HWSW Informatikai Kerekasztal: A tömegközlekedés gyönyörei V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (376 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tömegközlekedés gyönyörei V. Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 08. 13:34

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 0:40

Háát, tudod, ismerve, hogy csak egyelten km vasúti pálya kiépítése mennyibe kerül ...

Szerinted mennyibe kerül?  :think:
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

#282 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 13:58

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 22:00

3000 milliard ft?  :think:  Azert azt gondolom, hogy ennyi penzbol ossze lehetne hozni egy viszonylag szinvonalas, kulturalt kornyezetu vasuti tomegkozlekedtetest.  Persze, ehhez sok minden kell, amit mar elozoleg kitargyaltunk.

Lehagytam a szmájlit. :)

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 22:53

az előbb negyven, mostmár 60, jo lenne eldonteni, hogy akkor hany ev lemaradas van.

Én csak idéztem...

Idézet: ikriszta - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 13:34

Azt speciel én sem tudom mennyibe kerül itthon... csak azt tudom, hogy az autópálya mennyibe kerül itthon és mennyibe máshol. Ezt a specialitást is érdemes beleszámolni, mikor azt nézzük, hogy hova juthattak volna ennyi pénzből...

#283 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 13:59

azt tudom, hogy olcsobb mint egy km autopalya
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#284 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 14:01

Idézet: ikriszta - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 13:34

Hölgyem, mennyibe? Te vagy a mi autentikus forrásunk.

#285 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 14:36

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 14:01

Hölgyem, mennyibe? Te vagy a mi autentikus forrásunk.

Nem szoktam költségbecslést készíteni, de egyszer rákérdeztem a műteremvezetőmnél és az autópálya árához képest ha jól rémlik 1/3 árat mondott.  :think:  Persze ez nyíltvonalon lehetett. Egy állomás már húzósabb dolog, de nem tudok konkrét számot.  :think: Most néztem pár adatot, de ez is csak a pályára vonatkozik, de nem tudom a biztosítóberendezés árát, a váltófűtést, áramellátást, közmű kiváltások, műtárgyak, stb. árát.  :think:

Ezért is kérdeztem inkább mást. :)
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 

#286 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 15:43

Mozdony vezető barátom mondta hogy az új motort kapott M41-k annyiba kerültek hogy azért vadi új és erősedd mozdonyt lehetett volna venni. Ezek meg akkor is csak tákolmányok lesznek amelyek a win98cal vetkeszenek megbízhatóságban. Valkinek ez is nagy üzlet volt. BZ-ből csináltak csuklósat elláták klimávan és majdnem annyiban volt min 1 desiró. Tudnak ám gazdálkodni a MÁVnál.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#287 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 15:57

MÁVnál hasonló a probléma mint BKV esetén csak nagyobban. Vagy egy vízfej aki bármit megtehet a prémium meg van, közbe(n)szerzés saját ill haverok zsebébe, saját kft-kbe kimenekíteni a zsetont azok megbízásával stb. és vannak a peon szintjén leledző lebegtetett dolgozók akik a minimálbérre bejelentetteknél látszólag jobb státuszban vannak. Szakszervezet meg látszólag harcol a dolgozók jogaiért. Megyó kormány első dolga az volt hogy 4 demonstratív szakszervezet vezetőeit megvegye kilóra.

#288 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 17:01

Idézet: Pitbull - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 16:57

Megyó kormány első dolga az volt hogy 4 demonstratív szakszervezet vezetőeit megvegye kilóra.

Jah, akkor kuss volt. Most biztos nem kapott annyit a Gaskó.

#289 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 20:04

Idézet: Harlequin - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 21:55

2: A vasutasoknak is nyitott a munakerőpiac...

Akár igazad is lehetne, de...

Ugyan nem vagyok egy munkaügyi szakértő, de a vasút azért nem egy kis kft, ahol jönnek-mennek az alkalmazottak és ha a négy alkalmazottból három kilép, akkor már a főnök is elgondolkodik azon, mit rontott el.
Egyrészt ennyi ember egyszerre nem tudna hova elmenni.
Másrészt ha helyükre is csak ennyiért jönnének az emberek, akkor az attól még nem lenne jobb senkinek.
Az sem mellékes, hogy az itt dolgozók elég nagy hányadát csak komoly átképzéssel lehetne elhelyezni máshol, ami szintén már csak a nagy embertömeg miatt nehezen lenne megoldható.

Szóval nem véletlen az, hogy a szakszervezetek nem a kis- és középvállalati piacon alakultak ki.

#290 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 20:24

Idézet: ikriszta - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 14:36

Nem szoktam költségbecslést készíteni, de egyszer rákérdeztem a műteremvezetőmnél és az autópálya árához képest ha jól rémlik 1/3 árat mondott.  :think:  Persze ez nyíltvonalon lehetett. Egy állomás már húzósabb dolog, de nem tudok konkrét számot.  :think: Most néztem pár adatot, de ez is csak a pályára vonatkozik, de nem tudom a biztosítóberendezés árát, a váltófűtést, áramellátást, közmű kiváltások, műtárgyak, stb. árát.  :think:

Ezért is kérdeztem inkább mást. :)

Én egy NORMÁLIS km-nyi autópálya árának 45%-át hallottam. Ez 1 km oda-vissza irányú, nyílt pályára értendő, villamosítással, infrastruktúrával.
Na, ebből van nekünk 7.000 km-ünk. Plusz pár olyan hely, ahol 1 vágánypár helyett mondjuk 1 tucat van. Meg pár olyan is, ahol csak szimpla a pálya.

Van valakinél egy számológép? ;)

És akkor még csak sínhajtányozni lehet rajta, mert még egy mozdonyunk sincs. Nem hogy legyen mit húznia...
Gondolkoztál már ma?

#291 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 20:26

Idézet: Pitbull - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 15:43

Mozdony vezető barátom mondta hogy az új motort kapott M41-k annyiba kerültek hogy azért vadi új és erősedd mozdonyt lehetett volna venni. Ezek meg akkor is csak tákolmányok lesznek amelyek a win98cal vetkeszenek megbízhatóságban. Valkinek ez is nagy üzlet volt. BZ-ből csináltak csuklósat elláták klimávan és majdnem annyiban volt min 1 desiró. Tudnak ám gazdálkodni a MÁVnál.

Összegeket, ha kérhetnénk. Hogy mennyi az a majdnem annyi!
Gondolkoztál már ma?

#292 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 20:45

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 20:24

Én egy NORMÁLIS km-nyi autópálya árának 45%-át hallottam. Ez 1 km oda-vissza irányú, nyílt pályára értendő, villamosítással, infrastruktúrával.
Na, ebből van nekünk 7.000 km-ünk. Plusz pár olyan hely, ahol 1 vágánypár helyett mondjuk 1 tucat van. Meg pár olyan is, ahol csak szimpla a pálya.

Van valakinél egy számológép? ;)

És akkor még csak sínhajtányozni lehet rajta, mert még egy mozdonyunk sincs. Nem hogy legyen mit húznia...

Ahol egy tucat van, ott nyilván drasztikusan csökken a költség.
De amúgy meg ez nem is számít... Őszintén! Nekünk építeni kéne?  :think:

Szerkesztette: vipisrac 2008. 02. 08. 20:45 -kor

#293 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 20:49

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#294 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 21:14

Ismerőstől hallottam, hogy a Balaton déli oldalán mehetnének a vonatok rövidebb menetidővel is. A növekedés oka viszont a vállalaton belüli jobb munkaszervezés megvalósítása. Rövid pár év alatt több mint egy órával nőtt a Bp- Nagykanizsa  közötti menetidő, holott ennyi idő alatt a pályaalépítmények nem kerültek sokkal rosszabb állapotba.

Szerkesztette: zoli62 2008. 02. 08. 21:42 -kor

"Légy szerény mint én..."

#295 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 21:37

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 19:26

Összegeket, ha kérhetnénk. Hogy mennyi az a majdnem annyi!

80-90%a a desironak.

#296 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 22:26

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 20:24

... Ez 1 km oda-vissza irányú.....

Tehát röviden mondva: két vágányú pálya. ;)
Most lesz egy kiviteli tervünk majd figyelek, hogy mennyi lesz a költségbecslés. :hemuveg:

#297 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 00:06

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 0:40

Háát, tudod, ismerve, hogy csak egyelten km vasúti pálya kiépítése mennyibe kerül (Magyarországon van tán 7000 km körül), meg ismerve, hogy egy mozdony és mondjuk 10 személykocsi mennyibe kerül, nem is olyan sok az a 3000 milliárd...

Tetelezzuk fel azt, hogy a MAVnak csak arra kellene koltenie, hogy vonatokat es kocsikat vegyen, ill tartsa karban es ujitson fel.  Erre ennyi penz boven elegendo kell, hogy legyen. A maradekbol utastajekoztatast,  jegyrendeleses hatteret es hasonlokat siman meg lehetne oldani.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#298 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 03:55

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 20:45

Ahol egy tucat van, ott nyilván drasztikusan csökken a költség.
De amúgy meg ez nem is számít... Őszintén! Nekünk építeni kéne?  :think:

Én mielőtt belevauvau egy témába, azelőtt visszaolvasok, hogy hogyan kezdődött...
Gondolkoztál már ma?

#299 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 04:03

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 0:06

Tetelezzuk fel azt, hogy a MAVnak csak arra kellene koltenie, hogy vonatokat es kocsikat vegyen, ill tartsa karban es ujitson fel.  Erre ennyi penz boven elegendo kell, hogy legyen. A maradekbol utastajekoztatast,  jegyrendeleses hatteret es hasonlokat siman meg lehetne oldani.

Fene se érti.

Ott lebzselnek a semmihez nem értő elvtársak, havi hat-hétszámjegyű nettoért, itt a fórumban meg hemzsegnek a szakemberek, akik sokkal jobban tudnák csinálni.

Az élet nagy igazságtalansága...

A focihoz(Fradihoz) is mindenki ért.
Mindenki jobban.
Egészen addig, míg oda nem kerül, hogy szakvezető legyen...

Bekerült a Magyar Rádióba egy ésszerűsítő brigád (© by Moldova). Élén egy agilis (több jelzőt nem írok, mert azok már nem pozitívak) hölggyel.
Aki azzal kezdte (miután Európa legjobb 3 énekkara között emlegetett nemzeti kincsünket, a Rádióénekkart gyakorlatilag feloszlatta), hogy odament a Rádiózenekarban a hárfáshoz és azt mondta neki, hogy meg kellene tanuljon még valami más zenekari hangszeren is játszani, mert ennyi munkáért, amennyit hárfásként dolgozik, nem fogja megtartani. A hülye zeneszerzők meg nem írtak minden darabba hárfát.

Ugye, mit tesz, ha a 'szakértelem' a 'hatalommal' párosul?
Gondolkoztál már ma?

#300 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 08:38

Azon gondolkodtam el, hogy az elmult cirka szaz evben kiepult egy teljes ut es vasuthalozat, ha korabbra tekintunk vissza akkor van hellyel kozzel szabalyozott dunank, csatornahalozatunk, a korabbi rendszerben epult 2 teljes metrovonal, na meg ugyebar anno kontinenselsok voltunk a kisfoldalattiban, gyartottunk mozdonyt, villamost...

De ugy erzem, ha mindezekbol csak egyik fo infrastruktura megsemmisulne, annak ujraepitesebe belerokkanna az orszag, holott technologialilag elmeletben jovalta fejlettebbek vagyunk, mint anno, tisztessegesen adozva az allampolgarok altal kitermelt jovedelembol 3 forintbol csak 1 marad meg nekik...

Persze-persze ezek lehet sokkal tovabb tartottak, de akkor meg nem voltak sinfekteteo gepek, meg furopajzsok, stb... De ugy erzem (nem mintha 100 eve eltem volna), hogy ez most sokkal nehezkesebb, mint anno...

Nah mind1...

Egyebkent meg, ha nem megy a sinek b@xtatasa, tessek inkabb ertelmes dologba penzt olni, hajra maglev :D

Na jo, termeszetesen nem jatszom a naivat, en is olcson szeretnek MAV-ot venni, ha priva##khm-ra "kerulne sor"...

Téma megosztása:

• (376 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.