogok többszörös áron venni valamit, amit mások x-ért megkapnak akárhonnan. 939-es 3000+ 1500ft-ért beszerezhető általában. A 3 gigás procikat amugy 200 ft-ért (azaz kettőszáz, igen) veszem, nyilván nem tőletek. Te is kereskedő vagy, nem? Veszteségért vagy nullszaladóér gürizel? A kipróbálatlan lábhiányos szarjaimra meg ráfoghatom, hogy tökéletesen működnek, és visszaforrasztom, úgyse veszi észre, legfeljebb ha mégse működik, hát gari, oszt viszakoz - ahogy a többi hiéna szokta nagystílűen. De látva, hogy a becsületességet nem méltatják, le is fogok szokni róla nagyon gyorsan, hozzád hasonlóak miatt.
És azért raktam ide (is) be, mivel a neve: "procigyűjtők" klubja, elsősorban nekik "kedveskedve" ezzel, árengedmény is van.
Tök vicces, hogy mások hozzáállását minősíted. És nyomatésokan megkérlek ne furmánykodj, spicliskedj a felajánlások nevében, nem te vagy ott a góré!

Akkor megint tegyunk a helyere par dolgot.
Ugyan kurvara semmi kozod hozza, de megprobalom elmagyarazni.
A felajanlasok egy NONPROFIT szervezodes, ahol nincs gore.
Mellekesen tizeneve harman kezdtuk, Garmacor, hoember, es en.
A hozzad hasonlo uzerkedo, csereberelo hulyegyerekeknek pedig semmi keresnivaloja ott.
Mielott elohoznad, hogy mas is csreberel, igen.
Ha valamilyen felajanlott cucc elcserelheto olyasmire, amire nagyobb szukseg van, akkor Telcontar is szokott cserelgetni.
De nem a SAJAT erdekeit szem elott tartva.
Az, hogy csoro vagy, es mindent szarerhugyer akarsz, mikozben a sajat kiprobalatlan cuccaidat kicsit dragan adod, szinten a te doldod.
Arrol szinten nem en tehetek, amire mar tobbszor is hivatkoztal, hogy mas mennyiert veszi.
Vagy ok az ugyesek, vagy te a bena, nezopont kerdese.
Egy boltot arait meg ne hasonlitgasd mar egy forumon arult hw cucc araihoz.
Te fizetsz berleti dijat?
Adozol az eladott cuccok utan?
Fizetsz ezerfele szarsagot?
Csak mellekesen megjegyzem, hogy a ceg rezsije 5-600 000ft kozott van havonta.
Ennek ellenere mi vagyunk a legolcsobbak, de lehet menni pl a mogyorohoz, akik szinten nalunk vasarolnak.:)
Ezenkivul mindenre kapsz ket het gart, es ha valami gond van, szo nelkul cserelunk.
Furmanykodni, foleg spicliskedni nem szokasom, ne magadbol indulj ki.
En viszont tobb idot nem vesztegetek rad, ha valamit venni akarsz nalunk, akkor 16h utan gyere, akkor mar nem vagyok bent.

#2975 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 28. 14:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2010. 03. 25. 12:52

Ezek csak a powert veszik a csatlakozóikról, nem?

Egyébként létezik ilyen most is, csak modernebben? Pl. PCI-os kártya, amin van 1-2 CPU foglalat, de a PCI buszon át elérik a memóriát is, így egy gépként üzemel az egész? Bár a PCI sávszélessége elég keskeny volna egy mai CPU-nak.

Van hasonlo, de sokkal perverzebb eszkoz is, SunPCi (SunPCi II, SunPCi III) nevre hallgat.
Az SBC-kre annyiban hasonlit, hogy PCI-os, van sajat memoriaja, grafikus kartya, nehany port, de pl. storage vezerlo nincs rajta semmilyen, a host gep vinyojan van egy fileban a virtualis HDD es ezt hasznalgatja. A host gep grafikus kartyajan keresztul is lehet hasznalni, vagy a sajat VGA-javal.
DOS/Windows platformon mukodo programokat lehet vele futtatni (barmit, amit a vas elbir) UltraSPARC/Solaris gepeken.

Üzenet megtekintéseIdézet: g@by - Dátum: 2010. 03. 25. 08:33

Te nagyonsetet.:)
Csak tudom mar hany slot van rajta.
Egyebkent tobbfele volt belole.
Es nem, nem egy kartyat lehet beletenni.
A nokiatol jottek a cuccok, es mindegyik slot televolt kartyakkal.
Gondolom ott nem voltak annyira hulyek hozza a rendszergazdak.

Jellemzo, megint a szart soztad ram:D Ami nalam van, abba (fizikailag) ket SBC-t lehet tenni, de normalisan mukodni egyszerre legfeljebb csak egy fog. Amiben tobb kartya is mukodik azok is legfeljebb csak clusterkent mukodnek es igy 'adodik' ossze a teljesitmenyuk.
Amugy meg honnan tudnad hany slot van rajta, szamolni sem tudsz, pharaxt:D

#2976 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 28. 16:05

Üzenet megtekintéseIdézet: g@by - Dátum: 2010. 03. 28. 13:54

En viszont tobb idot nem vesztegetek rad

Eleve feleslegesen szólaltál meg. Visszamondod azt, amit én is kijelentettem. Te talán nem szaréhugyé akarsz és kicsivel többér eladni? Mintha ebből lenne a profit, amiből félmilkás rezsit fizetsz.
És ócsárold a te szarjaidat, azok se jobbak. A hozzád hasonló nagyképű beképzelt öntelt hülyegyerekeknek meg sehol nincs keresnivalójuk.

#2977 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 28. 17:41

Üzenet megtekintéseIdézet: g@by - Dátum: 2010. 03. 28. 11:41

Szerintem Telcontar arra celzott, hogy inkabb a bolhan reklamozd oket.

Pontosan. :) Ettől függetlenül, Samuraj, nyugodtan szólhatsz, vagy linkelhetsz, ha új procik jelennek meg a kínálatodban - a Bolhán.

Az árakról folytatott vitához meg csak annyit szólnék cinikusan, hogy minden annyit ér, amennyiért el lehet adni. Nem többet és nem kevesebbet. Aki tud olcsón venni procikat, az örüljön neki, és a magam részéről azért sem ítélem el, ha sokért akarja eladni. Legfeljebb nem veszem meg tőle, ha sokallom.

Azt is meg lehet itt beszélni, ha valaki szerint egyik vagy másik bolt drága. A Mogyi rendszeresen felbukkan itt is, mint egy drágának tartott hely, mégis figyeljük a kínálatát, hátha akad valami izgalmas dolog ott. Ennél a megboldogult 4M barkácsrészleg jóval olcsóbb volt. A Hardware-M meg még kedvezőbb árakkal dolgozik - szerintem. Vaterán meg ki lehet fogni akár egyforintos áron is cuccokat, de azt azért ne várjuk már el, hogy emiatt aztán minden hely egy forintért kezd el árusítani! :) Az egyforintos aukciók különben is azóta jellemzőek, mióta bevezették a feltöltési díjat.
... a trip back in time is all I need ...

#2978 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 28. 19:06

Idézet

A hozzád hasonló nagyképű beképzelt öntelt hülyegyerekeknek meg sehol nincs keresnivalójuk.

Akkor itt le is zarhatjuk a dolgot.
Hozzank ne gyere, mert eppen nincs amit venni akarsz.
Ezenkivul nem engem anyazik, a volt modiktol kezdve, az osszes joerzesu emberig mindenki a masik topicban.
Orulj neki, hogy nem oda irtam, es annak is, hogy jelenleg fekdzsek nem moderator.:)
Aki ilyet csinal, az egy utolso szarhazi, es ez nem csak az en velemenyem, csak masok nem irjak le ebben a formaban.:)
Az addig rendben lenne, hogy tustentkedsz, csak egy dolgot emlits, amit penzert is el lehetett volna adni a felajanlasaid kozul.:)
Nem arrol szol a dolog, hogy az eladhatatlan cuccokat odaadjuk, cserebe a hasznalhatot elhozzuk.
Max csak szerinted.
Ha ezt nem fogod fel, akkor sajnalom.
Az pl eszedbe sem jutott, hogy az itt arult procik kozul odaadd valamelyiket, pedig itt verted a melled, hogy tonnaszamra kapod ingyen.
Megmagyarazni meg soha nem fogod tudni az ellenkezojet, mert amit mar egyszer INGYEN megkapott a kozosseg, azert te penzt ajanlottal.

Idézet

Az árakról folytatott vitához meg csak annyit szólnék cinikusan, hogy minden annyit ér, amennyiért el lehet adni

Ez alapvetoen igaz, csak kicsit visszasan hangzik egy olyan ember szajabol, aki ha venni akar valamit egy boltban, akkor azzal indokolja, hogy 500ft-ot ad erte, hogy masok is annyiert veszik, csak neki nem sikerul soha.:)
Ezutan nalam nem is fog, meg 5000-ert sem.:)
A tobbiektol meg elnezest a sok offert.

#2979 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 28. 19:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 03. 26. 17:29

Neked legalább megy a két modul alapórajelen. Nejem gépében a Gigabájt alaplap kapásból köpi ki a Kingston, Samsung, Infineon ramokat, viszont a PQI az ízlik neki. Amíg egyedül van a modul. Jó, nem nagy tragédia, amennyit a nő használja azt a gépet, elég bele az 512 MB is, de eleinte bizony bökte a csőröm. Gigabájték meg, amikor felpanaszoltam nekik, azt írták vissza alig egy szűk hónap múltán, hogy használjak márkás ramokat. Mer' a PQI az aztán a memóriák Rolls-Royce-a, a Kingston meg legfeljebb Opel Astra... Ekkor fejeztem be a Gigával való kokettálást.

Azóta már szépen megy két egyforma modul szerencsére.Bírom ezeket a szabványtalanságokat hogy ugy kell válogatni a lapba ramot pedig duál a holdba benne:)
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2980 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 30. 08:58

Érdekes ez az új "Beállításaim/Profil/Tiltólista" opció.
Nem sok fórumon látni. Egy próbát talán megér... :rolleyes:

Üzenet megtekintéseIdézet: g@by - Dátum: 2010. 03. 28. 14:54

En viszont tobb idot nem vesztegetek rad, ha valamit venni akarsz nalunk, akkor 16h utan gyere, akkor mar nem vagyok bent.

Téma megosztása:

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.