Elküldve: 2011. 11. 26. 15:26
No erről a letessékelésről jut eszembe...
Múltkoriban egy nagyon magyar, terepes öltözékben (afféle újkori honvéd stilizált hazafi mezben), a sárga buszra felszállni készült. Nagyon be volt baszva, 3 m-re bűzlött, de hangja azért volt. Volt nála egy majd másfél méteres kardot vagy pallost mintázó relief, rézből vagy bronzból (korrodált volt, ezért nem biztos), nem tudni lopta-e, vagy saját tulajdonú kultikus kellék a ceremóniájához, valaha biztos fali dísz volt, lehet valami szoborkompozíció része. Lehetett vagy 10-20 kg. Nemzeti színű szalaggal átkötve.
Szóval, a busz megállt, akkor beüvöltött a sofőrnek, hogy fejfájásra, meg vérnyomás csökkentésre mije van, hasad szét a feje bazmeg. A sófőr meg, fejfájásra, vérnyomás ellen a pálinka a legjobb, hidd el. Ködös tekintete a magyarnak még jobban elhomályosult.. igeeen?
Felszállt a buszra, beállt oda, ahol a tolókocsinak fenntartott hely van, a kardot nekitámasztotta az ablaknak.
Elkezdett fixirozni engem, de úgy, hogy azon járt az eszem, hogy ugyan meg van 2 méter magas, meg vagy 120-130 kg, és hadgyakorlatozik, izmos, de talán le tudom teperni, hisz tajrészeg...
De a következő megállóban sokan felszálltak, nagy lett a tömeg, és hiába próbált mindenki távolságot tartani, azért összenyomódtak. A nagyon magyar meg közben hol halkan, hol üvöltve közölte hogy éppen hogy érzi magát.
Egy matematika tanár hátat fordítva került élé, kopaszodó fejével szembe a taggal.
Az meg a fülébe üvölt: Szép a tarkód bazdmeg!
Leszálltak.
A másik oldalon egy kis srác ült. A nagyon magyar ráüvöltött:
ASZPIRINT!!!! Nem hallod, bazdmeg, szakad szét a fejem!
SUTTYÓ PARASZTOK! ÁGYÚTÖLTELÉKNEK JÓK LESZTEK!
Akkor a busz félre állt, és a sofőr hátrajött hozzá... tehette, mert termetre és fizikumban is vagy kettővel magasabb súlycsoportba tartozott. Odajött a nagyon magyar hadúrhoz, és szépen elmagyarázta, hogy ha nem húzza meg magát, akkor leszáll a buszról, de nem részletezi, hogy hogyan...
Valami csoda folytán a hadúr meghúzta magát, és csak halkan mormogta, hogy egy főnemessel így bánjanak, hát persze, hogy ezzé lett a világ.
Csend is volt, és cefreszag, egészen egy fékezésig, amikor a kard eldőlt.
Akkor a nagyon magyar nemes úr utána hajolt, de naná hogy pofával a padlónak, és egyébként is vöröslő nemes arca, magyaros bajuszával csupa vér lett, csak szeme kékjének búzavirág színe ragyogott át, de azt is ködfátyol takarta.
De beindult az átokhullám is! Az összes suttyó áruló, akiknek az egész köszönhető, de majd a Duna tele lesz a holttestükkel! Halljátok, büdös parasztok???? Majd eljön ám az elszámolás ideje is!
Közben a sárga busz megérkezett a végállomásra. A magyar nemes hadurat nem tessékelte le senki, mert a sárga buszon nincsenek biztonságiak. Én végig azon gondolkodtam, hogyan lehet leteperni, ha elkezd hadonászni a "kardjával", fussak-e inkább el? Voltak ott, akik fehéren ülték végig az utat, gondolom a babszemet nem lehetett volna feldugni... És ez így helyes, nem lehet senkit erőszakkal helyretenni, hiába terrorizál, meg erősködik.
Mindet összevetve élmény volt!