HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#1621 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 01. 12:53

Idézet: didyman - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 13:44

megvan egy lapos makin

Egy milyen min?  :think:

#1622 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 01. 12:58

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 13:53

Egy milyen min?  :think:

Istenem, nézd el neki, tudatlan boldog mekkes :Đ
Kép
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1623 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 13:02

Idézet: didyman - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 13:58

Istenem, nézd el neki, tudatlan boldog mekkes :Đ

"Ezek a mai fiatalok, még a táskájukra is az van írva, hogy Diszkó!"  :Đ

(volt szobatársam táskájára hangzott el ez a reakció, melyen a lenti ábra szerepelt)

Kép

#1624 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 13:13

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 12:24

Eee PC bőven elég netezésre, emailezésre, de pont Jahno írta nemrég valamelyik topikban, hogy neki az Atom már kevés, mert a lányok flashjátékai már szaggatnak.

Akkor itt értjük félre egymást. A táblázat az általánosan célú, főgépekre vonatkoznak. Főleg a 3. oszloptól, az első 2 oszlop (duplán elválasztva) csak speciális cél/mellékfelhasználást fed le.

Eee PC, Atom, PDA speciális mobil célgépek. Akinek ilyenje van, annak általában van mellette erősebb főgépe is és a speckó gépet csak olyankor használja PÓTLÉKNAK, amikor nincs a közelben rendes gép. Atomot még nem próbáltam, PDA-k vicc kategóra (nekem legalábbis). Eee PC-t nyomkodtam már különféle kiszerelésekben. Kicsi, jópofa, jóféle, szupi, de rendesen dolgozni (programozás, hosszabb levelezés, nagyobb mennyiségű Office), bonyolult témákban órákat keresőzni, vagy kikapcsolódni (kisebb/régebbi játék) nem lehet rajta. Se a mérete, se a teljesítménye, se semmi. Tényleg max megnézni 1-2 weboldalt, ránézni a levelekre, kisebb dokumentumot szerkeszteni a semmi közepén. Arra király. De főgépként még egy gyengébb irodai konfiggal sem lehet összehasonlítani. Lehet kicsi, mobil, meg menő, de 2009-ben kizárólagos használatra alkalmatlan. Főleg laikus felhasználónak, aki egy csomó mindent futtat feleslegesen, nem optimalizálja a rendszert, nem állítja be rendesen, pazarolja a helyet és nincs mellet másik gépe.

brekk-brekk ...

Külső vinyóra azért lehet küldeni extra OS-t, meg sebességügyileg is állva hagy egy pent. Nem egy kategória. Sokan használnak még mindig P2/dzsunkaP3cerkalapos gépet, amin beszopat az BIOS miatti LBA korlát. Ez technikailag áthidalható (ne menjünk bele), de ÁTLAG felhasználóknak szopacs. Sokan próbálkoznak még ilyen ősrégi géppel. Meg berheltetik a gépet, vesznek elavult használtat, hiába kapnának alig valamivel többért hosszú távra korszerű gépet.
TFT-ből természetesen vicc a 16"-os TFT, valamelyik Euronics-ban láttam nemrég. Sok helyen az az indok a "14"/15"-os, égessük ki a szemünket 60-75Hz-en" CRT-k mellett, hogy a TFT-milyen drágák pfujj. A TFT-k meg szerintem egyáltalán nem fényesek, néha notesznél fordul elő glare képernyő. Valamint nem csak a DPI számít. Próbáld ki, hogy pár hétig kizárólagosan egy Eee PC-n dolgozol. Nem csalni ám, hogy kicsit odaülsz az asztali gép mellé, meg stb. A kis látótér rontja a látást, hiába az olvasható betűk, kontraszt, öreganyámkínja. 1 centiről meg nem lehet mindig nézni, beütöd az orrod, hátgerincnek se tesz jót.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 09. 01. 13:19 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1625 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 13:15

Idézet: didyman - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 10:48

Ügyfeleknél a mai napig nagyon ritka, hogy pár gigánál több adat van a személyes mappákban,

Nálam meg világ fasza nem elég. Van pár rendes júzer, aki tényleg el van pár gigán, de abban már van letöltött divx is, meg a fittyfene.

Mai fényképezők is sok megás képeket gyártanak, júzer meg csak gyűjti, gyűjti, gyűjti.
Make love not Wor.

#1626 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 13:17

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 14:13

Akkor itt értjük félre egymást. A táblázat az általánosan célú, főgépekre vonatkoznak.

Nem, nem értjük félre egymást. Egy olyan embernek, aki csak netezni meg emailezni akar, milyen _új_ gépet vennél fő gépnek, általános felhasználásra, úgy, hogy ne legyen fölösleges kiadása? Nincs unoka, aki játszana, nem akar HD filmeket nézni, meg torrentezni, csak netezni.

Én biztos nem valami szutykos, ránézek-és-kettéesik tizenötcolosat százhúszért, amikor egy jól összerakott tízcolos netbookot már megkap nyolcvanért.

#1627 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 13:23

Jól van, erre azt mondom, hogy nekem van hova nyúlni tapasztalatért. ;)
2009 van, és?...

Igazad van, csak azt nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy dvix, xvid, meg flash hegyek, HD-ről már nem is beszélve, 8 - 12 megapixeles fotoaparátok, flac meg mp4 audio hegyek... A *.iso és társai virtual cd/dvd témakört nem is érintve...

Nyilván, ezek többnyire otthoni használatban, amiről meg te beszélsz, az egy céges/munkavégzéses helyzet... De azért vannak átfedések, sajnos...

Nincs a világon az a háttértároló, amit az ember gyereke nem tud telerakni...

Szerkesztette: StSanya 2009. 09. 01. 13:25 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#1628 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 13:35

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 14:17

Nem, nem értjük félre egymást.

Akkor csak tényleg nem értünk egyet. Lehet én vagyok eltévedve, de csak pislognék, ha olyan gépem lenne csak, amin kicsit is komolyabb dolgokat meg sem tudnék próbálni (új OS kipróbálása, nagy doksik kezelése), nem tudnék megnézni rajta még egy nyamvadt HD filmet és még a flash játékoktól és több megás táblázatos weboldalaktól is "félni" kéne, nehogy szaggasson. De még csak egy 2004 előtti gammát sem tudnék felidézni low-ba (amik konzolra se jelentek meg). A PC-k lényege az általános felhasználás. Pötyögni miniatűrön és gúvasztani a szemeket mikroszkópikus méretű képernyőre, gameboy feelinget visszahozva, az nem gépezés. Az vicc.

Akkor szerintem meg inkább a "ránézek-és-kettéesik tizenötcolos" akármennyiért, legfeljebb nem nézek rá  :Đ  Ha a viccet félretesszük és nem hurcibálom, akkor meg inkább egy olcsó, kisebb x2 A64 desktop, fillérekért párgiga DDR2 RAM és félterkás vinya, legkisebb nemintegrált VGA és valami közép kategóriás TN paneles váza/virágtartó, jóval 100 alá hozom ki cakkpakkcuzammen és évekig használható, elkoslat ratja a W7, néhány nem gépgyilkos játék, mehetnek a HD filmek, torrent, stb. Ha meg hurcibálni kell, akkor később mellé valami mobil izé 50 alatt vagy legrosszabb esetben nyócvané, ahogy írod.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1629 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 13:40

Nem, otthonitól cégesig van minden. Amit meg én tapasztalok, és lehet kapaszkodni: Az Atom alapú (legyen kétmagos, N3x0) gépek minden alap irodai prüntyimancis gépet ki tudnak váltani. ODD-vel és ha extrázni aakrjuk, akkor Ion platformmal, de a 945-ös intergányolt VGA-ja is messze elég az irodában. Töredék fogyasztással, és igen, ez nagyon lényeges szempont (kéne legyen) egy iroda tervezésekor, fejlesztésekor! És ezt annyira komolyan gondolom, hogy újabban ilyen nettopokat vágok ki új gép gyanánt ügyfelekhez. Mindegy, mit teszek rá, Vista, Office 2k7, jutub, satöbbi, prímán alkalmas, nem tudok olyan érvet felhozni az E2xxx CPU-k mellé, ami miatt azt kéne választani az irodába. Hogy a jövő mit hoz, nem tudni, de jelenleg messze túlszárnyalja a minimális elvárásokat. Ahogy a 160G-s merevlemez is, amit minimumként be tudok szerezni alá. Az 500G-s gyorsabb mechanika lesz persze, de a különbözet szummázva 5%-os többletet ad, amire most jelenleg érzékeny az ügyfél. szerk. Forintban 5%.

Nemnulla: A pendrive-ra is lehet küldeni OS-t és hogy őszinte legyek, az OCZ ATV-m sebessége legfeljebb szekvenciálisan marad alul a merevlemezekhez képest, véletlen hozzáférésben bizony ez is flash. A specialitás is érdekes kérdés, az eee és hasonló addig lesz speciális, míg nem lesz tömeges. Amit fentebb írtam, nem egyedi tapasztalat, príma és olcsón fenntartható irodai mindenest lehet rittyenteni belőle és ilyen asztali használatra a mobil CPU-k nagy része platformostul alkalmas volna, ha az Intel nem akarna annyi asztali CPU-t is eladni.. Sajnos a többi az marketing kérdése.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1630 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 13:40

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 14:17

Nem, nem értjük félre egymást. Egy olyan embernek, aki csak netezni meg emailezni akar, milyen _új_ gépet vennél fő gépnek, általános felhasználásra, úgy, hogy ne legyen fölösleges kiadása?

Rendes noteszt. Nekem egyszerű, júzernek mindig azt mondom, próbálja ki, aztán meglátja. Eddig 1 darab volt, akinek tetszett, ilyenre cseréli a megdöglött laptopját, mert úgyis folyton jön-megy, ez kicsi, működik.

Többieknek túl kicsi volt, kijelzőileg, is, de van akinek a keze volt nagy a gombokhoz, vagy csak a valami.
Make love not Wor.

#1631 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 13:45

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 14:35

Lehet én vagyok eltévedve, de csak pislognék, ha olyan gépem lenne csak, amin kicsit is komolyabb dolgokat meg sem tudnék próbálni (új OS kipróbálása, nagy doksik kezelése), nem tudnék megnézni rajta még egy nyamvadt HD filmet és még a flash játékoktól és több megás táblázatos weboldalaktól is "félni" kéne, nehogy szaggasson. De még csak egy 2004 előtti gammát sem tudnék felidézni low-ba (amik konzolra se jelentek meg).

Ez nem az Atom hibája, hanem a HW-es gyorsításokkal gyengén megeresztett 945Gc-é. Pont az a baj, hogy a megjelenítésért felelős dolgokat CPU-ra akarjuk ruházni. Szerintem az Intel részéről van itt valami szándékosság, pont egy nagy fogyasztású, és elavult hidat tesznek mellé (abszurd: a 945GC többszörösen fogyaszt többet a CPU-nál.. LOL ), mikor jobb is akadna, pont egy fogyasztásorientált CPU emllé illene Centrino platformot rakni, erősebb VGA-val és teszek rá egy százast, hogy nem a CPU lesz gyenge pont és sejtem, hogy az Intel sem akarna a jelenleg futó alsóházi mobil/asztali platformoknak konkurenciát állítani az Atommal. A 120 ezres műanyaghulladékban sajnos ugyanúgy gyenge pontok maradnak ezek a képességek, a piacon még sok helyen fellelhető Celeroncs-M-es dolgokról nem is beszélve (halkan megjegyzem, az én netezős gépem egy celeron M340, 533-as FSB-re tornázva, i915-ös VGA-val és ezen a gépen CnC Generals-t tolok, az Atom nem kicsit erősebb ennél..Egyedül HD-t nem nézek rajta, de weboldalakra rakott HD anyagok ritkán okoznak akadós gondokat, ez az egyetlen gyengéje, írom ezt azért, mert van hova nyúlni tapasztalatért..), az CPU szinten sem tud az Atommal nagyon élre kelni.

#1632 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 13:59

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 14:35

Lehet én vagyok eltévedve, de csak pislognék, ha olyan gépem lenne csak, amin kicsit is komolyabb dolgokat meg sem tudnék próbálni (új OS kipróbálása, nagy doksik kezelése), nem tudnék megnézni rajta még egy nyamvadt HD filmet és még a flash játékoktól és több megás táblázatos weboldalaktól is "félni" kéne, nehogy szaggasson.

Te lehet, hogy pislognál. Sok embernek meg egyszerűen nincs olyanokra igénye, mint amit itt felsoroltál. A desktopoktól meg óva intek mindenkit, akinek nem kifejezetten arra van szüksége, olcsóbb, az igaz, de elfoglal egy asztalt, és az nem mindenkinek jó. Desktopot kizárólag olyannak szoktam ajánlani, aki tervezni akar, és százötvenért akar erre laptopot venni.

Jahno: akikről én beszélek, azoknak nem mindegy, hogy nyolcvanért vesz használható gépet, vagy valamivel használhatóbbat százhatvanért. Az ennél olcsóbb gépektől a hideg kiráz, lehet humorizálni velük, de átlagos élettartamot tekintve nagyon nem jó vételek. Ha valaki megengedheti magának, hogy egy év után új gépet vegyen, mert az előzőnek meghalt az akkuja, kilazult a zsanérja, végigrepedt ott, ahol csak végig lehet repedni, persze, annak inkább odatolom, hogy itt van ez, másfélszer annyiba kerül, háromszor addig bírja. Sokszor volt már rá példa, hogy arra rámondták, hogy drága, akkor megyünk lejjebb, de nem a minőségen, hanem a felszereltségen spórolva. Persze volt már olyan, aki büszkén mutogatta a kilencvenkilencezres fusiját, hogy háhá, nem hallgatott rám, milyen jól járt. Aznap este viszontláttam azt a gépet, hogy hegesszem már meg a hangot, pár hónap múlva szétokádta magát. Persze, ez is extrém példa, de azok is extrém példák, amik egy-két évnél tovább húzzák átlagos használat mellett, amikor az első pár hétben még ő az új laptop, és hímestojásként bánnak vele, aztán lejjebb megy a wow faktora, és keményebben odacsukják, lendületesebben gépelnek, odakoccantják, kóláznak mellette, ilyenek.

#1633 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 14:00

Idézet: didyman - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 14:40

Nemnulla: A pendrive-ra is lehet küldeni OS-t és hogy őszinte legyek, az OCZ ATV-m sebessége legfeljebb szekvenciálisan marad alul a merevlemezekhez képest, véletlen hozzáférésben bizony ez is flash. A specialitás is érdekes kérdés, az eee és hasonló addig lesz speciális, míg nem lesz tömeges. Amit fentebb írtam, nem egyedi tapasztalat, príma és olcsón fenntartható irodai mindenest lehet rittyenteni belőle és ilyen asztali használatra a mobil CPU-k nagy része platformostul alkalmas volna, ha az Intel nem akarna annyi asztali CPU-t is eladni.. Sajnos a többi az marketing kérdése.

Penre is lehet OS-t küldeni, de egyrészt az írási élettartam miatt nem arra való, másrészt "csak" szekvenciálisan marad el a HDD-től. Meg a GB-oknénti ár. Ennyi pont elég. Pedig a HDD egyik legádázabb ellensége vagyok, elvalut konstrukció már a mozgó alkatrészes háttértároló. De vannak dolgok, amire még mindig ez a legalkalmasabb, SSD ide, vagy oda. Mobil CPU-knak sem vagyok ellene, de főgépnek még pöppet gyengék szerintem. Azt meg figyelmen kívül hagytad, hogy MS fanatikus Intel bérenc vagyok, asztali CPU-kkal házalok, azért van a táblázatba belefoglalva az *x támogatás és ajánlgatok olcsó alternatívának IamD-s desktopot. Szerintem ez a mostani mobilőrület a marketingkérdés. Bár be kell látni, hogy tényleg ez lesz a jövő, az asztali gépek jelentősége csökken. De még egy jó ideig nem válthatók le teljesen.

Mostanában dualcore cerkás 99-es fusi előtt szoktam gubbasztani legtöbbet. Eredetileg nem nekem lett véve (tiltásom ellenére), de megörököltem. Sovány, de minimálisan elég. Anyagminőség gyenge, recseg, ropog, de nem hurcibálom, külső egér, külső bill. Kijelzőjének a kontrasztja, fényereje finoman szólva (khmm) rapszódikus. Nem a gépek gépe, de irodai felhasználásra, melózásra, kis kikapcsolódásra elég ez is. De tény, hogy büszkélkedni nem lehet vele  :D  Nemigen van hurcibálva, kisebb desktop jobb lett volna. De sajnos hatott a marketing.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 09. 01. 14:08 -kor

#1634 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 14:11

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 15:00

Penre is lehet OS-t küldeni, de egyrészt az írási élettartam miatt nem arra való, másrészt "csak" szekvenciálisan marad el a HDD-től. Meg a GB-oknénti ár. Ennyi pont elég. Pedig a HDD egyik legádázabb ellensége vagyok, elvalut konstrukció már a mozgó alkatrészes háttértároló. De vannak dolgok, amire még mindig ez a legalkalmasabb, SSD ide, vagy oda. Mobil CPU-knak sem vagyok ellene, de főgépnek még pöppet gyengék szerintem. Azt meg figyelmen kívül hagytad, hogy MS fanatikus Intel bérenc vagyok, asztali CPU-kkal házalok, azért van a táblázatba belefoglalva az *x támogatás és ajánlgatok olcsó alternatívának IamD-s desktopot. Szerintem ez a mostani mobilőrület a marketingkérdés. Bár be kell látni, hogy tényleg ez lesz a jövő, az asztali gépek jelentősége csökken. De még egy jó ideig nem válthatók le teljesen.

Te most elméletről beszélsz, vagy ültél ilyen gép előtt és tapasztaltad, mire képes? Ne értsd félre, nem kötekedem, csak állandóan elméletről beszélsz. 2W-ot fogyaszt egy atom. 4W-ot a két magos. És lehet dolgozni vele. Pedig én makacs, és türelmetlen fasz vagyok, de ezek a kis pöcsök odabasznak ilyen munkára, pedig ügyfélnél is ott vigyorog a core2-es notesz és nem ül át mellé, hogy hát az ejj, mennyivel gyorsabb.

A mobil CPU-k egyáltalán nem gyengék annyival, mint gondolod, de rendszerint egy nem sebességorientált mobil platform lakik mellette egy szintén nem sebességbajnok merevlemezzel.  Megint nyúljunk vissza irodához, ami a pc-ipar nagy tömegét viszi: Ha egy laptop elég dolgozni titkárnőtől a főnökig, azt a platformot asztali gépbe téve miért nem elég?

A pen nem attól lesz külső tároló, hogy nem lehet rá korlátlanul irogatni. Az USB keretes, vagy esata eszköz külső tárolóeszköz marad.

#1635 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 14:20

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 14:59

Jahno: akikről én beszélek, azoknak nem mindegy, hogy nyolcvanért vesz használható gépet, vagy valamivel használhatóbbat százhatvanért. Az ennél olcsóbb gépektől a hideg kiráz, lehet humorizálni velük, de átlagos élettartamot tekintve nagyon nem jó vételek. Ha valaki megengedheti magának, hogy egy év után új gépet vegyen, mert

Ezzel most meg magyaráztad, hogy a pénz miatt veszi a kisebbet, amúgy jó eséllyel a nagyobb kellene Neki, de abból a működőképes darab az drágább. Esetleg van keret, Te meg közlöd ez fér bele, oszt nem ugat vissza.

Én maradok annál, aki mondjuk ár nélkül kipróbálta őket. Utoljára egy 300-as Toshibát adtam, mondta is jöhet, holott előtte netbookot akart, meg nem fényes kijelzőt. De sokan akartak netbookot is, mondták inkább mégsem...
Make love not Wor.

#1636 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 14:35

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 15:20

Én maradok annál, aki mondjuk ár nélkül kipróbálta őket.

Akkor más az "ügyfélkörünk". Ilyet én nem ismerek, igaz, vidéki suttyó gyerek vagyok. Nálam az a felütés, hogy mit ajánlok százhúszért, visszakérdezek, hogy mennyit tudnak mellé félretenni, és válaszolják, hogy ez már a félretett. :)

Azt azonban fenntartom, hogy ha maradunk a nyolcvanas netbook és a százhatvanas notebook között, akkor a két gép között használhatóságban nem feltétlenül van nyolcvanezer forintos különbség. Csak a netbookokban van két fángli kedvezmény mind Intel, mind Microsoft oldalról, úgyhogy tudnak olcsók lenni, a notebookoknál meg oprendszer nélkül is szűkebb a gatyaszíj, ha a gyártó meg a kereskedő kenyérrevalót is akar látni belőle. Aztán a júzer vagy feltolja a warezvisztát, vagy megveszi mellé az oprendszert is, mert mondjuk viszont szeretné látni belőle az áfát, az apeh meg hadd nézegesse a papírokat, ha esetleg kijönnek ellenőrizni.

#1637 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 14:51

Idézet: didyman - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 15:11

Te most elméletről beszélsz, vagy ültél ilyen gép előtt és tapasztaltad, mire képes?

Mint már írtam, nem. Pedig kíváncsi vagyok rá, de ismerősi körben nincs senkinek Atom. Mondjuk ez a 2/4W-os fogyasztás őrület, fogyasszon 20W-ot, legyen csak 3-4 órás akkuidő, de legyen több mindenre használható. Az Eee PC (legnagyobb kiszerelés még nem járt nálam) nekem nem elég. Pont hogy nem elméletről beszélek, hanem gyakorlati oldalról közelítem.

Szerintem ott van közöttünk a véleményeltérés, hogy ti felhasználásnak tekintitek ECDL Mariska esetét, aki büszkén virít a netkávézóban a legújabb mobil szerzeményével, élvezi, hogy mindenki körbeállja és megsimogatják a buksiját, hogy frímélen 5x-re sikerült elküldenie a legújabb amatőr swinger képeket, meg kirakta a pasziánszt is, és megtalálta a Google térképen, hogy hol lakik. Meg tudja a nagyközönséget vakítani a megrágott szürke alma presztízsével. Szerintem ez csak a marketingesek szemében felhasználás. Szerintem az a felhasználás (otthon), hogy próbálgatjuk a W7 előzeteseit, legújabb Linux disztribeket, virtuális gépezés, nyomassuk-tőccsük (asztali lejátszóhoz konvertáljuk) a HD filmeket, legalább képregény formátumban (<10 fps) megnézünk egy-egy újabb játékot/demót, nosztalgiázunk egy régebbi gaméval. Melóban meg párszáz oldalas (hivatalos szöveg, otthon idegen nyelvi okatató anyag) és párezer oldalas (dev. és API manual) doksik és táblák, FF/Operában fülek és ablakok tömkelege, néha ez mind együtt. Nem mindig, de ha szükség van rá, akkor tűrhető sebesség mellett van rá lehetőség. Aztán még hol vagyunk egy vérbeli fejlesztőtől, aki kerneleket és nagy irodai projecteket forgat, nagy teszt adatbázisokkal dolgozik. De nem egy napon említhető a legújabb játékokban 300fps-re hajazó, az "oviban is 16xAA & 16xAF volt a jelem", 1920x1080-ban, 106centis LCD-n nyomuló, HC gémer óverklokker vérpistikkel sem. Elég relatív, mit tekintünk "felhasználásnak".

Előbb kimaradt: 10"-os géphez 106 centis plazma használata nem éri ám a DPI vs. szemkímélés vitában, ciciember  :p  :Đ

Szerkesztette: N0zer0 2009. 09. 01. 15:16 -kor

#1638 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 15:02

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 15:51

Szerintem az a felhasználás (otthon), hogy próbálgatjuk a W7 előzeteseit, legújabb Linux disztribeket, virtuális gépezés...

Régen jártál már otthon, igaz? :)

#1639 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 15:14

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 16:02

Régen jártál már otthon, igaz? :)

Szektatag!  :reklamacio:  Pénztároslányok réme  :p

Egyébként jahh. Meg legutóbb már csak a 4szögletes sapka jött fel rám és nem értem miért  :think:  :Đ  De nem csak nekem folyik egybe a kettő. Munkaidőben megejtett OS teszt nem mindig veszi jól ki magát, vagy ha gány az irodai masina, sokszor otthonra marad érdekesség képpen. Több ismerősnél is ez van.

#1640 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 15:16

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 15:51

Mint már írtam, nem, de nagyon jól tudok beszélni róla :Đ :kocsog:

Elkúrtam, 4W az egymagosé, így 8W a két magosé. De mindegy,a  lényeget csak nem érted: Ez a CPU keveset fogyaszt. Ez az egyik zászlója, és emellett használható mai dolgokra. És ami lényeges, hogy nem a CPU a gyenge pont, ahol nem annyira sokoldalú. Ez nem játékgép, és nem is lesz az, hálégnek, ahogy erős munkaállomást sem akar kiváltani, de egy Ionnal karöltve az egymagos Atom is vígan megeszi a HD filmet, ha már ez hiányzott a palettáról, és így mellérakható akármilyen irodai konfignak. ECDL Mariska felhasználás, igen, a legtöbb irodai munkahely ilyen...

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.