A tömegközlekedés gyönyörei V.
Elküldve: 2011. 07. 14. 06:39
Idézet: hobizoli - Dátum: 2011. 07. 13. 21:16
Hugom Ignis-ében szoktam nezni a FC-t, 5.6 korul ker inni klimaval 90-nel, kiloharminccal asszem 7.2 megy le
Uncsitesomekhoz egy kaland zalaba 450km a Keszthely es kornykiek megnezese oda-vissza, reggel megyunk este jovunk, szamoljunk 7.5-l, mert bar vegig haztol-hazig nem lehet veretni a palyan es akkor lejjebb esik, de nyilvan ott a rovid par km-s varosi tili-tolik miatt felugrik vmennyit
7.5x4.5x375=12657+palyamatrinnya, ~14k, de ez 4 fore (is) ennyi meg egyre is az osszesen 450km tavra, vagy osszesen 1800 utaskm-re.
És az autónak nincs karbantartási igénye, nem kell benne szűrőt, olajat, fékbetétet, stb cserélni? Nincs amortizáció? Mert a jegyben - elvben - ezeket is fizeted. Szóval a 14k-t nyugodtan szorozhatod egy 1,5-2 közötti számmal, hogy a valós költségeket megkapd...
Persze még úgyis biznisz az autó, mert pont a ház előtt áll meg és pont akkor indul, mikor kell, meg nem 90-nel megy...
Elküldve: 2011. 07. 14. 07:04
Idézet: Bujdy - Dátum: 2011. 07. 14. 07:39
Persze még úgyis biznisz az autó, mert pont a ház előtt áll meg és pont akkor indul, mikor kell, meg nem 90-nel megy...
Ha csak áll az autó a ház előtt, akkor is kell fizetned bizonyos költségeket.
Ha soha nem szállsz tömegközlekedési járműre, az adódból akkor is támogatják.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2011. 07. 14. 07:08
Idézet: fram - Dátum: 2011. 07. 14. 00:31
Hát ha értelmesen csinálják (a cikkben van erre utaló nyom), hogy előtte megteremtik beruházásokkal az alternatívákat, akkor akár jó is kisülhet belőle...
Legyen sok, olcsó P+R, normálisabb BKV (ezekről ír is a cikk), fejeződjön be az M0 bővítése, illetve - szerintem - csináljanak egy fedett/burkolt autópályát az alsó rakpartból. Szerintem arra tranzit útként kell tekinteni, nem belvárosi közlekedési útként! Tiltsák ki onnan a kamionokat, legyen csak a személyautóké és fedjék be/építsenek zajvédő falat, hogy legyen egy észak-déli gerincút is a város közepén! Viszont fedéssel a zajterhelést is csökkenteni lehetne, illetve a fedések keresztül akár a Duna is megközelíthető lenne gyalogosan, nem kellene a hajóval jövő turistáknak várni, hogy végre zöld legyen, vagy végre megálljon a gépjármű folyam és át tudjanak menni a zebrán...
Ha mindez teljesülne, én támogatnám a dugódíjat!
Elküldve: 2011. 07. 17. 20:42
Idézet: Bujdy - Dátum: 2011. 07. 14. 07:39
Talán nekem is opciós, éppen számolgattam, lementem anyámékhoz vidékországba, ott kettőnkre jó 10k volt a benya odavissza. Legyen a fenntartás miatt dupls szorzó, bár azértlehet ez is sok. 20ezer 2 főre.
Ma kerek 2 óra alatt értünk ide háztól-házig. És déután még aludtam, kölykökkel asszony valami keresztszemes gyakorolt, aztán indultunk, mikor péknél elkészült a friss kaja, meg éppen kedvem volt bepakolni.
Elvileg kettőnkre 16ezer körül van a vonatjegy, annak a menetideje is 2 óra. Aztán állomásig még 1 óra, ott meg valakit találni kellene, aki kijön az állomásra. Vagy nem viszünk cumót
Ez örök vita lesz, vonat úgyis késik, ilyen időben elég jól meg lehet rajt dögleni, bár ha vezetek akkor nem sörözhetek. Ilyenkor este meg jönne haza Keletiből a fene tömegközzel, de akkor azt is beleszámolnám 50 perccel.
Azt meg ne mondjátok, hogy ilyenkor helyben vegyem meg az összes vizipisztolyt, sárkányt, grillsütőt, és idehaza meg azt, amit anyámék csomagolnak
Elküldve: 2011. 07. 17. 20:45
Idézet: csozsi - Dátum: 2011. 07. 14. 08:04
Ha soha nem szállsz tömegközlekedési járműre, az adódból akkor is támogatják.
De baszki, az adóhatóságot megbünteti kegy misire:
http://www.mfor.hu/c...nder_miatt.html
Oszt annak mégis miből van pénze? Miért nem az aláírós Gipsz Jakabot vagy valami vezért basznak meg a saját kontójára?
Elküldve: 2011. 07. 17. 22:06
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció: http://unicodesms.freeweb.hu
Elküldve: 2011. 07. 18. 07:08
Idézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 17. 21:42
Ma kerek 2 óra alatt értünk ide háztól-házig. És déután még aludtam, kölykökkel asszony valami keresztszemes gyakorolt, aztán indultunk, mikor péknél elkészült a friss kaja, meg éppen kedvem volt bepakolni.
Elvileg kettőnkre 16ezer körül van a vonatjegy, annak a menetideje is 2 óra. Aztán állomásig még 1 óra, ott meg valakit találni kellene, aki kijön az állomásra. Vagy nem viszünk cumót
Ez örök vita lesz, vonat úgyis késik, ilyen időben elég jól meg lehet rajt dögleni, bár ha vezetek akkor nem sörözhetek. Ilyenkor este meg jönne haza Keletiből a fene tömegközzel, de akkor azt is beleszámolnám 50 perccel.
Azt meg ne mondjátok, hogy ilyenkor helyben vegyem meg az összes vizipisztolyt, sárkányt, grillsütőt, és idehaza meg azt, amit anyámék csomagolnak
Ácsi-bácsi!
Elküldve: 2011. 07. 18. 10:09
Idézet: Bujdy - Dátum: 2011. 07. 18. 08:08
Ha számolod az autó árát, amortizációt, akkor is elgé nagy szórás lehet, mert nekem mondjuk új autóm van, az kapásból 3misi + szerviz/10 év futamidőre oszlik el, de vannak a fórumon többen is, akik 1millió alatti használtnak ugrottak neki, karbantartva az is kihúzza a 10 évet, ráadásul nem is kell pecsétes szervízbe hordani a garancia miatt. Így meg mindjárt más, no meg ki mennyit használja, családban van 20+ éves autó is, nekem az elsőt 2 év után cserélni kellett, ennél matekozom mit csináljak most 160ezer körül, vagy mikor költsek rá egy nagyobb adagot és jó lesz, vagy hagyjam szátrohadni, aztán ha keveset fut, akkor tovább tart, majd betolom az árokba. Most vettem 4 új gumit, lassan többet ér, mint az autó
Elküldve: 2011. 07. 18. 10:54
Idézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 18. 11:09
Igazad van, de nem mindegy pl. a fogyasztás sem, amiben meg az újak jobbak. Nekem 5 évre kb. 300.000 ezer ha lesz az értékcsökkenés, de közben 1-2 literrel többet fogyaszt, mint a új, 130 lóerő körüli vas. Évi 15.000 km-rel az is majd egy milla...
Nehéz ez, lusták vagyunk és ribik, szóval cipeltetjük a seggünket a kocsival...
Elküldve: 2011. 08. 26. 12:44
Ahogy en latom nap mint nap, siman igazuk van. En se engednem ra a tomeget.
Samott
Elküldve: 2011. 08. 26. 16:56
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2011. 08. 26. 17:20
Idézet: Eleanor - Dátum: 2011. 08. 26. 17:56
Hümm, szerdán nekem is volt kis áramszünetes pittyputty, GTSnek hajnal 1 felé szóltam, 02:30kor már ki volt cserélve az eszköz, többivel kihúztuk, de 4 órán belül mindent cseréltek, ahogy a szerződés szólt rá. Múltkor még olyan vinyót is kaptam cserélni, amire nem szólt a szerződés, mert ilyen jó csávók vagyunk. Péntek este...
Elküldve: 2011. 08. 26. 17:35
Idézet: Jahno - Dátum: 2011. 08. 26. 18:20
Nemerted: megpukkant az egesz raid vezerlo a picsaba, magavalrantotta a diskeket, es arra meg se gari, se 4 oras, se egy napos csere nem volt. Plusz ide a rozsdast, hogy rendes backup se nincsen
Mondjuk valamelyik nap mikor a dell +1 ev garira mondott olyan osszeget egy 2950esre, hogy abbol majdnem megveszek egy 610-t, akkor en is vakartam a tokot
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2011. 08. 26. 17:50
Idézet: kroozo - Dátum: 2011. 08. 26. 18:35
Mondjuk valamelyik nap mikor a dell +1 ev garira mondott olyan osszeget egy 2950esre, hogy abbol majdnem megveszek egy 610-t, akkor en is vakartam a tokot
Nekem most elment a vezérlő meg az akku, kérdezi is a support, hogy "de ugye van backup?" Hááát, ez a backupolós vasunk
Dellt nem tudom, ezer éve nincs olyanom, HPnál a 4milliós rendes szerverre kb. 200ezer körül volt a kiemeltebb support. Gari utáni kiterjesztés sok helyen drága, fél vasat meg lehet belőle venni, nyilván a gyárnak is ez a biznisz.
Elküldve: 2011. 08. 26. 17:51
Jahh, jön alert, hogy akkor raid szétesve, diszk halott, de már megy át a spare vinyóra. Nahh, raid újraépítése közben el is ment a villany, nem bírtuk kivárni a végét UPS-el. Mikor újra bekapcsoltam a gépet, akkor kis ideig nem nagyon tudta merre van az előre, de megy faszán.
Elküldve: 2011. 08. 26. 19:18
Nem tudom, mit szolgalhatott meg ki a cucc (masrol nem irtak semmit), de vmi napi 1100 tranzakciot (ertsd: jegyvasarlast) hallottam a radioban. Ha mindezt egyedul viszi, nem kell ra oruletes vas, talan celszeru lett volna egy redundans gepet is lepakolni valahova. Plusz ha lenne rendes mentes, akkor mar reg masik vason menne a cucc szerintem. Amugy milyen mar, hogy elhal 3 hdd zsinorban? Hogy jon ez ossze azt a ket esetet kiveve, hogy kihalt a legkondi alola es megfo vagy ketto mar regota doglott volt, csak nem tudtak rola?
Persze itt nem ceg, es nem a termeles mulik rajta, ez csak a mav, ahol az utasok szivnak emiatt, nekik nem nagyon tesz keresztbe, a vonatok mennek enelkul is.
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció: http://unicodesms.freeweb.hu
Elküldve: 2011. 08. 26. 19:53
Idézet: asdf - Dátum: 2011. 08. 26. 20:18
Persze itt nem ceg, es nem a termeles mulik rajta, ez csak a mav, ahol az utasok szivnak emiatt, nekik nem nagyon tesz keresztbe, a vonatok mennek enelkul is.
Persze, lehetett volna, de az penzbe kerul. Kell masik vas, kell olyan megoldas, ami kepes eloszottan mukodni, vagy legalabb olyan mentesi eljaras, ami valami felcold backupot tud csinalni. Meg hely, meg aram, meg ize. Kozben meg nyilvan alig hasznaljak, ergo a mav le se szarja, azt se szarjak le, ami ennel sokkal tobb embernek faj.
Az elhal 3 hdd az siman megvan. Vezerolhiba siman meg tudja csapni pl. (marpedig ugye erre utalo felmondat volt). Aramszunet kornyeki fesztuske szinten siman tud ilyet csinalni (annak ellenere, hogy normalis cuccban azert altalaban olyan tap van, ami azellenved), vagy akar egy kis vanaram/nincsaram/vanaram/nincsaram/esmegtizszer is jo, illetve a viccmestereknek van egy olyan jo szokasuk, hogy mennek egesz addig, mig egyszer le nem allnak, viszont utana basznak elindulni. (onnan ismered meg a tapasztalt mernokot, hogy ruhell kritikus vason rebootolni tobbekkozt) Raadasul a storageban jellemzoen kb egyszerre, ugyanott gyartott cuccok vannak, szeretnek sorbapukkadni ilyenkor.
Backup meg van, csak nem teszteltuk rendesen, nem tudunk visszaalni, vagy akar a coldspare is megdoglott mar fel eve, csak senki nem vette eszre a veres hullat a sarokban
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2011. 08. 26. 19:57
Idézet: Eleanor - Dátum: 2011. 08. 26. 17:56
Azér' ez gyanús, hogy egyszerre 3 diszk esik ki, elég kicsi az esélye.
Vagy történt ott valami furcsaság, amitől tönkrementek. Vagy nem is egyszerre történt, hanem egy ideje sántán ment a RAID, csak szartak rá, aztán már két lábára sántított, de még mindig szartak rá, most meg kiesett alóla a mankó is. (Láttam olyat, ahol úgy vitték a céget, hogy RAID5-ből egy diszk bedöglött/ellopták, és évekig az üres helye volt csak)
Esetleg jómunkásember rossz diszket húzott ki, amikor cserélni akarta a hibásat. Ilyen is előfordult már a történelemben.
Egyébként ma már alap egy cluster-es rendszer, ahol ennyire fontos a rendelkezésre állás.
Nem csak hardverhiba esetén, de pl. karbantartáskor is, amíg egyik node-ot piszkálják, addig a másik/többi viszi az üzemet.

Súgó
A téma zárva.