HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#1641 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 01. 15:25

Mit szóltok az Emachines E525 olcsó iskolai noteszhez?

#1642 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 15:27

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 16:14

Meg legutóbb már csak a 4szögletes sapka jött fel rám és nem értem miért  :think:  :Đ 

Majd legközelebb megmutatom, hogy tartsd az ujjaidat, nekem így már feljött egy télisapka, bézbólsapka még nem megy, de már agyalok rajta. Lehet, hogy majd veszek egy pár számmal nagyobbat, aztán esztergáltatok adaptert :think:

Idézet

De nem csak nekem folyik egybe a kettő.

Lejjebb kiköpni, feljebb kifújni! :omg:

#1643 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 15:30

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 16:25

Amikor múltkor kérdezted, már meg voltál vele elégedve nagyon. Akkor Jahno is leírta a véleményét, meg én is. Most tényleg rontsuk el az örömödet?

#1644 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 15:31

Idézet: didyman - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 16:16

Elkúrtam, 4W az egymagosé, így 8W a két magosé. De brekegni jó  :Đ :kocsog:

"Nem kicsit, nagyon"  :D

De mindegy,a  lényeget csak nem érted

Értem. De lehet a dogmák vakítanak el. Ennek ellenére biztos jók a Zatom gépek, desktop (.)É (nem helyett) elfogadnék egyet  :up:

ECDL Mariska felhasználás, igen, a legtöbb irodai munkahely ilyen...

Az "irodai munkahely" is relatív  :p

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 16:25

eMachines E525 korrekt kis notesznek tűnik, de az Acer nem minőségről híres. Proci soványka, de ha "iskolai" notesznek lesz (nyelvtanulás, szövegszerkesztés, netes kutatás), akkor arra elég lehet. Mennyiért vennéd? Szerk.: látom, már megvetted. Akkor te tudod, meg vagy-e vele elégedve. Nem?

Szerkesztette: N0zer0 2009. 09. 01. 15:34 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1645 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 15:39

Idézet: debaj - Dátum: 2009. aug. 18., kedd - 8:15

Hány napja/hónapja használod? Ezek a 99 ezres csodák azért annyira össze vannak rakva, hogy ne fossák össze magukat pár hónap alatt, viszont az köztudott és többször beigazolódott, hogy az olcsón jó termék az bizony csak álom.

Jahnot meg kár félteni, valószínűleg több gép megy át a keze alatt egy hónapban szerviz/supportoldalról, mint amennyit te a mediamarkt polcokon meg flyerekben összesen láttál. Neki az a filozófiája, hogy noteszt nem pár hónapra vesz meg az ember, aztán csak megéri a dupla árat a tripla élettartam, de persze lehet, hogy te mást gondolsz.

az eMachinest meg nem kell isteníteni, az Aceré a márka, ezen a néven tolja ki azokat a vasait, amiket Acer néven már nem hajlandó felvállalni. Közelről színes és szagos, aztán pár hónap múlva ne legyen igazam.

Már eltelt 2 hét. Tökéletes! Szerintem 2 év multán is az lesz. Ugyanazok a panelek szolgálnak benne, mint a drágább testvéreikben. Milyen jó, hogy nem fizettem meg a márkanevet.  ;)

#1646 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 15:43

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 16:39

Már eltelt 2 hét. Tökéletes! Szerintem 2 év multán is az lesz.

Legyen igazad. :)

#1647 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 09. 01. 15:46

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. aug. 18., kedd - 12:21

Magyarul ezt lehet lefordítani semminek. Egyszerhasználatos, de jobb esetben még gyenge is. Előző modelleknél eleve a touchpad érzéketlen vacak volt.

Jahnó, ilyen 99-es gépek sok helyen kaphatóak. Ugyanaz a belsőrész, mint a márkanévvel ellátottban. Sőt, ugyanott rakják össze őket. Ez a megbízhatósági duma eléggé lejárt lemez. Sajnálom, de az én tapasztalatom ellent mond neked. Olyan mintha még az öreg autószerelő azt a dumát nyomná, hogy nem jó a Skoda, mert nem megbízható. Igen, az volt annó. De ma-már megbízható. Változik a világ. A te szöveged meg szépen-lassan elavult.

#1648 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 01. 15:46

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 16:39

Már eltelt 2 hét. Tökéletes! Szerintem 2 év multán is az lesz. Ugyanazok a panelek szolgálnak benne, mint a drágább testvéreikben.

A drágább modellnek merevebb a borítása, jobb a hűtés kivitelezése, más a BIOS-a, és számos ponton eltér az elektronika összeszerelése, alkatrészek típusa és beültetettsége. Teát ez a kijelentésed inkább költői volt.
A 2 héttől a két év meg nem csak pár betűben tér el.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1649 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 15:51

Idézet: didyman - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 16:46

A drágább modellnek merevebb a borítása, jobb a hűtés kivitelezése, más a BIOS-a, és számos ponton eltér az elektronika összeszerelése, alkatrészek típusa és beültetettsége. Teát ez a kijelentésed inkább költői volt.

Hiába mondod, ez ilyen. Ha bennevan a kórkettőduó meg a háromgigaram meg a dzsíforszszázötgé, akkor már van olyan jó, mint amiért elkérnek háromszázezret, milyen jó, hogy nem fizettük ki a márkanevet.

(Arról meg mesélhetnék, hogy általában mennyi a végfelhasználói és a nullszaldós ár között a különbség egy jól és egy rosszul összerakott notebook esetén...)

#1650 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 16:02

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 16:46

Jahnó, ilyen 99-es gépek sok helyen kaphatóak. Ugyanaz a belsőrész, mint a márkanévvel ellátottban. Sőt, ugyanott rakják össze őket.

Jó, fújd akkor a hülyeséget. Hol az az "ugyanott"? Mit jelent, hogy "ugyanaz" az alakatrész? Igen, a proci az ugyanaz, de nekem az sem mindegy ki tervezte pld. a hűtést. Nem biztos, hogy a márkanévvel ezt megfizeted, de tapasztaltak arányait nézve jobb.
Make love not Wor.

#1651 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 16:03

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 16:51

(Arról meg mesélhetnék, hogy általában mennyi a végfelhasználói és a nullszaldós ár között a különbség egy jól és egy rosszul összerakott notebook esetén...)

Asszongya: Egyik sor, másik sor. Uram, ön nyert! :D
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1652 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 16:07

Idézet: didyman - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 17:03

Asszongya: Egyik sor, másik sor. Uram, ön nyert! :D

Széj vut?  :think:  :)

#1653 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 16:25

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 17:07

Széj vut?  :think:  :)

Őőő, sör!

#1654 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 09. 01. 16:45

Idézet: didyman - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 15:16

Elkúrtam, 4W az egymagosé, így 8W a két magosé.

meg 10 w a csipszet  :Đ
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1655 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 16:51

én egy 1,4 ghz-es cluv core solo-s 13.3" timeline-t nyúzok pár hónapja (tudom, fúúúúj észer). offisz, meg net, néha valami hd (elsősorban ha be kell állítani desktop/720p projektor kombóhoz a filmet.
hd youtube-hoz már kevés, flash hamar legyilkolja. de mivel mindkettő hidegen hagy...
kép ernő ippeg pont elég. ennél kisebb már kényelmetlen lenne nekem hosszabb távon, meg kevés is.
de ettől függetlenül a zatom ehhez képest hígított babavizelet, a 2 magjával, meg a ht-val együtt is, a  kb. 10 napra kölcsönkértem anno egy 10" eeeeeee-t. kínszenvedés volt.
meló oprencerrel kb. + személyes dolog 60 giga.
ezzel csak arra akartam célozni, h mivel én a nagy büdös átlagnak gondolom magam, részemről valahol itt húztam meg a határt.

Szerkesztette: avman 2009. 09. 01. 16:53 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#1656 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 16:58

Idézet: avman - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 17:45

meg 10 w a csipszet  :Đ

9W a netbúk, 22W az asztali verzsön tédépéje. Ezért mondom, hogy hát az AMD 2W-os TDP-vel kreált egy 3D gyorsítóval, HD-val megficcentett 780-at (ami asztali ráadásul) az NV ehhez képest még mindig életerőtlen a 12W-os TDP-vel.

Az azért érdekel, hogy az atom korlátait hol érezted meg, mi az, amiben ekkora nagy távolság van a Core Solo ULV-s heréje és az Atom között, mint CPU. Mert amit leírtál, platformszinten, kb. ugyanez Atommal, 720p-k elmennek jól, flesses yutub HD-k reccennek.

#1657 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 18:07

Idézet: didyman - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 17:58

Ezért mondom, hogy

Nem azért, mert a békaembereket beszervezték Intel Atom disztribútornak?  :think:  Egyébként kár adatokkal dobálózni. Itt senki nem állítja, hogy az Atom rossz lenne. Csak van, akinek kevés lehet az a kategória, amit képvisel és az előnyeiből nem tud arányosan profitálni, azért nem vállal be ekkora kompromisszumot. Lévén, hogy neki "felhasználás" címen mások az igényei. Vannak páran ilyenek. Nyilván nem kizárt, hogy ECDL Mariska és társaik beérik az "okostelefon" szintjével. Csak akkor ne reklámozzuk már, hogy xy masina a felhasználáshoz elég, mert kb. oda jutunk, ahová Billy bá' a 640KB-jával.

Ha az igényeket reálisan vesszük számba, akkor
- mai kor színvonalán minimálisan élvezhető 3D-s játék (nem gépgyilkos)
- filmezés (x264 FullHD, magában foglalja a zenéket)
- irodai programcsomagok és webezés/flash nem kezdő szinten
- szokásos formátumok közötti multimédiás konverzió ésszerű mennyiség/idő arány mellett
- virtualizációs igény
- mai korszerű OS-ek igényének
keresztmetszete jelöli ki azt a reális szintet, amely egy főgéptől elvárt átlagos felhasználásra elég. Lévén, ezek felhasználói szinten bármikor előfordulhatnak egyenként és együtt is.

Legújabb játékok rendes futása a felhasználók szempontjából már nem reálisan számba vehető. Meg esetleg a nagy adatbázisok és anyagok mentén történő fejlesztés és tervezés. Ezek már célcsoportokat céloznak, az átlagon felettiségért a pénztárcába kell nyúlni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1658 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 18:26

Idézet: didyman - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 16:58

9W a netbúk, 22W az asztali verzsön tédépéje. Ezért mondom, hogy hát az AMD 2W-os TDP-vel kreált egy 3D gyorsítóval, HD-val megficcentett 780-at (ami asztali ráadásul) az NV ehhez képest még mindig életerőtlen a 12W-os TDP-vel.

Az azért érdekel, hogy az atom korlátait hol érezted meg, mi az, amiben ekkora nagy távolság van a Core Solo ULV-s heréje és az Atom között, mint CPU. Mert amit leírtál, platformszinten, kb. ugyanez Atommal, 720p-k elmennek jól, flesses yutub HD-k reccennek.

pistán/win7-en 0-30 megás word doksik nyitogatása, minimális képbuzerálás fapados progikkal, semmi expert, beillesztés, word pdf-be történő kitoloncolása, pdf-ek ocr-el wordbe, firefox +net, mp3, lossless aac-be, meg úgy az egész rendszer gördülékenyebb kór szóló alatt. mindezt egy 256 bit aes cryptelt vinyón elkövetve.
ráadásul azért alátoltam pár non-scene 720p-t, ami leakasztotta 2+2 szálat  :Đ
monnyuk sima 720p-vel, ha nincs hw-es támogatás, akkor ez a kór proci meg el sem vergődik.
a jútyúb hd-k, egyéb flash-es baromságok ellenben nekem atom alatt nem igazán voltak röccenésmentesek, de aláírom, ez lehetett szofferes buzulás is.

Szerkesztette: avman 2009. 09. 01. 18:26 -kor

#1659 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 18:59

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 19:07

Ha az igényeket reálisan vesszük számba, akkor
- mai kor színvonalán minimálisan élvezhető 3D-s játék (nem gépgyilkos)
- filmezés (x264 FullHD, magában foglalja a zenéket)
- irodai programcsomagok és webezés/flash nem kezdő szinten
- szokásos formátumok közötti multimédiás konverzió ésszerű mennyiség/idő arány mellett
- virtualizációs igény
- mai korszerű OS-ek igényének
keresztmetszete jelöli ki azt a reális szintet, amely egy főgéptől elvárt átlagos felhasználásra elég. Lévén, ezek felhasználói szinten bármikor előfordulhatnak egyenként és együtt is.

Nekem egyik irodai ügyfelem sem kódol videót, meg virtualizál, vagy játszik erősebb 3D-t igénylő (=nem windows beépített, vagy netről szembejövő moorhuhn jellegű valami) használja a gépet napi melóra, emilezik, excelbe pötyög, pédéefet nyit, meg nyomtat, valami adatbázismasszírozó progival alkatrészt, nyufit, abevet kerget. Munkahelyen ilyenekre nincs igény, nem kell arra gondolni, hogy ott kurvára ráérünk és majd két yutub HD videó kicsit reccenős lejátszása miatt rinya tör ki, hogy yáy, nem megy simán. Megint elméletben legózol, de bazz, 10 éve vagyok benne az iparban és van egy kialakult tapasztalásom, igen, ebben a marhanagy multimédiás világban is, és az irodai masina kategóriájú ügyfeleknél mindig a legvackabb, legolcsóbb vasak nyertek, meg alkalmasak hosszú éveken át és ezek akarnak legnehezebben fejlődni. Akihez múltkor atomot vittem, egy 1300-as Duron pottyant ki, 7 évet ment (másnap otthon megdurrant a DTK tápja :Đ ), irodában mindent azon csnáltak, szó szerint (és két fiatal srác is dolgozott rajta, akiknek mind jobb gépük van ennél, az egyik csapatjátékos ráadásul). Az egyik helyről még a Windows 2000-et sem tudom kidönteni (pedig de szeretném :-D ), ugye se IE, se semmi már lassan rá, de minek XP-t venni, ha ezzel is működik meg Mozilla, amit csinálnak, na ott egyik gépbe tettünk két éve 1G RAM-ot meg cerka helyett rendes P4-et, Intel lapkakészlettel, megmondom, miért: A rajta akaszkodó, host based HP rüszmeszarvérereséstenfasza miatt. Multifánksön gép és sokat van nyüstölve, és bezony vas kell neki.
Úgyhogy nekem sorolhatod, hogy miért korszerű egy mai alapgép, ügyfél szarni fog rá, az fogja érdekelni, hogy a dolgát megcsinálja egyszerűen és gyorsan vele, és amíg neki így jó, nekem is úgy jó, ha ő nem látja a gépe korlátait, akkor én sem fogom elhitetni vele, hogy úgy szép az élet, hogy virtualizált XP-n W7 alatt 2G RAM-mal, 500G lemezen futtatja a Kulcsszoftot, meg ezen a yutubhádé is milyenjó.
Aztán van ottoni ügyfél, akinek nem kell a Q9300, de az van neki, fullextrás gép. Egyszer összerakatja, ő sem nyúl hozzá 5-6 évig aztán, de az a gép akkor karácsonyfa mindentudó, most éppen T-homeról vesz fel, meg HD-t kódol át, hdmi-n visszazavarja nagyképernyőre, meg sok mindenféle futó progi, meg persze host based HP :-D . Az előző vasa erősebb volt a selejtezéskor is, mint az én munkavasam, de az Enermax táp megmaradt azért az új géphez, az EG365 P-VE simán megeteti a Q9300-at+HD4850-et 3 vinyóval, minden szarral, csak hogy haza is beszéljek :-D .

#1660 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 19:30

Idézet: didyman - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 19:59

egy 1300-as Duron pottyant ki, 7 évet ment

Akkora csóró magyar állapotokból általánosítsál. Mert az tényleg logikus. Attól, hogy neked ilyen ügyfeleid vannak, máshol még dolgoznak nagy táblákkal, sok diagramokkal, több száz/ezer oldalas dokumentumokkal, vaskos grafikon és prezentációhalmazzal, kimutatásokkal, csomó hálózati szolgáltatással a háttérben, pdf is meg tud röcceni már néhány száz oldal felett. Meg nem mindenhol ragadtak le a Zikszpénél. Gombafelhőt mindenhova, mert szerinted elég. Nem csak a W-ok körül forog a világ. Support-javítás, bővíthetőség, stb. De otthoni felhasználók is tudnak néha egyszerű igényekből nagy elvárásokat kerekíteni. Aztán megy a ragaszkodás, meg a szopás a régi ócskavasak okán. Bezzeg felesleges kiadásokra és berhelésre nem sajnálják a költségkeretet.

Még egyszer hangsúlyozom, biztos nem rossz az atom és sokaknak elég lehet, de ez nem mindenkire vonatkozik. Legalább annyira általánosítasz, mint én, aztán bagoly mondja... De legyen igazad, ha ettől megnyugszol. Mint írtam, a táblázatot irányzéknak szántam, több réteg igényét figyelembe vettem benne. Szinte félelmetesen alacsonyra szabtam benne a kritériumokat, mert tényleg elméleti MINIMUMOKAT tartalmaz, ezeknek igazából a dupláját se nagyon lenne túlzás ajánlani a jelenlegi kínálat/árak/tényleges hw-igények mellett. Felőlem, nyugodtam tukmáld az atomot mindenkire kötelezően, mint MAXIMUMOT. Meg lehet használni C64-et és 486-ost is, ha már úgyis csak kúcsszoft. Úgyis ők szopnak vele, nem én. Te meg maximum jól jársz, mert többször kapsz megrendelést, megbízást.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 09. 01. 19:36 -kor

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.