HWSW Informatikai Kerekasztal: A tömegközlekedés gyönyörei V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (376 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 299
  • 300
  • 301
  • 302
  • 303
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tömegközlekedés gyönyörei V. Értékeld a témát: -----

#6001 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 10. 24. 19:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 10. 23. 22:01

Nekem az igazságérzetem azt mondja, hogy aki ilyen módszert tart elfogadhatónak „a normális, munkába, iskolába igyekvő emberek" "védelmére" az se nem kedves, se nem normális.

Nem gondolom, hogy ez a helyes. Amúgy ha engem részegen ledobnak a villamosról hasonlóképpen, akkor elszégyellem magam, és másnap is azt mondom, hogy megérdemlem, mégha nem is úgy jártak el, ahogy kéne. Sőt még örülhetnék is, hogy nem a rendőrségen ébredek.

Van, ahol ezért, ennél kevesebbért jön a bilincs és még végig is vezetnek láncon az autóig szégyenszemre. Néztem is ki a fejemből, hogy minden héten legalább egy embert bilincseltek meg és vezettek el előttem.

#6002 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 24. 20:29

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2011. 10. 24. 00:20

az ellenőr ne engedje fel a villamosra, az a dolga
de ne rugdossa hivatalból

Jó ne, játszanak adj király katonát, majd tartsák vissza ameddig megjönnek a rendőrök, aztán vigyék el. Közben állítsanak ki egy 100k-s csekket kiindulásnak. Mondja azt, hogy nem megyünk tovább, ameddig az úriember a villamoson van. Lehet 10 percig nem lesz semmi, lehet 20 percig sem, aztán lehet nagyobb pofont fog kapni, nem hivatalosan. Aztán jöhet a csekk meg a bünti, meg a kárpótlás az utasoknak, mivel megkárosította őket szándékosan.

Mint amikor meglövik a bankrablót és hónapokig megy a huzavona, hogy hát lehet, hogy nem úgy kellett volna, mert nem bántott volna senkit, meg egyébként is csak kisebb kaliberű fegyver volt nála, meg nem is nézett olyan csúnyán és családja is van. Szegény így hetekig gyógyul. Lehet, hogy így van, de lehet, hogy megmentett vele fél tucat ártatlan embert.

A kurvának áll ne csodálkozzon, hogy... Magának kereste a bajt, megérdemelte, nem lett tőle semmi baja. De egyetértek, nem pont így kellett volna eljárni.

A rendőrség meg mit tud mondani? Nem derül ki, hogy önvédelem, vagy csak passzióból tessékelik le.

#6003 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 10. 24. 20:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Ndrew - Dátum: 2011. 10. 24. 20:46

Van, ahol ezért, ennél kevesebbért jön a bilincs és még végig is vezetnek láncon az autóig szégyenszemre. Néztem is ki a fejemből, hogy minden héten legalább egy embert bilincseltek meg és vezettek el előttem.

Múltkor rendőrösön volt vita, mondtam embernek, hogy olyat láttam, hogy ihajj, lovasrendőr berongyolta tömegbe, utánuk a gyalog, embereket összecsomagolták, megkötözték, aztán később jött egy busz, amibe gyűjtötték a népeket, addig összelincselt kézzel/lábbal el voltak az utca közepén.

ezek ráugrottak, tippeltek is, hogy melyik hasonló "jogállam"-ban volt, ami olyan, mint Magyarország, és akkor legyen Dél-Korea vagy Kína. Mondom ok, akkor youtube videó: Anglia, Írország, Németország. Persze megmesélték, hogy ott is csak köcsög rendőrök vanak, ebbőllátszik, hogy nyugaton is lófasz minden. Mondom oké, nyertetek.
Make love not Wor.

#6004 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 24. 20:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 10. 24. 21:30

Múltkor rendőrösön volt vita, mondtam embernek, hogy olyat láttam, hogy ihajj, lovasrendőr berongyolta tömegbe, utánuk a gyalog, embereket összecsomagolták, megkötözték, aztán később jött egy busz, amibe gyűjtötték a népeket, addig összelincselt kézzel/lábbal el voltak az utca közepén.

ezek ráugrottak, tippeltek is, hogy melyik hasonló "jogállam"-ban volt, ami olyan, mint Magyarország, és akkor legyen Dél-Korea vagy Kína. Mondom ok, akkor youtube videó: Anglia, Írország, Németország. Persze megmesélték, hogy ott is csak köcsög rendőrök vanak, ebbőllátszik, hogy nyugaton is lófasz minden. Mondom oké, nyertetek.

Ez van.

Ott is megkérdeztem kollégát, hogy ez mi a fene, ennyi bilincset egész életemben nem láttam otthon. És nem az volt a válasz, hogy rendőrállam, meg miért a feje ért le először a földre a fickónak vagy nőnek (mert az is volt), meg nem is az volt a kérdés, hogy miért kell a két blokkal arrébb parkoló rendőrautóig végigcibálni a járdán a csúcsforgalomban, mindenki szeme láttára...
...hanem az volt a válasz, hogy áhh, ezek a rendőrök... Szégyen, nem tudnak rendet tartani, nem félnek tőlük, nincs fegyelem, kesztyűs kézzel bánnak az emberekkel. Idejönnek a szomszéd országból és ezt kell látniuk, hogy nem tudnak rendet rakni, bezzeg ők...
Pedig semmi extra nem volt, egyszerűen csak a jegyellenőrök mellett álló rendőrök intézkedtek így. Szerintem ameddig nem volt gond a jeggyel vagy készségesen vállalta a büntit az utas, addig oda se mentek.
Olyan is volt, hogy a kiscsaj épp csak belépett a zónába, meglátta a 15 méterre álló ellenőröket és gyorsan visszafordult. Már mentek is utána, nem is mert elfutni, csak bepróbálkozott hátha nem veszik a lapot. Mondjuk én egy mosolyért elengedtem volna, de ők nem. :D

#6005 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 24. 21:15

Pedig a rendőrök már rég megértették, csak az a hülye szolgálatvezető nem… mert miért nem? :D

„BKV biztonsági" csürhe != jogszerű rendőri kényszerintézkedés

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#6006 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 25. 07:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 10. 24. 22:15

„BKV biztonsági" csürhe != jogszerű rendőri kényszerintézkedés

Valóban nem.

#6007 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 18. 09:33

Veszélyes anyag a levegőben a Keletinél - a metróalagútba telepítettek embereket a gyakorlaton

#6008 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 26. 13:11

Kényszerhelyzetben van a főváros Tarlós István szerint, a főpolgármester úgy véli, ha Budapest nem tud új forrásokat teremteni, akkor januárra csődbe megy a BKV. A kormány a héten ötmilliárd forintos támogatást adott a közlekedési vállalatnak.

#6009 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 26. 15:26

No erről a letessékelésről jut eszembe...
Múltkoriban egy nagyon magyar, terepes öltözékben (afféle újkori honvéd stilizált hazafi mezben), a sárga buszra felszállni készült. Nagyon be volt baszva, 3 m-re bűzlött, de hangja azért volt. Volt nála egy majd másfél méteres kardot vagy pallost mintázó relief, rézből vagy bronzból (korrodált volt, ezért nem biztos), nem tudni lopta-e, vagy saját tulajdonú kultikus kellék a ceremóniájához, valaha biztos fali dísz volt, lehet valami szoborkompozíció része. Lehetett vagy 10-20 kg. Nemzeti színű szalaggal átkötve.

Szóval, a busz megállt, akkor beüvöltött a sofőrnek, hogy fejfájásra, meg vérnyomás csökkentésre mije van, hasad szét a feje bazmeg. A sófőr meg, fejfájásra, vérnyomás ellen a pálinka a legjobb, hidd el. Ködös tekintete a magyarnak még jobban elhomályosult.. igeeen?

Felszállt a buszra, beállt oda, ahol a tolókocsinak fenntartott hely van, a kardot nekitámasztotta az ablaknak.
Elkezdett fixirozni engem, de úgy, hogy azon járt az eszem, hogy ugyan meg van 2 méter magas, meg vagy 120-130 kg, és hadgyakorlatozik, izmos, de talán le tudom teperni, hisz tajrészeg...
De a következő megállóban sokan felszálltak, nagy lett a tömeg, és hiába próbált mindenki távolságot tartani, azért összenyomódtak. A nagyon magyar meg közben hol halkan, hol üvöltve közölte hogy éppen hogy érzi magát.
Egy matematika tanár hátat fordítva került élé, kopaszodó fejével szembe a taggal.
Az meg a fülébe üvölt: Szép a tarkód bazdmeg!
Leszálltak.
A másik oldalon egy kis srác ült. A nagyon magyar ráüvöltött:
ASZPIRINT!!!! Nem hallod, bazdmeg, szakad szét a fejem!
SUTTYÓ PARASZTOK! ÁGYÚTÖLTELÉKNEK JÓK LESZTEK!
Akkor a busz félre állt, és a sofőr hátrajött hozzá... tehette, mert termetre és fizikumban is vagy kettővel magasabb súlycsoportba tartozott. Odajött a nagyon magyar hadúrhoz, és szépen elmagyarázta, hogy ha nem húzza meg magát, akkor leszáll a buszról, de nem részletezi, hogy hogyan...
Valami csoda folytán a hadúr meghúzta magát, és csak halkan mormogta, hogy egy főnemessel így bánjanak, hát persze, hogy ezzé lett a világ.
Csend is volt, és cefreszag, egészen egy fékezésig, amikor a kard eldőlt.
Akkor a nagyon magyar nemes úr utána hajolt, de naná hogy pofával a padlónak, és egyébként is vöröslő nemes arca, magyaros bajuszával csupa vér lett, csak szeme kékjének búzavirág színe ragyogott át, de azt is ködfátyol takarta.
De beindult az átokhullám is! Az összes suttyó áruló, akiknek az egész köszönhető, de majd a Duna tele lesz a holttestükkel! Halljátok, büdös parasztok???? Majd eljön ám az elszámolás ideje is!

Közben a sárga busz megérkezett a végállomásra. A magyar nemes hadurat nem tessékelte le senki, mert a sárga buszon nincsenek biztonságiak. Én végig azon gondolkodtam, hogyan lehet leteperni, ha elkezd hadonászni a "kardjával", fussak-e inkább el? Voltak ott, akik fehéren ülték végig az utat, gondolom a babszemet nem lehetett volna feldugni... És ez így helyes, nem lehet senkit erőszakkal helyretenni, hiába terrorizál, meg erősködik.
Mindet összevetve élmény volt!

#6010 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 27. 01:06

Erről 2 sztori jut az eszembe,de amit leirtál az nagyon jó tükre a mai "köz" állapotoknak .

1,Buszmegálloban,nálam 50 kiloval nehezebb drogos/alkesz odajott beszologatni,adjak neki egy 100 ast.De látszott rajta h egy jó kis verekedésért nem megy a szomszédba.Felmértem,miután láttam h nagydarab ugyan de nem tiszta és lassu is,ha box is lesz,tudom kezellni.De nem balhéztam kulturáltan mosolyogva elkuldtem.Én kis naiv 1.0 bkv utas....
5 perc mulva két nagydarab állattal /szintén full betépve/ jött vissza-üvöltve, h nem adtam neki 100 ast ezért itt most nekem annyi.nyah finoman arrébb sasszéztam,aztán felmérve az esélyeimet, tipli....

2,Ültem a villamoson,melettem de a másik sorban egy nagydarab fickó folyamatosan belerugott a melette elhaladó emberekbe,amikor azok rászoltak elkezdett hangosan röhögni,de mint vmi idiota.Nem volt betépve és ittas sem volt....

Hát ez van..kellett bezárni az OPNI-t.. :( Nem egy figurát ismerek akik állandó lakójuk volt,azóta kint bolyonganak az utcán,mert MÉG nem ön és közveszélyesek..

#6011 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 15:50

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2011. 11. 26. 15:26

...

Szép kis sztori.. :(

Én csak azt nem értem, hogy a sofőr hova tűnt?!

#6012 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 19:03

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2011. 11. 28. 15:50

Szép kis sztori.. :(

Én csak azt nem értem, hogy a sofőr hova tűnt?!

Vezette a buszt, ott már nem igazán volt megállási lehetőség, ha arra gondolsz, amikor kifakadt...
Meg szerintem ő is hamarabb be akart érni, hogy szabaduljon tőle.

#6013 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 29. 17:41

Idézet

Megbénult a forgalom Budapesten a Rákóczi úton, miután egy villamos elütött egy embert kedd délután a Blaha Lujza téren.

Egy gyalogos lépett a villamos elé, mielőtt a jármű beérkezett volna a Blaha Lujza téri megállóba - mondta Gresz Mihály, a BKV fődiszpécsere. Hozzátette: a gyalogos az első információk szerint fejsérüléseket szenvedett.

A Combino villamos lezárja a Rákóczi út mind a hat sávját, ahol így megbénult a forgalom. Az autóbuszok ezért megosztva közlekednek, a Blaha Lujza tér előtt mindkét irányba visszafordulnak, illetve a villamosokat az Oktogon és a Corvin negyed között buszokkal pótolják.

#6014 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 30. 11:32

Idézet

Költségvetési forrásból kifizeti a kormány a MÁV Cargo eladásából a vasutasoknak járó privatizációs bevételt - jelentette be Orbán Viktor és Gaskó István, a VDSZSZ Szolidaritás elnöke szerda reggel. Elhangzott, hogy 2013-ig összesen ötmilliárdot szán erre az állam, a kifizetés 30-35 ezer embert érinthet.

Orbán fizet, csak ne sztrájkoljanak Gaskóék

Smaott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#6015 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 30. 11:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2011. 11. 30. 11:32

Ezt nem igazán értem, a dolgozóké volt a MÁV Cargo vagy mi?

#6016 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 30. 11:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 11. 30. 11:46

En sem ertem. De gondolom olcsobb elkenni 5 milliardbol a szajukat, mintsem szopjanak a gordulosztrajkkal, ahogy az elozo kormany(ok) tettek.. :rolleyes:
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#6017 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 30. 12:07

csak ugy kiváncsiságbol,egy szipmla kalauz mennyit kaphat? ebből a pénzből ?

#6018 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 30. 15:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 11. 30. 11:46

Nem. Ez egy mubalhe volt, hogy legyen miert sztrajkolniuk. Most meg "kifizetik" oket ezzel.