HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#1121 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 12. 16:56

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. dec. 12., péntek - 15:08

És szokták állni az eladók a küldés költségét is? :)

Miért, az Amazon állja? :)

Egyébként jó irányvonal a nagyobb futárcégek aktuális díjszabása, ezzel lehet kalkulálni. Ha például százezret szánsz a cuccra, de tudod, hogy tízezer lesz a szállítás, licitálsz kilencvenet, és vagy megnyered a licitet, vagy nem.

Szerkesztette: debaj 2008. 12. 12. 16:58 -kor

#1122 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 17:31

de valojaban fent van egy csomo ceg is, akik hasznalt cuccokkal kereskednek. nem boltja van egy belvarosi zugutcaban, hanem az ebay-en forgalmaz napi 10-20 targyat. reggel posta, delutan kerdesek megvalaszolasa.. az ilyenek esetenkent tizezres, szazezres eladasi statisztikaval birnak (ami ertek, es nem eri meg elrontani, tehat a vevoi megelegedettseg fontos), es fel van toltve eleve a szallitasi koltseg az aukcios oldalra meg magyarorszagra is esetenkent (vagy egy "egyeb EU orszag" atlag DHL ar), amivel boven lehet kalkulalni. 20euro egyebkent nagyjabol nemetorszagbol ide egy laptop, ugy latom.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1123 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 17:33

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. dec. 12., péntek - 17:31

20euro egyebkent nagyjabol nemetorszagbol ide egy laptop, ugy latom.

Vigyázz, 17 euro a Németországból küldött DHL csomag, de a német DHL nem csak futárcég, hanem postaszolgálatot is ellát. A 17 eurós küldeményeket a határtól a magyar posta veszi át.

#1124 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 17:39

de vissza az en vesszoparipamhoz, mert konkretizalodik a keresesem..

szoval az ibm X30-as vonal kiesett (30,31-ben gyenge a processzor, 32 ritka es draga az ebay-en, vegul egy buta kozepkategoriat kepvisel a masik ketto kozott.. ;))

maradt az IBM X40/41 (azonos processzorral nezem, ugyhogy gyakorlatilag nincs kulonbseg a ketto kozott, barmelyik jo nekem -- vicces amugy, hogy a regebbi a picit konnyebb..), illetve a HP nc4200-es. az IBM a jobb epitettsegu (velelmezem), joval konnyebb es kisebb. az nc4200-esben picit erosebb a processzor, kozepes az aku, jobb(!) a kepernyo (raadasul kornyezeti fenyhez allitja a fenyerot.. hogy mik nem vannak!), es van beepitett billentyuzetvilagitas. no es persze tapipad (es picokeger is!!)

mindkettot 70-90e Ft-os arkategoriaban lehet ebay-en megvenni, a HP-nak van egy 4e Ft-os elonye, hogy nem kell hozza masodik tapegyseget vennem (a regit tudom hasznalni), illetve a HP-bol lattam 1 ev garanciat is kinalni ebben az arban. (hogy az mikepp mukodik fogalmam sincs..)

szoval a HP kicsit olcsobb, kicsit kenyelmesebb. az IBM kisebb (cipeles), es erosebb. ti melyiket valasztanatok?
a forum ma:

#1125 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 18:59

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. dec. 12., péntek - 17:39

(raadasul kornyezeti fenyhez allitja a fenyerot.. hogy mik nem vannak!)

Az is csak addig jó, amíg ki lehet kapcsolni. Az első pár napban érdekes, viszont utána csak bosszant. Ha nincs benne ilyen, akkor az nem feltétlenül zavaró (minimál.is plusz akkuidőt jelenthet), viszont ha gépelés közben hébe-hóba beletakarsz a fényszenzorba (én bele szoktam, pedig kettő is van), akkor idegesítően sötétítgeti a monitort, mert azt hiszi, hogy sötétebb lett.

Én helyedben a HP-t választanám ezek közül, ilyen méretben szerintem a kényelem fontosabb tényező, mint a teljesítmény, főleg, ha nem jelentős az eltérés. Pár deka különbség meg nem igazán lényeges. A billentyűzetvilágítás viszont marhajó cucc, hamar hozzá lehet szokni, és sötétben nem kell ráhajtanod a kijelzőt a billentyűzetre, hogy lásd. (Csodálkozom egyébként: az IBM-ben nincs ilyen? Hiszen ez az összes eddig általam látott Thinkpadben volt, még a jóval korábbi X20-asban is. Igaz, ott nem a billentyűk világítanak, hanem a káva felső részében van egy erős LED, amit a billentyűzetről kapcsolagthatsz.)

#1126 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 19:13

a HP is felulrol vilagit. ibm-nel egyebkent az x30-asokban van, az x60-asban van. az x40/41-esnel nem lattam egyik leirasban sem... gyanus, hogy nincs, de tevedhetek is.
a forum ma:

#1127 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 19:17

X40-nél biztosan van:
Kép
Kép

#1128 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 13. 11:48

A közeljövőben laptopot vennék.
Két példány között spekulálok:
HP pavilon DV5
és MSI PR210X

A HP komolyabb szerintem, és maga a kezelő felülete nagyon ütős, és hivatalos Vistával adják.
Az MSIben újlenyomat olvasó, ajándék táska,beépített modem/bár ezt manapság nélkülözzük/.
A HP képernyője viszont jóval nagyobb :-)

Mind a kettő 2év garis, a HP drágább ~10E

És még ez is szóba jöhet:

Vannak esetleg valakinek tapasztalatai velük?

Szerkesztette: Prometheus 2008. 12. 13. 11:56 -kor

#1129 Felhasználó inaktív   Dzsez_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 14. 15:14

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. dec. 11., csütörtök - 11:30

na kutatgattam a Lifebookok kornyeken, no de ezek csak 10 inchesek... szoval nem.

10 colos nekem sem kellene, de 13-as már igen. Ez itt éppen az: http://www.macbolt.hu/macbook/ Csak drága. különbe nyerő lenne nagyon. Rá egy winxp-t és hajrá!

#1130 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 19:58

aha.. jol kaphato 70e-t? ;) mert nagyjabol annyit szanok ra, ugy tunik.

ja, es "dognehez". a nehezebbik opcional is nehezebb 30 dekaval. :p

debaj: koszonm az infot!

Szerkesztette: bogdan 2008. 12. 14. 19:59 -kor

a forum ma:

#1131 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 19:35

Szerintetek is meggondolandó egy másfél hete a termékbemutató asztalon működő laptop vásárlása.
Igaz 2 év garit kapnák,de az aksi akkor is egyfolytában töltésen megy,nem hiszem,hogy foglalkoznának ott az optimális kihasználással...
De ha nem üzemelt,csak passzív állapotban pihent kibontva, akkor nem lenne semmi gond...

#1132 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 19:42

Szerintem másfél hét még nem para, legföljebb csinálsz egy akkukalibrálást, és utána sem felejted a töltőn, hanem hagyod, hogy mozogjon a töltés a lötyiben.

#1133 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 16. 19:43

Idézet: Prometheus - Dátum: 2008. dec. 16., kedd - 19:35

Szerintetek is meggondolandó egy másfél hete a termékbemutató asztalon működő laptop vásárlása.

Ez kérdés akart lenni? Nekem az akkuja lenne a legkevesebb, ezek már megbírják, inkább kérdés mióta fetreng ott, mennyire izgulsz a modellre, meg mennyit engednek a feléből.
Make love not Wor.

#1134 Felhasználó inaktív   Dzsez_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 08:28

Idézet: Prometheus - Dátum: 2008. dec. 16., kedd - 19:35

Igaz 2 év garit kapnák,de az aksi akkor is egyfolytában töltésen megy,nem hiszem,hogy foglalkoznának ott az optimális kihasználással...
De ha nem üzemelt,csak passzív állapotban pihent kibontva, akkor nem lenne semmi gond...

Semmiképpen nem vennék használtat újként. Egyszer csináltam, rá is fáztam. Hibás volt kirakva. Hiába akartam 3 napon belül cseréltetni, azt mondták erre nem érvényes, mert használtanak vettem meg és pont ezért daták rá az árkedvezményt. Szóval többet soha!

#1135 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 09:51

hat ha be is vetted, hogy erre nem ervenyes ugyanaz a garancia, akkor az a Te hibad (picit.) ugyanaz ervenyes, hiszen uj! a hasznalt arucikk az teljesen mas.
a forum ma:

#1136 Felhasználó inaktív   Dzsez_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 11:53

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. dec. 17., szerda - 9:51

hat ha be is vetted, hogy erre nem ervenyes ugyanaz a garancia, akkor az a Te hibad (picit.) ugyanaz ervenyes, hiszen uj! a hasznalt arucikk az teljesen mas.

Nem érted szerintem. Gar volt rá, éltem is vele. A három napos cseregerra mondták, hogy azt nem. Talán igazuk is volt. Nem vitatkoztam. Nem vagyok az a erősködő fajta.

#1137 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 13:17

3 napos cseregarancia? olyan mar regesregota nincs torvenyileg.
az meg, hogy a bolt melyik termekere mit vallal sajat hataskoren belul az meg ugye az o dolguk.
a forum ma:

#1138 Felhasználó inaktív   Dzsez_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 16:12

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 13:17

3 napos cseregarancia? olyan mar regesregota nincs torvenyileg.
az meg, hogy a bolt melyik termekere mit vallal sajat hataskoren belul az meg ugye az o dolguk.

Azt mondod nincs? Ezt te honnan veszed? Az MM-be tegnap vettek visza nekem egy DVD-írót. A pénzt kértem vissza. Egyetlen szó nélkül adták a nyugtát, amit a pénztárban beváltottam. Most akkor van vagy nincs?

#1139 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 16:34

Idézet: Dzsez_ - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 16:12

Azt mondod nincs? Ezt te honnan veszed? Az MM-be tegnap vettek visza nekem egy DVD-írót. A pénzt kértem vissza. Egyetlen szó nélkül adták a nyugtát, amit a pénztárban beváltottam. Most akkor van vagy nincs?

nem kötelező, de a bolt adhat.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1140 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 18. 16:43

Idézet: Dzsez_ - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 16:12

Azt mondod nincs? Ezt te honnan veszed? Az MM-be tegnap vettek visza nekem egy DVD-írót. A pénzt kértem vissza.

Mert az MM jópofi, de nem kötelező. Ha kereskedő ígér 1 szopást, meg céges pólót is ajándékb, akkor az szintén a kerekedő magánügye, de nem törvényszerűen kötelező.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.