HWSW Informatikai Kerekasztal: A tömegközlekedés gyönyörei V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (376 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 373
  • 374
  • 375
  • 376
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tömegközlekedés gyönyörei V. Értékeld a témát: -----

#7481 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 12. 07. 16:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 12. 07. 16:50

Jójó, de ezen kívül még mit kellene?

Ajtonal levo gumi genyokat szilikonnal befujni, akkor nem fagy be soha...
Zarba is mehet a fenti olaj.

Elektronikara meg ezt tolom:
Kép

#7482 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 07. 16:55

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2014. 12. 07. 16:53

Egy normálisan méretezett csatlakozó nem ázik be. A kábelkorbács is úgy kell legyen szigetelve, hogy ne is törjön meg, valamint ne is ázzon be. Valamint a hő se repessze szét. Van pár követelmény, aminek meg kell felelnie, legfeljebb az OEM letojta az egészet.

ISO 16750 az alap, ezeket szokták még a gyártók specifikusan kiterjeszteni.

Van benne szigetelo gumigyuru - kb alig lehet szethuzni.
Lehet alulrol a kabelektol jutott be a spriccelo viz.
Vagy nem is azon a vegen volt a gond, hanem az ECU-nal.
Annak is hasonloan kezeltem a csatijat. Lenyeg, hogy elmult es azota se jott elo.

#7483 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 12. 07. 16:59

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2014. 12. 07. 16:53

Egy normálisan méretezett csatlakozó nem ázik be. A kábelkorbács is úgy kell legyen szigetelve, hogy ne is törjön meg, valamint ne is ázzon be. Valamint a hő se repessze szét. Van pár követelmény, aminek meg kell felelnie, legfeljebb az OEM letojta az egészet.

ISO 16750 az alap, ezeket szokták még a gyártók specifikusan kiterjeszteni.

Ajtóban lévő csatlakozóm simán csak szétrohadt. Azt mondják, hogy ez ilyen :-D Aztán végy használt autót, amiben ilyen műanyag csatlakozósorok csak úgy szétesnek...
Make love not Wor.

#7484 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 07. 16:59

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2014. 12. 07. 16:55

Lehet alulrol a kabelektol jutott be a spriccelo viz.

Enyém utólag alul kapott a motor alá lemezt, hogy ilyesmik kevésbé forduljanak elő.
Make love not Wor.

#7485 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 07. 17:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 12. 07. 16:59

Enyém utólag alul kapott a motor alá lemezt, hogy ilyesmik kevésbé forduljanak elő.

Ebben van ilyen motortakaro alul - de dulva vizben kellett mennem.
Az a szituacio amikor lejossz a dombrol (ahonnan nem latszik mekkora a tocsa) es ha mar benne vagy inkabb nem allnal meg....

#7486 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 07. 17:09

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2014. 12. 07. 17:06

Ebben van ilyen motortakaro alul - de dulva vizben kellett mennem.
Az a szituacio amikor lejossz a dombrol (ahonnan nem latszik mekkora a tocsa) es ha mar benne vagy inkabb nem allnal meg....

Ettől függően lehet bele sem mennék, mert a végén még úgy járok, mint a Suzukis nő. Persze ha előttem is mentek, akkor talán. No meg sógornál láttam pár kocsit, ami levegő helyett vizet szívott, aztán görbült is.
Make love not Wor.

#7487 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 07. 21:14

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2014. 12. 07. 16:53

Elektronikara meg ezt tolom:

Mármint széthúzkodod a csatlakozókat és oda?

Felét nem értem. Amúgy csak szétbontottam, faszkivolt, így azért nehéz közelekedni.
Make love not Wor.

#7488 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 07. 22:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 12. 07. 21:14

Mármint széthúzkodod a csatlakozókat és oda?

Felét nem értem. Amúgy csak szétbontottam, faszkivolt, így azért nehéz közelekedni.

Ja. Lambda szondak csatijat szethuztam, kuldtem bele a kontakt sprayt.
Ecu-nal is lehuztam a kabelkoteget, detto.

Ajto atvezetoknel is (itt az ajtobol egy csati jon ki) befujkaltam jol miutan szethuzgaltam.
Artani biztosan nem fog.

Egyebknet legtomegmerore van egy masik spray - azt kaptam az auto elozo tulajatol.
Nem tudom az a csatira vagy magara a legtomegmeroben levo izzoszalra valo.

Szerkesztette: FőDudu 2014. 12. 07. 22:21 -kor

#7489 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 07. 22:24

Én nem szoktam semmi csatit fújkálni, minek ha jó.
Viszont az ajtógumikat glicerineztem, a szlikon nálam lófaszt se ért.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#7490 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 07. 22:59

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2014. 12. 07. 22:20

Artani biztosan nem fog.

Húzkodná a fene, főleg ha nincs baja.

Aztán árthat is, elvégre olyan elven működik, hogy kicsit megmarja a felületet.

Inkább beszéljünk a VEKÉs csávóról, ennek teljesen elment az esze. Itt tapsol, hogy majd Párizsból kitiltják a dízeleket, és jajj. Aztán nyomatja a villanyautót (ez valami új mánia), aztán ha írok, hogy nem opció, akkor linkeli az E-Verda csoportot, ahol persze csak az aktuális marketinges hírelket nyomják, amit ismerünk.

Bekérdeztem, hogy ha van egy 7.5 tonnás emelőhátfalas tranzitom, akkor mi az alternatíva? Erre válaszként jött az NV200-as Nissan furgon, aminél az elektromos 3x annyiba kerül, mint a dízeles, 100-140 kilométer hatótávval, egyéb lófasszal. És nem érti, hogy ez nekem miért nem tetszik, ha a 2.6 milliós autó helyett jó 8milliós nettó árfekvést mond, és miért nem akarok Budaörsre a Nissanhoz járni ingyen tölteni, ahol MÉG év végéig biztos lehet, aztán a többi kiderül... Arra nem elég, hogy anyóshoz lemenjek vele, de ott akkor garanált 8 óra a minimum pihenőidő. Idiótákbazmeg, városban postára járni jó lenne, de oda meg minek 2. autó 10 millióért?
Make love not Wor.

#7491 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 07. 23:06

Elég magas lóról nyomja:

"Nem baj, aki ezekre átáll, az előnybe kerül, aki meg nem, az majd később verheti a fejét a falba. Senkinek sem kötelező követni a főirányt, lehet kihalni is.
Amszterdam, persze. Hagyjuk már.
A főnök meg majd vesz ilyet, már ha tud számolni a saját zsebét illetően. Ha nem, akkor tönkremegy. De hát az élet már csak ilyen."

Make love not Wor.

#7492 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 07. 23:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 12. 07. 22:59

Húzkodná a fene, főleg ha nincs baja.

Aztán árthat is, elvégre olyan elven működik, hogy kicsit megmarja a felületet.

Inkább beszéljünk a VEKÉs csávóról, ennek teljesen elment az esze. Itt tapsol, hogy majd Párizsból kitiltják a dízeleket, és jajj. Aztán nyomatja a villanyautót (ez valami új mánia), aztán ha írok, hogy nem opció, akkor linkeli az E-Verda csoportot, ahol persze csak az aktuális marketinges hírelket nyomják, amit ismerünk.

Bekérdeztem, hogy ha van egy 7.5 tonnás emelőhátfalas tranzitom, akkor mi az alternatíva? Erre válaszként jött az NV200-as Nissan furgon, aminél az elektromos 3x annyiba kerül, mint a dízeles, 100-140 kilométer hatótávval, egyéb lófasszal. És nem érti, hogy ez nekem miért nem tetszik, ha a 2.6 milliós autó helyett jó 8milliós nettó árfekvést mond, és miért nem akarok Budaörsre a Nissanhoz járni ingyen tölteni, ahol MÉG év végéig biztos lehet, aztán a többi kiderül... Arra nem elég, hogy anyóshoz lemenjek vele, de ott akkor garanált 8 óra a minimum pihenőidő. Idiótákbazmeg, városban postára járni jó lenne, de oda meg minek 2. autó 10 millióért?

Kolléganőm "kálváriája" a töltőoszlopokkal is jó móka a jövőre nézve. Amikor majd nincs töltés, menni is kéne és valaki más tölt a töltőoszlopnál. Ez ugyanis nem ugyanaz a szituáció, amikor a benzinkúton valaki bemegy fizetni a "shopba" és közben még soppol is pár percet. Te meg vársz mögötte a kútfejnél és nem tudsz tankolni.

Múltkor a kolléganő egy orvosi látogatás során akart tölteni kábé 3/4 órát, máskülönben nem ért volna el a munkahelyig (!) aznap. De ott állt egy Micsubúcsi Outlander PHEV és töltötte a saját akksiját. Az mondjuk PHEV, tehát tudott volna menni benzinnel is, ezért a kolléganő feljogosítva érezte magát hogy üvöltözzön egy picit a csókával. Mivel ő ott tölti a kib*szott hibridjét (érdekes farizeus a kolléganő, ha más tölt akkor az köcsög, de ő nagyon büszke az elektromos autójára és hogy menti a Földet) és ezzel 3/4 óra késést okozott neki. Arrogancia az egekben.

Érdekes dolgot linkelt egy kollégám. A Leaf kezelési útmutatója szerint tilos vontatni. Viszont kipróbálták, hogy vontatták a lemerült Leafet és közben finoman fékeztek (csak generátoros üzemben, nem az üzemi fékkel). Ilyenkor tölti magát a kocsi. Ez nincs benne a kezelési útmutatóban, csak mint tiltás. De működik. A lényeg az, hogy ne fékezz az üzemi fékkel is, mert akkor elolvad minden.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#7493 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 07. 23:26

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2014. 12. 06. 21:04

Ilyen szempontbol az osszes lampas keresztezodes egy anyagi csod.
Egyik ismeros pont ilyen varosuzemeltetesi osztalyon dolgozott - egy rohadt sarga villogo valami 5 millo per ev.

azt hogyan? lágymányosiról írják:

"Mint írták, a LED-es technológiának köszönhetően a világítás beépített teljesítménye felére csökken. Ez évente több mint 2,2 millió forint megtakarítást jelent: az éves áramdíj a korábbi 4 millió helyett 1,8 millió forint lesz."

oké hogy nemcsak áramdíj, de az ötmilla egy szem kereszteződésre is irreálisnak hangzik évente, még kétévente kicserélt lámpákkal is
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#7494 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 07. 23:31

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2014. 12. 06. 19:33

az M1M7 kozos szakaszan a bevasarlokozpontoknal miert lehetett a korforgalmas feluljarot megcsinalni 2 nap alatt, a kibaszott Arena-nal meg miert tart masfel evig egy 30m-s hid csereje...?

mert alatta megy magyarország vasúti forgalmának kb fele, és egy másodpercig nem lehet lezárni a keleti vasúti forgalmát, nemhogy rárobbantani a sínekre-váltókra-biztberre-miazmásra a hidat
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#7495 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 08. 07:48

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2014. 12. 07. 23:26

azt hogyan? lágymányosiról írják:

"Mint írták, a LED-es technológiának köszönhetően a világítás beépített teljesítménye felére csökken. Ez évente több mint 2,2 millió forint megtakarítást jelent: az éves áramdíj a korábbi 4 millió helyett 1,8 millió forint lesz."

oké hogy nemcsak áramdíj, de az ötmilla egy szem kereszteződésre is irreálisnak hangzik évente, még kétévente kicserélt lámpákkal is

nem a fogyasztas, hanem a szerviz (preventiv, idoszakos, eseti, rendelkezesre allas, 24/7).
Gondolom a ceg aki uzemelteti valakinek a valakije es tizszeres aron szamlaz.

Szerkesztette: FőDudu 2014. 12. 08. 07:48 -kor

#7496 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 08. 10:04

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2014. 12. 08. 07:48

nem a fogyasztas, hanem a szerviz (preventiv, idoszakos, eseti, rendelkezesre allas, 24/7).
Gondolom a ceg aki uzemelteti valakinek a valakije es tizszeres aron szamlaz.

Vagy cask hallottál valami legendát. Bár előző ismerősök lehet nem úgy számláztak, mint kellene, hisz elég gyakran cserélték a különböző cégeket. És volt mikor jóval olcsóbbra sikerült.
Make love not Wor.

#7497 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 08. 10:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 12. 08. 10:04

Vagy cask hallottál valami legendát. Bár előző ismerősök lehet nem úgy számláztak, mint kellene, hisz elég gyakran cserélték a különböző cégeket. És volt mikor jóval olcsóbbra sikerült.

Unokaocsem volt a varosuzemeltetesi osztalyon vagy 2 evig.
Aztan megunta es elment bankba melozni.

Soroksaron az egyik keresztezodesbe raktak egy sarga villogot - annak a telepitesi es karbantartasi dokumentaciojaban szerepelnek ilyen szamok.
Egy megbaszott sarga villogo egy napelemmel a tetejen... Nem is forgalmi jelzolampa, csak egy ilyen veszelyre figyelmezteto sarga villogo az ut egyik oldalan.
Szoval eleg elsokoros info...

Ha akarod megadom az elerhetoseget es kozerdeku adatkeressel kikerhetitek.....

#7498 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 01. 01. 17:59

Kép

:blink: :laugh: