HWSW Informatikai Kerekasztal: A tömegközlekedés gyönyörei V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (376 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tömegközlekedés gyönyörei V. Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 05. 14:47

Idézet: Zsul - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 12:24

Igen, puskáztam. Nem is keveset, de nem okoztam vele kárt tudtommal senkinek. És ami a leglényegesebb: ha a tanár észrevette akkor nem hőzöngtem, hanem tudomásulvettem, hogy ezt bebuktam. De mi köze ehhez a bliccelésnek? :think:

Rá voltál kényszerülve arra, h puskázz, annyira képtelenség lett volna megtanulni?

Ennyi  :) [mármint a blicceléssel kapcsolatos kérdésedre önmagadban (is meg)találhatod a választ]
Ciciman is on borda

#202 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 14:48

Idézet: ikriszta - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 14:40

Az a vasutas aki nem sztrájkol ő sem használhatja az igazolványát buszon?  :think: Sőt vannak olyanok akik a MÁV kiszervezett cégeinél dolgoznak és nem sztrájkolnak, de van arcképes igazolványuk, szerinted ők sem jöhetnek be busszal?  :think:

Az utas fizet a berletert, jo hogy kapnak szolgaltatast a penzukert. Ok nem fizetnek, miert jarna nekik szolgaltatas?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#203 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 15:09

Idézet: Harlequin - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 14:40

Ja, tényleg, a volánosok elfogadják a máv bérletet is.
Megnézném, ahogy egy vasutas mávos ruhába felszáll egy buszra :Đ

Nem kérek pontos összeget (hisz közöm semmi), de ugye Te is kb. annyi havi fizetést kapsz 3 műszakos munkáért, mint egy átlagos vasutas?
Ezért ez a nagy empátia...

Érdekes, egy társadalom intelligenciáját jól mutatja, hogyan fogadja, ha egy meghatározó létszámú tömeg sztrájkolni kezd a jobb életkörülményeiért...

2x is voltam Németországban (1x vonattal, 1x repülővel) a kinti vasutassztrájk idején. Beszélgettem több emberrel is a sztrájkról (pontosabban inkább a kinti közéleti témákról), szinte mindenkinek az volt a véleménye, hogy nagyon kellemetlen ez nekik, utasoknak, nem is örülnek neki, de ugyanakkor átérzik, miért fontos ez nekik. Igaz, nem a 6. hónap végén voltam kint, akkorra elképzelhető, hogy jobban fogyott a türelem.
Gondolkoztál már ma?

#204 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 15:19

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 15:09

Érdekes, egy társadalom intelligenciáját jól mutatja, hogyan fogadja, ha egy meghatározó létszámú tömeg sztrájkolni kezd a jobb életkörülményeiért...

Tudod sokkal szolidarisabb lenne az orszag nepe ha realis koveteleseik lennenek a vasutasoknak es egysegesen lepnenek fel erte. De most csak azt latjuk, hogy max 15% vasutas netto negyedmillas jutalmat es a 7%-os emelesen felul + 10% emelest (ezt raadasul fel evre visszamenoleg) var el a semmiert. mikozben ha nem sztarjkolnak is egy kalap sz@r a szolgaltatas amit nyujtanak. Azzal vagyok szolidaris akivel egyutt tudok erezni akinek a koveteleset realisnak es jogosnak tartom.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#205 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 15:47

Nem kérek pontos összeget (hisz közöm semmi), de ugye Te is kb. annyi havi fizetést kapsz 3 műszakos munkáért, mint egy átlagos vasutas?
Ezért ez a nagy empátia...

2x is voltam Németországban (1x vonattal, 1x repülővel) a kinti vasutassztrájk idején. Beszélgettem több emberrel is a sztrájkról (pontosabban inkább a kinti közéleti témákról), szinte mindenkinek az volt a véleménye, hogy nagyon kellemetlen ez nekik, utasoknak, nem is örülnek neki, de ugyanakkor átérzik, miért fontos ez nekik. Igaz, nem a 6. hónap végén voltam kint, akkorra elképzelhető, hogy jobban fogyott a türelem.

Ha még mindig a belvárosban laknék, ahogy Te, biztos én is bőszen papolnék, empátiáról, intelligenciáról...Hát igen, könnyű más f@szát a csalánba verni.
A nagy nyugati példákat, meg hanyagoljuk, már!
Hadd kérdezzem már meg, te mennyit utazol vonattal?

Szerkesztette: Harlequin 2008. 02. 05. 15:49 -kor

"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#206 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 15:54

...és törvényellenes követelésekkel áll elő.

#207 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 16:32

hát ja, de ahol dolgoznak ott nem is sztarjkolnal a vasutasok se.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#208 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 19:23

ott sem volt minimális szolgáltatás meg utastájékoztatás? ott is teljesen véletlenszerű volt, hogy mi indul el, és meddig jut?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#209 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 05. 19:31

2x is voltam Németországban (1x vonattal, 1x repülővel) a kinti vasutassztrájk idején.

de ugyanakkor átérzik, miért fontos ez nekik. Igaz, nem a 6. hónap végén voltam kint, akkorra elképzelhető, hogy jobban fogyott a türelem.

Aztán autóba, taxiba ültek, vagy éppen egyből repülő, oszt intézte mindenki a dolgát. Személy szerint nem lett volna egyszerű, mert bank nyakamba varrt nem kisebb összeget, oszt vidékről SSOS vonattal hozták fel. Occsó, gyors, csókolom. Ha most hirtelen sztrájkolnak, akkor ment volna a logisztika, hogy mi a pöcs legyen, banki dolog sokkal nyűgösebb meg drágább lett volna, így meg 1 napon belül lett küvecsem occsóért.

Aztán ez csak egy véletlenszerű adott alkolom, a mindennapi ember majd szopjon a melóba járással, legyen hosszabb az utazási idő, buszok meg sem álltak a megállókban, mert se fel/sem le, munkahelyen meg nem mindig ilyen megértőek, oldd meg, jussál be, haladjunk, szarunk a sztrájkra.

Bezzeg nekem nem lehet sztrájkolni, vagy éppen csak kisebb népcsoportot érintene, bár lehet kicsit súlyosabban :-)
Make love not Wor.

#210 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 20:49

Ez egy szabad ország, nem kötelező a MÁV-nál dolgozni. Ha valaki úgy érzi, nincs megfizetve azzal a fantasztikus tudásával, tessék más állás után nézni.

Másrészt újra csak oda tudok visszatérni, sztrájkoltak a BKV-nál is nemrég'. Az is rossz volt, de utasként azért mégiscsak látni valamicske fejlődést. Sőt, 1996-ig a BKV sokmindent saját erőből oldott meg. Míg a MÁV az elmúlt 17 évben csak romlott, csak romlott. És ha ezt valaki szóvá teszi, akkor mindig oda térünk vissza, hogy az állam nem ad elég pénzt.
----------
rohamkocka

#211 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 21:39

Ma vettem bérletet a Moszkva téren, és a dátum bele volt nyomtatva a bérletszelvénybe!!  Dübörög a BKV a fejlesztések terén :D :D

#212 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 22:01

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 20:49

És ha ezt valaki szóvá teszi, akkor mindig oda térünk vissza, hogy az állam nem ad elég pénzt.

és az milyen mókás lesz majd, mikor magánkézben lesz(nek a Volánok), oszt egyből elég pénzt fog adni (nekik) az állam ;)
Ciciman is on borda

#213 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 22:54

Idézet: fram - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 22:01

és az milyen mókás lesz majd, mikor magánkézben lesz(nek a Volánok), oszt egyből elég pénzt fog adni (nekik) az állam   ;)

Viszont egy kormányváltás miatt tönkre is mehetnek.

#214 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 22:56

mert?
Ciciman is on borda

#215 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 22:59

Mert az állam csak akkor ad nekik pénzt, ha az adott cégben a haverok vannak, viszont, ha az adott cégben nincsenek haverok akkor nem ad. A cégek tulajai viszonylag állandóak ellenben az állami vezetőkkel.

#216 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 23:03

Idézet: fram - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 22:01

és az milyen mókás lesz majd, mikor magánkézben lesz(nek a Volánok), oszt egyből elég pénzt fog adni (nekik) az állam ;)

A Volán kap pénzt, sőt, sokáig rentábilis is volt, jövedelmet termelt. Csak néhány éve lett újra veszteséges. Csak a MÁV sehogyan sem jut előre.
----------
rohamkocka

#217 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 23:21

próbálok egyszerre válaszolni

ha összes volán elad, államnak akkor is kötelessége nyújtani a szolgáltatást
immáron magánzókkal fog szerződni, valszeg pályáztatás során lezajló "árverseny" után

a nyertes ajánlat tartalmazni fog vmilyen kondíciókat, mikor állam aláírja szerződést, vállalja h teljesíti az abban foglaltakat

szerződés pedig arról fog szólni, h magánzónak milyen feltételek mellett éri meg utast szállítani
sok-sok pitypiritty után kijön egy Ft/km érték per kopf

ezt az államnak (ha esik, ha fúj) fizetnie kell a cégnek (pl. ha mindenki ingyé utazhatna)
ideális eset az lenne, ha a (jegy)bevételek fedeznék a szerződött összeget, így az államnak nem kellene egy fityinggel sem kiegészítenie az utazók által befizetett összeget

ha 0 dotáció lenne, jegyárak az egekben, így dotáció lesz, csak a mértéke vitás
ha a jelenlegi árszínvonalat akarná tartani az állam, mélyebben kényszerülne a zsebébe nyúlni, mint jelenleg
ha netán államnak nem akaródzik fizetni, mer nem, úgy beperelnék a magánzók, mint a vonat

én már láttam a volánok (leendő) érintőkijelzős jegyautomatáit, minden log-olva lesz, államtól el lesz kérve az utolsó fillér is, ami a szerződésben foglaltak szerint jár

és tökmindegy ki van/lesz (vagy ki volt/nincs) kormányon
Ciciman is on borda

#218 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 01:31

Idézet: fram - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 23:21

én már láttam a volánok (leendő) érintőkijelzős jegyautomatáit...

Leendő? Pár helyen már ki van rakva néhány példány, a Stadionoknál pl. már éles a rendszer.

#219 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 04:17

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 23:03

A Volán kap pénzt, sőt, sokáig rentábilis is volt, jövedelmet termelt. Csak néhány éve lett újra veszteséges. Csak a MÁV sehogyan sem jut előre.

Nagyjából tudod, hogy hány évtizedes lemaradást kellene behoznia a MÁV-nak?
Hány év évenkénti többmilliárdos fejlesztést, elmaradt pályafenntartást, korszerűsítést, és sorolhatnám...
2-3 év alatt (amóta újra kap értékelhető állami támogatást a vasút) biztos, hogy 50-60 évet be lehet hozni???

Talán érzékletes, de ha azonos lenne a szint a Volánbusznál, akkor még mindig a csúcsosseggű farmotoros Ikarus buszok járnának és még mindig macskakövön.
Gondolkoztál már ma?

#220 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 05:42

Idézet: fram - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 23:21

ha a jelenlegi árszínvonalat akarná tartani az állam, mélyebben kényszerülne a zsebébe nyúlni, mint jelenleg

:think:

Téma megosztása:

• (376 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.