HWSW Informatikai Kerekasztal: A tömegközlekedés gyönyörei V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (376 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tömegközlekedés gyönyörei V. Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 01. 18. 13:21

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 6:18

Gondoltam, hogy nagy port kavarok fel ezzel. :)

Igen, kettőt is ismerek 30-35 között, akik millió bruttó felett keresnek.

M'sik topikon vita volt belőle, mert írtuk, hogy mennyibe kerül a cégnek. ember meg nekilátott 100ezrekkel mesélődni, közben az alany nettóban kapta a sokszorosát. Nomost van mikor a juttatást egyben nézik, van mikor külön, oszt ha van céges telefon, autó, meg a többi, az már 100ezres nagyságrend havonta.

De melóztam valamerre, ott az infós jómunkásemberek azért nem kaptam nagy pénzt, mert a főnökük beosztásához mérték, hogy annál többet nem kereshetnek, így egymás mellett jól mutat a két szám. Viszont főnök év végén kapott prémiumot, durvát. Így lehet csalni számokkal, páromat sem érdekelte a 70ezres fizetés, míg az éves egyenlegre ha elosztottuk a jutalákokat, akkor az megfelelt egy rendes fizunak. Amint ezek megszűntek, oszt most is bruttó 70-ért mehetne el melózni, már szívjuk a fogunkat, hogy ezt komolyan gondolják?
Make love not Wor.

#42 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 18. 14:59

Idézet: Metro - Dátum: New York

Sorozatos és nagyon súlyos bűncselekmények történtek az egész metróhálózatban, de ő a bliccelőkkel kezdett foglakozni. Úgy gondolta, a bliccelés a zűrzavar grafittihez hasonló kis jelzése. Naponta kb. 170.000 ember nem fizetett viteldíjat. Mivel csak 1,25 dollár volt a személyenként okozott kár, a metrórendőrség nem akart ezzel foglalkozni, főleg a metróhálózaton belül elkövetett sokkal súlyosabb bűncselekmények tükrében nem.

Bratton a bliccelés szempontjából legfertőzöttebb állomásokon a forgókeresztekhez 10-10 rendőrt állított. Megbilincselték, és falhoz állították a bliccelőket, s addig kellett ott állniuk, amíg nem volt több fogás. Az volt a lényeg, hogy a nyilvánosság minél nagyobb legyen.

A rendőrtisztek nem akarták üldözni a bliccelőket azért sem, mert elfogásuk, elszállításuk jelentős adminisztrációval járt, s a feldolgozás egész napot vett igénybe, mindezt valóban nagyon alacsony kárértékű bűncselekmény miatt. Bratton egy városi buszt mozgó rendőrőrssé alakíttatott át, így a letartóztatás időszükséglete hamarosan 1 órára csökkent. Azonosítást is végeztek. Minden hetedik letartóztatottnak komoly priusza volt, minden huszadiknál fegyvert találtak. Így már a rendőröket is érdekelte a dolog - minden letartóztatás olyan volt számukra, mintha egy zsákbamacska-ajándékot bontottak volna ki.

Bratton első három hónapjában az utazásból kizárások száma megháromszorozódott, a letartóztatások száma megötszöröződött, s a metrórendőrség a legkisebb szabálytalanságra is lecsapott.

A körülmények hatalma

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#43 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 15:27

"Megbilincselték, és falhoz állították a bliccelőket,"

Baz.
Make love not Wor.

#44 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 15:41

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 15:27

Baz.

A nagy demokráciában, ejnye...

#45 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 17:29

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 15:27

Baz.

Kivancsi agyok, hany bilincs fogyott el orankent.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#46 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 17:37

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 17:29

Kivancsi agyok, hany bilincs fogyott el orankent.

Lehet csomagban mérték, 100 darab úgyis csak pár deka :-)
Make love not Wor.

#47 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 18:11

Idézet: Hasse - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 10:50

Speciális tudás a kulcsa.

Speciális tudás speciális esetben kell... tehát nem általános.

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 10:24

Vannak fokozatok, de nem a csúcs, az biztos. De fizetik.

Na, de nagyon OFF-ok vagyunk.

Nyilván, csak azt akartam hangsúlyozni, hogy a "programozó" nem ez a szakma. "Nesze, itt van, kódold le" típusú... :) Ilyen fizetéseknél általában magasabb szintű tervezésről, alkotásról van szó, még ha köze is van a programozáshoz. De egyáltalán nem az átlagmunkák közé sorolnám. Az viszont tény, hogy biztos lehet ennyit keresni... és ha nem is átlag programozásról van szó, azért valószínűleg mégsem üti fontosságban és feleősségben a BKV vezérigazgatói szintet.

ON: Osztódással szaporodik a BKV

Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha tegnap még nem ez lett volna a cikk címe.  :think:

Szerkesztette: vipisrac 2008. 01. 18. 18:12 -kor

#48 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 21:06

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 18:11

...azért valószínűleg mégsem üti fontosságban és feleősségben a BKV vezérigazgatói szintet...

Én is ezt mondom. :)

#49 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 04:02

Idézet: Samott - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 14:59

Megbilincselték, és falhoz állították a bliccelőket, s addig kellett ott állniuk, amíg nem volt több fogás. Az volt a lényeg, hogy a nyilvánosság minél nagyobb legyen.

RENDŐRÁLLAM!!!!

Nálunk kérem demokrácia van!!!!!
Itthon próbálnák meg megcsinálni ugyanezt a rendőrök!!!!
Gondolkoztál már ma?

#50 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 08:58

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 5:02

RENDŐRÁLLAM!!!!

Nálunk kérem demokrácia van!!!!!
Itthon próbálnák meg megcsinálni ugyanezt a rendőrök!!!!

Itt is megcsinálják, elég békés polgárnak lenni.

#51 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 09:08

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 8:58

Itt is megcsinálják, elég békés polgárnak lenni.

Érdekes, tegnap úgy látszik nem voltunk békés polgárok, mert csak a sziget nézték meg, leellenőrizték, oszt elköszöntek. PEdig 7-en jöttek be egy Blaha melletti nem éppen 5 csillagos intézménybe. Bár biztos velünk volt a baj, hogy nem bunkóztak, köszöntek előre meg hátra, oszt minden ment tovább.
Make love not Wor.

#52 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 09:54

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 19:11

Speciális tudás speciális esetben kell... tehát nem általános.

Nyilván, csak azt akartam hangsúlyozni, hogy a "programozó" nem ez a szakma. "Nesze, itt van, kódold le" típusú... :) Ilyen fizetéseknél általában magasabb szintű tervezésről, alkotásról van szó, még ha köze is van a programozáshoz. De egyáltalán nem az átlagmunkák közé sorolnám. Az viszont tény, hogy biztos lehet ennyit keresni... és ha nem is átlag programozásról van szó, azért valószínűleg mégsem üti fontosságban és feleősségben a BKV vezérigazgatói szintet.

ON: Osztódással szaporodik a BKV

Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha tegnap még nem ez lett volna a cikk címe.  :think:

Az ehhez hasonló kiszervezések sokkal többet ártanak.

Nekem is csípte a szemem első olvasatra, hogy hirtelen ennyit keres A.A. De ha utánaszámolok, legjobb esetben is: 27 m + 1,5m x 12 = 45 m, ennyit kb. 1,5 nap alatt (!  :eek: ) termelt veszteségként a BKV A.B. alatt. Ez sem elhanyagolható, de ezer másik hely van, ahol mint  a víz, folyik szét a pénz. Pld. különböző ötletszerű kiszervezések (takarítás, járműfelújítás, sínek karbantartása), amire amúgy mind-mind lenne szakembergárdája és eszköze a BKV-nak. Vagy a ma már 40 éves HÉV-ek, több mint 30 éves metrók, amelyek még hírből sem ismerik az energiatakarékosságot (Prágában már csak múzeumban van a nálunk még bőszen futó Ev sorozat). Vagy a teljes magára hagyatottság, amellyel jelenleg viszonyul az állam és a főváros iránta ( "A tömegközlekedés úgyis csak a szegényeké, akiknek autóra sem futja"). Van egy hatalmas vízfeje (pl. minek kommunikációs igazgató? - külön?  :omg: ). Végezetül a most már önállló életet élő négyes metró*  :help: , amelynek üzemeltetése is a BKV nyakába fog szakadni.

Múltkor már inkább odébb kapcsoltam, amikor ünnepelték magukat Kelenföldön a metró miatt és már a budaörsi hosszabítást tervezték. Nos, jelenleg még az I. ütem sincs kész, a II. szakaszról már régesrég lemondtak (Baross tér - Zugló). Előbb legyen már valami felmutatható, aztán lehet magunkat ünnepelni.
----------
rohamkocka

#53 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 19:41

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 8:54

Pld. különböző ötletszerű kiszervezések (takarítás, járműfelújítás, sínek karbantartása), amire amúgy mind-mind lenne szakembergárdája és eszköze a BKV-nak.

Pedig ha ezek a kiszervezések mind értelmesen történnének, akkor sokat spórolhatnának... (Nem a cimbi cégének sok pénzért nulla elvárással)
Azt azért ugye nem gondolod, hogy a takarítás is a BKV profiljába tartozik és nem kell kiszervezni?

#54 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 19:52

Idézet: Capri - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 20:41

Pedig ha ezek a kiszervezések mind értelmesen történnének, akkor sokat spórolhatnának... (Nem a cimbi cégének sok pénzért nulla elvárással)
Azt azért ugye nem gondolod, hogy a takarítás is a BKV profiljába tartozik és nem kell kiszervezni?

Szerintem nem. Minden karbantartást a BKV végez, miért éppen a belső takarítást (és semmi más, tehát csak a seprű+lapát kombós takarítókat) veszi másik cégtől. Abból rögtön kettőt, az egyik a Plural, a másikat nem tudom melyik, de földrajzi felosztás van. Viszont előtte sokáig a BKV végezte, azok az eszközök hova tűntek? Miért nem volt jó házon belül tartani, mert akkor talán még átláthatóbb is lenne (a BKV ~3000 járművet üzemeltet).

Számvitelileg valóban jobb a kiszervezés, hiszen kiszámlázható, de ez ugye feltételezné azt, hogy nem sógorkoma cége veszi át, hanem nyílt versenyen licitáltak a cégek.
----------
rohamkocka

#55 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 19:37

Lehet, hogy én vagyok a maradi, de a forgalmi kocsi utazásra való...  :rolleyes:

>> Utasok buliztak a hármas metrón <<
----------
rohamkocka

#56 Felhasználó inaktív   CorsairS 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 00:05

http://mav-start.hu/...edvezmenyek.php

Ezt a 26 év alatti 33%-os kedvezményt jol értem, hogy csak azokon a napokon lehet igénybe venni? Ma (holnap? :D ) utaznék le haverhoz, de nem tudom, hogy most jár-e ez a kedvezmény vagy nem. (még mielőtt valaki beleköt, 20 vagyok de már nem diák :))

#57 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 00:34

Idézet: CorsairS - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 1:05

Ezt a 26 év alatti 33%-os kedvezményt jol értem, hogy csak azokon a napokon lehet igénybe venni? Ma (holnap? :D ) utaznék le haverhoz, de nem tudom, hogy most jár-e ez a kedvezmény vagy nem. (még mielőtt valaki beleköt, 20 vagyok de már nem diák :))

Igen, csak azokon a napokon érvényes.
----------
rohamkocka

#58 Felhasználó inaktív   attila007 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 08:52

Idézet: CorsairS - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 1:05

Hi!

Minden pénteken 10 órától vasárnap 24 óráig érvényes, valamint a feltüntetett napokon.

Ata
Telefon: Lenovo P780
Laptop: Lenovo G580
Tablet: Lenovo ThinkPad Tablet

#59 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 09:55

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 19:37

Lehet, hogy én vagyok a maradi, de a forgalmi kocsi utazásra való...  :rolleyes:

>> Utasok buliztak a hármas metrón <<

Azzal egyetertek, hogy tenyleg nem kene, de a reakciok, illetve a hir rohelyes.

Idézet

A randalírozókat

vs

Idézet

Rongálás vagy személyi sérülés nem történt az esetnél

Most akkor hogy?
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#60 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 10:44

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 9:55

Azzal egyetertek, hogy tenyleg nem kene, de a reakciok, illetve a hir rohelyes.

vs

Most akkor hogy?

RöheJes?
Miért?

Nem láttál még olyat, hogy az újság/net felfúj valamit, hogy vegyék/olvassák a lapot/oldalt???
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (376 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.